szives felhasználásra csináltam egy dumcsi fórumot, mert az otp-fórum lassan olyan mint egy kocsma ahol folyik a szó és egy órát kell visszaolvasni valami idevonatkozó dologra.
Az ötlet olyannyira nem rossz, h sztem így is lesz csak most még k..va drága, illetve iszonyat erős a lobbi bármely megújuló technológia ellen. (Olajcégek, erőművek stb)
Hogy honnan lesz áram? Én már csak olyan teszkót-osant-lídlt engednék építeni ami hőszivattyűs, és napelemek vannak a tetején amik biztosítsák az áramot. Hatalams tetőfelületek kihasználatlanul.....
Persze tudom következik a kérdés és mi van télen?
Ma már semmit sem lehet tudni.
8%-os USA esésre mentünk 5%ot fel, ennek megfelelően benne lehet egy 3-4%-os USA emelkedésben is egy mínusz nálunk. De nekem egyelőre mindegy merre megy 50-50% a rövid táv. A hosszú táv inkább le (szerintem).
A piac viszont a tegnapi emelkedést valószínűleg Longgal fogja lereagálni.
Nekem többszörösen felhalmozódott az elmaradt munkám, így nem tudok kereskedni, azt kell pótolnom. Majd ha azt látom, hogy úgy be lehet szállni legalább egy hétre, hogy nem kell naponta többször nézni a monitort, akkor beszállok, vagy ha nagyon irány van.
Ha meg tudod így oldani, akkor az utolsó sosrodra gondoltam!
Törölt felhasználó2008. 12. 06. 15:40
Persze, amit tudok és tapasztaltam azt leírom. A brókerház ahová tartozom smart technikával kereskedik ami alapja az órás és perces MACD és RSI indikátorok figyelése. Ezt Õk figyelik és ha lehetõséget látnak azonnal telefonálnak. Ez nekem azért volt szimpi, mert a munkám nem teszi lehetõvé, h napon belül figyeljem a mozgásokat. A kötési díj 0,6% de a napon belüli visszakötés ingyenes. A short-nál minden átkötött napra a pakkra vonatkozó jegybanki alapkamat napra jutó részét számítják fel.
A smart technika egyébként erre a rángatózós hektikus piacra nem túl jó, ugyanis elég sok a fals jelzés, és könnyen kiugorhatsz egy jó poziból csak azért mert 30 percig önti valaki a részvényeket. Ezért kezdtem olvasgatni ezt a fórumot is, h egy kis tapasztalatot és infót szerezzek egyéb stratégiákról is
Ezt annak fényében mondod, h usa rally volt pénteken ill, h valaki egész héten támogatta alulról 2900-ig?
Vagy inkább hosszabb távra gondolsz, h addig kötögetem tovább amíg le nem zutty?
A kezdők figyelemében szeretném ajánlani a BetBulls új előadássorozatát. Az alábbi előadások közül választhattok:
Tőkepiaci alapismeretek (ingyenes)
Tőzsdei angol tanfolyam
Technikai elemzés I.-II.
Opciós stratégiák (2 napos, nemcsak kezdőknek)
Részvényszűrés (ingyenes)
Gazdaságpolitika
Illetve, ha van kedvetek eljönni csütörtökönként a BetBulls Tőzsde Klubba szívesen látunk mindenkit sok szeretettel, szeretnénk megismerni benneteket.
Az előadásokról bővebben itt olvashattok:
www.betbulls.hu/cms2/iskola
ha nem tartalak fel, akkor szintén a kezdők kedvéért leírhatnád a tapasztalatod a brókerekkel kapcsolatban. Milyen költsége van így a dolognak? Ha átkötik nap végén, akkor milyen költséggel jár? Eleve milyen díjjal kell számolni, ha brókeren keresztül adsz megbízást?
nagyon jó, hogy leírtad, hogyan tudod átvinni a shortod. Nem igazán értettem, hogy működik. Akkor nekem azért nem megy, mert nincs brókerem, meg azért is mert fakó vagyok még a shorthoz.
nem szeretek már negatív véleményt írni, de mivel rákérdeztél, így azt mondom, hogy szerintem nagyon jó az az ár, elképzelhető, hogy lehetne magasabbról is indítani is, de többek szerint lesz még lejebb is, köztük vagyok én is. Ha át tudod vinni, akkor ez így tökéletes.
Én tegnap és tegnapelőtt is 3010-nél nyitottam volna, akkor ott voltam pont a gépnél mind a két nap, de TDT-t nem nyitok!
Az a helyzet ( még új vagyok a fórumon, de egy bemutatkozó levelet majd szeretnék feltenni), hogy én nem a "mozizós" csapat tagja vagyok, hanem bróker segítségével kereskedem kb. 3 hónapja. A lényege az oti-s shortnak, h minden nap 16 h-ig át kell kötni határidőre pl. a következő napra. Ha nem köttetem át a brokival, akkor a nap végén el kell adni. Az internetes felületeken nem tudom h megoldható-e. ( vannak netes felületek ahol egyáltalán nem lehet shortot nyitni)
...szerinted egyébként gáz a 950-es short?:)
tegnap olyasmit írtál visszaolvasva a fórumot, hogy 3napja shortolod az OTIt, ha jól olvastam.
Két napja én is akartam nyitni, de csak TDT-tlehet rá nyitni, amit lezárnak napvégén. Te hogy csinálod? Minden nap shortolod, vagy valahogy átviszed? (mondjuk ezt megcáfolták nekem)
Abszolút egyetértek !! A legnagyobb bibi, h a világgazdaság a növekedésre épül, a közgazdászok kizárólag növekedésben tudnak gondolkodni, sőt az egyetemeken is a növekedés alapú közgazdaságtant oktatják. Most csökkenés van, most nincsenek betanult illetve betanított reakciók, ezért van ilyen mérhetetlen hektikusság és volatilitás. Nagyon izgi szerintem egy közgázprofesszornak is a mostani helyzet.
OTP részvényesek ide!