Topikgazda: tokos. 2006. 11. 21. 08:19

Nem éppen családbarát lesz az új gázár-támogatási rendszer  

Ugrás a cikkhez
Abban az esetben, ha egy támogatásra jogosult családba gyermek születik, és ennek következtében a család kedvezőbb támogatási sávba kerülhetne, a változtatás csak a rákövetkező év január elsején léphetne életbe, mivel az évközbeni sávmódosítást nem engedélyezi a jogszabálytervezet - értesült a Magyar Hírlap az új gázár-támogatási rendszer hátteréről. A dolog másik oldala ugyanakkor az, hogy ha egy addig nem támogatott családba születik gyermek, akkor azonnal hatályba vehetnék a támogatást.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76468
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 12:11
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Én építőiparban mozgok munka szinten, igenis kéne az a ember aki képes 6 órát folyamatosan dolgozni.

Van egy ember akit munkával ki tudtam rántani az alkoholizmusból (szenved de úton van), alátoltam egy lakást aminek a bérleti díját munkával rendezte, rendezi.

Kezd helyrejönni az ember, úgyhogy nekem ne gyere ezzel az álszent dumával. Ha valaki én tudom hogy milyen egy büdös lepukkant alkoholista.

Egy melós ha nem az alkoholon jár az agya akkor simán tud napi 5-8eFt-ot összerakni ami havi szinten 100-160eFt, ebből már egy akármilyen lukat tudna bérelni 30-40eFt-tól.
Ha valaki azt az 1 hónapot megoldja (mekiben mosakodva, vagy nyilvános wc-ben, még a ruháit is ki tudná mosni), akkor újra a polgárok között lehetne...
Persze ettől még adót nem fizet, max csak áfát (ugye ez mind fekete amit mondtam).
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 12:11
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Koi!
Vennék egy fejszét és faragnék vele fatörzsből teknőt, amit eladnék a piacon.
Elmennék kukoricát, paprikát, hagymát ....szedni, kapálni, talicskát tolni, lapátolni.
De mindennél könnyebb meló a sorbanállás pereputtyostól segélyekért.
Ez is kurva jó órabér, és még munkaruha sem kell hozzá!
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 12:10
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
az hogy a rászoruló az becsületes jó lelkü ember a melyiknek meg nincs pénze az egy részeg alkoholista disznó,akinek nincs becsülete.
de sajna ha elfogyik a pénzed akkor döl el csak igazán hogy milyen ember vagy!sokan megbuknak még olyanok is akik a légynek sem ártanának!saját hibádon kivül is padlora kerülhetsz az életben.
de ez olyan mint afrikában az élelmiszerosztás!
farkastörvények vannak!
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 12:06
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
igen a jövedelem alapű adoztatás nem valami über frankó!
te meg én biztos hogy igazságosabban tudnánk megvalósitanni,de olyanok akik még hajléktalant nem láttak ugy közelröl vagy a milliárdosok között versenysportot üznek ezek a politikusok addig itt nem lesz változás.

a befektetés alapú dolgokat nem szabad megnyírbálni de az is a más megkapja én nem mint politikus kategoriba esett ezér tfelejtös lett.

na anyám pont ebbe van szegény mire jogosult lenne sőt abban a korban is van hogy jobban rá lesz szorulva a korházi ellátásra pont most baszkurálnak reform szektások a hittükkel.
jogosultnak jogosult lennél de ezek a pénzedre pályáznak waze!mert nekik már nincs!elopták,tölünk!
amit megkerestél az a tied fügetlen kéne hogy legyen attol hogy most gyurcsány hová tette a pénzt.mert ide ebbe az országba biztos nem tette.mert külömben észreveném hidd el!
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 12:02
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Koi!
Mi a különbség a "rászoruló" és "nincs pénze" között?
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 12:00
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
hát erre most mit mondjak????
képzeld el ,hogy te vagy az aki ott van.
mondjuk képzeld el hogy voltál mindenhol munkát kérni oszt büdös voltál oszt elhajtotak a túróba!
aztán te is ember vagy még mindig képzeled,és rájössz hogy szúrja a szemed az ami téged pont forditot helyzetben szúna!
nem tudom érted e?
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:59
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
ebben igazad van :)

Viszont a jövedelem alapú adóztatás egyoldalú.
A befektetési célú kedvezményeket sorban kivágták (ami maradt azt is ki fogják)

Ha megérem én is abba a kategóriába fogok kerülni akinek a bankszámláján lesz pénz, de a nyugdíjam a minimum lesz -> jogosult leszek minden sz@rra ami akkor lesz

Közben 300eFt körüli pénzem van és minimálbér után sem adózom... :)

Jogos lesz? Szegény én... :)
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:57
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Koi!
Mi a különbség?

ezt most hogy érted?
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:55
Miért csak a jövedelem számít? A vagyon nem érdekes? Minek kap az akinek milliók vannak a hátterében.
teljesen igazad van!
de a milliomos nem bünözö.miért kell a milliomost büntetni????
azért dögöljön meg mert van pénze???(persze annyira tiszteségesen pénzröl, milliorol beszélünk, mint amelyik ember csak a segélyt veszi fel)

ez a baj nálunk! a milliomos dögöljön meg!hergelik a jónépet!
szerintem azzal kell foglalkozni amit adóban befizetünk de azt mindenki és más más arányban.
de a legfontosabb hogy hogyan költjük el!
egyébként a titok!!!!az lesz milliomos aki 25 ezer forintbol is megtud élni!
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:54
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Nézegetem a sz@r szuzukimból a fedél nélküllel kéregetőket...

Hát b@sszus, nagyon elgondolkoztam rajta hogy szólok neki, hogy: öreg le kéne betonozni az udvaromon 10 nm-rt fizetek érte egy 10-est (ezret)

Aztán meggondoltam magam, életrevaló munkaképes férfi és koldul...

Szerinted akar dolgozni???
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:54
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Koi!
Mi a különbség?
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:50
Ezt az ingyenélőknek is tudomásul kellene venniük!!!!

ja és még valami.az ingyenélő nem azért ingyen élő mert nincs pénze!
hanem mert rá van szorulva.
örüljön az aki nincs rászorulva!
de meg ne sértselek! mert csak beszélgetünk :))))
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:49
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Naja a hazahordásról jut eszembe:
Valaki összerakott a kerben egy tankot, 3 év alatt minden alkatrészt hazavitt hozzá a gyárból :D :D

Amíg mindenki azt keresi hogy hogyan tud megélni (ami csak úgy megy ha megúszik dolgokat), addig lopjuk az áramot, vizet, igényeljük a támogatásokat, igazoljuk a minimálbért, stb.

Tudok olyan nyugdíjast aki 10 millás bankszámla mellett havi 400 Ft-os szemétdíj kompenzációt kap. Érdekes nem?
Miért csak a jövedelem számít? A vagyon nem érdekes? Minek kap az akinek milliók vannak a hátterében.

Aki meg csupasz seggel keres egyedül neadjisten 150eFt-ot az már nem támogatott...
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:45
minél keserübb a cukorka annál jobban elfelejted a külvilág ot!
de bármit megnézzel történést ebben az országban bárhová mész ez jön le!
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:42
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
jó tényleg vannak ingyenélők,de miért épp most aszociálunk rá????????

mert a szocializmusban mindent eloptak és vitték haza,és ez egy genetikai öröklés.
a máv azért van ugy ahogy mert vonatot nem lehet hazalopni.
de a korházbol mindent haza lehet hordani.
még a felxtronicsbol is kutyával lopaták ki a cuccost.
jó ez a reform mese de a magyar ismeri legjobban a magyar népmesét!ezt lökik neki rögötn mikor megszületik.
talán a mesekönyveket kéne elöször átírni.
szóval most ez a reformos cukorkát szopogatja mindenki és köpködi az utcán,közben megint nem veszük észre hogy hazúdnak mint a választások előestéjén.:)))))))
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:38
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
de az a baj hogy egyre több adót fizetünk és egyre több szolgáltatásért fizetünk a nyugati szintnél is többet!

nekem ez jött le eddig.sajna :(((
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:29
Előzmény: #2  tokos.
Nem kell beszámítani a 13. havi fizut, vagy managereknél a prémiumot, mert ők már eleve sem kapnak támogatást!
Vedd észre, hogy a támogatás az adóból van, minél több a támogatás, annál vadabb az adók behajtása, ami sztem egyikünknek sem szerencsés.
Az lenne a legjobb, ha kevesebb adót fizetnénk, és mindenki kifizetné rendesen a saját fogyasztását, nem a másik adófizetőtől várnánk el, hogy fizesse ki helyettünk a gázszámlánkat!
Ingyen gáz, ingyen gyógyszer, ingyen tankönyv, ingyen oktatás, ingyen étkeztetés, ingyen utazás, ingyen.....
Nem bírjuk tovább!
Ezt az ingyenélőknek is tudomásul kellene venniük!!!!
Törölt felhasználó 2006. 11. 21. 11:16
tokos. 2006. 11. 21. 11:13
Előzmény: #1  portfolio
Hiába na, az elvtársak megint maradandót alkottak. Ezek szerint a gyerek nem teljes ember. Igaz, hogy átlagosék éppen a gyerek miatt fűtenek jobban, de ez a mi szociálisan érzékeny kormányunkat marhára nem érdekli.
Aztán egy másik portálon azt olvastam, hogy bizonyos jövedelmeket (amik nem rendszeresek, pl. 13. havi nyugdíjat) nem kell beleszámítani a jövedelmekbe. Ezek szerint a közalkalmazottak 13. havi fizuját sem? Vagy a managereknél a prémiumot, ami gyakran sokszorosa az alapjövedelmeknek?
N agyon oksosak ezek az elvtársak.
Szerintem életükben csak akkor voltak nagyon szorgalmasak, mikor a hülyeségért álltak sorba..
Mindig eszembe jut az ismerősöm, akinél anyuka Gyes mellett feketén dolgozott, így az sem fog beleszámítani, és még kapnak egy kis támogatást. Bár valljuk be ez a támogatás sem sok, 1500 köbméter 40 Ft-jával azt jelenti, hogy évente max 60 ezer Ft.
Nem mondom, hogy semmi, de alig valamivel több.
Ja a Balatonos topic-hoz kapcsolódva: szigetelőanyag is kell...

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek