Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 31. 00:08

Kormányprogram... Ez?  

Bullshit. Olyan, mint az aláírás a végén:

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 14:09
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
Fade !

Ne hülyéskedj. Olyan szinten, hogy megszorítások lesznek azt nyilván aki odafigyelt sejtette. Ez az info nem info.
Ilyen szinten nem is érdemes beszélni róla.
De, hogy pontosan mi lesz azt nem hiszem, hogy tudták. Pld. a gázáremelés most sem tiszta, a banki különadót pár napja még cáfolta a Veress. Ugyanmár.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 14:09
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
"AKS-nak 11:32
na, én legalább a nevemet adom a felszólalásomhoz, igaz, AKS? "

Nem kedves jutaipeter, Te nem adod a nevedet semmihez. AKS-ról tudom kicsoda, Ő akkor is itt irogat AKS néven amikor nem politizálunk, hanem tőzsdézünk.

Te vagy az aki ismeretlen vagy itt. Beírsz egy nevet, lehetne az Kovács Józsi is, és azt hiszed a nevedet adtad. Közben meg csak idetévedtél egy gazdasági szaklaphoz és ismeretlen vagy.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:56
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
A hangsúlyok biztos máshol lennének.
Esetleg még célok is lennének, stratégia ilyesmi. Most megint ott vagyunk mint a Bokros csomag esetén amikor a pénzügyeket rendbetették, némi leépítés, reform megvolt, aztán folytatódott minden mint odádig. Bokros mennybement.
A legfontosabb kérdésekről (alapkérdések) egy büdös mukk sincs.
1. Mi a biztosíték arra, hogy nemfognak megint hazudni, hiányt túllépni? Transzparencia hun van? Ezt még a fotexnél is hiányoljuk itt meg pláne.
2. Ki a fene fogja kifizetni a következő nyugdíjasok nyugdíját?
Pld: Törökországban a lakosság 50%-a 18 év alatti.

Üdv
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:53
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
Hát aki ért a gazdasághoz tudta ezlesz akár fidesz akár mszp.

Talán azt sérelmezem, hogy 20K semmit csináló "közhivatalnok" helyett 100Kt kéne utcára rakni de ez szvsz majd második körben önkormányzati után....
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:49
Kedves komeda_!
Röviden:

Az általános forgalmi adó jelenlegi 15%-os kulcsa 20%-ra emelkedik
A cigaretta jövedéki adója 5.7%-kal
A bor kivételével az összes szesztartalmú ital jövedéki adója 7%-kal

2007. április 1-én és szeptember 1-én emelkedik:
A cigaretta jövedéki adója újabb 2.7-2.7%-kal

Bevezetésre kerül a kamatadó és tőzsdei árfolyamnyereség-adó.
Az adó mértéke a kamat és árfolyamnyereség 20%-a

Emelkedik az adóköteles természetbeni juttatások adója

Megszűnik a szellemi tevékenység - jelenleg évi 100 ezer forintban érvényesíthető - kedvezménye, valamint a felnőttképzéshez és a számítógép beszerzéshez ma biztosított 60 ezer forintos, jövedelemkorláthoz kötött kedvezmény.

A lakáshitel törlesztéshez biztosított, jövedelemhatárhoz kötött kedvezmény úgy szűnik meg, hogy akik 2006. december 31-éig jogosultságot szereztek, azok még további 5 évig érvényesíthetik.

Az eddig összesen évi 100 ezer forintos összegig igénybe vehető kedvezmények - tandíj, őstermelők, közcélú adományok, élet és nyugdíjbiztosítások - évi jövedelemkorlátja 6 millió forintról 3.4 millióra csökken. A jövőben ebbe a korlátos körbe tartozik a megállapodás alapján fizetett járulék, magánnyugdíj-pénztári tagdíj és ennek kiegészítésére vonatkozó kedvezmény is.

Az igazságosabb közteherviselés érdekében 2007-től bevezetésre kerül a korábban már említett elvárt társasági adó.

Az EVA mértéke 2006. október 1-től a mai 15%-ról 25%-ra emelkedik.

2007-től emelkedik a gépjármű átírási illetéke.
2007-től a súly alapján történő fizetésről áttérünk a teljesítmény alapján történő adózásra.

Elhalasztásra kerül a 2007-re tervezett munkáltatói társadalombiztosítási járulékcsökkentés.

Kiszélesítjük a járulékalapot. 2006. szeptemberétől a járulékfizetési szabályok megváltoztatásával akik jövedelmi helyzetük alapján ezt megtehetik, legalább a minimálbér kétszeresének megfelelő összeg után tegyenek eleget járulékfizetési kötelezettségüknek.

2006. szeptemberétől
Az egyéni egészségbiztosítási járulék mértéke 4%-ról 6%-ra emelkedik
A munkavállalói járulék a jelenlegi 1%-ról 1.5%-ra emelkedik

2007. januárjában
Az egyéni egészségbiztosítási járulék 6%-ról 7%-ra nő.

2008-tól ingatlanadó lesz, de vagyonnagyságnak megfelelően differenciáltan.

2006. augusztusában emelkedik a gáz és a villamos energia fogyasztói ára.
A gáz fogyasztói ára átlagosan 30%-kal emelkedik, úgy hogy az alacsonyabb (1500 m3 éves) fogyasztásig ennél alacsonyabb, a magasabb fogyasztással rendelkező háztartásoké (3000 m3 éves fogyasztás felett) ennél magasabb lesz.
A villamos energia lakossági ára 10-14%-kal nő.

2006. szeptemberétől szolidaritási adó fizetésére kötelezett valamennyi társasági adóalany, nyereséges vállalkozás és egyéni vállalkozó.
Az adó alapja a vállalkozás adózás előtti nyeresége, ami a kedvezményekkel nem csökkenthető.
Az adó mértéke az adóalap 4%-a.
Ez gyakorlatilag a társasági nyereségadó 20%-ra történő növelését jelenti.

És ez még nem minden, de ennyi legyen elég.
És ezzel szemben áll az állami szférát érintő megszorítások összege, vagyis az önkormányzatok megszívatásából, a minisztériumok leépítéséből és a 12000 fős leépítésből.

Csak a szolidaritási adó 2007-ben több mint 200 milliárd pluszbevételt hoz az államnak, a munkavállalói járulékokból származó pénzösszeg pedig 220 milliárd pluszt.
És ezzel áll szemben az állami mindenféléket érintő bevételnövekedés, ami mennyi? Vajon kiteszi-e ezt a két összeget egyáltalán?
Most akkor kin csattan az ostor?

És hadd engedjek meg valami nagyon csúnyát magamnak: csak röhögni tudok azokon az embereken, akik ezekre szavaztak, (!) és most télen fázni fognak és jól meg kell gondolniuk, hogy mi kerüljön az asztalukra, és a gyerekeik utazási kedvezménye kiesése miatt akár egy kisebb kirándulást sem fognak megengedni maguknak, és azokon, akit kirúgnak a közszférából, és kénytelen lesz bezárni a vállalkozását, stb. stb.

Üdvözlettel:
Jutai Péter
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:47
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
honnan...nezz a gazdasagra itt az allami szfrerat kell karcsusitani (leepites, eredmenyorientacio, racionalizalas), a tamogatasokat megnyirbalni, csak raszorultsagi alapon....adomoralt javitani es a hatekonysagot növelni....ha többet adok ki mint amim van akkor kevesebbt kell kiadni es vagy többet beszedni...a fidesznel is ez lett volna a keplet... . mert mashogy sajnos nem lehet.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:42
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
Greenspam !
"a fityisz se tudott volna mast csinalni ember! kapise"
Honnan tudod?
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:35
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
na meberek igy nem is megyünk sehova megy a sardobalas etc...a fityisz se tudott volna mast csinalni ember! kapise??? MINDEN kormany felelös azert ami itt van.... .

Csak titkold el tovabbra is a jövedelmed, vegyel szamlakat, lopj etc...BIZTOS UT A CSÖDBE. Mentalitasnak kene mindenkinek valtozni es nem a multba nezni hanem egyszer mar vegre a jövöbe... . Persze keresgeljünk meg ki volt besugo 50 eve, vagy a szabadsagharcban kinek az üknagyapja volt labanc besugo..... Mert az a lenyeg nem???
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:35
Gondolom, majd az elbocsátott közalkalmazottak "röhögve" ki tudják majd fizetni a duplájára emelkedő téli fűtésszámlájukat.... :-)
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 13:30
Előzmény: #88  bpmcwap
bp te mit csinaltal volna? most itt nem ugy hogy akkor en nem adtam volna el etc...ird le kerlek. köszi.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 12:27
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
T.jutaipeter!

Sztem olvasd végig még egyszer az intézkedésket.Én kijegyzeteltem egy papírra,és kb 40%ának a papírnak lett a kormányzati,állam,önkormányzati szervek észszerűsítése,leépítése átalakítása.

néhány pld
-minisztériumi létszám 23% kevesebb
-megyei szintű szervezetk megszüntetése rendörség,közlekedés felügyelet,apeh
-119 áll.igazgatási szerv. összevonása,32 megszüntetése értelmetlen mük. miatt(12500 embr elbocsátása)
teljesítményalapú közszféra bérezés.
......
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 11:32
na, én legalább a nevemet adom a felszólalásomhoz, igaz, AKS?

A reform: ilyen reformot én is tudnék csinálni bármikor, pedig történelem-latin szakon végeztem az egyetemen. Az, hogy hasunkra csapunk és azt mondjuk, hogy ezt megemelem, ezt elvonom, ezt bevezetem: hol itt a reform?? Ez a legprimitívebb megszorítás, amit el lehet képzelni.
Olyan, mint amikor nagyon nem tudtunk megélni a pénzbõl, amennyit havonta kerestünk és elkezdtünk gondolkodni, hogy mit lehetne csinálni. Lemondtunk pár újságot, néhány családtag biztosítását, és nem vettünk olyan ruhát vagy ételt, amilyent addig igen (ugye fel sem tudod fogni, hogy ez elõfordulhat valakivel?!) -- hirtelen nem emlékszem másra.
De van egy óriási különbség: mi vártuk, hogy jobbra fordul a helyzetünk, mert nem tehettünk semmit.
De a kormánynak talán nem ezt kellene tennie.
Vagy?
bpmcwap
bpmcwap 2006. 06. 11. 10:59
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
Üdv!
1-Te ugyanaz az AKS vagy akivel a Tippsarokba szoktunk beszélgetni????
Ha igen akkor nagyon férre ismertelek...
2-ha azt mondod hogy gazdasági oldalrolkozelited meg a dolgokat akkor elmagyaráznád mi koze a mai gazdasághoz és a gyurcsány által reformnak titulált intézkedéseknek egy 9éve megválasztott exminiszterelnökhöz?
3- megprobálnád valoban gazdasági oldalrol levezteni az általad üdvözölt intézkedéseket??Reálisan végiggondolva!!!!!!
Leegyszerüsitem az intézkedés lényegét:
20évig folyamatosan adták el az állami tulajdonokat bagoért egyik is másik is ez oké, de az MSZP a leginkább-akár uralmuk idejét akár a privatizéből származo bevételeket számolom... Ezzel nem azt mondom hogy a fidesz nem, de most nem is erről beszélgetunk, hanem arrol hogy nincs mit eladni, de a rendszert fent kell tartani valamiből, ezért egyrészről emelik az adokat, másrészről az állam ledobja válláról a "tyukanyo" szerepét(lásd:Gáz) Hol itt a reform????A reform nem azt jelenti hogy a 20éve is rossz strukturára épült, önmagában életképtelen rendszert továbbra is életben tartom... Ez NEM REFORM!!!!Ez egy telhetetlen kormány lépése egy olyan rendszer fentartására melyről mindenki aki-ahogy te irtad nem matematikai analfabéta- tudja, ráadásul az intézkedések nem fogják hozni a várakozásokat... Sőt szvsz öngerjesztő hatása van és kuszobon áll egy madzsarválság kialakulása az izlandi meg a török után szabadon... EZT IGY NEM SZABADOTT VOLNA!!! Elég sötét bantu birka nemzet a magyar, de a nincsből még fanatikusan se tudnak fizetni, az a kevés akinek meg nagynehez összejött egy sikeres vállalkozása, nem olyan sötét hogy ne találja meg a megoldást, melynek tárháza még ilyen csomag mellett is szinte kimerithetetlen!!!!Megoldás mindig van mindenkinek!!!Az államnak is lenne csak nem ez, és az embereknek is lesz erre a lépésre csak nem mindenki fogja megtalálni, illetve idő kell nekik hogy megtalálják...

Összességében véve nagysajnálatomra hatalmasat csalodtam benned barátom!!!Azt hittem azért legalább van egy stabil réteg akik tényleg gazdaságilag nézik a dolgokat pártsemlegesen... Nem az a bajom hogy MSZPs vagy hanem hogy vakul MSZPs vagy... Ellenben demokrácia van...
Üdv és sok pénzt!
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 09:59
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
AKS
"megszorítás / reform kérdése: ha az ország nem volna ennyire matematikai analfabéta "hála" a nagyszerű oktatási politikánknak és egyebeknek, 1x és mindenkorra lehetne tisztázni, hogy előbbi az utóbbinak valódi részhalmaza, ezért a reformokhoz elengedhetetlen a megszorító intézkedések bevezetése is"
Ez nem stimmel AKS. A reform az egy kulcsos
adórendszer lenne/lesz és nem a pótadós. A reform a kevesebbet költő állam és nem a többet beszedő.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 07:30
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
AKS
Bár nem tudom, hogy mi köze Antall halálának a leírtakhopz, ha emlékszekel a hírekre AJ egy a az EKA, a kampány és a kormányzás első időszakában elhanyagolt nyirokdaganat miatt ment el. Talán az SZDSZ-es polgárháború kezdeméynezés (taxissztrájk, hírek, hogy HB belelővetett volna a tömegbe...) is hozzájárult a halálához (véletlenül pont akkor volt kezelésen, amikor kirobbantották). Ha most azt írod, hogy stresszes kemény munkára csak szoclibek képesek, és az a sok aljasság, amit AJ-ról a halála előtt terjesztettek, az nem viselte meg, akkor az elszomorító...
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 07:27
A Hornkormányt élteted?Az szép,gratula.Soha ne kapj,jobb kormányt.
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 07:25
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
Kedves AKS!
Csak most tudok reflektálni az lőző válaszodra, és válaszod a bejelentett intézkedések hátterében még disszionánsabb. Először is fordítva ülsz a lovon. Az északi országok nem azért lettek erkölcsösek, mert gazdagok lettek, hanem azért lettek gazdagok, mert erkölcsösek voltak. Természeti adottságok -40 fok, és mégis egy általános jóléti szintben élnek, és nem kevesebb, nyugalomba. A balti államokat jobban ismerem az észtek még nem gazdagok, mégis a korrupció, közbiztonság nagyságrendekkel jobb, mint itthon, és szuficites a költségvetés...
A másik, ami érthetetlen számomra, hogy a Horn kormány gazdaságpolitikáját élteted... Vsz nem emlékszel a Békesi féle egy éves paralízisre, amikor, mint most hagyták teljesen bedögleni az ügyet. Aztán jött egy év Bokros, 75% jó dologgal, aztán ismét Megyó, és az eszetlen mega privatizáció, aminek ma is nyögjük hatásait, és az utsó két év választási költségvetés. Mindezt kétharmados többségben. Azt mondod, hogy nem érdekelnek az alkotmánybírók, mert nem félsz. "Fool me once shame on me fool me twice shame on me!!!". Aki egyezser átvert, azt én már kerülöm, és ha kérdez sem hiszem el. Az A. bbíró választás ezért súlyos következményű, mert azt mutatta meg, hogy a szocikkal nem lehet becsülketes üzletet kötni a parlamentben. Hogy most nem félsz az érthető, mert az előző kormány 100 nap alatt nem szocikat söpört ki minden hivatalból, hanem akiről azt gondolta, hogy nem az ő embere. Még az energiahivatalt is olyan fontos posztnak nyilvánította, hogy törvényt módosított azért, hogy Kaderják Pétert, aki teljesen szakmai alapon volt főnök kiebrudalja. Igazad van abban, hogy Rákosi alatt még a vörösök is féltek, most ettől a szoclibeknek nem kell tartania...
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 05:57
á, politika itt nincs, csak értelmes gazdasági fórum témák...
igaz engem kizártak egyszer a fórumról, most meg hallgattok kedeves elvtársak....
link
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 01:35
Kétségbebejtő a helyzet, de megvan a terápia.
Megyek nézek egy Masters of Horror részt, hátha az félelmetesebb lesz, mint a megszorítások :-(
Nézzetek ti is egy horrorfilmet, legalább felkészültök a jövőre :-)

És végezetül egy kis nézegetnivaló:
-Mai helyzet:
link

-Az igazi Gyurcsány:
link

-Tanulni kellene a múltból, ha nem szeretnénk, hogy megismétlődjön:
link

-Ennyit tud ez a gyogyós:
link

-Hát igen:
link

-Ez az MSZP-SZDSZ együttműködést is jelképezhetné, vörös pólón sárga csillag...
link
Törölt felhasználó 2006. 06. 11. 01:19
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
Siralmas az egész, legalábbis az én nézeteimtől a lehető legtávolabb áll, nem tudom elfogadni. Ami leginkább szúrta a szemem, az az alkotmányról való véleménye. Nézd meg.

Csak rizsa volt az egész, semmi konkrét, ilyen stílusban írtam olyan vizsgákon, amire nem tanultam semmit, aztán kaptam rá egy kegyelemkettest általában. Remélem ő nem kapja meg :-)

Tényleg, az árfolyamnyereség- és kamatadó szerintem öngyilkosság. Teljesen el kéne felejteni kb. 8-10 évre. Sőt az amcsi tőzsdére is. Állandóan azért megy a sírás, hogy alacsony a lakossági megtakarítások, magas a hitelek szintje. IGEN, ez szerintem is így van, és IGEN, ez baj. És NEM, NEM lehet ilyen adó, éppen ezért.

Topik gazda

sawyer85
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek