Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stansmith
stansmith vasárnap, 16:38
Előzmény: #393598  Tomti
Az esztelen zöldítésben egyetértünk, de a drága energia csak egy összetevő a német gazdaság stagnálása tekintetében. Felsorolni is nehéz lenne, hány paraméterben tolta el nagyjából egész Európa a korábbi a jó pozícióját az utóbbi cca. húsz évben Ázsiával és (részben) az USA-val szemben. :/ 
R00 vasárnap, 16:21
– A január 23-áig érvényes operatív engedély meghosszabbítása a teljes dokumentáció benyújtásához kötött. Úgy gondolom, nem vagyunk messze egy lehetséges megoldástól. Szerbia számára rendkívül fontos a NIS ügyének mihamarabbi rendezése. Amikor benyújtják a kötelező érvényű szerződéses feltételeket, akkor világossá válik, milyen irányba halad az ügy. A végleges szerződés februárra vagy márciusra készülhet el – fejtette ki Vučić.
Tomti vasárnap, 16:19
Előzmény: #393597  csendben

Azért érdemes megnézni, hogy mi lett a német iparral (több mint 3millió munkanélküli) olcsó Orosz gáz hiányában.
Franciák 3x-os áron veszik az LNG-t amerikától.
Franciáknak rengeteg kis atomerőművük van villamos áram termelésre, Németek még azokat is leállították (zöldek), de már kezdik belátni, hogy hiba volt.
csendben vasárnap, 16:12
Előzmény: #393596  harding
"valójában a tiltott és emiatt olcsó orosz olajat alakítják át adóbevételekké": ami nagyon fog hiányozni a kasszából,ha vége lesz az orosz olajnak.....
harding
harding vasárnap, 15:58
Előzmény: #393595  Spiller
Igazad van, csak nem találtam jobb analóg bűncselekmény kategóriát. (Ugye itt maga az állam az aktor, a MOL meg az eszköz) De valójában a tiltott és emiatt olcsó orosz olajat alakítják át adóbevételekké. Ami itthon persze így nem törvényellenes, de morálisan megkérdőjelezhető, EU partnerség oldalról kvázi árulás, "béke-párti" szemüvegen keresztül pedig hazug és álságos.
Úgy is fogalmazhatunk, hogy a "béke-párti" kormány az orosz olaj vásárlásával valójában Ukrajna ellenében segíti a háborút, és hosszabbítja azt.
Spiller vasárnap, 15:38
Előzmény: #393590  harding
talán nem jól kezeled a fogalmakat " pénzmosás. 
gpuski54 vasárnap, 15:33
Előzmény: #393588  Atti
Benne van ez is... Akkor stop és vétel.. 
Amolyan próba összeg van benne. 
csuloktata vasárnap, 14:58
Előzmény: #393592  csuloktata
4 finomító közép Eu-ban. Kormány le.opa hernyÓt. De cserében kapcítás+ 25%!!!
csuloktata vasárnap, 14:55

6000!
one meg 1300...
stansmith
stansmith vasárnap, 14:29
Előzmény: #393578  Atti
Én biztos, hogy tartom továbbra is. Eleve az osztalék miatt vettem anno, és most is úgy gondolom, hogy érdemes lesz ezt nemhogy tartani, de még akár bővíteni is. 
harding
harding vasárnap, 12:59
Előzmény: #393568  Fabricio
Hosszabb választ adok:
Önmagában is bűn, hogy pénzmosodának használ a kormány egy állami vállalatot, de ezzel (közvetetten ugyan) de a vállalat eredményeire is hatnak:
Egyrészt politikailag beleszólnak a beszerzés-politikába, és ezzel párhuzamosan akadályozzák az olaj/gáz diverzifikációt (finomítói rekonsrtukciók akadályozása, ahogy te is írod, horvátokkal mondvacsinált ürüggyel konfliktuskeresés és adriai olaj háttérbe szorítása). Másrészől befolyásolják a lakossági benzinárat, amit persze a fuvarózókkal megfizetettett plusz marzzsal mégiscsak a lakossággal fizettetnek meg, mert ez megjelenik a nagyker/kisker árakban is (Ez ugye újabb bűncselekmény, mert ez ráadásul politikai marketinggel úgy van beállítva, mintha az árrésstop, rezsicsökkentés, benzinárstop segítene a lakosságnak, miközben a piaci mechanizmusok a háttérben éppen a lakosságot terhelik az ellátási lánc végén.) 
A finomító felújítás akadályozása/lassítása azért káros, mert a beszerzési diverzifikációt és így a beszerzési árversenyt akadályozza.
Harmadrészt a vállalati tőkeszerkezetbe is valószínűleg beleszólnak kormány oldalról: pl hogy az egyetemi "pióca" alapítványok miatt  olyankor is osztalékot fog fizetni a vállalat, amikor egy versenypiaci cég mondjuk srv-re költene többet, vagy beruházásra, mert annak hosszútávon több haszna lenne (pl több osztalék) Most a NIS sztoriban is érdekes lesz, hogy a finanszírózás hogyan lesz megoldva, hitellel, valami vaami barterrel, és hogyki(k) lesznek a harmadik/negyedikfelek (szerbek, oroszok, arabok, jenkik)... 
Rövidtávon ezekból nem sok érződik, de hosszabb távon ezek jelentős versenyhátrányt okoznak majd, ahogy erodálják a hatékonységot, marzsot és így az eredményt, és így a részvényárat is... akármennyire is mindjárt megint ATH-n leszünk.
agenda vasárnap, 12:59
Előzmény: #393588  Atti
ennyiért már komolyabb pakkal is beszállnék, legyen így!
Atti vasárnap, 12:55
Előzmény: #393585  gpuski54
Én 3250-ig várom vissza.
Atti vasárnap, 12:55
Előzmény: #393584  agenda
Ezért is kérdeztem, hogy mekkora a pakk.
Kisebb tételnél nem akkora a rizikó.
Freeshark vasárnap, 12:43
Előzmény: #393579  kenyeres2
Ez a vételárat fogja befolyásolni.
gpuski54 vasárnap, 12:34
Én most szálltam be csak a 3450 visszatesztjén
ahonnan vissza is pattant. Egyelőre erős. támasz. 
De egyben a stop is! 
agenda vasárnap, 12:21
Részemről a helyzet, hogy pénteken eladtam 3560-on. Nem mertem tartani, egy jó hónap alatt 22%-ot ment. Sajnos csak kis  mennyiség volt ...
Ugyanakkor készülök visszavenni, nem maradok Mol nélkül...meglátjuk.
Atti vasárnap, 11:26
Előzmény: #393581  zepi
Köszi.
Esetleg annyit írnál hogy mennyiről és mennyivel vagy poziban?
Vagy esetleg a teljes vagyonod mekkora részével?
Ha nem vagyok indiszkrét?
(csak, hogy mekkora a "tét")
Atti vasárnap, 11:23
Előzmény: #393580  Zoli4444
Biztos.
Az alapítványokat etetni kell.
Ha lesz kormány váltás, utána is.
Illetve "fizetni kell" a politikai támogatásért is.
Pl: most a NIS miatt, is.
zepi
zepi vasárnap, 10:31
Részemről a részvények maradnak, a TL certiket adom-veszem.

friss hírek További hírek