Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 08:48

linda topicja  

Ezt a topicot azért indítom,mert szeretnék egy olyat,amiben kötetlenül lehetne a tőzsdéről beszélgetni,de ha vki offol,se hurrogják le.Tehát a tartalmát,olyan 80-20 % arányban gondolom.

Várom a ti ötleteiteket,kéréseteket vele kapcsolatban,én is mindjárt leírom,h tervezem részletesebben.

ui: nem azért ez a topic neve,h magam sztároljam,hanem ,h aki gondolja,ki tudja kerülni:)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 16:19
Előzmény: #32999  Törölt felhasználó
#33000
Készletadatok, lakáspiaci jelentés

Az USA-ban júniusban a nagykereskedelmi raktárkészletek a várt 0,4% helyett 0,5%-kal gyarapodtak, csakúgy mint májusban, az autók és a tartós fogyasztási cikkek csökkenő értékesítésének hatására, amely a gazdasági növekedésre nézve kevésbé jó hír. A nagykereskedelmi értékesítések 0,6%-kal bővültek júniusban, a májusi 1,3% után.

A National Assotiation of Realtors ehavi előrejelzése szerint az amerikai lakásértékesítések a vártnál nagyobb mértékben eshetnek vissza az év hátralévő részében , mint azt korábban gondolták (6,11 millióról 6,04 millióra); azonban az árak terén a vártnál kisebb csökkenést prognosztizálnak (1,4% helyett csak.1,2%).



Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 15:28
Előzmény: #32998  Törölt felhasználó
#32999
csak sejtem:o))))))))))))))

de ez itt kevés:-))
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 15:24
Előzmény: #32997  Törölt felhasználó
#32998
most ez vajon jó,vagy rossz nekünk ?
ha kamatot emelnek,esik a kínai tőzsde,vajon magával ránt e minket,vagy épp azért fogunk menni ?
Bubu,te tudod ?
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 15:14
Előzmény: #32996  Törölt felhasználó
#32997
Kína: Újabb érv a kamatemelés mellett?

A kínai Központi Bank szerint az elmúlt 10 év legnagyobb mértékű inflációja kerülhet bejelentésre öt nap múlva, a növekvő élelmiszerárak és munkaköltségek hatására. Akár 5,5%-os áremelkedés sem elképzelhetetlen a júniusi 4,4%-os bővülés után. A Kínai Nemzeti Bank második negyedéves monetáris jelentése szerint nem átmeneti tényezők vannak az áremelkedések mögött.
A gazdaság túlfűtöttség kockázata tovább emelkedett. Az emelkedő infláció is a kamatemelési várakozásokat is erősíti.


Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 14:57
Előzmény: #32995  Törölt felhasználó
#32996
Nyitás előtti mozgások
------------------------------------------------------------------------------ --

A főbb határidős kontraktusok emelkedést mutatnak a mai napra. Az optimizmust a Fed komment is támogatja, megerősítették, hogy a hitelpiaci problémák a gazdasági növekedési kilátásokat nem rontják le. Vállalati oldalról segíti az emelkedést, hogy a Cisco Systems értékesítésből származó árbevételének jelentős emelkedésére számít hosszabb távon. Piacnyitást követően egy készletadat után az olajtartalékok alakulására is figyelhet a piac.



Breaking News
------------------------------------------------------------------------------ --

A Tyco Electronics harmadik negyedéves vesztesége 1,4 milliárd dollár, részvényenként 2,75 dollár lett. Az értékesítések 6 %-kal, 3,4 milliárd dollárra nőttek.
A Barr Pharmaceuticals második negyedéves profitja 455-kal, 45,3 millió dollárra csökkent, ez részvényenként 41 centet jelent. Az árbevétel 81 %-kal 637 millió dollárra nőtt.
A Sprint Nextel Corp. második negyedéves profitja 95 %-kal esett az előző évi értékhez képest, a gyenge mobil-üzletági eredmények és a magas költségek miatt. A telekommunikációs cég eredménye 19 millió dollár, részvényenként 1 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 370 millió dolláros, részvényenkénti 12 centes eredménnyel. Az árbevétel 10,16 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 10,01 milliárd dollárról.
A szeptemberi szállítású határidős olaj hordónkénti ára 35 centtel 72,07$-ra csökkent az elektronikus kereskedésben, a készletadatok megjelenése előtt.


Nemzetközi piacok
------------------------------------------------------------------------------ --

Az ázsiai piacok emelkedéssel zártak, Japánban a bankszektor szerepe volt meghatározó. Európában is második napja emelkednek az indexek, amit a tegnapi Fed kamatközlemény is segített. A Bank of England inflációs jelentése szerint 2009-re –egy évvel később a tervezettnél – elérhető lesz a 2%-os inflációs cél, és ehhez még legalább egy kamatemelés szükséges lehet 2008 első negyedévében.



Bróker minősítések
------------------------------------------------------------------------------ --

A Bear Stearns piaci súlyozásról felülteljesítőre minősítette fel a Cisco Systems részvényeit. A Cisco tegnap piaczárás után tette közzé negyedik negyedéves eredményeit, ami vár felett alakult, és növekvő árbevételi prognózist is közölt a vállalat.



Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 14:11
Előzmény: #32994  akibaci
#32995
köszi Bubu a cikket,okosodtunk tőle:)

Akibaci a humetedre én is kíváncsi leszek,a fotit figyelem,és reménykedek ( poziból )

de azért jót estünk,mi történt vajon ?
még nem néztem szét,de látom a ricsit meg mollit ....
akibaci 2007. 08. 08. 13:46
Előzmény: #32992  gratti
#32994
Köszi gratti.

Na, a türelmetlenségem megint meghozta gyümölcsét, eladtam az ANY-t 14800-on, ami nem lett volna baj, ha nem bukóban adtam volna és nem ment volna azóta feljebb...
Meg fotit is 995ön, meg 1000-en, nemtom visszajön-e.
A humi 90-es vételt meg nem kellett volna erőltetni, végülis mindegy, nem tétel.
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 13:30
Előzmény: #32992  gratti
#32993
Ha az OMV osztrák olajipari társaság felvásárolná a Mol Nyrt.-t, ezzel az orosz energetikai cégek erősítenék meg közép-és kelet-európai hadállásaikat - derül ki a Mol szakemberei által készített stratégiai elemzésekből.

A DowJones hírügynökség számolt be az elemzésekről, amelyek egyik megállapítása az orosz cégek térnyerése. A Mol illetékesei által készített elemzések a Mol OMV általi esetleges felvásárlásának kimenetelét latolgatják - közölte a dokumentumokat ismerő egyik illetékes. A megállapítások másik része azzal a véleménnyel foglalkozik, miszerint az OMV adott esetben az egyesült társaságon belül az osztrák félnek kedvezne a fejlesztési projekteket, a termelést, a készletezést érintően. Egy a magyar kormányhoz közelálló, névtelenséghez ragaszkodó személy szerint a dokumentumokat a Mol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök számára készítette.

"Nem ismeretes, hogy az OMV miként szeretné feldarabolni a Mol-t" - idéz a DowJones hírügynökség a dokumentumból. "De fel kell figyelnünk arra a tényre, hogy függetlenül attól, vajon a Slovnaftot (a MOL szlovákiai leányvállalatát), vagy Százhalombattát (a Mol magyarországi finomítóját) értékesítenék, az egyedüli potenciális vevő a három nagy orosz társaság, a Lukoil, a Gazprom vagy a Rosneft egyike lehet" - olvasható az értékelésben. A vevőt "az orosz politika fogja kiválasztani". A Gazprom nem fűzött kommentárt a megállapításhoz, a Rosneft szóvivője annyit jegyzett meg, hogy "részvételük kizárólag gazdasági megfontolásokon alapulhat", míg a Lukoil szóvivője természetesnek tartotta, hogy "minden lehetőséget kiértékelnek, de ezek mindegyike jelenleg túlságosan drága és most senki sem ad el." A stratégiai elemzések eredetiségét három, az ügyeket ismerő személy is megerősítette - jegyzi meg a DowJones.

A dokumentumokban azt állítják, hogy az OMV-nek a Mol megszerzése esetén meg kellene válnia a Mol két finomítója közül az egyiktől, vagy saját schwechati finomítójától az Európai Unió versenyszabályaira való tekintettel. "Versenyügyekben ugyan Brüsszel dönt, de nem tekinthető kész ténynek, hogy egy finomítót el kell adni" - vélekedett ezzel szemben Bettina Gneisz-Al-Ani, az OMV kommunikációs részlegének vezetője. Varró Attila, a MOL vezető közgazdásza viszont, aki nem kívánta a dokumentumok hitelességét megerősíteni, kifejtette, hogy " az üzleti racionalitás szempontjának az felelne meg, ha a schwechati finomítót eladnák, mivel az (a három közül) a legkevésbé jövedelmező, ám ez az osztrák politikai szempontok miatt biztosan soha nem fog megtörténni." Az OMV júniusban 18,6 százalékra növelte a Mol-ban meglévő érdekeltségét és többször is kifejezésre juttatta a baráti összefonódásról folytatandó tárgyalások iránti érdekeltségét. A Mol elutasított az OMV közeledését. Az egyik dokumentum a OMV részvényvásárlása "különös elemének" tartja, hogy az OMV korábban tagadta, érdekelt lenne 10 százalék feletti Mol-részvény megszerzésében, majd Putyin elnök és Gusenbauer osztrák kancellár május 23-i találkozója után beindította átláthatatlan részvényvásárlását. Ezt a megállapítást "puszta spekulációnak" tartja Gneisz-Al-Ani, aki szerint üzleti megfontolásból történt az OMV részvényvásárlása. Az elemzésekben az is szerepel, hogy a legnagyobb nyugati olajtársaságok, a Royal Dutch Shell, a BP vagy az Exxon Mobil Corp. visszavonultak Közép-és Kelet-Európából abban a reményben, hogy nagyobb befektetéseikhez nyerjék meg az orosz kormány jóindulatát. - Amennyiben a Slovnaft orosz kézre kerülne, a százhalombattai finomító létjogosultsága hosszú távon kérdésessé válna tekintettel a nyersolajellátással összefüggő gondokra - állítja a dokumentum, amely utal a litván mazeikiu finomítóra, amely az orosz nyersolajszállítások függvényévé vált. A Mazeiku Nafta-t a PKN Orlen lengyel olajipari cég szerezte meg, amit Oroszország nehezményezett és ez a finomító jövedelmezőségét lerontó nyersolajellátási gondokhoz vezetett.

A dokumentum Magyarország földgáz- és petrolkémiai termék ellátását is kockázatosnak tekinti az OMV általi Mol-átvétel esetén, mivel ellátási feszültségek esetén az OMV az osztrák piac ellátását tekintené elsődlegesnek. Gneisz-Al-Ali ezt cáfolta, mondván, hogy a két cég kapcsolódása esetén Magyarország ellátási biztonsága is erősödne. A dokumentum szerint adott esetben az OMV az osztrák Baumgarten energiafejlesztési tervnek adna elsőbbséget a magyarországi fejlesztések helyett, a földgáztározásban pedig az osztrák-orosz projekteknek szemben a magyar-orosz tervekkel. A Gazprom a DowJones-nak a tározók fejlesztésével kapcsolatos írásbeli kérésére azt válaszolta: " mind Magyarország, mind Ausztria a Gazprom ígéretes partnerei a földalatti tározókat illetően." A Gazprom osztrák és német partnerrel kíván 260 millió eurós tározó fejlesztést megvalósítani 2010-re az ausztriai Haidach-ban és e terv sokkal előbbre tart, mint az új magyarországi tározóval kapcsolatos elképzelés.

Végül az elemzésben azt is állítják, hogy az OMV leválasztaná és eladná a Mol földgázipari részlegeit, mivel az OMV-nek érdekében állna a magyarországi földgáztermelés visszafogása, hogy a cégnek kevesebb jövedéki adót kelljen fizetnie a magyar kormánynak. De mégha az OMV rendesen fizetné is a jövedéki adót, a profitot az osztrák érdekeknek megfelelően csoportosítaná át - olvasható. A Mol vezető közgazdásza szerint az osztrák társaság könnyedén átirányíthatna évente jóval 10 milliárd forint feletti társasági adót. Mindkét állítást cáfolta az OMV kommunikációs vezetője, aki szerint az OMV által megszerzett romániai Petrom is az ország legnagyobb adófizetője maradt, sőt adóbefizetéseit 2004 vége, az átvétele óta még növelte is. MTI

gratti 2007. 08. 08. 13:04
Előzmény: #32988  akibaci
#32992
A nyereségből 25 % adót, valamint még 14 % EHO-t levonnak, ha 2007-ben nem éred el az EHO fizetés felső határát, 450e Ft-ot.
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 12:12
Előzmény: #32990  Törölt felhasználó
#32991
Pedig először nálad kerestem :)

Brunhold, merre vagy, megtaláltam a címem (meg a jelszavam hozzá) : tozsdenyul@hotmail.com

Bubunál volt, most már azért nem találja, mert nálam van újra :)
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 12:09
Előzmény: #32989  Törölt felhasználó
#32990
nálam nincs:o))
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 12:01
Előzmény: #32983  Törölt felhasználó
#32989
Keresem az msn címem, de még nem találom :)
akibaci 2007. 08. 08. 11:35
Előzmény: #32987  Törölt felhasználó
#32988
Szia Topic!

Gondoltam beköszönök, kissé fáradtan és zúgó fejjel, a tegnapi LGT koncert sokat kivett belőlem. :-)

Tegnap eladogattam a Humetemet 88-91 között, ma még nem bántam meg. Jegyzek phylaxiát, a pénzt már átutaltam tegnap, már csak el kellene faxolni meg postára adni a papírokat.
Amerika megint örült tegnap, de már nem dőlök be nekik, maholnap megint eltörhet náluk a mécses, úgyhogy folyamatosan likvidálok, szerencsére egész jól feljött a portfólió értékem. Most épp 14 féle papír van a tarsolyomban, köztük néhány döglődő.
Hogy az émász hova esik már ...

Ja, kérdés, ha kivezetnek egy papírt, akkor a felajánlott ár alapján történő eladás OTC ügyletnek minősül, tehát 25% nyereség + valami 4% TB vagy mi? (aki benne volt a Graphi kivezetésben, tudna segíteni?)
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 11:16
Előzmény: #32986  Törölt felhasználó
#32987
Ja, a negyedik legnagyobb között van, és nem bank- úgy hogy tudjátok melyik...
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 11:15
Előzmény: #32984  Törölt felhasználó
#32986
Egy hónapja nem tudják kikotorni a végbélterméküket. Senki nem tud semmit, meg nyugtatgatnak, hogy minden OK.

Igy van a hasonlat jó-- van tulajdonom, de nincsen- PSZÁF feljelentést fontolóra veszem.
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 11:07
Előzmény: #32984  Törölt felhasználó
#32985
Ja mert ha neadjisten, történne veled valami, a bróker azt mondja ,hogy köszöni zsépen a részvényeket, hiszen az ő nevén van.
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 10:53
Előzmény: #32980  Törölt felhasználó
#32984
Érdekes a story!! Lehet rossz a hasonlat de olyan ez mint ha az ingatlanügynököm nevére vennék házat magamnak !!!:o))))))))

Mindenképpen járj utána a brókercégnél!!
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 10:46
Előzmény: #32982  Törölt felhasználó
#32983
tozsdenyul van msn cimed?

az enyem brunhold@hotmail.com

ha feljosz, mondok neked vmi erdekeset
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 10:43
Előzmény: #32980  Törölt felhasználó
#32982
ha esik akkor az ő részvénye ha emelkedik akkor a tiéd!!! :DD

én nem tudom iylenkor mi van ,de furcsa a helyzet.
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 10:42
Előzmény: #32979  Törölt felhasználó
#32981
koszi, igazabol inkabb az erdekelne, hogy milyen eshetosegeket latsz, gondolsz ha nem lesz tuljegyzes?

Topik gazda

susalinda
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek