Topikgazda: Törölt felhasználó 2007. 04. 10. 14:36

A gazdagabbak rosszabbul jártak a kiigazítással (3.)  

Ugrás a cikkhez
A kiigazítás eredményeképp a magasabb jövedelmi helyzetűek rosszabbul járnak - állapítja meg a jegybank ma kiadott pénzügyi stabilitási jelentése. Ebben a jövedelemi szegmensben nagyobb inflációval és jelentősebb reáljövedelem-mérsék lődéssel lehet számolni. A lakossági szektor reáljövedelme csökken, a fogyasztása azonban csak kisebb mértékben mérséklődik. A gazdagabbakat erősebben érinti ugyan a kiigazítás, ám a sokktűrő képességük erős. Az alacsony sokktűrő képességű háztartások felé a kitettség közepes - állapítja meg a jelentés.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=81607
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 16:46
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
conqui:
Egyáltalán nincs bajom veled, mármár hiányoznál ha nem lennél itt, annak idején tokossal vitáztunk egy jót az evás adózás igazságosságáról és őt sem csípte a szemem, ha nem értett velem egyet.

Hogyha azt mondom hogy az egész matáv story alatt a bevezetéstől a mai napokig volt matáv részvényem akkor most jobb? :)
Bukni nem buktam rajta, igaz nem is nyertem (kb bankkamat vagy állampapír).
Viszont volt OTP-m is még a 10.000.- Ft-os névértékkel 6000-ről meg volt 9000-ről is az azóta kb 10-15-szörös.
Nem ültem végig, de a nyerő 50-60%-át bekaszáltam...
Igaz itt a neten kb 2003 óta vagyok, addig csak ültem a részvényben olyan unokának lesz alapon.

Mindezt úgy hogy nem vagyok nagyon idős (30), akkor most ki verheti a mellét hogy ki a régebbi motoros?
Persze én most is nyerőben vagyok, voltak buktáim de sosem olyan nagyok, igazából az elszalasztott nyereségeket tudnám magamnak felróni...
Az egész újkori tőzsde nem létezik csak kb 17 éve ennyire azért ne nézd le a másikat részvényed neked kb csak azóta lehet hacsak nem volt még 45 előttről...

A politika eldurvulása itt is érezhető, de ezért nem csupán az egyik oldal a felelős.
A verekedéshez is két fél kell, az egyik visszaüt. Ami engem kicsit bosszant az az hogy sokan nem látják azokat a piszkos trükköket amiket az egyik fél be-be vet a másik sározása érdekében, és azt kell mondjam hogy ehhez a jobboldali vezetés túlzottan buta...
Én régebben is azt mondtam hogy menjen gyurci és ov kézen fogva a picsába a sleppjükkel együtt!
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 16:39
Szerencsére az infláció nem szállt el, csak 9 % lett, ami így egy kissé csökkentette a nettó fizetések vásárlóértékét.....a kormány dolgozik, az infáció felpörög..a nép felhörög.....:-))
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 16:32
ja még annyit, hogy költséget elszámoló vállalkozók szerintem sok esetben még a 25 %-ot sem fizetik meg az adójukkal és az áfa befizetésükkel összesen....
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 16:30
Előzmény: #56  csuloktata
az EVA igenis logikus, hiszen ahogy írtad ,aki szellemi és szolgáltatási feladatot lát el annak éri meg....hát igen, de szerintem bizonyos szempontból az is igazságtalan , hogy ezek az emberek nem írhatnak le semmit, mert nincs költségük, ezzel szemben a nagy költségelszámoló vállalkozók a vállalkozással össze nem függő olyan költségeket számolnak el, amit még az adóhivatal sem vesz észre
csuloktata 2007. 04. 11. 16:12
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Nyertes
Az EVA intéézményesített adócsalás egy kivételzett körnek (megint az jár jól aki a szürke- feketésbe tudja nyomni magát).
Adócsomag előtt:
1,25*,84= 1,05, azaz nem adót fizették, hanem még vissza kaptál 5 %- ot (minmálbér utáni járulék kötelezttséget nem számítva)
Jelenleg: 1,2*,74= 0,888, azaz 11 % adóval le van tudva a vállakozói szja (TAO) kiegészítő adó és az osztlékadó (osztalékEHO). Tehát aki szolgáltatást, szellemi tevékenységet végez (minimális valós költséghányad), annak ez aranybánya. Annál inkább minél nagyobb a bevétele!
De aki kitalálta az a költségvetés szempontjából nem egy komplett ember volt. Természetesen nem a törvény alkalmazó, hanem annak alkotója ennek a felelőse.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 16:01
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
hát ezaz, nyereség nincs, tehát minden bevétel jövedelem és, ha túlléped a bűvös 131-et+ járulékait+áfát, akkor simán 131 a járulékalap, és innét igaz, hogy a 400 ezer is csak 131-ről járulékol, de legális, mert megfizette a kötelező minimumot....
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 14:55
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
Ja.. és nekem én vagyok a munkaadóm.
És még a te kedvedért sem fogom a megjelenésem számát csökkenteni.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 14:53
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
elfmage

Hát úgy látszik neked nagyon b@ssz@ a csőröd az én jelenlétem.
Nos haver én már 1999 óta jelen vagyok itt a Portfólión, igaz, mivel volt több megszakításom, nem a mostani nicknévvel.
Én részt vettem részvénybefektetéssel az 1999-es internetes boom-ban és akkor is ott voltam, amikor kipukkadt a lufi. Nekem Fotex részvényem volt akkoriban, amikor elég volt Várszeginek bejelenteni, hogy internetes áruházat nyit a cég és nem lehetett utolérni a részvényt. Ennek ellenére sikerült buknom.
Én ott voltam akkor, amikor a Matáv 2500-ról jött visszafelé és mindig reménykedtem, hogy ez most már az alja. Akkoriban persze többet írtam a tőzsdefórumba, mert ott nagyobb volt a pörgés.
Én ott voltam, amikor még a Graboplast volt az egyik legjobb részvény és néha napi 10% fölötti teljesítménnyel lehetett vele kereskedni.
Én ott voltam 2003 telén, amikor a Ricsi két nap alatt durván 15-16 %-ot emelkedett (kerestem vele 120k-t és ott voltam sajna, amikor pár nap múlva az egészet visszaadta.
Én ezen a tőzsdén már nyertem sokat és vesztettem még többet. És úgy gondoltam, hogy ami nem megy nem kell erőltetni.

Tudod ez akkoriban volt, amikor még nem voltak politikai topicok, mert nem kellett szidni az aktuális kormányt. Igaz többen 2000 környékén a pokolba kívánták az akkori kormányt, mert a gáz mesterséges alacsony árazásával folyamatosan az 5000 Ft alatt tartotta a MOL-t és reménykedtünk, hogy egyszer ez a helyzet megszűnik. Csak egy link illusztrációként: játszani.link
Hol volt azonban az a kritika a mostani anyázástól. Senki nem nyitott topicot csak azért, hogy elmondhassa, hogy az aktuális kormányfő mennyit lopott és hazudott. Pedig...

Tudod elfmage ha visszanézel - és én elhatároztam, hogy egyszer megteszem és kigyűjtöm, hogy kb. egy évre visszamenőleg ki milyen topicot nyitott -, ezek a politikai topicok itt 2006 áprilisa óta léteznek és azt követően indult meg a sűrűsödésük, mióta elhangzott az öszödi beszéd. Ugye mondanom se kell, hogy nem én indítottam egyiket sem.
Úgyhogy ezt a témát szerintem ettől kezdve hanyagoljuk, mert te még meg sem születtél, amikor nekem már részvényem volt. Az pedig, hogy most nincs, téged ne befolyásoljon, ha kérhetem.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 14:46
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
mégegyszer mondom, neked mint evás nincs nyereséged.

Csak _bevételed_ van, az adó alapja is ez.

Egyébként azt csinálsz amit akarsz :)
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 14:44
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
elfmage3
nem hiszem, hogy a költségek utáni állapot érdekli az adóhivatalt, hanem az eva alapja csak....tehát kb. 196 plussz áfa haszon felett minden evás 131000 ft alap után kell ,hogy fizessen....
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 14:25
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
ejjj :)

Én (magam nevében nyilatkozva) vállalkozó vagyok. Magyarul én csak magamtól tudok időt lopni, azt meg megengedtem magamnak így az már nem is lopás...

Viszont vannak itt olyanok is akik munkahelyen (értsd munkaviszonyban) munkaadó által biztosított eszközökkel nem a munkaadó érdekében munkát kifejtve produkálnak eredményeket hanem itt idegesítenek másokat (jobb és baloldalról egyaránt).
Ezzel nemhogy nem produkálnak a munkaidejük alatt (amiért a fizetésüket kapják) eredményt a munkaadónak, hanem még koptatják annak eszközeit, és a nemzetgazdaság egyéb területeit provokálva nemzetgazdasági szinten másokat is erre buzdítanak (regálni ugye kell, mert nem annak van igaza hanem ennek). Ennek kárértékének számítását másra bízom.

Komolyan:
A munkaadó azért fizet hogy neki dolgozz.
Ha nem ezt teszed akkor meglopod azzal az idővel amit neked kifizet (munkaidőt) és jogalap nélkül gazdagodsz vele (mert szórakoztál munka helyett).

Ez nem egy nagy dolog, kb olyan mint a járulék és adócsalás mert annak sincs károsultja, csak egy kisebb nagyobb csoport...
Másrészt ha sokan lopnak csalnak akkor azt már szabad?
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 14:15
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
nyertes:

Má ne haragudj, de rosszul teszed.
Nem tudom ugyan hogy bevételi nyilvántartásos vagy-e vagy maradtál a számviteli tv alatt, de:

Az evásnak nem kell nyilvántartani a költségeit, azaz ha bejelented hogy sajnos csak a minimálbér jön ki a vállalkozásból neked ügyvezetőnek. Ezt az apeh megcáfolni nem tudja (hiszen nem vagy köteles elszámolni a költségeidről).

Tehát teljesen feleslegesen fizetsz a minimálbér duplája után járulékot.
Mondjuk úgy hogy te fizetsz helyettem is...
Mert én még azt sem fizetem ;)
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 13:58
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
"Nagyon jó melóhelyed lehet ahol ennyi időt el tudsz lopni a munkaadódtól... "
Ez jó. Ugyan nem nekem szólt. Az összes többi irogató ugyanezt teszi, nem? Vagy ha részvénytopicba ír valaki, akkor az nem számít munkaidőlopásnak, csak ha a politikaiba?:)
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 13:56
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Ha ránézel ott oldalt a legfrissebb fórumokra akkor azért láthatod hogy azért főleg részvényekről folyik az eszmecsere itt.

Ahol kimondottan politizálni lehet olyat pl az indexen láttam vagy az origón. Annak az a neve is általában.

Az hogy a gép előtt ülve hozzá hozzá szólok a poliitikai témákhoz is az egy kicsit más kalap mint az hogy csak a ploitikával foglalkozom itt.
Nem tilos nem azért mondom, csak nem véletlenül neveznek Téged bértopicolónak.
Nagyon jó melóhelyed lehet ahol ennyi időt el tudsz lopni a munkaadódtól... (ugye-ugye az is lopás nem csak az adócsalás meg a gázkompenzáció manipulálása)

Érdemi részhez:
A nem %-os terhek a kisebb jövedelműeket erősebben terhelik.
Gyógyszerből egyszerűen nem tudsz 30-40eFt-nyinál többet megenni akármi bajod (bajaid) van(nak).
Vizitdíjnál többször 20 alkalmas plafon van, a háziorvosi vizitdíjból is 20 után térítenek vissza a szakorvosi után is 20 után (összesen eddig 40), sőt állítólag még a fogorvosi is külön számít. Azaz a 6eFt simán összejöhet egy áltagos felnőttnél is (évi 2 fogorvos, 5-6 háziorvosi (táppénzre min 2 kell amikor kiírnak meg amikor mész a tp papírért) , esetleg lehet szem-fül-ortopéd problémád magyarul szakorvosi is lehet 2-3 ami előtt irathatsz beutalót a házival vagy fizetsz duplát)

Ugye ilyen évi 20-30eFt egy magasabb jövedelműnél fel sem tűnik.
Viszont aki véletlenül minimálbér környékén, esetleg nettó 70-80 környékén keres az ezeket a tételeket már megérzi.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 13:16
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
nincs abban semmi ellentmondás, bulgária eu tag..., na és mi is....de az átlag nem tőlük és nem tőlünk annyi amennyi (legfeljebb ettől csökken), tehát nem mérvadó..
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 13:10
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Nyertes!
Kicsit (nagyon) ellentmondásos a 12.48 és a 12.50 - es hozzászólásod. Bár rögtön azt mondhatnád hol van az EU - tól a balkán?
Meddig ér a Magyarok világképe? A "gazdagságát" szerintem csak az tudja értékelni aki a volt "szegény" is. És fordítva. Mindezt az Ember közvetlen környezetére vonatkoztatva értem...
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 13:10
kiszámoltam a tavalyi evával és most az emelt járulékalappal és emelt evával a nominális bércsökkenés ....24 %...és még az infláció....
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 13:03
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
evás vagyok, de 131000-ről fizetek bocsesz.....hol itt a csalás?????
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:50
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Bigbroken24:
oké, nem fogok így csalni, de akkor ha esetleg rákényszerülök, akkor én is evás leszek, minimálbéren fogok élni s a jelenlegi adónak, tb-nek csak a töredékét fogom fizetni. mint sokan. akik jelenleg is ezt csinálják azok nem csalnak?
akkor hurrogjál le embereket ekkora vehemenciával, ha Te még sosem csaltál! (tudod, az vesse rá az első követ ...)
a jelenlegi gázár támogatási rendszer sem jó szerintem.
már többször leírtam itt valamelyik topicban, hogy szerintem nem a gáz felhasználást kellene támogatni, hanem a felhasználás megtakarítást.(lakás szigetelés korszerűsítés, fűtés korszerűsítés, stb), vagy valahogy azt is figyelembe kellett volna venni a sávok meghatározásánál, hogy mekkora házat/lakást fűtenek. ezt úgy gondolom, hogy egy nagycsaládos ne járjon rosszabbul, esetleg jobban is járhat, aki egyedül él egy nagy házban és esetleg "minimálbéres" azt ne támogassuk agyon.
conqui: a legjobban támogatott sávban is emelkedett kb 16%-al a gázár! de ha éves szinten nézem, akkor sokkal többel a tavalyi emelés miatt.
"3. A gyógyszerreform - a gyógyszerek árának nagy része csökken - nem! "
ez nem ilyen egyszerű, a gyógyszer nem olyan mint az élelmiszer, hogy ha nem tudsz enni szalámis kenyeret, akkor vehetsz tes@o gazdaságos műkenyeret ugyancsak gazdaságos műpárizsivel.
tudom a gyógyszereknél is van valamekkora választási lehetőség azonos hatóanyagúak között, de ha olyan gyógyszer ára nem csökkent amit én szedhetnék, akkor kenhetem a hajamra a csökkenést!
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:50
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
én szófiába el sem mennék, tehát rossz a példa....meg nem is érdekel, hogy ott mi van....

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek