Topiknyitó: watson 2007. 09. 13. 22:28

Forma1  

100mUSD (18mrdFt) pénzbüntetésre és a konstruktõri versenybõl kizárásra büntették a Meclaren Mercedest.

A pilotákat nem büntették.

Kicsit furcsa az egész.

1.) Mindenhol azt írják, hogy egy sértõdött Ferraris (Nigel Stepney) amiért mást neveztek ki helyette, adott át egy anyagot.

Ez ugyebár nem egy tipikus kémkedés...

hanem egy busszú, károkozás...

2.) Ha egyszer jobbak mint a Ferrari, akkor meg nem kellett sokat nézgelõdniük a másik autóján.

Érdekes hogy a lényegrõl, hogy mit tudtak meg és azt felhasználták-e illetve hogyan használták fel semmit nem írtak le. Valószinûsítem, hogy azért mert csak annak véleményezésére voltak bizonyítékok és nem a felhasználására... de ki tudja.

Mondjuk leírhatnák hogy pl a motor teljesítmény javításához, vagy terelõszárnyakhoz, fékhatás javításához--- stb hozzájárult-e a doksi.

Mit gondoltok errõl?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2007. 09. 15. 07:46
Előzmény: #38  pampa
Itt a lényeg:
"Az FIA sz"
" 'A McLaren tagjai több információt fel akartak használni, hogy nem tették, leginkább technikai indok miatt volt'. (Nem tűnt jó megoldásnak.)" link

:DD
Szóval nem használták fel az infókat, mert szarok voltak a piros autó adatai :DD
watson
watson 2007. 09. 14. 19:16
Előzmény: #38  pampa
Miért lenne érdekes?
Bűntetlenségért cserébe segítettek.

Egyébként szerinted Kimi nem tudta a McLaren súlyelosztását, boxtaktikáit... stb, ha onnan ment át a Ferrarihoz???
Nem lehetsz elfogult a Ferrarival kapcsolatban sem...

zotya32, igazad lesz, Shumi Benetton Fordot meg Benetton Renault vezethetett.
pampa 2007. 09. 14. 18:11
Előzmény: #37  zsosz
Ezek után még érdekesebb hogy a versenyzőket nem büntették meg.
Hiszen ők is csaltak és olyan autóban ülnek ami nagy valószínűséggel nem tiszta körülmények között született.

link
zsosz
zsosz 2007. 09. 14. 10:04
Előzmény: #36  zotya32
Saját fejlesztések ötvözve a más (Ferrari) ötleteivel eredményezhet jobb autót szvsz.Ennek fényében szinte zseniális,hogy majd' ugyanannyi futamot nyert a piros autó.Náluk Schumi idején voltak furcsa "boxtaktikák",de most mintaszerű a hozzáállás. Mikor Kimi jobban állt,akkor sem engedte el Massa, pedig csont nélkül "kiboxolhatták" volna.
Kicsit még javul a BMW és izgalmasabb lesz minden,ha legalább 6 esélyes autó indul majd. Ha meg Alonso-t visszasakkozzák a Renalt-hoz...még több lehet.Szép ez,ettől cirkusz,persze fáj,ha a kedvencünket éri hátrány.Schuminak sem jött be minden.Lábtörés után sem kellett volna sok és az utolsó évadban is közel állt a végső sikerhez.
zotya32 2007. 09. 14. 09:10
Előzmény: #35  watson
Azt hiszem Schumi soha nem volt McLaren-es; Benetton Renault-val volt vb győzelme, utána meg Ferrari...
watson
watson 2007. 09. 14. 09:06
Előzmény: #34  nemoland
Ha jól emlékszem Alonsót sujtotta pár 'véletlen' technikai malőr, és a magyar futamon is őt sújtották mondvacsinált indokból 10 helyes hátrasorolással, pedig semmi komoly nem volt, csak Hamilton köcsögösködött egyett. Teljesen azt érzem, hogy a diplomata apuci zsetonjával tolják a gyereket...

Az autólopás meg egy kicsit túlzó szerintem. Shumi is McLaren-nel lett előbb világbajnok mint Ferrarival, és az elmúlt évadban is jók voltak. Azt meg nekem senki ne mondja hogy Shumi is meg Kimi is átment a Ferrarihoz és semmi info-t nem vitt el... Valószínűleg fel sem használták, hiszen senki meg nem tudta mondani, hogy milyen típusú infókat tudtak meg és használtak fel...

Szóval komolytalanná teszi a Forma 1-et egy ilyen ítélet.
nemoland 2007. 09. 14. 06:19
Előzmény: #33  pampa
Alonso logikusan azért lehetett jobb monzában, mert ott mindenki simán használhatja az alacsony kerékvetőket és mint tudjuk ő ebben mindenkinél jobb....
így mindig volt tartalékban 1-2 tizede körönként.... (+ugye ővé volt a megegyezés szerinti utosló edzésbeállás is ;o) )
...olyan helyen viszont, ahol rizikós a kerékvetőket használni és a gumi erősen kopik Hamilton egyértelműen jobb...
nem logikusan...
Biatore meg talán azt mondta Alonsonak, hogy írján már egy e-mailt eről amit 'felfedezhetnek'...aztán vagy jobb kocsit kapsz és világbajnok leszel....vagy nem, de akkor meg simán ki tudsz lépni a szerződésből... ;o)
szóval nem 'zsarolás', de.....
és Alonso talán szó szerint minden eszközt megragad, hogy világbajnok legyen...
ha nincsenek technikai zűrök:
A normál logika alapján Hamilton simán bajnok...
de szerintem a lentiek miatt Alonsó lesz az...ha Hamilton túl jól megy, akkor majd kesz egy 'véletlen' technikai malőr...
aztán meg utána elfogadják a Maclaren fellebbezését ...;o)
pampa 2007. 09. 14. 05:17
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Tényleg furcsa döntés. Elismerték,hogy "lopott autóval indultak" kizárták a csapatot,de a versenyzők lehetnek VB. bajnokok.
Hiába a pénz uralja a világot.
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:17
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
én meg már nem szeretem a forma 1 et!
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:15
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Úgy van Józsi, én bízok azért az én favoritomban.

:-))
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:13
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Gentle.
Az évad végén eldől ki látta jól az igazságot.
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:12
Előzmény: #24  watson
Watson!

Kedvemre való Magyar Testvér vagy, már látom. Jónás Józsinak még figyelni kell tovább, hogy meglássa az igazságot.

:- ))))))))))))))
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:10
Hamilton a higgadt,nem úgy mint Alonso.
A kisujjában van a vezetés.
Alonso nem véletlenül akar menni!
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:10
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
hát már előre tudták egy évvel hogy kimit szerződtetik!
kimi ott bukót le mikor egy fényképen a garászban egy f40 es volt!
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:09
:))

Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:08
Előzmény: #22  watson
Én úgy emlékszem,nem így volt.
Váratlanul jelentette be,hogy visszavonul.
watson
watson 2007. 09. 13. 23:08
Előzmény: #22  watson
Szerintem Alonsó lesz a bajnok, a Ferrarinál pedig Kimi lesz a jobb, ha minden versenyre kitud józanodni az előzőnapi bulikból :-))
Törölt felhasználó 2007. 09. 13. 23:06
Előzmény: #21  ingcapa
szerintem is shumi van a hátérben!
watson
watson 2007. 09. 13. 23:05
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Schumi nyilatkozott már a visszavonulásáról, és azt mondta, hogy két évadban úgy elpáholta Alonsó, hogy megérezte a rajta túlnövő tehetséget és a csúcson akarta abbahagyni.
ingcapa 2007. 09. 13. 23:04
Előzmény: #18  watson
Szemét schumi elintézte, a mercedes-t! Nehogy már nigger csapat nyerjen!

Topik gazda

watson
watson
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek