A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
A kincstári számlával szoktak szórakozni (hogy pontosan most hogy hívják nem tudom), ezen van a kormány likvid pénze (ami a folyó kiadásokat fedezi), ennek szokták év végére levinni az állományát (kvázi hitelt fizetnek vissza), aztán év elején újra feltöltik a szükséges mértékre (ez több száz milliárd forint), kvázi hitelt vesznek fel. Régi trükk, már Gyurcsány is csinálta, mivel a 12.31-i adósságmutató a lényeges.
Jól írtad le a decemberben végi adósságszámot, az ákk honlapján ez van. Én csak felhívtam a figyelmet az ellentmondásra, hogy decemberben csökkent az adósság, miközben hivatalosan 335 mrd Ft volt a hiány.
Nem tudom melyik lapról szedtem - később előkeresem -. De az biztos, hogy valamilyen kormányzati, vagy ilyesmi (hivatalos) helyről, nem valami hulladék újságtól. Nem zárom ki, hogy tévedtem, ha így is történt nem szándékos volt.
De most konkrétan a decemberi pénzforgalmi hiány 335 mrd Ft lett, azaz ennyivel több volt a kifizetés, mint a befolyás. Szóval ez már a tény része. Ehhez képest a másik helyen az látszik, hogy csökkent az adósság ugyanebben a hónapban.
A 2010-est nem néztem meg, de a 17-est igen. A költségvetési törvény költségvetés a bevételi főösszegét 17 867 739,4 millió forintban határozta meg. A megvalósulást nem ismerem, de az utóbbi évek adatai alapján inkább több szokott lenni, mint kevesebb. Az biztos, hogy nem 1.000 Mrd. . Korrigáláson, pedig inkább befolyásolást értettem.
Azt gondolom, hogy te már annyit személyeskedtél velem, hogy ezt most én is megengedhetem magamnak: . szerintem ezt ne erőltesd tovább, nem neked való terület!
Vannak hónapok amikor nem mínuszos az egyenleg, hanem pluszos, ez jellemzően az utolsó hónapokban szokott bekövetkezni. Így szoktak még tovább játszani - éven belül - a makro-számokkal. ("kimozogják" a rendelkezésre álló teret - ez nem Fidesz találmány) . De az is előfordulhat, hogy az állam az EU- forrású támogatásokat előfinanszírozza, és az csak pl. decemberben folyik be a kincstárhoz. . De ilyen volt amikor a repteret eladták, és az egyik legfontosabb feltétel az volt, hogy december 31-ig ki kell fizetni. Ugyan is a pénzforgalmi szemlélet miatt így jelentősen alacsonyabb hiányt generált arra az évre.
!!!444!!! Ki hisz még az ilyen számmisztikus onlinemédiás alagsorban megalkotott hülyeségeknek! Csak azok akiknek van felhatalmazásuk a saját fészbukó seregükről elterelni a közvélemény figyelmét!
Vastagon benne vagy abban a fidesz konteós, fészbukott hadseregben, amit nagyon sajnálok! Épp az előbb értekeztem a költségvetésről! Kipróbált a fórumon mindenható gazdasági tudással felvértezett sereg sem képes megállítani a Matolcsy által elkövetett gazdasági eredményeket! Vele kell lerendezni ezeket magánstatisztikákat, amiket elkövet a mindentudó "szakmaisággal" megáldott győzhetetlen armada!
A Fidesz rendbeteszi az országot
link