sokat emelkedett, szinte a háború előtti szinteken az árazás.......1x2-re mondanám....azaz lehet kis korrekció, lehet oldalazgatás és akár emelkedhet is 2700 fölé..... ok sokat nem kockáztattam ezzel, de tényleg így látom......talán azt mondhatom, nagy mozgásokat jelen ismereteinkkel már nem várhatunk....amennyiben az Oroszok porig bombázzák Kijevet akkor lehet még gond.....másik szempont, ha béke lesz és az olaj árazása egyensúlyba kerül kb. 90usd körül, de ennek alap feltétele, hogy az Orosz olaj továbbra is szállításban maradjon...az már egy másik kérdés, hogy erkölcsileg mit gondolok erről, de most részvényesként nézem......
Törölt felhasználó2022. 03. 09. 21:17
jó lesz ez..ki kell várni de jó ez. Nem hiszem hogy korrekció jött fel ide.
Nem baj, lehet pánikolni. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a helyzetet kihasználva most ülnek be szépen az intézményi vevők a távozó kisbüfik helyére.
bocs, de nem látod a lényeget...nézd meg a Shellt, hogy szétszedték egy kis tétel olcsó Orosz olajért.... ezért nem mondják ki a rendkívüli árrést URAL/BRENT vonatkozásában.....Mol ural olajat vesz és Brent árral számol el ... de már annyiszor leírtuk....
ez a lényeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aki ezt nem látja, az hatalmasat téved......nézzetek már egy kicsit a színfalak mögé: sem a kormányzat sem a Mol ( ma Hernádi ) tudatosan kerüli az Ural/Brent árkülönbség publikálását....minden más csak porhintés..... kérdezem: mitől alakulhatott februárban ekkora marzs a finomítókon? nagyon érdekes lesz az április 01-én közölt árrés adatok... egyetlen rizikó a Mol vonatkozásában, ha a Barátság vezeték megsérül....de ez nem érdeke az Oroszoknak, Ukránok meg nem tehetik meg.....és még mindig ott van az Adriai vezeték, ami szintén Orosz olaj....
az az egy dolog ami miatt nem biztos hogy szükség lesz rá, ha helyreteszik az olajárat a következő hetekben, mert akkor ugye újra nyereségesbe fordulhat, vagy legalábbis kevésbé veszteségesbe...csak hát ez optimista scenario.
Május végéig 2-3 millió tonna üzemanyag vesztesége akár 4-500 milliárd forintot is elérheti. Lehet, hogy a Mol ezt elbírja,de a részvényesek kárára. Ha a tőzsdei pánikot el akarják kerülni , nagyon hamar be kellene jelenteni az osztalékot. A Csányi megtalálta a pánik csökkentésének módját, s az hatott is. Ez az interjú inkább a választóknak szólt,s nem a részvényeseknek.
a kedvencem talán az volt, amikor mintha Gulyás Gergőt hallgattam volna, kb azt mondta, hogy "a molnak amikor nagyon jól ment, akkor nagy nyereségei voltak, de most ki kell bírnia, hogy egy kicsit visszaad belőle" khm.. khm... extraprofit... Mintha egy kormányinfót hallgattam volna :D
Azt is mondta,hogy biztos nem lesz egylèpèsben megszüntetve az àrsapka,Ő hosszan elhùzòdò,folyamatos megszüntetèsre szàmìt,de együtt sìrunk,együtt ......
nekem izzadtság szagú volt... legfőképpen, amikor azt bizonygatta, hogy mindenhol lesz üzemanyag a kutakon... a hosszú hétvégén is... hát, maradjunk annyiban, hogy meglátjuk :)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.