Sajnos az Erste Pro verziója az alap webes veriója nélkül nem használható, mert ha az alapban adtad a megbízást, vag y apro-ban és módosítanod kell (pl stop loss utánhúzása, eladás, stb) akkor elutasít, hivatkozva arra, hogy más alkalmazásban adtad a megbízást, és nem fogadja el...tehát megint belépsz, sms, kisbetű-nagybetű, várakozás, stb. mire rendelkezhetsz a papírjaid felett. Feltéve, hogy még aktuális egyáltalán...........És persze ha egy képernyőd van, sokat kell váltogatnod az ablakok között mire megtalálod mit is akarsz kezelni. Én két 19" képernyőn használtam, általában 700Mb RAM-ot felemésztve igen lassú válaszidők mellett. A bal képernyőn az alap, a jobb oldalon a pro futott. majd ha elfelejtettem volna ciklikusan lekérdezést eszközölni az alapban szépen kilépett...(elfelejtve figyelmeztetni, hogy nem valós adatokat látok). Hmmm.....Egyébként nyugodt kezdőnek , ügyes "nagymamának " megfelelő lehet. SORT nélkül kell hogy bízzon benne, hogy nem ESIK TÖBBÉ a piac. A pro verzió online stream-elése gyakran elakad-adatátvitel belassúl, és sosem veszed észre, hogy nem aktuális adatot látsz. Ez alapvető fejlesztési gond benne, mert a kapcsolat vesztése, vagy időben elcsúszása esetén FIGYELMEZTENI KELL az ONLINE előfizetőt, hogy nem aktuális adatokat lát, melyet annak megfelelően kell -kellene annak értelmeznie.
A beépített szoftverhibák miatt (pl ha átkapcsolsz a grafikonok megjelenítésére) visszatéréskor online előfizetésed ellenére 15 perccel késleltetett adatokat kapsz. de ha belépsz kilépsz 4-5 perc múlva ismét a helyeset láthatod. Kérdezem, ha elhagyod, vagy épp tönkrement , kimerült- máshol hagytad a telefonod akkor nem kell többé a befektetett vagyonodról gondosokodnod pl külföldön mit csinálsz?
Tisztelt ERSTE ügyfélszolgálat! Kérem aktuális ügyfelükként mutassák meg, hogy ki és milyen minőségbiztosítási rendszer tanúsítása mellett nyilvánította online használhatóvá az online pro szoftver rendszert? Ki volt a minősítő? Mi volt a rendszer minősítése? Ki végezte a futásteszteket?
Tisztelettel várom a hétfői napot, hogyan fogják az adott fiókban -sokadszor- korrigálni az ezidáig minden alkalommal be következő ügyviteli hibákat.
Az elnézés kérését megköszönöm, azonban a tényeken ez már nem változtat.
Köszönjük hozzászólását, kérjük engedje meg, hogy észrevételeire ezúton válaszoljunk!
Szerződéskötésével kapcsolatos panasza kivizsgálás alatt van, tanácsadónk tájkozatlanságáért elnézését kérjük.
Számlamegszűntetési igényét azonban tanácsadónk kifejezetten jelezte központunk felé. Természetesen amennyiben a megszűntetést írásban nem kérte és még osztalékot vár, úgy számláját aktiválni tudjuk olyan módon, hogy ne érje Önt kár.
Shortolásra jelenleg valóban nem alkamas rendszerünk, azonban telefonon keresztül speciális ügyletekre is el tudunk fogadni megízásokat Ügyfeleinktől amennyiben rendelkeznek a megfelelő szerződésekkel.
Tájékoztatnánk továbbá, hogy a fejlesztés már folyamatban van igy még ebben az évben lehetőség lesz az interneten keresztüli shortolásra is.
Kérjük azonban, hogy a továbbiakban panaszit közvetlenül Ügyfélszolgálatunkon is jelezze, hogy azokat megfelelően orvosolni tudjuk.
sok helyen lehetett olvasni hogy május 1.-től lehet nyitni equitasos értékpapirszámlát a k&h-nál pl:itt a portfoioon is.Az egyik barátom szeretne nyitni és nincs kedve felutazni Budapestre ezért felhivtuk az equitas ügyfélszolgálatát de ők azt mondták sok mindenki kérdezte de nincs erre még lehetőség.
Ami viszont igaz : Az Erste bankban az alkalmazottaknak FOGGGALMUK sincsen hogy lehet náluk kötni Portfolio -s online tőzsde rendszert.
Nekem kellett győzködni őket hogy bizony lehet, sőt ott lesz az a computerban, mert ezt az időpontot jelöltem be szerződés aláírásra.
Amikor megtalálták onnantól már simán ment minden...
ezen persze a jobb tájékoztatással javíthatna a Portfolio-erste.
Én ezt a Portfolios Erste rendszert használom, eddig semmi komolyabb problémám nem volt vele.
egyedüli negatívum hogy nem lehet shortolni, ahogy te is mondtad.
És az hogy ha bejelentkeztél 20 percig ha nem csinálsz semmit, akkor kiléptet a rendszerből.
de ez nyilván a biztonság miatt van.
kisebb kényelmetlenség hogy ha megbízást adtál csak akkor derül ki hogy teljesült e az üzlet ha ismét rámész a nyitott megbízások menüpontba.
Ezen kívül azonban, egy kezdő tőzsdés minden igényét kielégíti. Én is ennek szánom, ha majd jobban belejövök a tradelésbe, akkor lehet hogy váltok. De sokszor látom hogy írják a fórumosok hogy "már megint lefagyott a Peti....vagy ebroker "
Portfolio -s ellenben nekem még nem fagyott le soha.
Szerintem egyszerüen csak peches voltál.
Kifogtál egy hülye tanácsadót a fiókba.
Azt már itt többszőr irtam nektek, hogy a fiókba csak pénzt felvenni v. aláírni menjetek be.
Ha valamiről korrekt infot akartok ,keressétek a helpdesket, eddig nekem ott mindig tudtak segiteni.
Amugy valószinünek tartom hogy Te nem a Pro progamjukat használod. A böngészős verzió az nem tőzsdézésre való.
Kezdőknek amugy ajánlom a tozsdecapak .hu oldalt, nagyon korrekt ahogy leirják a három legnagyobb online brokit.
A rémálom végére -mikorra bebizonyosodott- hogy haladó szinten használhatatlan a rendszer, bementem a bankfiókba, hogy transzferáljam az új szolgáltatómhoz a megmaradt részvény pakkomat, majd a jóelőre felszabadított tőkémet átutaljam. Mert még osztalékok átutalását várom, illetve már előre kifizettem a díjait - ezen hónap végéig- nem szüntettem meg a számlámat. KÉPZELJÉTEK A DILETTÁNS ügykezelő megbízás nélkül TÖRÖLTE a számlámat! Ismétlem megbízás nélkül! Mikor észleltem a soron következő (kb.:10.) súlyos hibájukat
azonnal hívtam az online ügyintézőt korrigálandó a problémát. Erre azt jelezte látja, hogy megszünt a számlám, de nem látja az okmányt ami alapján megszüntették.(persze hogy nem , hiszen nem szüntettem meg!) . Mást nem tehet hiszen 15 órakor bezár majd a bankfiók, és úgy sem éri már el öket.......csak úgy említem a tőzsde 16.36-kor zár........! Most ismét megbüntetve állok itt, és szalatgálhatok néhány napot, hogy hova tűnt az osztalékom a megszünt bankszámláról visszpattanva -nincs ilyen befektető - felirattal!
Tehát a szerződésbontás a leggyorsabban amit az ERSTÉVEL kapcsolatban tanácsként megfogalmazhatok. Tudjátok az OKOS EMBER más kárán tanul, az oktalan a magáén sem. :)
A SORT lehetőség hiánya olyan alapvető gond -legalább a likvid instrumentumok tekintetében-, hogy például a nap közbeni emelkedésben történt befektetésed hirtelen trendváltozása esetén (lásd tegnap OTP és MOL)., tétlen szemlélőként nézheted végig, hogyan veszíted el a be-kilépés jutalékát, és jobb esetben meglévő stop-loss határod néhány %-át. Ahelyett, hogy észlelve a TREND változását (önik a papirt) Sort pozíciót nyitnál, és veszteség helyett legalább 0 körülire hoznád a napot. Tehát az ERSTE szolgáltatása egy olyan autó, amelyik csak előre gurul, ha behajtasz vele egy utcába, és ha az zsákutca, nincs vissza út, csak a kötelezően elszenvedett veszteség. Ez persze Nekik nyereség, hiszen aznap TE buktál , sőt jelentős 0.3%-os jutalékot is fizettél nekik mindezért............Szóval SORT nélkül átverés! Felügyelet híján sajnos sokan fogják megfizetni az árát a bétaverziójú dilettáns szolgáltatások hibáinak.
Te fizetnél olyan autóért, mely csak előre, vagy csak balra kormányozható? Nem panaszolnál a fogyasztó védelmi hatóságnál, hogy átvertek, nem említették a 60 oldalas szerződésekben, hogy ez csak egy fél megoldás? Szerinted?
Nincs náluk minőségi és funkcionalitási kontroll, azt tesznek ami a BANK-nak jó, a TE érdeked nincs értelmezve, ezért TE leginkább veszítesz majd. Ez pedig nem egy tartós -közösen nyertes-nyertes pozició. Majd meglátod előre a longokkal!
Törölt felhasználó2007. 05. 19. 10:18
Az ERSTE Netbróker hozzászólásunk, és a reagálások kiegészítésére.
Ez egy BANK.
Banki szolgátatásokat erõltet RÁD a tõzsdén.
De én TÕZSDÉN kereskedni szeretnék, jól pontosan és nyereségesen. A jutalékuk 20 százalékkal magasabb, mint más konkurens cégnél. Ha napi (DAY) vagy rövidtávú (SWING) kereskedéssel foglalkoznál elõnytelen a magas jutalékú céget választani, mert sok a ki-beugrási költség, mely a daytrade eredményességével összemérhetõ költséget jelenthet. Súlyos hiba, hogy tõzsdei idõn kívül nem tudod módosítani a stop-loss megbízásaidat csak Tõzsdei nyitvatartási idõben!!!!!! Tehát akkor másnap nem mész dolgozni stb, hogy 9 órakor ott ülj a géped elõtt és beállítsd a veszteség elkerülõ határokat. Nevetséges ez 2007-ben, és kimutatja a szolgáltató dilettantizmusát a szakterülettel kapcsolatba.......
A DAYTRADRE alkalmatlan a szoftveres megoldásuk, javaslom nyugdíjas nagyik adrenalin növelõ kikapcsolódásához használni, ott nem okoz gondot a szoftver súlyos -koncepciójában is hibás- felépítése. Már 2 hete más szolgáltatását használom eddig hibátlanul mûködik, és az egész szolgáltatásból kiérzem az ügyfélközpontú profi szemléletet, azt és akkor látom amikor és ahol kell, a megbízásaim teljesülésekor felugró ablakok AZONNAL (2 s-on belül) tájékoztatnak.
CFD részvényszámlánál pl. nincsenek díjak, A mini részvényszámlánál pedig a díj csak 2 cent/részvény, illetve 2$/kontraktus (1 konti 100db részvény). Ennél olcsóbbat nem nagyon találni. Ti tudtok valamit erről a cégről?
Törölt felhasználó2007. 05. 19. 09:06
A prolongálásért is lehúznak 2%ot minden hónapban? mert akkor nem is a 19% a legnagyobb költség..
Törölt felhasználó2007. 05. 19. 08:59
Köszi Neked is Oldies,
az erste abszolut tájékozatlanságáról (tőzsde) nekem is tanubizonysággal szolgált már egy párszor, de az igazság az hogy én csak egy ilyen kis próbaszámlának szánnám kis lóvéval, mert konkrét swinges statégiákat akarok kipróbálni. De most erősen elgondolkodtatál amugy hogy nyissak e vagy ne, további tapasztalatokat várnék másoktól is ha lenne szives megosztani velünk eddigi "élményeit". Mégegyszer köszönöm az infot!
online brókercéget keresek
...és az sem baj ha egyszerű kezelni és számlátnyítani...
Mindenféle papírral lehessen kereskedni ha lehet(USA,EU,ázsia)
köszi előre is.