Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 31. 00:08

Kormányprogram... Ez?  

Bullshit. Olyan, mint az aláírás a végén:

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 13:13
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
Ezt pofázom én is, hogy a bevétel azért kell, hogy legyen mit zsebrevágni megint ezeknek a szarháziaknak, de ugyanakkor meg nulla kiaadáscsökkentés van.
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 13:06
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
Azért találták ki a programot mert a rendszerből már nem lehet többet lopni, most majd azt tudják egymás között szétosztani amit a néptől bekasszíroznak. Véleményem: .... (a cenzúra nem bírná el)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 12:28
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
ja, és Antall betegségben halt meg, amit nem a túlaggódó/túlhajszolt/túldolgozott stb. életvitelének lehet 100%-ban betudni (de majd egy doki megmondja, mekkora százalékban, mert nem akarom megbecsülni)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 12:26
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
GRI
én kizárólag gazdasági oldaláról elemeztem a dolgokat. majd ha eléggé általános lesz ahhoz a jólét, hogy az egzisztenciánkon túl magasabb dolgok is érdekeljenek minket, 7köznapi választópolgárokat (szolidaritás, bűnözés, kultúra, stb.), akkor jöhet a jobboldali klerikális-moralizáló bagázs. (ha így nézzük, ez mostan egy bók / elismerés volt oviék irányába... ők a lét magasabb síkján leledznének, bár az alapok azért ingatagok)
Tudom, hogy ezek nehezen elválasztható fogalmak, de ez kizárólag minőségi kérdés. Ha tömegesen rendelkezésre állnának egészséges szemléletű egyedek a magyar társadalomban, az gazdasági téren is éreztetné hatását. Nekem az a véleméynem, hogy moralizálva nem jutsz el eddig a kívánatos állapotig, csak gazdasági racionalitással - a klasszikus freudi jutalom-büntetés mechanizmusok monetizálásával. Az ember egy olyan állat, mely az absztrakt verésből tanul :) hozzáteszem: többnyire ez a helyzet, kivételek akadnak a jó és a rossz oldalon is. Engem totál nem érdekel, kiket választanak alkotmánybírának, stb. mert az olyan esetek ígyis-úgyis nagy nyilvánosságot kapnak, amelyekben a bíróság nem kellő alapossággal járt el, stb. Magyarán: nem tartok tőle, hogy jönnek a pufajkások, és lesittelnek, mert nem tetszik a fizimiskám. (Mondjuk eleve csak a moszkovita / diktatórikus kormányzás követelte meg ezt. Ma nincs ilyen kormányzás, ergo nincs is ilyen érdeke a hatalomnak. Manapság gazdasági jellegű érdekei vannak, azaz szeretne minél több adót és egyéb megvonástr eszközölni velem és a többi állampolgárral szemben. Nyilván az állampolgárok meg minél kevesebbet - ma ez a módi. Nincsenek alkotmányossági aggályaim, és sajnálom, hogy ovinak sikerül olyan hangulatot teremtenie, hogy ez még mindig téma. Sztem a képviselők el- és beszámoltathatósága a fontos téma, amiből oviék nálam speciel elégtelenre vizsgáztak. Még mindig nem látom azt a víziót, hogy nem megélhetési politikusok hozzák a törvényeket, alakítsák a gazdaságpolitikát, hanem szakemberek, hidegvérű technokraták, emberi tankok :) Ezért is röhögök azon az érzelmi politizálgatáson, ami itt folyik. Az érzelmek maradjanak a családon belül.)
Röviden: majd ha gazdasági téren elérjük az északi államok szintjét, addigra / az után a társadalom is átalakul, remélhetőleg abban is oda fogunk konvergálni. Sztem a gazdaságpolitikának nem a társadalom morális szintjét kell emelnie, hanem a jólét nívóját. Mivel kulcsterület mindkettőben az oktatás, az egyféle összekötő kapocs lenne. Nyilván morális szinten is történne előrelépés, de a fő csapásirány a gazdasági. Szerintem...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 10:49
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
AKS
Nem minősítve a mostani helyzettel kapcsolatos gondolataidat kiver a víz, amikor a Horn kormányt hozod etalonnak. Egyrész 2/3ban voltak, tehát azt tettek, amit akartak, és ezt tudva ültek le egyes kérdésekben formálisan tárgyalni, sokszor teljesen áldemokratikus módon. Azt sohasem fogom elfelejteni, amikor a szocik megállapodtak az új alkotmánybíró jelöltek megszavazásában, tapsikoltak a sajátjuk megválasztásakor, majd pokolra küldték a jobboldal által jelöltet. ÉS azt hazudták, hogy náluk nincs diktatúra, a képviselőik azt szavaznak, amit akarnak... Ennyit arról, hogy mit jelent egy megállapodás a számukra...Ha valakit az alkotmányosság, és parlamentarizmusból említeni lehetne, akkor az Antall József, aki sajnos bele is halt ebbe, és még az általa kiválasztott Göncz is többször hátbaszúrta, (aztán sírhatott a temetésén...)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 09:00
Szerintem titkos a kormányprogram, feleslegesen nem akarják untatni az embereket, ezért nyilvánosságra sem hozzák....Elég ha csak fizetnek az emberek...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 08:39
Amit előadott a parlamentben Gyurcsány ez szerinted kormányprogram volt?Ezt a néppel tényleg meg lehet etetni,igaza volt Orbánnak ez nem kormányprogram volt,ez legfeljebb vitaindítónak volt jó.Mszp-program sajnos nagyon siralmas.Ti mit gondoltok?
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 06:32
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
MÉG ANNYIT, HOGY ANNYI BAKI VAN AZ ÖTLETEMBEN, HOGY MUNKAKERÜLŐ MAGYAR EMBEREKKEL EZ NEHÉZ....
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 06:31
igaz, hogy ezen a fórumon nem akartam szólni, hiszen értelmes gazdasági fórum és nem politizálnak ezen soha, illetve, akik mégis ezt teszik azok megtehetik, mert ők a valakik...
tehát a témáról röviden...
a megoldás túl eccerű....arról van szó, hogy a jövedelmeket a teljesítmények, produktumok irányába kell terelni, legyen szellemi vagy fizikai munkáról szó....ettől lesz társadalmi béke, elégedettség és ráadásul ettől lesz újra elosztható bevétel is azok részére, akik saját hibájukból vagy tőlük független okokból nem tudnak teljesíteni és így jövedelmet szerezni sem....
ez világos, mint a nap, ettől működik a nyugati világ, ezért keresnek nyugaton munkás családok havi 1 millát és nem azért, mert annyit adnak nekik....
egyébként a spanyol viaszt nem én találtam fel és nem is a komcsi gyurcsány fogja....MÁR FEL VAN TALÁLVA.....
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 00:19
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
"az állampolgárok nem mernek ezért felszólalni felkelni,kifejezni elégedtlenségüket"

Nézzük sorra:
-1945 előttiek túl öregek(halottak) ahhoz
-1945-1990 között "eleget" éltek: azok nem erre vannak "szocializálódva"
-Újabb generációk sem fognak sokat tenni, az idősebbek gyakorlatilag átörökítik a "jobban járok ha befogom a pofám" mentalitást szülőként tanácsokkal, felettesként büntetéssel, egyszinten lévők besúgással ,nyalással, gáncsolással.
Ezek a dolgok nem halnak ki olyan gyorsan. + van még egy pár dolog, amivel szerintem sikerült "elb*szni" a most fiatalok nagy részét is. És akkor még meg sem említtettük, hogy az elit, akik igazi mintául szolgálhatnának, az utolsó 50 évben ilyen-olyan okból úgymond khmmm. "kikényszerültek" az országból...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 00:04
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
"De a minimálbér így nem maradhat 62500-forinton,s hogy ez nem csak az árak fognak emelkedni,ezért nőhet a bűnözés nem?Másrészt az állampolgárok nem mernek ezért felszólalni felkelni,kifejezni elégedtlenségüket,félre ne érts nem forradalmat akarok szítani,csak érdekel a véleményed."

Szerintem már elég nagy bajt jelent, ha a minimálbér ilyen meghatározó, széles réteget érint. /mondjuk én nem ismerek olyan minimálbérest, aki tényleg annyit keresne.../ Itt látszik, hogy fojtó hatása van az ilyen szintű adóknak.
Az árakkal szerintem nincs gond a jövedéki termékek, autók és a nem EU termékek (USA-ra gondolok) kivételével.

A jövedelmekkel van a baj, méghozzá a nem újraosztottal, hanem amivel az emberek gazdálkodnak belátásuk szerint.

Szerintem ha 1990 óta következetesen "jobbra" haladtunk volna, utána a portugál, görög példa helyett mondjuk az íreket vettük volna figyelembe, ma már lassan gyűjtést rendeznénk a 62500 Ft jövedelműeknek, már ha találnánk olyat. /na és persze, ha lenne még forint/

Bár fogalmam sincs hogy lehetett volna ezt keresztülvinni a komcsi nemzedékekkel.

Én közép- és hosszútávon a bűnözés erőteljes növekedésére számítok, akkor is, ha emelkedik a minimálbér, akkor is ha csökken. Persze a többi tényező változatlansága mellett :-)
,mivel ennek sokkal összetettebb okai vannak.
Törölt felhasználó 2006. 06. 09. 23:16
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
ugyanolyan baromság volt a minisztériumok neveit nem megtartani, mint pl. a Nyrt-Zrt probléma á la Civin :) nyilván nem ezek a kis tételek számítanak, de ami hülyeség, az hülyeség...

megszorítás / reform kérdése: ha az ország nem volna ennyire matematikai analfabéta "hála" a nagyszerű oktatási politikánknak és egyebeknek, 1x és mindenkorra lehetne tisztázni, hogy előbbi az utóbbinak valódi részhalmaza, ezért a reformokhoz elengedhetetlen a megszorító intézkedések bevezetése is. ovi jót anekdotázik ezzel, játssza a rettenthetetlen Jedi-lovagot, aki a jó ügyért kőkeményen kiáll, stb. (hiába no, színház az egész világ, és színész benne minden ember :)
egyik előző életében azon békafaj egyik jeles képviselője lehetett, amelyik soxorosára fújja fel magát a veszélyben :)
valszeg strip-pokeren ismerte meg az asszonyt is :) mert egyesek elhiszik a blöffjeit :)

ÁHT deficit: hirtelen minden fideszes Nobel-díjas közgazdász lett :)
"mellesleg" a háztartások is igen-igen deficitesek
ettől ez még nagy probléma, amit meg kell oldani...

felelősök - eddig egyedül a Horn-kormány tette a dolgát, a többi alibinek használta a parlamentet. érdemi meló nem volt. ha a jelenlegi szitu folytatódik, nemcsak bazi nagy hiány lesz, hanem nyugdíjkorhatár előtt halnak majd meg a legtöbben... 1994-1998 között sok fontos lépés kimaradt még így is - ennek isszuk most is a levét. az üszkös végtagot minél hamarabb amputálják, annál jobb. 16 évet ellődörögtünk, eltunyulgattunk, abból 4 év minimális megerőltetés volt, nem is fájt igazán - no pain no gain... (a rendszerváltás olyan, mint a szerelem Zorán szerint :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 09. 19:54
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
nézz már át at utsó linkre a tippsarokba komeda.
Törölt felhasználó 2006. 06. 09. 19:46
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
Végigolvastam az indexen az első parlamenti napot,és ott bukkantam erre a gyöngyszemre.
Olvastam Gyurcsány magyarázatát is a hiányra,hogy miért ekkora,és hogy alakult ki.

Az mindegy kik vannak kormányon,mivel az irányítás úgyis Gy kezében összpontosul,és csak 1-2 poszt fontos igazából.Kit érdekel ,hogy ki a külügyminiszter?Azt úgyis mindenki el tudja látni.
Gyurcsány valószínűleg már első megválasztásakor tudta mit fog csinálni.
A választások megnyerése volt a fő cél,vagyis a konszolidáció halasztása a végsőkig + jóléti intézkedések ugyanúgy ,mint Orbán annak idején,amíg nem nyerik meg a választást.
Ez most bejött.Most fog jönni az igazságos,és versenyképes Magyarország felépítése.Legalábbis ebben lehet reménykedni.A bejelentett 1000 milliárdos megtakarítás még a külfőldi elemzőket is meglepte.Az egyik ilyen megérdezett elemző mondta,hogy ez már pozitív lehet,mivel eddig kevesebbről volt szó.Végülis,ha kevesebb is valósúl meg mindenképp jó előjel a kormány szándéka a lefaragásra.
Nem mondom,hogy ez is lesz,de én nem vagyok borúlátó mint ti.Természetesen ki kell várni a végét,és akkor lehet dönteni 4 év múlva megint.
Törölt felhasználó 2006. 06. 09. 19:14
Most ne Orbánnal foglalkozz (elterelő hadművelet?), hanem Gyurcsánnyal + "szakértő" kormányával...mi a véleményed Göncről, Szekeresről...stb.
Törölt felhasználó 2006. 06. 09. 19:07
"Orbán leszögezte, hálás a magyar nemzetnek, amiért ingyen tanulhatott, ezért pártja nem járul hozzá, hogy bevezessék a tandíjat.
"

Azért érdekes,hogy amikor Ő ingyen tanult,akkor még aztat kommunizmusnak hívták,és nem a magyar nemzet által szabadon választott kormány tette neki lehetővé.
Ezzel mellélőtt OV.
Törölt felhasználó 2006. 06. 06. 10:09
De a minimálbér így nem maradhat 62500-forinton,s hogy ez nem csak az árak fognak emelkedni,ezért nőhet a bűnözés nem?Másrészt az állampolgárok nem mernek ezért felszólalni felkelni,kifejezni elégedtlenségüket,félre ne érts nem forradalmat akarok szítani,csak érdekel a véleményed.
Törölt felhasználó 2006. 06. 06. 09:46
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Semmi. A kommunisták jól értenek ennek letöréséhez, diktatúraépítéshez. Nem most kezdték a szakmát.
Törölt felhasználó 2006. 06. 06. 09:18
Mi lenne a megoldás a társadalmi elégedetlenség ellen?
Törölt felhasználó 2006. 06. 06. 08:05
Előzmény: #56  saru
Üdv.!
Saru, ki fújjon ébresztőt és kinek? Ha mégis lenne, aki fújja a trombitát, annak már nincs trombitája és trombitára valója sem, mert már azt is megfújták. Mehet kölcsön kérni a tengelyhez...
A magyar népnek a nap 24 órájában fújhatod az ébresztőt!
...és nem 16 éve folyik mindez. A 16 év csupán a jéghegy csúcsa.
Szerintem, az általad említett tengely is csak végrehajtó...

Topik gazda

sawyer85
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek