Kicsit javítom az előrejelzést: 30600/30700 (szeretik ezeket a számokat amúgy is) OTP M30: https://kephost.net/p/MjAzNTg3Mw.png Mitől zászlózna?. A 19,6k / 30k-tól való fals félelem, mint a 100k-s BUX-tól (utólag: mint kés a vajon). Ha a tegnapi Z 29970-nél is vett, akkor bármit el tudok képzelni. Nem a teljes impulzust box-oltam be, én is tudom, ez esetben +400-al lehet kalkulálni: 30600/30700 > 31000/31100, 600-700 inkább a biztos, míg a 31k és felette már ismét lélektani kerek 1000-es. 30000 fölé kijött visszateszt, ha talál érdemi vevőt, TS nyikoroghat még ma. Ez csupán TA, spekuláció. DAX próbálja tartani magát ~24100 USA tartja magát, de ATH közelségben, "relatív", hogy mi az ATH.
Én betippelek mára egy 31000-t, ha mégis elérik, majd utólag leírom, hogy miért. Kis TA, mindenki varázsolhat, csak gondolni kell hozzá egy pöppet. De ha nem lesz igazam, hát akkor nem jött be:)
A békért cserébe kérhetnék a szankciók eltörlését, amivel jól járhatna mindenki. Olcsó gáz, olcsó olaj, olcsó energia = Back to 2021-2022. Infláció lassulás > Előbbi kamatcsökkentés, megszűnne az inflációtól való félelem. Fear index > összeomlás. "Boldogság" index > ugrana. Én ezt látom bele, erre próbálnak reagálni. De én ezt egy sakkjátszmához hasonlítom. Ha tudom hogy nyerésre állok (oroszok), a háborúban állnak nyerésre, akár tetszik, akár nem, lehet ezzel vitázni (függetlenül attól, hogy közben a gazdaságuk talán több sebből vérzik, erre gondoltam), az ellenfél nyújtja a kezét, hogy "elfogadom a vereséget", de tudom (orosz fél), hogy az összes sakkbábúját simán le tudom dönteni, mert én állok nyerésre, és esélye sincs az ellenfélnek, akkor miért ne borítanám rá az asztalra, és porig bombáznám ,egy sakk-mattal? Tudom ez egy sakk példa, ahol elfogadott a győzelem az ellenfél felett, nincs "tétje", de itt van tétje. Ha elfogadják a békét, a háború lezárását, azzal gyakorlatilag lemondanak a többi bábúról, a királynőről, a bástyáról, a futóról, a huszárról. Ti elfogadnátok ilyen békét, ahol az asztalon maradtak a fő elemek? (több ukrán megye?), akik bármikor visszavághatnak, mert mégis úgy gondolják, hogy folytassuk a játékot? Az ukránok aláírták, hogy szabadon kirabolhatják Ukrajna erőforrásait, cserébe ellátják őket (USA) harci felszereléssel, utánpótlással. Lepapírozták. Erről is írtak a cikkben, hogy erre nem gondolt a költő a békénél, hogy ezzel a megállapodással mi lesz? Akkor papír széttépve? Tehát van azért 1-2 furcsaság a tervek között. Én amúgy nem néztem a videót, és nem is olvastam utána tüzetessebben, megmondom őszintén, ez az én logikám.
A T+2 nem számít, az csak adat. A digitális pénzed a számlán van - szerintem Bár amikor normál számláról eladtam, mert NYESZ-re akartam áttenni, akkor ki kellett várnom nekem is a T+2-őt.
OTP részvényesek ide!