Topiknyitó: matgab 2006. 06. 29. 17:35

TÜNTETÉS 2006 júl 4. Kossuth tér 18.00-kor  

Társadalmi tiltakozás a Gyurcsány-csomag ellen



GONDOLD ÁT!



Erre szavaztál?

Ki tudod majd fizetni a villany- és gázszámládat?

A reálbércsökkenést választottad?

Vállalkozásod túléli az adóemeléseket?

A felvett hitel megemelt törleszto részleteit tudod tovább fizetni?

Biztos vagy munkád megtartásában?

Tudod vállalni továbbtanulásod költségeit?

És reménykedsz gyermekeid továbbtanulásában?

Egyetértesz a gyógyszeráremelésekkel és a vizitdíjjal?

Várod az APEH vagyongyarapodást ellenorzo kommandóját?



Ha NEM a válaszod, csatlakozz az össztársadalmi tiltakozáshoz, egy európai

demokratikus állam választópolgárai ennél kevesebbért is elkergetik

vezetoiket. Különösen akkor, ha megválasztásuk érdekében homlokegyenest

ellenkezo álláspontot hangoztattak.



link



Aláírásgyüjtés és demonstráció részletekért klikk a linkre!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2006. 07. 03. 10:23
Előzmény: #99  matgab
#100
kiemelném félreértések elkerülése végett, hogy az egyszerű, együtt élni tudó és szándékozó zsidó vallásúakkal semmi rpoblémám, csak az agresszív, a magyar értékeket tönkretevő elnyomó egyedekkel!
Nekem is van több zsidó barátom és kollegám.
Nem arról beszélek, hogy bárkit is tömegével kellene marhavagonba pakolni, csak saját józan érdekeinket nemzetünket kellene megvédeni, mielőtt az inkák, maják vagy besenyők , avarok sorsára jutnánk...
matgab 2006. 07. 03. 10:20
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#99
Budapesti közgyűlés két dologról szavazott, az egyik, amit megszavaztak az az volt, hogy a stratégiai
vagyont is kiárulják, pédául a díjbeszedőt, meg a budapesti erőművet! A másik, amit megszavaztak az az volt, hogy teljesen felújítják, tehát főrehabilitációs övezetnek nyilvánították a zsinagógát és környékét...
Ez azt jelenti, hogy állami pénzen újítják fel a környék lakóházait...Mondjuk ez elég nagy előny...

2)
"Mint az Ortodox Zsidó Világtanács és a Mechon Simon Szociális és Foglalkoztatási Alapítvány létrehozója, nagy örömmel tájékoztatom önöket
arról, hogy Magyarországon - a keleti régióban először, Nyírtasson, a Mózes vallású chaszid ortodox közösség székhelyének, házának és
mikvéjének (rituális fürdő) felavatására készülünk. A székhelyen történt beruházások meghaladják a harmincötmillió forintot, az érkező vendégek
ellátásával kapcsolatos költségek pedig várhatóan több mint négyszázmillió forintba kerülnek" - olvasható abban a sajtóközleményben,
amelyet a média képviselőihez juttattak el Salamon Berkowitz nevével.

3)
Az Óbudai hajógyár szigeten értékesítése és az engedély megadása az izraeli tulajdonú cégcsoportnak, amik lakóparkot, casinot és szórakoztatónegyedet hoznak létre.

Befejezem, mert ennek az újságnak nem ez a célja, mindennek megvan a saját fóruma...
Aki nem ért velem egyet, vagy nem akarja látni, amit nem láttatnak vele, az már úgyis mérges, aki meg tudja miről beszélek, az eddig is tudta...
saru 2006. 07. 03. 10:18
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
#98
LET !

Köszönöm az anyagokat, persze borítékolni lehett volna, hogy kikről van szó és Matgab a Demokrata két számmal korábbi kiadását említette, ha jól emlékszem
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 10:10
#97
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 10:02
Előzmény: #94  saru
#96
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 10:02
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#95
Peti ez nagyon egyszerű gondolkodás.

-A sok hitellel semmi gond.Az USA is el van adósódva.A gond az elosztás nagyvonalúságával volt.lehet loptak is.De ki nem lopott az elmúlt 1 évezredben?
Te is lopnál...illetve most is csak kisebb mértékben.Persze ez nem jó,de ilyen a rendszer.De elkanyarodtunk.
A sok hitel a Kádár rendszerben egyértelműen elvszett pénz volt.Azért egy szocilasta rendszert egy piacgazdasággal összehasonlítani több,mint naivság.

-Az iraki adakozás tényleg hülyeség volt,de a többi K Európai szomszédunk is így tett.ha senki se mondta,hogy nem engedem el,akkor el lehet képzelni mekkorra beleszólása volt a kicsiknek.

-a csatlósságon lehet vitatkozni,de szerintem a hipotéziseken kivűl nem lehet eldönteni mi lenne jó.Ha több nemet mondanánk,vagy inkább alkalamazkodunk.

-Középréteg van,ha még nem is a polgári értelemben. A tömeg meg mindenképp irányítható.Ostoba feltételezés,hogy a baloldalon ,vagy jobboldalon több a buta ember.Vannak és kész.Egyik így próbálja befolyásolni másik máshogy.

A baloldali szavazókat azonosítják a nyugdíjasokkal,meg a kereskdelmi tv-k nézőivel,akiknek nincs saját akaratuk.
Én dolgoztam olyan helyen,ahol sok ember megfordult,és lehetett tudni ki milyen irányúltságú.megmondhatom ,hogy a jobbosok mogorvák,és udvariatlanok voltak.a fene nagy ön,és magyarság,meg keresztényi tudatuktól nem láttak az orruknál tovább.
Persze ez a tömegre vonatkozik.
saru 2006. 07. 03. 09:56
Előzmény: #91  matgab
#94
Matgab!
Kik az új honfoglalók?
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 09:53
#93
Országos szakszervezeti demonstráció a Gyurcsány-csomag ellen
link

A hat országos szakszervezeti szövetség demonstrációt tart július 8-án annak érdekében, hogy a parlament ne szavazza meg a munkavállalókat jelentősen sújtó megszorító intézkedéseket - jelentették be a szervezetek vezetői.

A hat szakszervezeti tömörülés az érdekegyeztetés hiányát, valamint a leginkább a lakosságot, a munkavállalókat és kisvállalkozókat radikálisan sújtó lépéseket nehezményezi, illetve hiányolja a hatékony reformokat és a feketegazdaság kifehérítését célzó lépéseket. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a demonstrációval az a céljuk, hogy a kormány vonja vissza a legnagyobb megszorító tételeket, mert indokolatlanul nagy terheket rónak a munkavállalókra.

Úgy vélekedett, hogy a kabinet az elmúlt négy év hibáit akarja a munkavállalók nyakába varrni. A kormányzati reakción múlik, hogy milyen további lépéseket terveznek a szakszervezetek. Hozzátette: nem látnak garanciát arra, hogy nem lesznek újabb megszorító lépések, és úgy vélte, hogy az intézkedések a bértárgyalásoknál is jelentős konfliktusokhoz vezetnek majd.

Még csak sárgalap

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke elsősorban a feketegazdaság kifehérítését célzó lépéseket hiányolta, a gazdaság valós helyzetének eltitkolását pedig a kormány súlyos felelőtlenségének nevezte. Úgy fogalmazott: a demonstrációval sárgalapot adnak a kormánynak, ami egyelőre még nem piroslap. Wittich Tamás, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke átgondolatlan javaslatcsomagnak nevezte az intézkedéseket, amely azokat sújtja, akik „megfoghatóak”. Lengyel Zoltán, a Munkástanácsok Országos Szövetségének ügyvivője úgy vélte, hogy a kormány az érdekegyeztetés mellőzésével semmibe veszi a szakszervezeti partnerek véleményét, és felrúgja a megállapodásokat.

Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke igaztalan vádnak nevezte, hogy a szakszervezetek reformellenesek volnának. Úgy vélte, hogy a közszféra reformjára szükség van, de követelmény az, hogy az intézményrendszer színvonala magasabb legyen. A hat szövetség által közösen, a Képviselői Irodaház elé tervezett demonstrációval kapcsolatban elmondta: elhatárolják magukat a pártpolitikai és szélsőséges megnyilvánulásoktól.
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 09:52
#92
A szakszervezetek visszautasítják a kormány állítását
link

A hat országos szakszervezeti szövetség visszautasítja a kormány állítását, amely szerint a pénzügyi egyensúlyi folyamatok súlyos állapotát a munkavállalók teljesítményektől elszakadt reáljövedelem-növekedése és fogyasztása okozta - olvasható a szervezetek állásfoglalásában.

Leszögezik: a kialakult helyzetért a kormányt terheli a felelősség. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban az Új Egyensúly programról folytatott konzultációkat értékelve a szakszervezetek megállapították, hogy a tárgyalások eredménytelenségének a kormány merev, formális egyeztetésekben kimerülő magatartása volt az oka. Közlésükben kitérnek arra, hogy a tervezett intézkedések aránytalanul nagy többletterhet rónak a munkavállalókra, a bérből és fizetésből élőkre, miközben a tőkejövedelmeket érintő adók messze alatta maradnak a munkajövedelmeket sújtó megterheléseknek.

Megállapítják, hogy a megszorító csomag a fekete- és szürkegazdaság felé tereli a vállalkozásokat. Ezek azt eredményezik, hogy a munkavállalók jövedelmi helyzete erőteljesen romlik, a munkanélküliség pedig tovább nő. A szakszervezetek állásfoglalásukban visszautasítják a közszféra reformnak álcázott tönkretételét, és a szakszervezetek törvényben garantált jogainak semmibevételét. Felszólítják a törvényhozás tagjait, hogy szavazatukkal ne támogassák a munkavállalókat súlyosan hátrányosan érintő törvényeket.

Emlékeztetnek, hogy követeléseik nyomatékosítására közös tiltakozó demonstrációt tartanak július 8-án és felkérik a szakszervezeti tagokat, valamint minden magyar állampolgárt a tiltakozáson való részvételre.

matgab 2006. 07. 03. 09:38
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#91
Figyeltem a hétvégén a kereskedelmi TV-k híradóját...

Gyakorlatilag lassan én kezdem magam úgy érezni itthon magam, mint egy bűnőző a fegyenctelepen...

Hír 1):
felújíották a villamost, amit máris összefirkáltak...Firkálásért X évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik az embert.
(Kérdem én, nem az állam feladata lenne olyan embereket kinevelni az oktatási rendszeren keresztül, illetve család intézményének támogatásával, tömegsport és egyéb szabadidős tevékenységek támogatásával , hogy a fiatalok értelmesen tudják elfoglalni magukat??

Hír 2)
Aki nem kaszálja le a telkén a parlagfüvet a területén az X év szabadságvesztésre ítélhetik...
Megoldás: lásd előző pont, valamint mondjuk a kulturális szint emelésével az emberek igényszintje is emelkedne...
Az meg megint más tészta, hogy a legtöbb Önkormányzati , állami, állami válllalati terület szintén elhanyagolt állapotban van...

Hír 3)
Kényszervállalkozni a továbbiakban tilos...
Ja és ki tehet arról, hogy az emberek tömegesen menekültek kényszervállalkozásokba?
Talán csak nem az, hogy az ország vezetői ellehetetlenítik az ország produktív rétegét??
Cserébe viszont az állam a legminimálisabb szolgáltatásokat sem nyújtja...
Most arra vágyom, hogy ezek a barom képviselők karambolozzanak egymással ezeken a szar minőségű utakon, kerüljenek kórházba és majd röhögjenek a pofájukba- miközben félkómás állapotban vannak- hogy: "orvosok?? Hát ti kényszerítettétek ki őket külföldre! Már csak protások maradtak..."
Sajnos a valóságban őket így is úgy is ellátják, ha mást nem svájci klinikákon, míg én leszek az, aki az adóim ellenére a pofámba mosolyognak a portások...

Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 09:12
#90
Akkor pár év múlva Gyurcsány és bandáját is látni fogjuk a terror házában? Végül ők is ezt csinálják csak 21 századi módszerrel.
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 08:59
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#89
Kádár program nagyvonalakban:

- Vegyünk fel jó sok hitelt (mint most)
- Adakozzunk a testvéri országoknak (mint most Iraknak)
- Egy kézben legyen az irányitás (mint most)
- Csatlós országként foggal-körömmel próbáljunk megfelelni az előirásoknak (mint most)
- Ne legyen középréteg,a proletariátus és a felső kiváltságos réteg bőven elég a társadalmi struktúrához (mint most)

Hát,én a fentieket az utóbbi 4 évben láttam.
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 08:57
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#88
Jóreggelt!

Hozzászólok.

Ahogy én látom:

Az ország egy nagy (mondhatnám baszott nagy) gazdasági vállalkozás.

Ugyanúgy kellene irányítani. Legalábbis a gazdasági részét.

Na ennyi elég is. Most már értitek.

TFH.: Vezeted a vállalkozásod. Több dologgal foglalkozol. Okés?! Valamelyik nem megy. Kibaszod a picsába. Nemdebár?
Minek fizetnél rá?!

De tiezt értitek, hisz azért tőzsdéztek, mert értitek hogy megy ez.

Tessék megnézni Magyarország "Zrt." gyorsjelentését.
Na ebből a papperból most nem vennék. SHORTolnám ezerrel.

Szép napot, kellemes időtöltést, és az energiátok ilyetén pazarlása helyett keressetek valami hasznosabbat. Megoldást.

SZVSZ én elhúzok ebből az országból nyugatra.

Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 08:33
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#87
Azért olyan rossz nem lehetet, ha a Viktor is a Kádárista programot erőltette a vesztes választáson.
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 07:22
#86
a régi rendszerből kinövő pártot, mint gazdasági szakértelmet tömörítő egyesületet dicsérni és ráadásul azt elhinni, hogy majd pont ők oldják meg a problémákat , olyan illúzió és hülyeség, hogy ez már számomra érthetetlen...
ugyanis soha nem volt jó magyarországon, amióta ez a vonalvezetés megjelent a szovjet barátokkal....nos,ha ők akkor nem mentek semmire, most miért értenének hozzá ????egyszerű példa az orosz üzlet...soha nem fizették ki a magyar termékeket, hiszen a megszállt országnak miért fizettek volna?? és ráadásul, ha fizettek volna, akkor miért lennénk eladósodva???a rendszerváltás után miért álltak le az orosz exporttal????azért,mert addig nem fizettek....,ha fizettek volna,miért ne szállítottunk volna???
és most ilyenekkel tárgyal a gyurcsány??? miről???
még itt tartunk???nagyon buta társadalom a magyar
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 06:19
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
#85
Peti!

Miről beszélsz?
1. A belföldi független elemzőket 1 ujjamon megtudom számolni, igaz a többi nem mind politika függő van aki "csak" gazdája pozijától függ.

2.
KEDVES PETI, MINT GONDOLSZ MIT ÉRTENEK A KÜLFÖLDI ELEMZŐK AZON, HOGY ROSSZ A STRUKTÚRA? Azt amit én mondok, hogy elosztásnál nincs kecmec, hozzá kell nyúlni a nyugdíjakhoz és a szociális hálóhoz. A külföldi elemzők ugyanis a tőke szeművegével nézik a folyamatokat, ultra konzervatívok, általában is rühelik a szocdem megoldásokat (Schrödernél is utálták), sőt többségük még az ami demokraták megoldásait is utálják.
Nehogy azt hidd, azt bírálják, hogy gázárat emel a kormány. Azt bírálják, hogy nem azonnal 90%-al.
3. Bizalmi válságok meg jönnek és mennek, ha egy év múlva látszik, hogy a mostani igéretek megvannak, akkor tapsolni fognak. Átéltünk ehhez hasonlót már a tőzsdén, 98-ban. Akkor a Fideszt szapulta minden elemző, az Ő nyakába varrtak minden összeomlást. Aztán kiderült 99-ben, hogy mégse sarlatánok és már nem is szídták annyira (leszámítva a gázárat!!! hú de régi sztori, ki is b@szta el) A sok elemző pedig szép lassan rájött, hogy az akkori eseményeknek alig volt hazai oka.
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 01:16
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#84
na e miatt a hablatty miatt (se) nem fogok addig a fideszre szavazni, amíg normális, racionális gazdaságpolitikát nem hirdet, és helyette blikkfangos fából vaskarika hülyeségekkel butítja a népet :)

Fecó trükkjeihez se kellett nagy fantázia, de az legalább valós gazdasági mechanizmusokon alapszik, ellentétben az ovi-münchauseni "...és akkor hajam varkocsánál fogva kirántottam magam és lovam a mocsárból" hülyeségekkel :)
tök jó azért, hogy a fidesz makróból továbbképzést tart, csak jó lenne mondjuk Bokrost meghívnia hozzá előadónak :)

Fecó gázáras trükkje viszont gusztustalan, már ami az áremelés időzítésének kimagyarázását illeti. valahogy az FHB esetében sem akarták egy kicsit meghúzgálni a külf. befektetők bajszát (és itt nem a DKJ meg stb.re gondolok, hanem a sok mohó spekire) hogy legalább először privi, utána szivatás... De az se jó, ha a másik, magát a nagytőke ellenlábasaként beállító ovinál van a hatalom. GyF rendesen lefexik nekik, és tagadja - ovi is lefexik, de az ellenkezőjét állítja. Nagyon jópofa ez a Jedi lovag-image, aki kiáll a népért a Gonosz ellen :) ("Azért én ott voltam néhány ilyen játszmánál, és... igencsak nagy elefántok mozognak a bokorban") :) Hát akkor elefántf..szt az ánuszodba, viki :)

"Tisztességes kereskedelem. Mára a nagy bevásárlóközpontok megjelenésével a kereskedelemben olyan monopolhelyzetek alakultak ki, amelyek a hazai beszállító kis- és középvállalkozásokat szinte teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozták. Ezért a szabad és tisztességes kereskedelem érdekében az állami szabályozás eszközeivel biztosítjuk a fizetési fegyelmet és a fizetési határidők jelentős csökkentését. Támogatjuk a hazai beszállítók jog- és érdekvédelmi intézményrendszerének kiépítését. "

azt mondjuk még mindig nem vettem le, miben segíti ez a hazai termelőket a piacra való kijutásban (még ha hazai piacról is van szó), de tfh. a tartozáselismerés jogi háttere segít ezen. hanem akkor a magyar beszállítók hogyan fognak MÉG TÖBB szerződést elnyerni, ha a nagy/kisker láncokat szigorúbban ellenőrzik VELÜK kapcsolatban? Ha én lennék a Lidl vezére, ezentúl még kevesebb magyar beszállítóm lenne... a Tesco is biztos csökkentené az amúgy relatíve bő magyar termékpalettáját... kb. olyan ez, mint megnehezíteni az alkalmazott elbocsátását - a munkaadó fel se veszi :) de azért vannak még olyan lúzermentalitású országok, mint Franciao., Magyaro. :) /nem lehetne ugyan a kettőt egy lapon említeni, de a sok bevándorló miatt hasonló lett a társadalmi tagozódás, mint nálunk - vagyoni és kulturális értelemben.../

"Ezért Magyarországon olyan gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, amely nemcsak a munkát állítja középpontba, hanem azokat is, akik tömegével képesek új munkahelyeket teremteni. Ők a hazai kis- és középvállalkozások százezrei. "
-ja, meg a faroklúzer mezőgazdaság. finanszírozzuk csak a veszteséges termelést, mint a kommunizmusban meg ahogy az EU legnagyobb nettó forrásbevonója, Franciao. teszi :) tök jó perspektíva. konzerváljuk csak azok munkahelyét, akik képtelenek a PIACRA termelni! nagy szemétség lenne, ha keletről kellene beszerezni az élelmiszereket, mondjuk Ukrajnából, és úgy termelnénk, mint a hollandok meg a dánok: racionálisan, a piac igényeinek megfelelően, és nem azt, amit akarunk termelni. (kis hasonlat: beülök a taxiba, és nem azt kérdia sofőr, hová mennék, hanem megmondja, hogy ő bizony ebédelni megy a Morzsira - ha akarom elvisz a megfelelő tarifáért :)

nem azért a pár milliárdért, de belgondoltatok már, mi pénz megy el az önkoriknál meg az agráriumra???
és az egyházakat miért nem a híveik tartják el???

ebben a lepratelep országban mindenki matat a nagy közös kalapban, utána meg csodálkozunk, hogy hitelből költekezünk. na nem mintha volna esély ezek komoly visszavetésére 1xre... legalább az önkormányzatoknál komoly leépítéseket rebesgetnek. mi lesz, ha a sok léhűtőnek PRODUKTÍV munkát kell végeznie? na ezért nem lépte még meg egyetlen kormány sem, és ezért röhögök azokon, akik mindent az előző 4 éves ciklus nyakába akarnak varrni. Közgazdasági Nobel-díjat nekik :) megy az agymosás: Fletó-PR, fityisz-kamuzások, és mind2 tábor a másik táborra mondja, hogy megvezetett birkák. "...pedig hát te voltál az és én" :)
ezen tényleg lehet mulatni - vagy mégsem? naja, ilyenek ezek a törvények a való világban - az eloszlásfv-t nem lehet megverni :)
szerencsére tele van az ország futballmenedzserekkel meg közgazdászokkal :)
no para, nem kell aggódni :)
nőkhöz, focihoz, pénzhez, egészséghez nagyon értünk :) közben meg mindenben olyanok az állapotok, amilyenek :) zsenik országa :) mindenki mindenben tökéletes akar lenni, csak épp tenni nem hajlandó érte...
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 01:04
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
#83
"A bizalmi válság pedig abból áll, hogy a miniszterelnök még 3 hónapja azt nyilatkozta, hogy minden rendben van a gazdasággal, most pedig azt,hogy az bajban van."

ez most a pannon puma vs. ÁHT hiány? mert azt, hogy minden rendben van, sohasem mondták. a gazdaság jól megvan, köszöni szépen (1előre :)
persze azért maszatoltak rendesen a hiány körül...
szeretik mostanság egybemosni a jobboldali sajtóban a dolgokat... ezzel olyan poziból vesztik el a hitelességüket, ami több, mint nyerő pozi:
1. ÁHT hiány rekord
2. maszatolás a számokkal, trükközések a közvélemény és az EU felé.
3. gyengülő HUF
4. maxigáz tűzoltó csomag

ezzel a négy ásszal új lapokat kérni... hát...

A tűzoltásra amúgy szükség van, csak nagyon irritálóan hülye helyekről akarják beszedni a lét + nem teszik hozzá, hogy a nyuigdíjrendszert komolyan megreformálják (azért nem, mert az csak HT hozna kisebb ÁHT deficitet, ezzel most nem akarják tovább borzolni a kedélyeket, pedig meg kellene tenni - még ha könnyű is a partvonalról tanácsokat osztogatni azoknak, akik nem bukhatnak ezért választást, pl. nekem :)

csak hogy tisztázzuk, mi a kályha, amitől elindulunk...
(TB reformja se valami wasistdas, de még várjuk ki a többiztosítós végét...)
Törölt felhasználó 2006. 07. 03. 00:34
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#82
Kanyisz,

1. Az egy dolog,hogy nekünk nem hiszel, oké.
Az is egy dolog,h a Fidesznek sem hiszel, rendben.
De azért a saját szemednek csak hiszel? A Forintot támadják, a régióban szinte az utolsó helyen vagyunk,pedig azelőtt vezetők voltunk, a külföldi és belföldi független elemzők mondják azt,hogy a reform struktúrája rossz (értsd: nem adóemelés kell,hanem a kiadások csökkentése, igazi reformok).

2. Bizalmi válság van a magyar vezetéssel szemben a külföldiek részéről. Márpedig ők finanszirozzák a magyar államadósságot. Ha viszik a pénzt,akkor aztán te is mész majd tüntetni az utcára a sok munkanélkülivel együtt. A bizalmi válság pedig abból áll, hogy a miniszterelnök még 3 hónapja azt nyilatkozta, hogy minden rendben van a gazdasággal, most pedig azt,hogy az bajban van. Még ha ráfogta volna a pénzügyminiszterre,hogy jajj becsaptak, de nem. Most igy hogy higyjenek a reformelképzelésekben?

Mit kéne tenni? Kiállni a nyilvánosság elé és azt mondani : emberek,beismerjük hogy hibáztunk. Lemondunk, igy a tények teljes ismeretében dönthettek az új vezetésről.
Törölt felhasználó 2006. 07. 02. 22:39
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#81
racional!
Te vagy szánalmas. A hiány itt és most van.
Azt most azonnal kell megszüntetni. Még ha el is fogadom, hogy értelmes gazdaságélénkitő intézkedéseket tesznek a megoldás nem működik. A gazdaságélénkités átfutási idje minimum 1 év (inkább 2-3), mire a pozitív hatások meg lennének az orzág tönkre megy.
Ma rövidtávon két válsztás van: Adó és áremelés, szociális juttatások megnyirbálása.
Egyébként hosszútávon se megkerülhető ez a kérdés, aki ezt hírdeti az vagy hülye vagy hazudik. A rendszer ugyanis teli van automatizmusokkal+növekedésnél a mai politika is kikényszeríti a jutatások növelését. A probléma tehát magasabb szinten ugyanaz lenne, mint most.

Rohadtúl nagy mellébeszélés az újraelosztásról úgy beszélni, hogy nem mondom azt, hogy kevesebbet adok, vagy többet szedek be.

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek