Amikor a többi blue már olyan fellegekben jár amit rizikós tartani, akkor nem kérdés hogy ez is megindul, pláne ilyen szép pénztermelés és új üzletágak mellett. Ezért nem zavar ha a többi már az egekben jár.
Tudod ha hoznának egy olyan szabályzót, hogy azok az elemzőházak akik képtelenek korrekt határértékek között "belőni" egy papper, ill. cég árfolyamát, azok vagy pénzbüntetés vagy az elemzői jogosultságuk visszavonását kapnák, akkor azonnal másképp elemezgetnének!
EZ VAN!! NA DE NEM CSAK ŐK ELEMZNEK !! SZERINTEM A KORMÁNY ELVONÁSI ELLENÉRE IS BRUTÁL ALULÉRTÉKELT A MOL A JELENLEGI SZINTET IS FIGYELEMBE VÉVE!! GONDOLJ BELE HA AZ EXTRA EDÓK LEKERÜLNEK....
Úgy látom azért eltévedt ide néhány otp-s is, mert gyűlnek a negatív like-jaim. 😉 Megyek majd, ha lesz egy kis időm és körülnézek én is odaát egy kis pezsgést vinni az amúgy is eufóriás hangulatukba! :)
Az erstét nem lehet kizárni innen? (Balint ki lehet?) Ilyeneket írnak:A cég 11,6 milliárd dollár összértékű beruházással és 16,9 milliárd dollár tisztított, újrabeszerzési árakkal becsült (CCS) EBITDA-val számol a 2024–2030-as időszakra. Az Erste elemzése szerint ezek a sarokszámok reálisak, sőt a bankház szerit a Mol ennél valamivel magasabb, mintegy 19 milliárd dollár EBITDA-eredmény elérésére is képes lehet ebben az időszakban. Jó lesz az millió dollárnak is, de ez megint és megint: milyen egy színvonal?
Persze, az Erste privat banking-ban bőven van OMV kitettség, nyilván a "sajátot" favorizálják. Ezért is nézem a SHELL-t, mert talán egy kicsivel korrektebben lehet általa megítélni a MOL valós árát. Egyszer már leírtam, sztem valahol 3.800 körül járhatna...
A 3450-es célár elérése sok kisbefektetőnek méltányos lenne, kérdés, hogy a "nagyok" meddig tudják a mostani szinten megvenni, persze ha nincs eladó...... :-)
Az a helyzet hogy azért is emelték meg a célárfolyamot, mert mint elemzőként ciki volt már nekik a 2870-es szint amit már rég, még ilyen (kormány beavatkozásos) körülmények között is elhagyott a papper. Nem tudom hogy miért (talán az omv konkurencia miatt), de mindig elfogult és alulértékelt módon elemzi az erste a molt.
Mint már írtam "Az otp pénzes ládájának a csörgése messzire elhallatszik..." Így reméljük 🙏, hogy "ékes" kormányunk nem használ füldugót ennek hallatán! Bár mostanában eléggé igaz rájuk, hogy vakként és süketként játszák a félszemű királyt akinek mindig csak a mol kerül a látókörébe! Halló marcika! Irány a pénzesláda otp, ott több babér teremne számodra!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.