Topiknyitó: Portfolio 2014. 03. 13. 20:03

50% körüli legfelső szja-kulcsot tartana jónak az IMF  

Ugrás a cikkhez
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb tanulmánya szerint a világszerte növekvő jövedelmi egyenlőtlenségek lassítják a gazdasági növekedést és növelik a politikai instabilitást. Az IMF szerint a megoldást a vagyoni újraelosztás jelenti, ehhez az 50...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=196505
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2014. 03. 14. 16:09
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
Akkor mégis csak küzdeni kell érte, mert most nem nyilvános... (csak papíron)
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 15:40
Előzmény: #57  signal2
Ezért már nem kell küzdeni, mert most is nyilvános... kivéve, amit az információszabadság, vagy egyéb külön törvény megakadályoz. :DDD
_pampa 2014. 03. 14. 14:21
Előzmény: #61  signal2
Honnan,honnan,honnan....
Nem tudod, hogy penznyelo már
ma tudja azt,hogy holnap mit csinálok, csinálnak mások... :))))

de a lottó számokat nem árulja el nekünk a kis hamis... :)))
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 14:13
Előzmény: #61  signal2
"Honnan tudod, kire fog szavazni?"

Elég nyilvánvaló a szövegei alapján.

"Lehet, hogy szándékosan hamis képet próbál kialakítani magáról."

Ugyan, miért tenne ilyet, ez elég értelmetlen.
signal2
signal2 2014. 03. 14. 14:06
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Honnan tudod, kire fog szavazni?
Lehet, hogy szándékosan hamis képet próbál kialakítani magáról.
signal2
signal2 2014. 03. 14. 14:05
Előzmény: #58  _pampa
Egyetértek.
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 13:56
Előzmény: #58  _pampa
Nem lenne rossz persze. De te arra fogsz szavazni, ami most van, hogy semmi ne legyen nyilvános...
_pampa 2014. 03. 14. 13:50
Előzmény: #57  signal2
Nem lenne rossz az sem, ha a bírálók neve is nyilvános lenne és amennyiben szavazás dönt az,hogy ki mire szavazott.
signal2
signal2 2014. 03. 14. 12:54
Előzmény: #54  bigyula
Az eygütt-pm programjában, ha nem is a vesztes pályázatoké, de a nyertes pályázatok nyilvánossága szerepel. Én a vesztesekét csak az érvényes ajánlatot tevők részére tenném elérhetővé.
signal2
signal2 2014. 03. 14. 12:52
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Nagyon jó! Pont ez az én ideám is!
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 12:49
Előzmény: #53  _pampa
"Nem ismerek olyan gazdag embert aki nem hajol le a földön fekvő pénzért, mert már van elég, jusson másnak is....."

Talán pont azért gazdag, mert ügyesen él a lehetőségekkel, erre nem gondoltál még?
bigyula 2014. 03. 14. 12:21
Előzmény: #52  _pampa
"A korrupciót nem lehet megszüntetni csak harcolni lehet ellene."

Ebben egyetértünk. Nem is értem, hogy miért nincs benne a tákolmányban, hogy minden állampolgárnak joga van az összes közbeszerzés valamennyi adatát megtekinteni (). Nem csak a nyertesét, hanem a többi ajánlattevőét is, hogy a korrupció gyanúja se tudjon felvetődni...

Ehelyett mit is látunk? Titkolózás (a saját maguk által hozott törvényeket sem tartják be!), titkosítás, stb. Sőt, a beadott pályázatok (trafikok, föld) eltüntetése, hogy utólag se derülhessen ki a mutyi...
_pampa 2014. 03. 14. 12:11
Előzmény: #51  aliben
"A baj meg nem ott kezdődik, hogy akinek van megfelelő egzisztenciája politikus lesz, mert az már legalább nem lop"

Ezt vitatnám,úgy gazdagodott meg, hogy lavírozott a tv. között fellelhető "kiskapukon" keresztül a pénz felé....

Gondold végig az így "megokosodott" embert tv.-hozási helyzetbe juttatod mire lesz képes a minél nagyobb vagyon elérése céljából?

Nem ismerek olyan gazdag embert aki nem hajol le a földön fekvő pénzért, mert már van elég, jusson másnak is.....

szvsz
_pampa 2014. 03. 14. 12:04
Előzmény: #50  bigyula
Annak természetesnek kellene lennie, hogy egy döntéshozó ugyan olyan gondosan gazdálkodjon a rá bízott közös pénzel mint ahogyan teszi a magánjövedelmével.

Ezt azonban kb. 2000 év alatt sem tudtuk elérni.

És ezek a "kényes" ügyek csak akkor kerülnek napvilágra,ha az érintett két fél közül valamelyik úgy érzi BECSAPTÁK.
Akkor még abban az esetben is borítja a "bilit" ha ebből neki is hátránya származik.

A korrupciót nem lehet megszüntetni csak harcolni lehet ellene.

szvsz
aliben 2014. 03. 14. 11:58
Előzmény: #49  _pampa
No akkor értelmezzünk egy kicsit: ha a felső tízezer nem adózik jobban, mint a milliós tömeg, akkor a milliók egyre jobban elszegényednek, és nem lesz fogyasztás, nem pörög a gazdaság, vagyis előbb-utóbb újra válság lesz.
pampának válaszolva:teljesen igaz, hogy a mindenkori kormány holdudvara nyelvüknek, és nem a tehetségüknek megfelelően gazdagodnak, szociknál milliókkal, fideszéknél milliárdokkal. Ezért helyes lenne ezeknek az embereknek 50% szja-t fizetni. A baj meg nem ott kezdődik, hogy akinek van megfelelő egzisztenciája politikus lesz, mert az már legalább nem lop, hanem az a baj, amikor valaki a politikából tollasodik meg.
bigyula 2014. 03. 14. 11:40
Előzmény: #49  _pampa
Nem, a baj nem ekkor kezdődik! A baj akkor kezdődőtt, amikor mindenkinek természetes, hogy a közös kasszából többet lehet "kivenni", mint amennyit egy piaci megbízásnál lehetne...
_pampa 2014. 03. 14. 11:31
Előzmény: #47  bigyula
Ahogyan a 89' utáni állami beruházások jelentős része is valószínűleg túl lett számlázva.

Akik a mindenkori kormányok "holdudvarához" tartoztak,tartoznak nagyon jól élnek.
Ehhez pedig el kell adni a "becsületüket,tisztességüket"az "ördögnek".

A baj akkor kezdődik amikor ezen emberek ki állnak a "napfényre". Kevés már a gazdasági hatalom, politikai karrierre vágynak.
Láthattunk erre számtalan példát.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 10:57
Előzmény: #46  _pampa
Még mielőtt nagyon belelendülnél a 2006 előtti szoci ügyekbe és fikázásba, emlékeztetnélek rá, hogy állítólag 2006-ban a szocikra szavaztál. Persze, tudom, Gyurcsány átvert, így csak az Öszödi beszéd után vetted észre azt is, hogy évekkel korábban autópályák épültek.
bigyula 2014. 03. 14. 10:55
Előzmény: #46  _pampa
Természetesen az általad felsoroltak is ide tartoznak. Én csak a közelmúltból, a jelenből soroltam fel, de természetesen lehet visszamutogatni is ,ezek is megállnak.

Talán a 4-es metró egy kicsit az "állatorvosi ló", mert az emlékeim szerint azt egyszer már a fityesz és orbán megtorpedózta úgy 15 évvel ezelőtt... De, a sok politizálás, kormányzati töketlenkedés, egymásnak betartás miatt kb. a háromszorosába-négyszeresébe került neked, és nekem is...
_pampa 2014. 03. 14. 10:46
Előzmény: #41  bigyula
Természetesen a "hivatalos" rész így szól...
De a felsorolásodból kimarad néhány eset:
4 metró tanulmányokra,
meg nemépülő kormányzati központra
drága autópályára (1998-2010)
két domb közé völgyhídra...
a pusztába alagútra...

és itt jön a te részed. :))))
stadionok
haverok
buli
fanta...:))))

_pampa 2014. 03. 14. 10:39
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Nekifutok mégegyszer.

""Nagyon egyszerű példa: te pl. hány éhező etióp gyereknek küldtél ennivalót?
penznyelo_

Első része:
nagyon egyszerű példa és kettőspont

Szerintem ez arra utalás,felhívás, hogy írsz egy példát.

A következő rész kezdődik egy személyes névmással majd jön a például rövidítése.

"te pl. hány éhező etióp gyereknek küldtél ennivalót?

Azután jön a kérdés.

Én erre a kérdésre válaszoltam.

Én így értelmeztem,lehet, hogy velem van a baj, de akkor ígérem vissza ülök az alsótagozatba ,hogy pótoljam a hiányosságomat ezen a területen. :))))

szvsz

Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 10:35
Előzmény: #1  Portfolio
Sokkal értelmesebb lenne a létminimumig 0-s kulcs (nem adójóváírás!), fölötte meg egységes, ha már többkulcsos adózás. Az állam ismerje el a létfenntartás költségeit, de fölötte ne tegyen különbséget jövedelem és jövedelem között.
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 10:17
Előzmény: #40  _pampa
Neked nem sok eszed van, ez elég nyilvánvaló.
Törölt felhasználó 2014. 03. 14. 10:16
Még mindig nem sikerült megértened, amit írtam. Fuss neki mégegyszer.

Kis segítség: NEM ÉN ÁLLÍTOM, hogy ezt vagy azt kellene támogatnunk.

És most olvasd el mégegyszer. Szólj, ha megértetted.
bigyula 2014. 03. 14. 10:14
"A Magyarországon adózók keményen támogatják a hazai szegén réteget..."

Rossz a kiindulópontod! Az adózók nem támogatnak senkit! Hacsak, nem az adózott pénzükből önként adományoznak. Az adó az államot illeti, az állam veti ki, és szedi be. Aztán az állam képviselői - képviselők, kormány, önkormányzat, stb. - arra költik, amire akarják. Például stadionok, haverok megbízásai, és valamennyit csepegtetnek az általuk rászorulónak, támogatandónak tartott rétegeknek is.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek