Én éppen modelleket szoktam csinálni de nevezhetjük forgatókönyvnek is... A multbol és általános vezérlö elvek alapján... Elégg öszetett pl egyik nap beraktam nekema model ilyen pályát "dobott" ki 2 honapja: https://imgur.com/Rko3R43 Itt longolni volt érdemes csak és azt is tartani nem 300 500 ft után dobni...
Ezzel egyetértek. De ha a múltat lemodellezed valamilyen módszerrel és abból készítesz egy valószínűség analízist, az lehet mankó a döntésedben. Ha feldobsz egy követ 100%, hogy leesik, ha nem tudod, hogy hol dobod fel, mikor, mekkora sebességgel stb...?
Én azért kérdeztem mi szol a short mellet mert a TA az önmagában nem mond semmi tarrol hogy ki milyen aspektusbol közelit a témához... SMC, Elliot, Classic modszerek stb... Pl amit itt sokszor látok hogy "tulvett RSI", "kilépett a bolingerböl", stb ami pl nálam abszolut nemlétezö dolgok... nincs olyan h tulvett csak olyan amit nagyon vesznek... és vehetik akármeddig is...
Nem tudom meg mondani minden percben hogy éppen mi fog történni az én módszerem az hogy szituációkat keresek és amikor adódik egy jó arra lövök... Több idősíkot is figyelek szerintem semmi nem indokolja a shortot, ettöl még lehet hogy éppen bejön, de megalapozott indikotot nemlehet találni short nyitás mellet... Klimax állapotában az OTP és inkább a szélsöséges bull run-okra számitanék mint arra h most fog össze zuhanni... de persze a végén valoszinü egy cirka 2000 ezer pontos eséssel be jelez majd amig ez nincs meg nem érdemes short jelzéseket keresni mert kis röccenés és mágy tovább vagy szük sávban oldalazás ami inkább várhato aztán 2-3 ezer pont emelkedés
OTP részvényesek ide!