A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Ha arányosítanánk, akkor a 10 %-ra 2000 cégnek kellene jutni. De ismerve a magyar cégstruktúrát, jó ha minden tizedik cég alkalmas arra, hogy közbeszerzésen induljon. Ez 200 céget jelentene. tehát 20x ennyi cégnek kellett volna osztoznia a 10%-on. Durva!
Rágalmazás? Max. vélemény. . Mivel én már akkor is írtam ide, és olvastam a fórumot nem igazán emlékszem arra, hogy olyan nevek akik még napjainkban is ide írnak ezért akkor "verték volna az asztal" sarkát!
Az csak 10 ember. Azt gondolod, hogy nincs minden pályázatnál és közbeszerzésél megnézve, hogy ki kapja? Kicsiben is ugyanaz megy, mint nagyban. Előbb megkapja a trafikot, földet, iskolafelújítást, vidéki turizmusa fejlesztési támogatást magánház építésre, stb., akinek kell, és a maradékért versenghet a többi. A Reuters cikke csak a koncentrációt mutatta be, a top 10-et, nem a teljes, klientúrához köthető nyeréseket.
Ha egyet engedsz legközelebb már kettőt fognak, ha kettőt visznek legközelebb már 10et kérnek. Ez sehogy sem jó, pláne megmagyarázni a rendszerszintű "lopást" ugyanis te én és a gyermekeid fogják megfizetni. Egyébként meg ha uniós pénzekkel ezt csinálják akkor egy tőzsdén ahol szabad a vásár szerinted mit fognak tenni ajándékozni? :DDD
Az ilyen persze nincs ebben a 10% ban de ettol meg korrupcio." . Látod ez is egy eléggé elfogult vélemény..... Minden 2010 utáni üzlet ami FIDESZ közeli céget érint korrupció.... ez megy itt napi szinten.... . Volt nekünk egy olyan koalíciónk is ahol a Miniszterelnök olyat mert mondani, hogy a koalíciós partnere (párt) tele van korrupciós ügyekkel..... . Érdekes módon ez a fórumon beszélgető magukat FÜGGETLENNEK nevező embereknél nem érte el az ingerküszöb szintjét, hogy azt napi szinten itt megbeszélje....... Hiába, Hofinak ebben is igaza volt! :)))) . Korrupció az amiből a bírálókat, kritizálókat...kihagyják! :))))
A számok nem stimmelnek szerintem, de 10% az szvsz semmi, ennyi erővel azt is írhatták volna, hogy "nem tudunk fogást találni a kormányon pls utáljátok őket"
"...a Mészáros-érdekeltségek által hét év alatt elnyert összes megbízás 83 százalékát az EU fizeti. . Csak a fele volt nyílt eljárás . A kilenc
Mészáros-érdekeltség hét év alatt összesen 83 darab közbeszerzést nyert
el. Táblázatunkban 97 tender szerepel, mert figyelembe vettük az
árváltozást okozó szerződésmódosításokat is.
A 97 megbízásból mindössze 48 volt
nyílt eljárás, ahol elvileg bárki pályázhatott, tehát a
Mészáros-cégeknek versenyezniük kellett a munkáért. A többi esetben a
megbízók különböző indokokra hivatkozva mellőzték a szabad versenyt, és
hirdetmény nélküli vagy tárgyalásos eljárás során nyerték el a
megbízásokat a Mészáros-érdekeltségek." https://atlatszo.hu/2018/01/15/tulnyomoreszt-unios-forrasokbol-gazdagodtak-meszaros-lorinc-csaladi-cegei-az-elmult-het-evben/
Mosdatni? . Érdekel a részlet. . Sugallnak megint valamit amiről már a cikkből kiderül, hogy nem az aminek látszik..... . Érdekes módon a 90 % -ról nem írnak semmit sem....
Nem értem, mi alapján top10? . Hiszen ők csak a keret 10%-át vitték el. Ráadásul 8 év átlagában és ha jól olvastam volt egy év ahol 24 % körül nyertek. Így előtte még kisebb volt az elnyert keret.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link