Topikgazda: Törölt felhasználó 2007. 04. 10. 14:36

A gazdagabbak rosszabbul jártak a kiigazítással (3.)  

Ugrás a cikkhez
A kiigazítás eredményeképp a magasabb jövedelmi helyzetűek rosszabbul járnak - állapítja meg a jegybank ma kiadott pénzügyi stabilitási jelentése. Ebben a jövedelemi szegmensben nagyobb inflációval és jelentősebb reáljövedelem-mérsék lődéssel lehet számolni. A lakossági szektor reáljövedelme csökken, a fogyasztása azonban csak kisebb mértékben mérséklődik. A gazdagabbakat erősebben érinti ugyan a kiigazítás, ám a sokktűrő képességük erős. Az alacsony sokktűrő képességű háztartások felé a kitettség közepes - állapítja meg a jelentés.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=81607
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:48
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
válaszolok:....a szegénység gazdagság fogalmát mindenképpen annak az átlaga határozza meg, ahol élünk és ez nem magyarország szűk értelemben, hanem európa, sőt inkább az eu....és persze a mai kor vívmányaihoz kell mérni az elérhetőt, a nem elérhetőt , a megszokottat és a szükségeset is....
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:37
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Érdekes, panaszkodtok arra, hogy milyen rosszul/rosszabbul élünk.

Minap Szófiában jártam, s a parlament mellett kb. 500m-re levő téren épp nyugdíjastüntetés volt arról, hogy tűrhetetlen az életük, napi 2 EUR a nyugdíjuk. (Igaz a max. adó is csak 24% és a TB járulék is alacsony)

(A parlamentet kordon veszi körbe állandóan, a ezen belül nem lehet tüntetni, csak tőle kb. 500 m-re lévő lévő téren)
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:35
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Uraim!
Elég furcsa olyan témához hozzászólni ahol a két térfélen gazdagok és szegények állnak.
Mit is jelent a gazdagság? Vagy a szegénység hol is kezdődik?
Ki tudja megfogalmazni?
Nem politizálok,nincs értelme számomra de kíváncsi vagyok.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:33
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
A cikk pedig (mert biztos nem olvastad):
link
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:33
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
"Valószínűleg conquistator MSZP vagy MSZMP tag lehet mert ilyen címmel topicot indítani ez provokáció."
Kublaj, a Portfóliós cikknek volt ez a címe... Biztos ők is MSZP tagok, meg az MNB is, mert az ő jelentéséről szól a cikk.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:24
MSZP+SZDSZ=megoszt+kifoszt
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:24
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Valószínűleg conquistator MSZP vagy MSZMP tag lehet mert ilyen címmel topicot indítani ez provokáció.

Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:21
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Összességében igazad van, de azért azt is lássuk már be hogy nem mindenki iq-ból nyomja, vagy nem rendelkezik mindenki elegendő motívációval ahhoz hogy folyamatosan dolgozzon.

A segédmunkásnak aztán magyarázhatod azt hogy előbbre tud lépni ha hétvégén is hordja a maltert...
Dettó magyarázhatsz annak is aki már iskolás korában beosztotta magát egy alacsonyan kvalifikált rétegbe. Igénye meg nincs a kitörésre, vagy nincs hozzá esze.

Onnan még kemény munkával is nehéz kitörni, nemhogy kényelmesen ki lehetne mászni.
Egyszerűbb a kocsmában hasonszőrűekkel hőbörögni hogy a gyurcsány meg a kóka meg az orbán meg a dajcs-für.
csuloktata 2007. 04. 11. 12:15
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Nem takarozom én semmivel, a címre reagáltam.
Az a demagógia, hogy a tömegeket (szegények) azzal hülyítem, hogy ők kevésbé jártak rosszul mint a gazdagok.
Nemvagyok én semmiféle térfélen, csak véleményem van, ami nem egyezik a hiteltelen kormányéval, böszméével, meg mit bánom én kiével. Nem ahhoz igazítom kinek az állítása. De természetesen a tévedési jogom az megvan(?).
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:10
Az a lényeg ,hogy a szar helyre születsz kurva nehéz felemelkedni pláné ha a tanulásért is fizetni kell.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 12:03
a szegények nagy részével az a gondom, hogy saját maga szerezte a szegénységét, magyarul semmit nem tesz ellene....általában nem dolgoznak túl sokat, hétvégén soha, igénytelenek és rosszul osztják be azt a pénzt is ami van nekik...tudom, mert ismerek sok ilyen embbert....nekik minek gáztámogatás????én pl úgy nem férek bele a gáztámogatásba, hogy minden !!!! hétvégén dolgozom....az is igaz, hogy nekem nem is kellene a támogatás
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 11:58

Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 11:57

Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 11:57
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 11:52
Előzmény: #24  csuloktata
tata

Ez nem propaganda inkább hangos gondolkodás, esetleg válaszkeresés.
Jó, igazad van. A szegényeket minden megszorítás rosszabbul érinti mint a gazdagokat. Ha neke van 200e Ft jövedelmem, amiből havonta adó és miegymás elvisz 100e Ft-ot, biztos jobban fogok sírni, mint az, akinek a havi 10 milájából 5-öt kell ilyen célra fordítani.
Csakhogy szerintem minden erre történő hivatkozás szociális demagógia. Nem lehet semmilyen megszorító intézkedést (egyébként nem szeretem ezt a kifejezést) úgy bevezetni, hogy annak terhét kizárólag a nagyobb jövedelemmel rendelkező réteg viselje. Az alacsony jövedelműeknek viszont minden elvett forint fáj.
Számomra az egész kérdéskörben nem is ez a lényeg, hiszen szegények mindig is voltak és mindig is lesznek legfeljebb a szegénység foka változhat. Összehasonlíthatom persze a svéd vagy norvég szegényt a mieinkkel, de mehetünk etiópiába is.
Az alapvető ellenszenvet az váltja ki belőlem, hogy a szegények sorsa hivatkozási alap lesz egy olyan fórumon, ahol minden itt levő több milás befektetést forgat.
Miért nem lehet tökösen kiállni és azt mondani, hogy én kurván utálom a jelenlegi hatalmi elitet és mindazokat, akik mögötte állnak. Nem takarózom a szegények keserű sorsa miatt aggódó ember átlátszó dumájával, mert azt itt senki nem veszi be.
Ki kell mondani, hogy egyesek másokkal szemben az ellentétes pályán játszanak és történhet bármi, nem mennek át a másik térfélre az ellenfél kapusát vagy csatárát dícsérni, hogy "milyen jó megmozdulás volt az előbb".
Ha ezeket a játékszabályokat megtartjuk, akkor legalább a játék válik tisztábbá, ha már barátok nem is leszünk.
De ugyanakkor fogadjuk el a másiktól az ő helyét és helyzetét és ne kelljen senki besározni csak azért, mert nem a mi fiúnk.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 11:51
az egész számítás rossz, mert mo-on 6-7 milla szegény él, ugyanis az eu-hoz tartozunk, ott meg 1000 euro/fő alatt szegénységről beszélhetünk...ja és az ott, az már nem jó kifejezés, mert az itt van....ez kb. olyan, hogy hol szeretnél dolgozni....hát az eu-ban...miért ??? most nem ott dolgozol?????
csuloktata 2007. 04. 11. 10:52
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
A folyó jövedelmekre ez teljesen igaz, illetve a bérből élőkre igaz. A többiek tudnak védekezni.
De a fogyasztását kinek érinti érzékenyen az infláció megugrása?
Az infláció jövedelem újraelosztó hatása kit érint?

Ez olyan, mint mikor felemelték az élelmiszer ÁFA- t 20%- ra, akkor azt mondták (ezért kiadvány), hogy az a gozdakoktól vesz el, mert ők többet fogyasztanak. Az igaz, hogy többet fogyaszt (bár a fizikai korlátai megvannak), de azért egy jómódú és egy szegényebb fogyasztó kosarában az élelmiszerek és energia más arányt képvisel a teljes jövedelmen belül, ezért összegszerűen a gazdagabb többet fizet, de érzékenyebben azt érinti, akinek a fogyasztó kosarában ez nagyobb arányt elvisz.
Lehet itt propagandát nyomni, de azért ne nyomjuk már homokba a fejünket.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 10:37
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
elfmage

"Végezetül két kérdés amire LÉGYSZÍVES válaszolj:
Miért is politizálsz állandóan egy tőzsdefórumon?
Tőzsde, részvény, befektetés témában miért nincs semmi hozzászólásod?"

1.Nincs részvényem (momentán), ezt már ezerszer leírtam. Ennek ellenére, ha gondolod, beállok én is szívesen hűlyíteni azokat, akik poziban ülnek, hiszen a kíbicnek semmi sem drága, nem igaz?

2. Te nem szoktál politizálni itt a tőzsdefórumon? Vagy rajtam és rajtad kívül vagy ötvenen. Időnként azok is, akik egyébként ritkán, de elmondják véleményüket.

3. Ez nem kizárólagosan tőzsdefórum. Van olyan is, annak az a neve, hogy Tőzsdefórum. Leesett? A Portfolion számtalan olyan cikk van, amely akár közvetlenül akár közvetve, de kapcsolódik a politikához. Nézd meg ugyanakkor lécci, hogy összességében hány olyan topicot indítottam, amely kizárólag politikai vetületű volt aztán hasonlítsd össze a mások által indított topicokkal.

4. Nem gondolom, hogy te lennél ennek a fórumnak a moderátora, aki esetleg mghatározhatja, hogy írhatok-e ide és milyen kérdésekben. Azt inkább észre kellene venned, ha a beírás jellege és hangneme olyan, ami általában is sértő, ráadásul folyamatos rágalmakat tartalmaz. Pedig ilyen számtalan van - és nem az un. baloldali fórumozók részéről.

Végül ami az érdemi részt illeti:
A 3-4%-os pótadó KIZÁRÓLAG a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó adózókat sújtja. Nem tudom, mennyiben érinti a szegényeket.
A 6000 Ft vizitdíj, ugye egy évre elosztva számítandó és csak akkor, ha a "szegény" évente legalább 20 alkalommal megy orvoshoz., ami több, mint havi másfél megjelenést feltételez. Hát az az ember már valóban nagyon beteg, de hogy általánosságban is így van, azt kétlem.

Ha valaki ellentm,ond nekem és észérvekkel próbál meggyőzni az igazáról, azt nem sorolom kategóriába. Azt szoktam ultrának tekinteni, aki feltételezések alapján, személyes ellenszenvből, folyamatosan rágalmazó kijelentéseket tesz és VALAMENNYI kormányzati intézkedést egyetlen okra visszavezetve támad.
Az ilyen ember számomra hiteltelen és ezért a velem kapcsolatos véleménye sem érdekel és nem vág a földhöz.
Te nem ilyen vagy, ezért a vonatkozó általánosítást a továbbiakban mellőzöm.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 10:29
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Egy 1000Ft mtcom a jövőbe vetett hit kiteljesedése. A tőzsde mindent előbb és jobban tud... c Szőke András színész spekuláns szavai...
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 10:21
Előzmény: #20  csuloktata
Csülök:
"Ez a számok nyelvén az MNB becslései alapján azt jelenti, hogy míg az alacsonyabb jövedelemszinteken az infláció hatását figyelembe vevő rendelkezésre álló reáljövedelem 2007-ben 3 százalék körüli mértékben csökkenhet, addig a legmagasabb jövedelem-tizedben a rendelkezésre álló reáljövedelem csökkenésének üteme meghaladhatja a 7 százalékot."

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek