Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 10:32
Előzmény: #51178  Törölt felhasználó
#51180
Nem egyről beszélünk.
Ha átvágnak az nem üzlet!
Én az eszközökben mérem a becsületességét és a kölcsönös megelégedést.
Na várhj csak, talán megérted , jelen esetben a telek kimaradt a vételi ajánlatból, állam csúsztat,ferdit,nyomást gyakorol ,kényszeríteni akar…. pedig atelek ott van ! stb
Ez nem üzlet ez ettől rekvirálás…..

Ha üzletelünk a bukót megemészted próbálod mérsékelni,feldolgozni..ujramegtermelni..stb
De az átvágtak érzet az egy más téma. Az nem üzleti kategória !
Kb értesz?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 10:25
Előzmény: #51175  tigus7313
#51179
Mi van ha emelkedik a nettó ?
Az esetleges későbbi ajánlatot is emelnie kell?
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 10:24
Előzmény: #51176  pancserlama.
#51178
Sajnos nem igy van, az egyik felnek a minel magasabb ar, a masiknak minel alacsonyabb ar a megfelelo. Az pontosan ellentetes erdekeltseg.

Te szeretsz dragabban vasarolni a boltban? Szerinted a bolttulajdonos nem akar tobbet keresni? De. Ez is ellentet. A cegek kiszamoljak a termekek aranal, hogy melyik esetben keresnek rajta a legtobbet, es ugy arazzak. Tudod, profitmaximalizalas.

"Sajnos most olyan világot élünk ahol csak az ellenérdekűséget és a szélsőséget tudjuk elképzelni "

A penzpiac igy mukodik, a segelyezes, adomanyozas nem. Esetleg partolj at abba a tartomanyba, ha igy gondolkodsz a vilagrol, mert ott tenyleg ervenyes lenne a gondolatmeneted.
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 10:19
Előzmény: #51162  pancserlama.
#51177
Mitol ne lenne piaci szereples az, ha az allam a piacon a piac szabalyainak megfeleloen jar el?

Es akkor hasonlitod az allamositast a Rakosi felehez, amihez abszolut semmi koze, de velemenytarsaiddal ezzel is jot tudtok szidkozodni.

Az allamositas odaig helyes kifejezes, hogy technikailag valoban az. Ellenben az allamositashoz (foleg a `60-as evekbeli eroszakos allamositashoz) negativ tulajdonsagok tartoznak, amiket ki is hasznalsz (ld. hasonlitas Rakosihoz). Pl. egy angolnak a munkaspart szohoz sem tarsul olyan negativ jelentes, mint nalunk, es azert nem is erthetik, hogy Mo-n ilyen kicsi a tamogatottsaguk, ellenben Angliaval. Az allamositas nem feltetlenul rossz, raadasul a mostani eljarasban nem is jogellenes (a jogszabaly viszont valoban hibas, amin javitani kellene, ezt viszont az itteni ragalmazasaiddal sosem ered el). Nezz utana Nemeto-i, Angliai allamositasoknak.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 10:18
Előzmény: #51174  Törölt felhasználó
#51176
Mivel erdekeik ellentetesek, ezert nemhogy nemcsak Mo-n nem igy mukodik, hanem sehol a vilagon, meg USA-ban, Svajcban, Nemeto-ban sem.

Nem nem barátom.
Tévedsz nagyon is tévedsz.
A kétfélnek van egy közös érdeke, mégpedig az, hogy az üzlet létrejöjjön.
És itt jön a közös megelégedés jöjjön létre!
Sajnos most olyan világot élünk ahol csak az ellenérdekűséget és a szélsőséget tudjuk elképzelni
tigus7313 2011. 11. 24. 10:07
Előzmény: #51170  Törölt felhasználó
#51175
egy dolgot ne felejts ki.
az egy részvényre jutó saját tőkét.
azt nem tudják lerontani ilyen rövid idő alatt.
a 2011-es nettótól függően 800 körül maradhat a mérlegben szereplő 1 részvényre jutó saját tőke (ingatlan mérlegbe helyezést nem merik felvállalni).
szóval hiába nyomják le az árat ott a saját tőke korlát, sőt továbbmegyek ha élnek az ajánlattal 1 évig 815 alatt nem is tehetnek új ajánlatot.

szóval kiszorítási törekvés esetén legrosszabb esetben 815-öt kap a maradó részvényes. (ha lesz kiszorítás!)
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 10:06
Előzmény: #51163  pancserlama.
#51174
"Nem az volna a normális ha ebben az országban kooperatív együttműködő módon a vevő és az eladó is közös megelégedéssel venne részt az ügyletben [...]"

Mivel erdekeik ellentetesek, ezert nemhogy nemcsak Mo-n nem igy mukodik, hanem sehol a vilagon, meg USA-ban, Svajcban, Nemeto-ban sem.

"Mi kapcsán alakulki hiú remény ?! Mibe kéne beletörődniük? "

Azzal, hogy elhitetitek egymassal, hogy van az allam, es az eroszakkal, a befektetoket kizsakmanyolo modon elveszi a penzuket. Ettol kialakul az erzesuk, hogy ne a ceg erteke alapjan, hanem egy magasabb-rendu jo erdekeben ne adjak el a rv-eiket. Aki itt ezt olvassa, es elhiszi, az ez alapjan rossz dontest hozhat, es meg veszteseget is realizalhat. Ezert nem is ertem, hogy miert irtok hulyesegeket, hiszen nem nekem artotok, nekem nincs rv-em, hanem pont egymasnak, holott egymast kellene segitetenek normalis, ertelmes hsz-eitekkel. Foleg most.

Nem kell beletorodni semmibe, en is irtam otleteket, hogy mit _lehetne_ tenni, a kovetkeztetesed logikailag hibas (hiu remeny -> beletorodes).
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 10:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#51173
Sziasztok.

„Ez jó döntés mert ez a cég 500ft.-ot sem fog érni. Jönnek a tömeges kisbüfi eladások.”

Miből gondolja?

Ön talán :

_Jós?
_Spekuláns?
_Hivatásos lebeszélő?
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 09:57
Előzmény: #51155  ambrika
#51172
:DD

"Véletlenül eszembe jutott: Hány darab Rába rv-ed van? "

Ez mit valtoztat a _tenyeken_? Megmondom: annyit, hogy en jozanabbul latom kivulallokent a helyzetet, mint Te, legalabbis a hsz-eid alapjan. Teged egyedul az zavar, hogy masnak van igaza, es ezt mar Te is tudod. Massal mar nem is tudsz ervelni, csak azzal, hogy nekem nincs is rv-em. Sajnallak... :)).
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 09:47
Törölt hozzászólás
#51171
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 09:41
Előzmény: #51165  -kisbufi-
#51170
Szerintem Akik most veszik, azok a kormányközeli megbízottak, akik majd 815-ért továbbadják.
Szerintem, ha nem lesz meg a kiszorításhoz szükséges mennyiség, akkor ezeknél a cégeknél hagynak annyit, hogy az árat leszorítsák vele, s a maradék részvényekre újabb vételi ajánlatot tegyenek.
Ha nem lenne meg az 50%, akkor elálhatnak a vételi ajánlattól. Erre látok a legkisebb esélyt.
Szerintem a kormány mindenképp a 100%-ra fog törekedni, mert akkor nem kell beszámolnia a részvényeseknek.
De mindez csak egy kezdő saját véleménye.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 09:35
Előzmény: #51168  atikasz
#51169
A cég tőzsdén marad és állami tulajdonos mellett kereskednek vele.
Kisebb közkéz kisebb likviditás…. nagyon jó eredmények.
Ez mind kompenzálni fogja az állami tulajdonos negatív megítélésének forgalomcsökendő hatását !
Ezért veszik!
atikasz 2011. 11. 24. 09:27
Előzmény: #51165  -kisbufi-
#51168
egyértelmű,hogy azért nem adja(adjuk) mert bizunk,hogy nem ennyi lesz a vége.

ki tudja,lehet még ök sem:-)

több okbol is vehetik.
megveszik most azt 815ért oda adják(2,5-3%nyereség) vagy pont azért veszik mert arra játszanak,hogy nem 815lesz a vége igy még nagyobbat nyernek.
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 09:25
Előzmény: #51166  atikasz
#51167
Én eladtam!Nem akarok még 2-3 hónapot várni a pénzemre.
Sok sikert és kitartást a maradóknak.
atikasz 2011. 11. 24. 09:20
#51166
csak nem venni akarnának a piacon?:-)

"A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő december elején adhatja be az Európai Bizottságnak a versenyhivatali kérelmet a Rábában történő befolyásszerzéssel kapcsolatban. A befektetőknek várhatóan 2-4 hónapot kell várniuk a döntésre, így érdemes utánaszámolni, hogy a tegnapi, 795 forintos záróárfolyammal számolt mintegy 2,5 százalékos hozam megéri-e a hosszadalmas várakozást"
-kisbufi- 2011. 11. 24. 09:11
#51165
Tisztelt részvénytársak!

Azokhoz intézem a kérdésemet, akik nem adják 815,- HUF-ért a kezükben lévő csomagot. Ha nem adod, akkor bízol benne, hogy a későbbiekben annyira felmegy az ár, hogy most 800,- HUF alatt tulajdonképpen jó a beszállási pont?

Az egyes jövőbeni lehetőségeknek mekkora a százalékos esélye? Nyílván ez határozza meg a későbbi árfolyamot. Meglesz az 50%? Esetleg több? Ha igen, mit csinál a például 60%-os tulajdonával az állam. Mit csinál a 40%-os nem tulajdonával?

Ki az egyáltalán, aki most 800,- HUF alatt beáll vevőnek? Az elmúlt 12 napban kb. 2,2 millió részvény cserélt gazdát. Ki veszi?

Üdv!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 08:54
Előzmény: #51163  pancserlama.
#51164
Igy kerek.

"Tényleg nem érdekel, mit csináltok, csak azért írtam be a fórumba, mert zavart, hogy egy csomó hamis vád hangzik el, és hiú reményeket táplál olyan emberek számára, akik valódi kisrészvényesek, és ennek alapján döntenek."

Ez is kiakaszt !
Szóval átvannak ba@va a kisrészvényesek és ne tápláljanak bennük (vagy magukban) hiú reményeket ?!
Mi kapcsán alakulki hiú remény ?! Mibe kéne beletörődniük?
Nem az volna a normális ha ebben az országban kooperatív együttműködő módon a vevő és az eladó is közös megelégedéssel venne részt az ügyletben főleg ha az egyik fél az állam, ami részben maga az eladó is !

pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 08:53
Előzmény: #51159  cree1
#51163
Ez is kiakaszt !
Szóval átvannak ba@va a kisrészvényesek és ne tápláljanak bennük (vagy magukban) hiú reményeket ?!
Mi kapcsán alakulki hiú remény ?! Mibe kéne beletörődniük?
Nem az volna a normális ha ebben az országban kooperatív együttműködő módon a vevő és az eladó is közös megelégedéssel venne részt az ügyletben főleg ha az egyik fél az állam, ami részben maga az eladó is !
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 08:41
Előzmény: #51159  cree1
#51162
"Teljesen mindegy, hogy milyen szakmai érv hangzik el,"

Őszintén vevő vagyok rá, de eddig nem olvastam ilyet.
Mond meg nekem, ha az állam valamit elvesz, kisajátít, államosít az mitől lesz piaci szereplés?!
Azon túl, hogy talán ez az eljárás „finomabb „ mint a rákosi rendszerben, de mitől nem államosítás ?
Ismétlem magam a magántulajdon állami kézbe kerül ez pedig a magántulajdon államosítása.
A hatalom nyomásának mértékével pedig változik a megítélése!
Jelenleg a hatalom nyomása, lásd Pszáf panaszok lesöprése, ár megalapítás törvényi megítélése…..értelmetlen erődemonstrálás és nem demokratikus jogállamba illő.
Tehát szerintem besorolás negatív
exmnbs1 2011. 11. 24. 08:23
Előzmény: #51157  ambrika
#51161
proud elárulta, neki 0db
az írásaiból kiderül, hogy még felvásárlást sem látott

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek