Nem hiszem, hogy jogi úton nem lehet ezt megtámadni. Azt értem, hogy törvénnyel megágyaznak a dolognak, de hogy lehet a részvényesek beleegyezése nélkül ilyet megtenni? Ilyen alapon még vesznek srv-t és azokon is alapítványokat alapítanak. Az egy dolog, hogy az állam mit tesz a részvényeivel, de hogy egy Nyrt. a részvényeseit lesz@rv@ ilyet tesz/megtehet az egészen vérlázító!
Vagyonkezelő alapítványnak juttatott vagyon az nem jelent tulajdonszerzést. A legelső bejelentkezésemkor amikor lehurrogtatok is ezt vontam kétségbe. Piszkos munkának piszkos munka ,hogy heréket támogatnak állami és Mol pénzből de nem hiszem ,hogy kikerül a mol hatóköréből ,vagyoni köréből a pakk.
Szerintem ezt a tervet az alapitványosdival nem nemzetbiztonsági módszerkkel tartották titokban,a nagytulajok is tudhatnak a tervről kivéve persze a közkéz kisbefektetők mert azok mindig csak az utolsó pillanatban kapják az információt,ez volt csütörtökön is.Tompitották is az otp segédletével.Otp direkt leállás.A közkéz meg majd lenyugszik.
Amúgy jó hogy beraktad...Ezt különösen nem értem hogy lehet egy kamarai elnök,aki képviseli a magyar cégeket az állammal szemben is gyakran érdek képviseletet lát el .Hogy a fa..ba lesz igazgatósági tag egy állami cégnél???Fura na.Persze ez a legkisebb gond már mert ami itthon van az már kenya szintje.
Szép névsor.Ezek egy seggel mindenhol ott vannak.Hogy tudják ezt megtenni ENNYI AZ IDEJÜK?!!Nagyon ügyesek.Parragh különösen.Járai az opusban és itt is.Apáim ezek tudnak valamit...
Törölt felhasználó2021. 04. 02. 18:07
"Az Alapítvány a létrehozásáról szóló törvényjavaslat elfogadása után - várhatóan az év második vagy harmadik negyedévében – alakul meg a Magyar Állam és a MOL azonos mértékű vagyoni juttatásával, amely során a MOL és leányvállalatai alapítói vagyonjuttatás jogcímén az Alapítvány részére összesen 42.977.996 darab “A” sorozatú, a MOL által kibocsátott törzsrészvényt ruháznak át." https://molgroup.info/hu/befektetoi-kapcsolatok/befektetoi-hirek/kozos-vagyonkezelo-alapitvanyt-hoz-letre-a-mol-es-a-magyar-allam-mol-uj-europa-alapitvany-neven Ha jól értem várhatóan a soron következő osztalékfizetést nem is érinti. 2019-es osztalékot június végén fizette.
Nem vagyok jogász, de ha tényleg az alapitványi érdekeket akarná szplgálni a történet, akkor bőven elég lett volna ha haszonélvezeti jogot kapott volna az alapítvány a mol+állam 2*5,2%-os részvényei felett határozott időre, ami természetesen bizonyos feltételek mellett meghosszabíthatóvá válna.. De ehelyett vagyonátruházást akarnak. Utóbbi esetben joggal felvetődik a kérdés, hogy vajon miért és mik lesznek az
alapítvány megszűnésének a feltételei és az mennyi időre titkosítva :-) https://tinyurl.hu/yWfZ/
Ne Srv. zzetek már basszus. Én ezek után azt szeretném kérni, hogy 1 db-ot se vegyenek többet! Tényleg ennyire nem látjátok át mi történik?
Törölt felhasználó2021. 04. 02. 17:42
Sokan írtátok, hogy most jött el a vég, mert a Fidesz beleszol a Mol működésébe. A 10 tagú igazgatótanács 3 tagja Fideszes miniszter volt. És ott van még Csányi papa is. https://molgroup.info/hu/a-mol-csoportrol/igazgatosag És emlékezhetünk a LEX-MOL-ra is, amikor szintén a Fidesz avatkozott bele a MOL ügyeibe. Semmi rendkívüli nincs ebben a lépésben, ami új szintet jelentene a Fidesz és a MOL kapcsolatában.
Legyen most igazad.Nem bánnám kicsit sem- nagyon jó lenne.Mondjuk nem mernék erre fogadni...kicsi tőzsde a magyar,nagy alapok adják ennek vége lesz itt hamar kakukk mol meg mi is lesünk majd ki a fejünkből ha már 30% mínuszban csücsülünk nagyon hamar...Átlagom 2350 szóval már lassan a fele meg is lesz...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.