na ja, a sírkő doji forgatókönyv. Nem hittem benne, ez volt a 2. tippem. És ez muh....ha nem jelentenek be vmit hétvégén, és nem tépik ki a nyugati piacokat, akkor ennek nyekk.
De lehet kis nyekk is :)
bollinger alsó szalagja is kb ott van, Egon épp azzal érvelt, hogy azt fogja lefelé tágítani..
erre is van esély..
hiába a tőzsde nem habostorta, usa meg szűkülget 8620 körül vánszorog a dow, hol leszúr 8599-re, hol felfelé tör 8640-ig..
ez igaz
például benéztem egyik nap a kitörést 3200 fölött
azért is volt, mert a 3085-3200-at elsőre simán kivette, aztán épp csúcs előtt 3235-ön belevettem, meg visszatesztnél 3200-nél
mondjuk kistoppoltam magam és shortbafordulássak a bukó jó része visszajött, de a tévedésemen nem változtatott sajnos:)
Szerintem minden azon múlik, hogy mi történik a hétvégén illetve a nap hátralevő részében hogyan szerepelnek odaát.
Igazad van, a csatorna megvan, a 3200-as végét már kétszer bebukta. Ettől még nem feltétlenül bukja az alsót, de egyre nagyobb rá az esély. Ne felejtsd el, hogy most magasabb csúcsot ütött!
3200 környéke viszont aknamező, ez biztos. Minden bokornál van 100k eladó :-))
Na szóval az is tény, hogy sajnos az 50 napos odavan. Ez sem jó jel. Úgy megy át rajta mint kés a vajon.
Erről jut eszembe hogy egy stopom ma nem teljesült az átlag alatt mert olyan tempóban hasított lefelé hogy a stop és a limitár túl közelinek bizonyult. Mindig van mit tanulnom a kánya vigye el. Most rámrohadt egy adag.
Technikailag: ha jobban megnézed, akkor szerintem a 2700-as támaszon kívül behúzható egy ferde emelkedő csatorna is, az alsó egyenes a 3 utolsó mélypont, dec 16 óta. Akár erről az egyenesről is pattanhat, ha úgy alakul a hétvége.
Óráson az RSI vételen. 30 percesen az RSI és a Sto. vételen.
Úgyhogy ha technikailag nézem, én látok benne fantáziát, de ha világégés jön akkor ez is égni fog.
Ha valamit nem jól látok, javítsatok ki lsz.
én szerintem kisebb pakkal aláállok és ha nagyon mélyre megy, ami már mindenképp törése a rangnek, mert 2600 vagy 2620-nál már nem mondhatjuk, hogy csak kiesett belőle, meghogy meglesz a 3200 még...
és párhuzamosan kisebb shortpakkot bux0912-n és kistoppolom a rosszat:)
persze bux0912-ben a short, ha nem óriási pakk, akkor trendirányt nézve csak jó lehet...
de a gond szvsz, mindig ott, van, amikor el kell dönteni, hogy FALSE le-vagy kitörés történik-e. Lekésük a legjobb felszállást a vonatra, vagy a kerekek alatt végezük? Nem egyszerű.
úgy okoskodok, de ez tényleg csak okoskodás, hogyha azt vesszük, hogy otp durván 2700-3200 közötti csatornába mozog és áttörte felfelé, de behalt a kitörés, akkor elvileg 2700-at is áttörheti
1. áttöri és lefordul markánsan, forgalommal
2. nap elején beöntik, mélyebbre mint eddig és 2700 alatti stoppokat kiütik, mondjuk 2660 felé lesz a minimuma
3. 2700 fölött megfogják
4. 2700-ig el se jut, mert 2800 már megfogja- na erre van szerintem legkisebb esély
:)
még szerencse, hogy nem láttam jó támaszt és nem mertem belongozódni ma otp-ben, csak 2700 felé vettem volna
csak azt nem tudom, hogy megfogja-e a papírt, örökké az sem fogja megtartani...
Törölt felhasználó2009. 01. 09. 17:35
Előzmény:
törölt hozzászólás
Bekövetkezett, amit a héten már többször hangoztattak a piaci szakértők: a várakozásokkal nagyjából összahangban lévő friss decemberi munkaerőpiaci adatok erősödést váltottak ki az amerikai dollár piacán. A pozitív reakció nem is csekély, ugyanis a dollár egy óra alatt közel két százalékot gyarapodott az euróval szemben.
A pozitív adat hatására a dollár szárnyalásba kezdett.
Voltak olyan elemzők, akik 600 ezer állás megszűnését várták a tavalyi év utolsó hónapjától a tengerentúlon, így ennek fényében az adat kiváltképp jónak mondható. A dollár erősödését ezzel magyarázzák a piacon. link
Uhhh, van a hír, meg annak a tálalása.
Az előző hírben kiemeltem a lényeget: 51ezer munkahely megszűnét egyszerűen átpakoltak az előző hónapra, vagyis a legpesszimistábbaknak lett igazuk, akik majdnem 600 ezer állás megszűnését prognosztizálták.
A dollár természetesen nem a 'pozitív' adattól erősödik, hanem éppen ellenkezőleg: a rossz adat miatt a globális kockázatkerülés vette át az uralmat, és a befektetők menekülnek a dollárban jegyzett államkötvényekbe.
(Remélem, hogy ezt a hírt feleslegesen kommentáltam, mert már senki nem olyan naiv, hogy beveszi az ehhez hasonló maszlagokat. Vagy mégis ?)
reggel az volt a megérzésem hogy usa ma nagyot fog menni, ilyen +8-10 %
de fogalmam sincs miért.
funda alapja az nincs.
csak azért mert shortosok kivágva, aztán longosok kivágva, aztán megint a shortosok jönnek ... :o)
valahogy várok egy ilyen nagy menetet, de ez csak érzés.
Emlékeztek, amikor tavaly év végén szinte minden rossz hirre emelkedés volt a válasz? Gondolom valakinek "szokásává vált " hogy így adjon bele jó áron a rossz hír előtt a piacba. Nem kis tőke kell hozzá, de nem lehetetlen. DAX is felvágódott pluszba de még sokan mások, 0912 is.
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)