Köszönöm mindenkinek, aki ebbe a topikba megírta, beírta a véleményét és személyes
tapasztalatait. Úgy gondolom, nagyon sokat segítettetek nekem.
Néhány hete a Molly tulajok topikban kérdezősködtem e téma felől. Azonnyomban kaptam
kedves és gyors, korrekt válaszokat.
Jószerével ott is csak az itt felsorolt néhány online brókercéget ajánlották nekem.
Neki is láttam sorra végigolvasni mindegyik cég szerződését és jutalékrendszerét,
valamint a kapcsolódó cuccokat (mi kell, mi nem kell) és a szolgáltatások, a progik
minőségét. A múlt hét végére (2007.05.18.) el is érkezett a pillanat, hogy eldöntsem
melyik cégnél kötök ezen a héten szerződést.
Az elvárásaim közül néhány fontosabb dolog a következő volt:
1. A jelenlegi bróker cég (ahol szerződött ügyfél vagyok) jutalékrendszerénél legyen
alacsonyabb az övéké.
2. Tudjak DT-t és TDT-t csinálni. (jelenleg ehhez nekem telefonos broki kell és
olyan nagy a jutalék is, hogy sajnos nem éri meg csinálnom)
3. Stabil real-time adatszolgáltatás
4. Állandóan frissített szoftver (ne legyen ezer éves és folyamatos fejlesztés alatt
álljon)
5. A szoftver userinterface, dizájn (amit látsz az hasznos információ legyen és
vizuálisan könnyen, gyorsan észlelhető) igényes legyen
6. A görbéket rajzoló rendszer paraméterezhető legyen és tudja az alapvető és
nélkülözhetetlen görbék matematikáját.
7. Friss, lényegretörő elemző rendszer
8. Egyszerű, átlátható online szla vezetés. Számolja ki a hasznom, napi árfolyamon stb.
9. Egyelőre nem fontos a shortolás és a hati
10. BÉT-en kívül több más (Xetra, LSE, NYSE sbt.) tőzsdén való üzletelési lehetőség.
11. Széles és hiteles hír és információs csatorna
Véleményeitek alapján sajnos mégis le kell, hogy mondjak - remélem nem túl hosszú
időre - az áhított online magyar broki használatról, s ezzel együtt nagy szívfájdalommal a DT-ről és TDT-ről. Azaz jelentős profitról.
Ez persze felér az őrülettel (na jó, mondjuk erős bosszankodással) és a
sírva-röhögéssel.
Itt tartunk? Ilyen színvonal van e téren? Siralmas.
Több nyugati website-ot is használok elemzésre, információ szerzésre, és bizony azt
kell, hogy mondjam azok elkényeztettek engem. A hazai kínálathoz képest.
Néha indulatok is egymásnak feszültek a hozzászólásokban, de mindez csak növelte e
topik színvonalát és hitelét, mert a kétségtelen jobbító szándék és tőzsdei valamint
a számtech tapasztalat, és igényesség kiérződött.
Magam is olvastam bpmcwap írásait a honlapján.
Oldies bátorsága és igényessége tiszteletreméltó.
És itt kell megjegyezzem, hogy az ERSTE ügyfélszolgálatának megjelenése is a
tisztességes üzleti magatartásba sorolandó volt (nem rázta az öklét és nem
fenyegetett, pedig itthon volt). Ami egyáltalán nem hétköznapi dolog, és így meglepő is. Sajnos.
(Időközben Vb-ben írtam magamnak két progit. Azaz hogy kínomban. Az egyik egy
kalkulátor, ami valutás vagy forintos rv-ek hasznát számolja ki HUFban, a broki
jutalékok levonásával, a valutaárfolyamok figyelembevételével. A másikkal pedig
elvileg bármilyen részvényadatokat szolgáltató oldalról letölhetem a kívánt
részvények árfolyamát (webcímet és két paramétert megadva), amit aztán táblázatos
formában jelenít meg az összes fontos adattal, miközben beállíthatom, hogy milyen
eseménynél milyen hangjelzést adjon.)
A fenti zárójeles részt csak azért írtam le, hogy igenis van valamicske fogalmam
arról, hogy milyen bonyolult lehet egy tőzsdei progit írni. És azok a dolgok, amiket
én is és ti is számonkérünk a cégeken az mennyire jogos.
Nagyon!!!
Hiszen a minimumról beszélünk.
És én ezt a két progit egyedül írtam néhány hét alatt. Nem, nem vagyok zseni. De
azok a tőzsdei szolgáltató cégek (brókerházak), akik nem kis fizetésért alkalmaznak
több programozót, talán lehetnének egy kicsit kegyesebbek hozzánk, fizetőképes, de
nem hülye, kereslethez. És fürgébbek!
Valamint egy kicsit szeretnék Oldies mellé állni, az általam is kedvelt bpmcwap-pal
szemben, amikor Oldies-zen számokérte, hogy írjon ő programot. Kedves bpmcwap, te
tudod a legjobban, hogy egy tőzsdei programhoz a programozáson kívül rengeteg minden kell. Hogy csak egyet említsek: BÉT real-time adatok. Ehhez pedig kőkemény szerződés a BÉT adatszogáltató cégével. De kell még szerver, pénzügyi, számla, banki, APEH stb. háttér. Remélem csak az indulat szólt akkor belőled, hiszen mind a kettőtök a mások javát akarta/akarja minden hozzászólásával.
Még egyszer köszi nektek, hogy nem adtam a fejem időnek előtte nagy veszteségek és bosszankodások elszenvedéséhez.
tapasztalatait. Úgy gondolom, nagyon sokat segítettetek nekem.
Néhány hete a Molly tulajok topikban kérdezősködtem e téma felől. Azonnyomban kaptam
kedves és gyors, korrekt válaszokat.
Jószerével ott is csak az itt felsorolt néhány online brókercéget ajánlották nekem.
Neki is láttam sorra végigolvasni mindegyik cég szerződését és jutalékrendszerét,
valamint a kapcsolódó cuccokat (mi kell, mi nem kell) és a szolgáltatások, a progik
minőségét. A múlt hét végére (2007.05.18.) el is érkezett a pillanat, hogy eldöntsem
melyik cégnél kötök ezen a héten szerződést.
Az elvárásaim közül néhány fontosabb dolog a következő volt:
1. A jelenlegi bróker cég (ahol szerződött ügyfél vagyok) jutalékrendszerénél legyen
alacsonyabb az övéké.
2. Tudjak DT-t és TDT-t csinálni. (jelenleg ehhez nekem telefonos broki kell és
olyan nagy a jutalék is, hogy sajnos nem éri meg csinálnom)
3. Stabil real-time adatszolgáltatás
4. Állandóan frissített szoftver (ne legyen ezer éves és folyamatos fejlesztés alatt
álljon)
5. A szoftver userinterface, dizájn (amit látsz az hasznos információ legyen és
vizuálisan könnyen, gyorsan észlelhető) igényes legyen
6. A görbéket rajzoló rendszer paraméterezhető legyen és tudja az alapvető és
nélkülözhetetlen görbék matematikáját.
7. Friss, lényegretörő elemző rendszer
8. Egyszerű, átlátható online szla vezetés. Számolja ki a hasznom, napi árfolyamon stb.
9. Egyelőre nem fontos a shortolás és a hati
10. BÉT-en kívül több más (Xetra, LSE, NYSE sbt.) tőzsdén való üzletelési lehetőség.
11. Széles és hiteles hír és információs csatorna
Véleményeitek alapján sajnos mégis le kell, hogy mondjak - remélem nem túl hosszú
időre - az áhított online magyar broki használatról, s ezzel együtt nagy szívfájdalommal a DT-ről és TDT-ről. Azaz jelentős profitról.
Ez persze felér az őrülettel (na jó, mondjuk erős bosszankodással) és a
sírva-röhögéssel.
Itt tartunk? Ilyen színvonal van e téren? Siralmas.
Több nyugati website-ot is használok elemzésre, információ szerzésre, és bizony azt
kell, hogy mondjam azok elkényeztettek engem. A hazai kínálathoz képest.
Néha indulatok is egymásnak feszültek a hozzászólásokban, de mindez csak növelte e
topik színvonalát és hitelét, mert a kétségtelen jobbító szándék és tőzsdei valamint
a számtech tapasztalat, és igényesség kiérződött.
Magam is olvastam bpmcwap írásait a honlapján.
Oldies bátorsága és igényessége tiszteletreméltó.
És itt kell megjegyezzem, hogy az ERSTE ügyfélszolgálatának megjelenése is a
tisztességes üzleti magatartásba sorolandó volt (nem rázta az öklét és nem
fenyegetett, pedig itthon volt). Ami egyáltalán nem hétköznapi dolog, és így meglepő is. Sajnos.
(Időközben Vb-ben írtam magamnak két progit. Azaz hogy kínomban. Az egyik egy
kalkulátor, ami valutás vagy forintos rv-ek hasznát számolja ki HUFban, a broki
jutalékok levonásával, a valutaárfolyamok figyelembevételével. A másikkal pedig
elvileg bármilyen részvényadatokat szolgáltató oldalról letölhetem a kívánt
részvények árfolyamát (webcímet és két paramétert megadva), amit aztán táblázatos
formában jelenít meg az összes fontos adattal, miközben beállíthatom, hogy milyen
eseménynél milyen hangjelzést adjon.)
A fenti zárójeles részt csak azért írtam le, hogy igenis van valamicske fogalmam
arról, hogy milyen bonyolult lehet egy tőzsdei progit írni. És azok a dolgok, amiket
én is és ti is számonkérünk a cégeken az mennyire jogos.
Nagyon!!!
Hiszen a minimumról beszélünk.
És én ezt a két progit egyedül írtam néhány hét alatt. Nem, nem vagyok zseni. De
azok a tőzsdei szolgáltató cégek (brókerházak), akik nem kis fizetésért alkalmaznak
több programozót, talán lehetnének egy kicsit kegyesebbek hozzánk, fizetőképes, de
nem hülye, kereslethez. És fürgébbek!
Valamint egy kicsit szeretnék Oldies mellé állni, az általam is kedvelt bpmcwap-pal
szemben, amikor Oldies-zen számokérte, hogy írjon ő programot. Kedves bpmcwap, te
tudod a legjobban, hogy egy tőzsdei programhoz a programozáson kívül rengeteg minden kell. Hogy csak egyet említsek: BÉT real-time adatok. Ehhez pedig kőkemény szerződés a BÉT adatszogáltató cégével. De kell még szerver, pénzügyi, számla, banki, APEH stb. háttér. Remélem csak az indulat szólt akkor belőled, hiszen mind a kettőtök a mások javát akarta/akarja minden hozzászólásával.
Még egyszer köszi nektek, hogy nem adtam a fejem időnek előtte nagy veszteségek és bosszankodások elszenvedéséhez.
online brókercéget keresek
...és az sem baj ha egyszerű kezelni és számlátnyítani...
Mindenféle papírral lehessen kereskedni ha lehet(USA,EU,ázsia)
köszi előre is.