Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 20:44

4% egészségügyi hozzájárulást a tőkejövedelmekre  

F@sza!
Emeljünk adót!!!
Most lett 25%-os a forrásadó de azért emeljünk rajta még!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 11:22
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Ugyanazt a munkát csináltam, mint azok a kollégáim, akik alkalmazottként tették. Csak persze az ő fizetésük töredékéért.
Vagyis lehet nézni, hogy mibe került, meg azt is, hogy mennyit spórolt rajtam az állam.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 11:17
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Tokos azért azt Te is tudod, hogy a doktori címed nem kevés pénzbe került az adófizetőknek.
Ezen értelmetlen vitatkozni, mert mindenkinek az fáj, amit elvesznek tőle és olyan mintha a szemétbe dobná.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 11:11
Előzmény: #35  bpmcwap
Bp,
Wazzeg!
Ha ezt komolyan írtad,hogy mit csináltál akkor,csak gratulálni tudok neked ehhez a teljesítményhez!Én tudom milyen!Én is ugyan ezt csináltam suli mellett épitkezéseken dolgoztam,majd otthon a mi házunkon még amíg látni lehetett még este!Utánna gazdasági lapok olvasása,tanulás!5 és fél éven keresztül,mire kicsit lazitani tudtam,mert már összespóroltam egy kis tőkét!Most 27 éves vagyok,kb másfél éve csak a tőzsdéből élek+van egy vállalkozásunk a haverokkal ami most idul be majd!Nagyon szerencsésnek tartom magam ,mert úgy ahogy de nem mentem tönkre én sem!(Igaz a derekam már nem a régi! )Aki ezeken nem ment keresztül az nem tudhatja!Az ,ha lehet még jobban fáj mikor az ember zsebében turkálnak a Gyurcsanyfélék!
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 11:09
Még egy dolog: minden évben egy vadi új autót adok a lapátolóknak, adó formájában. Meg egy másikat TB formájában.

üdv:
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 11:07
Kedves bp,

Tévedésben vagy, Ferkót kevesen utálják nálam jobban. Kétségtelenül van íróasztalom.
Bizonyá ra van különbség köztünk, te ebbe fektettél, én abba.
De elmesélek egy történetet.
A feleségemet műtötték az egyik kórházban, és egy átlagos kétkezi munkás felesége feküdt mellette. Én Ph. D. ösztöndíjas voltam. Ez, ha el akartam érni valamit, akkor csinálni kellett. Biztos nem volt havonta négyszáz óra, de lényegesen több, mint az átlagos munkaidő.
A feleségem beszélgetett az ágyszomszáddal, mondta neki, hogy mit csinálok, mennyit dolgozok, stb. stb.
A szomszéd meg mondta, hogy, hú ez biztos nagyon jó, biztos nagyon sokat fizetnek érte.
A feleségem meg mondta, hogy 18000 Ft-ot, még vonnak is belőle egy kicsit. Akkor a feleségem tanárként ennek dupláját kapta, sőt a tanszéken az a technikus is, akire semmi munkát nem lehett bízni.
Na, mikor ezt a munkás felesége meghallottam úgy el kezdett röhögni, hogy majdnem felszakadt a sebe.
A mai fizetésemen már nem röhögne, sokkal magasabb, mint amit saccoltál.

Ezt csak azért írtam, hogy lásd, többféle befektetés van. Te pénzt fektettél a tőzsdébe, én a tanulásba fektettem, hogy olyat tudjak, amit kevesen, vagy senki. Ezért most megfizetnek, csakhogy míg egy tőzsdéző nyereségét jelenleg semmiféle adóval, járulékkal nem terhelik, az én befektetésem eredményét, ami bér, több, minz 50% elvonással súlytják.
Talán te igazságosnak érzed ezt, én nem.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 26. 10:52
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
tokos!Te honna vetted a pénzt a tőzsdézésre?Te nem dolgoztál meg érte?Ajándékba kaptad?GYF adta neked?Rokon mi?téged meg a hozzád hasonlo kisdobosokat kéne megadoztatni nem azt aki lapátol és lapátolás után még sanyargatja magát hogy sporoljon hogy valahogy feltudja venni veled a versenyt.... mert tudod lapátolásbol nem nagyon lehet gyereket válalni, fizetni, fizetni, fizetni, fizetni.... keményen kell sporolni, hogy valaki hosszu előre megtervezett életét lépésről lépésre megvalosithassa!én lapátoltam bakker!Én tudom mi az a munka öcsém!12évesen ástam a gödröt xy villájának a csatornájához!De pár éve még havi 400 várjá le is irom NÉGYSZÁZ órát dolgoztam havonta!!!Vágod?Csak azért hogy kenyéren és vizen élve legyen annyi pénzem hogy a tőzsdén megforgatva megteremthessem a lehetőségét hogy az én kolykomnek ne keljen 12évesen xy félék villájának a csatornáját ásnia!!!!És tudod mit?Én a szerencsésebbek közé tartozom!!!És összetehetem a két kezem , mert ismerek olyanokat aki megprobálták csinálni amit én és most 25évesen nyomorékok, meg ilyen olyan beültetéseik vannak, és egészségugyi problémáik mert nem birta a szervezetük a hajtást!Tudod nem olyan egyszerü mint ahogy azt egyesek az iroasztal mögül látják!!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 10:50
Előzmény: #32  bpmcwap
Erről már egyszer vitatkoztam valakivel. Ha tőzsdézel és BUX, aztán nyersz, a bukást levonhatod a nyereségből, sőt, az egyéb költségeket is, pl. a számlavezetési díjat stb.
Vagyis, csak a jövedelem marad, az meg mint írtam, számomra mindegy, hogy tőzsdén szerezted, vagy takarítottál érte.
Ne felejtsd el azt sem, ha én az adózott jövedelmemet egy sárgarépalé-gyárba fektetem, akkor levonhatom a költségeimet, a befektetésemet a sárgarépalé-gyártásb ól származó jövedelmemből, és a különbség után adózók. Ami pénzt meg kivettem mondjuk bérként, azután fizettem a járulékot. Az osztalék persze kibúvó volt, úgy látszik eddig...
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 10:41
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Most ezt nem teljesen értem. Van egyrészről a bérjövedelem, aminek minden garasa után fizetsz, függetlenül attól, hogy megtakarítod, vagy feléled.
Másrészről, ha ezt befekteted, és megsokszorozod, az is jövedelem, akár tőzsdén, akár más módon szerezted. Bizonyára jobb, mintha felélnéd, és ezért van az, hogy ha ezt befekteted, az után nem kell adóznod. De az, amit kiszedsz belőle, és felélsz, az bizony nem ebbe a kategóriába tartozik, így adózhat. Szerintem mindegy, hogy bérjövedelemként élted fel, vagy tőzsdei árfolyamnyereségként . Amit felélsz, azt nem fekteted be, legalábbis te nem.
Én egyébként úgy látom, az egyik ember ehhez ért, a másik ahhoz, az egyik tőzsdézéshez, a másik a lapátoláshoz. Nem vagyok hiszek benne, hogy a tőzsdázőt privilégiumok illetik meg a lapátolóval szemben.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 26. 10:41
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
"Kettős a dolog, mert én pl. nem hiszek benne, hogy a tőkejövedelem különb, mint a bérjövedelem, tehát, ha az egyikből fizetni kell orrvérzésig, akkor bizony tökéletesen érthető, ha a másikból is fizetni kell."
-Rosszul gondolkodsz!Mennyi a bruttod?200?gyerek van?csak a családipotlék miatt kérdem!Mindegy nettod legyen 150... 50et adoztál te,a munkáltatódat most nagyvonaluan kihagyom... ha kenyéren és vizen élsz ahogy én annak idején akkor 100at el be tudsz dobni a tőzsdére,kockáztatsz buksz,mivan?semmi buktál... ujra kockáztatsz, nyersz,mivan?Fizetsz !Nesze vazeg!Az egy emberre juto áfa, béfa, adó bevétel több mint amennyit,nettóban hazaviszel!ha én válalok kockázatot,nincs joga senkinek lefölözni a hasznomat,pláne ha a kockázati tőkémért is keményen megdolgoztam és adóztam is utána,nem pedig ajándékba kaptam mint jó kisdobos a csillebérci tábort... mi a jó életet képzelnek ezek magukról???
Vegyunk egy másik esetet...
XY Örököl egy lakást,amit nagynehezen meg tudtak megvenni a szülei az adózott jövedelmükből,amire kifizették az illetékeket,aztán te ujra kifizeted az illetékeket... aztán mivel mondjuk egy pont egy viszonylag jol szituált xy rol beszélgetunk már neki is van háza, eladja az öröklést, ujabb adók, illetékek... adó adó hátán , illeték illeték hátán!Az ország fele feketén vagy sehogy se dolgozik,nagyrészük nem is akar, olyan emberek láthatsz koldulni pesten akik javában dolgozhatnának ha akarnának... olyan szülnek sorban gyereket akiknek nem kellene egyet se,mmert nem azért szülik őket hogy szeretetben felneveljék hanem hogy felmarkolják az utánuk járó segélyeket a kölyköket meg elzavarják, lopni, koldulni... Akiknek milliárdjaik vannak azok eddig se nagyon törték magukat hogy felelőséget válaljanak az országért és ezután sem fogják, és hidd el ennek a törvénynek is meg van a kiskapuja,és meg is fogjuk találni mi is!De egy országnak, egy népnek milyen jövöt josolsz ilyen felelős kormány mellett???Azt mondják 7millioan leszunk ha nem teszunk valamit... én meg azt mondom hogy jo ha 5millioan leszunk ha igy fojtatjuk mert a többi kivándorol, aki meg itt marad magyar, az fog kissebségnek számitani... :(
minden6ó 2005. 05. 26. 10:34
Figyu.
Nem a 4%-al van itt a baj.
mint már reggel említettem,minden cég fizeti az EHO-t.
Így áttételesen mindenki fizeti,aki nem közszférában dolgozik.Ezért ugyan az után a jövedelem után 2x fizetsz EHO-t...
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 10:28
Tokos azért ebben vitatkoznék veled:
Hasonlítsunk össze két életmódot:
A bérjövedelmem teljes összegét elfogyaszthatom, sőt előre el is költhetem, növelve ezzel az importot, a bankok pénztárcáját, az adóbevételeket stb.
A szétadózott bérjövdelemem nagy részét meg is takaríthatom, amit befeketethetek újabb jövedelemeket szerezve, amiből újabb befeketetéseket lehet eszközölni. A megtakarított pénzemből elvileg a cégek olcsó forráshoz juthatnak és beruházásokat hatjhatnak végre.
Na szerintem az első esetet kell keményen adóztatni és nem támogatni, úgy mint most. A második kategóriát pedig megjutalmazni.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 10:18
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Mondjuk szerintem ez az egész pofátlanság ott kezdődik ,hogy 400 000ft a határ!Szerintem alulról kellet volna csinálni egy sávot(pl.:100-150 000ft) és attól kéne ha már annyira hiányzik az a pár tíz milliárd!Így legalább nem lenne ennyire egyértelmű,hogy a kis embereket akarják mindenképpen megfolytani!Aki meg az fölött keres annak már úgy is több marad!Persze még így is pofátlanság,mivel csak a hazai befektetőket érinti!Merem remélni,hogy ez is csak egy szondázása a közvéleménynek!Ezzel megint csak a megtakaritási kedvet növelik az országban!
Van egy ötletem!Aki hitelt vesz föl annak is kéne fizetni +4%-ot a felvett összeg után,havonta!
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 10:00
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Kettős a dolog, mert én pl. nem hiszek benne, hogy a tőkejövedelem különb, mint a bérjövedelem, tehát, ha az egyikből fizetni kell orrvérzésig, akkor bizony tökéletesen érthető, ha a másikból is fizetni kell. Abban igazatok van, hogy ezért nem kaptok extra szolgáltatást, de jelenleg én sem kapok a minimálbér sokszorosa után fizetett béremért.
Ugyanakkor nem értem, bizonyos rétegeket miért hagynak ki a "jóból"? Miért nem kell fizetnie az őstermelőknek? Ők nem járnak orvoshoz? Frászt nem, ők járnak csak igazán, mindenfajta kórságot összeszednek a földeken.
Másrészről a legszomorúbb az, hogy ténylag annak a bizonyos fekete lyuknak a betöméséről van szó. Ezt a rendszert lehet még tekergetni, huzigálni, de akkor is egy nagy adag kaki marad.
Elsősorban a jelenlegi adó jellegű biztosítás helyett be kellene vezetni a szolgáltatás jellegű biztosítást. Nem hiszem, hogy az én gyógykezelésem több kerül, mint bármelyik őstermelőé. Akkor miért kell nekem hülyére fizetnem magam, és miért nem kell neki?
A legtisztább az lenne, ha adott szolgáltatási csoportok lennének, az egyik ennyibe, a másik annyiba, a harmadik amannyiba kerülne, és én kiválasztahtnám, melyiket óhajtom. És persze a szolgáltatás nem jövedelemfüggő lenne, hanem szolgáltatásfüggő, a milliárdosnak pont annyiba kerülne, mint nekem, vagy éppen a rászorulónak.
Tökéle tesen érthető, ha nem akarnak a vállalkozók járulékokat fizetni, főképp akkor, ha ezért nem kapnak semmit. De valószínűleg a zsebükbe nyúlnának, ha kitessékelnék őket az egyágyas szobából, és egy jobban kereső alkalmazottat tennének a helyébe.
Ugyanakkor az ekkora fertőt, mint jelenleg az egészségbizttosítás területnén van, szerintem nem lehet máshogy rendbetenni, csak ha piaci alapra helyezik, versenyt teremtenek. Meggyőződésem, hogy rövid időn belül létrejönne az a számítástechnikai háttér, amire már évtizedek óta várunk.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 09:58
nekem ahhez több idő kell, hogy ehhez hozzászóljak...majd megpróbálom...
hihet etlen, a gyurcsány a cselszövő...
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 26. 09:53
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
jó nagy szarevők vagyunk cseszétek meg!Lassan én is kezdem szégyelni hogy magyar vagyok, mert hogy velunk minden trágyát le lehet nyeletni az egyre inkább bizonyossá válik számomra... :,-( Sir a lelkem,wazeg, ez szégyen gyalázat... isten nem áldotta meg a magyart, se jó kedvel se bőséggel, nem nyujtott védőkart , mert nem küzd az ellenséggel... :,-(
Szánd meg isten a magyart
Kit vészek hányának,
Nyújts feléje védõ kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendõt,
Megbünhöd te már e nép
A multat s jövendõt.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 09:24
Hát, ez bizony \\\"logikus\\ \" lépés volt... Ugyanezt kapják a tôkejövedelmük után EHO-t fizetôk, mint az év elejétôl 4 %-os járulékot fizetô egyéni vállalkozók, cégek. Csak itt még a levonás sem lehetséges, illetve kidolgozatlan.
Amúgy : az adóteher az elmúlt 15 évben egyetlen százaléknyit sem változott, maradt kb. 58 %-os a vállalkozói jövedelmeken ( itt most az egyéni vállalkozókról beszélek ). Cégeknél a tulajdonosok ( ha magánszeméylek ) szintén ezzel a százalékkal számolhatnak.
Azokna k, akik - jogosan - kellemetlenkedô megjegyzések füznek eme egyszázadnyi lépéshez, hadd idézzem föl azt az idôt, amikor a pénzügyminiszter - ha jól emlékszem: Járainak hívták volt - évente, de mindig csak a következô év elején megjelenô Pénzügyi Közlönyben tette közzé az elvárt nyereség/eredmény összegét ( egyéni vállalkozóknál ). Aki nm érte el a PM által vártat, az várhatta az APEH szigorú megjelenését.
Ez a mostani \\\"rendszer\\ \" egyszerübb, mindent, ami mozog megadóztat, járulékoztat.
Annyi bizonyos, hogy - a bérbeadásnál, ingatlan értékesítésnél, de a mükincsek adásvételénél is - erôsen számolni lehet majd a \\\"feketedéssel \\\", az alulértékeléssel.
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 09:19
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
A tőzsei árf nyereség után ez a 4% igazából nem lenne gáz, de a többi...
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 09:18
Előzmény: #21  bpmcwap
Az árfolyamnyereség tekintetében 2006 január 1 után eladott ehozik.
Az osztaléknál viszont csak a 2006-os osztalékok után fizeted azaz kb 2007-ben.
Jó lenne tudni hogy az árfolyam veszteség beleszámít-e vagy a nyereséges üzletek számítanak csak...
Jancsika: Köszönöm. Huhhh! :) Persze jön majd a peh és vadul fogatja a szemeit hogy nehommá nem volt egy Ft oszalék se...
Törölt felhasználó 2005. 05. 26. 09:12
Előzmény: #21  bpmcwap
és hol van ezért az állami szolgáltatás?
sehol, demagóg baromarcú baloldaliak, húzzatok el a retkes.....
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 26. 09:08
na ezt az igen tisztelt háznak!!!
szóval, hol hagyták maguknak a kiskaput???hogy tudom kikerülni ezt a xarságot???Én kockáztatok, az én pénzemet, az én megélhetőségemet és ha sikeresen kockáztatok az én pénzemből ne élősködjenek mégegyszer!na most nagyon ideges lettem!ezek vazeg ugy kicsesznek mindenkivel hogy remélem eltunnek mint Torgyán papa!Most fogok előszőr elmenni szavazni, ha valaki azt mondja hogy törli ezt a törvényt!Fizesse be V meg GYF azt a 10milliárdot, nekik csak apropénz!Válaljanak ők több felelőséget ezért az országért!!!!minyá széttép az ideg bakker....
Ja és ez ugye nem az idei hanem csak 2006től érvényes,ugye?Tehát ha január 5.én eladom a 250en vett fotexem 300on akkor 2007ben kell majd fizetnem az 50forint után!?nem idén ugye?

Topik gazda

elfmage
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek