Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 04. 10. 08:24

Narancsos bukta  

Jól megalázta a FIDESZ szavazókat Gyurcsány.

Érthetetlen, hogy mi volt ezzel a célja, de az biztos, hogy azok a bizonyos átltaluk elhíresült árkokat ezzel jócskán mélyítette.



Számomra felfoghatatalan a mögöttes szándék és eredmény, még akkor is, ha ez a jellemében láthatóan benne van.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
adam 2006. 04. 21. 16:54
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#80
Na ez az amit én sem értek,pont itt.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 16:51
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#79
- Alex kire is gondolsz, amikor a régi rendszer legnagyobb kegyeltjeit emlegeted ??
Csak nem azokra, akiket jópár fotó és film által dokumentálhatóan párszor elvertek / letartóztattak a rendőrök?
Szerinted jogi egyetemre nem lehetett a 80 - as években tudással, megfelelő felkészültséggel sem bekerülni ?
- Még egy rövid gondolat, ami ugyan nem viszi előbbre a vitátokat. de nem állom meg, hogy ne írjam le. Soha nem értettem, hogy mit kell azon csodálkozni, ha egy 20 éves embernek 40 éves korára (pár gyerekkel a családban) megváltozik a világszemlélete. Hogy liberalizmusból a konzervatívabb szemléletre vált. Nyilván itt nem a demagóg, tömegnek szóló, adott esetben túlzottan magyarkodónak tűnő fordulatokra, hanem az alapvető értékrendre gondolok.
- Hogy fikáznak? De hát ők az ellenzék. Inkább az a vicces, hogy egy kormánypárt végignyom 4 évet, úgy, mintha ő lenne az ellenzék, és kormányzása minden mozzanatát évekkel később is egy korábbi ciklushoz hasonlítja, folyamatosan azt bírálja. Itt valami konvergencia - féle folyamatnak kellene végbemenni a makrofolyamatokban, államháztartásban. Milyen konvergenciapálya az, ahol az a hivatkozási alap 2006 - ban, hogy bizonyos mutatók 7-8 évvel ezelőtt is hasonlóan rosszak voltak, mint jelenleg ?? Vicc az egész. Egy pénzügyminiszter arra hivatkozik, hogy nem szokatlan, ha minden évben az első hónapokban a terv feletti a ÁHT hiány. Akkor rosszul terveznek nem?
Amúgy egy gazdasági oldalon, mint a portfolio egy kicsit kevesebb "politikát" várnék a hozzászólóktól, illetve helyesebben kevesebb gazdaságtól, tényektől, konkrét számoktók független, érvmentes, érzelem alapú politikai írományt.
adam 2006. 04. 21. 16:44
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#78
"Gyurcsánban jelen állás szerint van akarás arra, hogy Mo-t kivezesse ebből a egyre erősebb válságból és láttok mögötte olyan szakember gárdát, akik képesek is lesznek erre" megkérdezném akkor tőled,ki vezette idáig ezt az országot?Miböl gondolod,hogy hétfőtől másképpen lessz ha nyernek?
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 16:34
Előzmény: #76  eKOÓS
#77
LET
A kérdésedre hétvégén majd válaszolok, mert jelenleg teljesen kifáradtam pszichésen a tőzsdén ezért a kis aprópénzért.
Azért jó hétvégét.
eKOÓS 2006. 04. 21. 15:51
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#76
"Ha szavatartó lenne, akkor visszaléptetett volna mindenkit és azt mondja, szavazzon mindenki úgy és arra, akire akar."-borzasztó demagógia...azzal,h indul az eredeti jelölt,az ember nem arra szavaz,akire akar?Nem az az eredeti felállás,h egy jelölt elindul a 2. fordulóban,mivel az elsőben még nem nyert?Kifordított logika...
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:50
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#75
Gyurcsány garancia a minimálbér adómentességének és a családi pótlék sérthetetlenségéhez!
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:47
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
#74

A szavazó akkor is , és most is arra szavaz akire akar. Ha visszalép ha nem.

Nem kell belemagyarázni semmit.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:42
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
#73
De az, hogy nem segítek senkit hatalomra, nem azt jelenti, hogy ellenjelöltet indítok az egyik potenciális szavazótáborának megtartása érdekében.

Ha szavatartó lenne, akkor visszaléptetett volna mindenkit és azt mondja, szavazzon mindenki úgy és arra, akire akar. Ezzel nem befolyásolta volna a szavazók szándékát, a kormányváltás, kormánytartás kérdésben.

Így az MSZPnek kedvez, holott azt ígérte, hogy nem segít senkit hatalomra!
Ez lett az MDF-ből Dávid révén!
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:40
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#72
Valóban klientúra csere van.
Most jönnek a volt KISZesek.
Ez így van redjén, azt így tervezték már 1957-ben is!

Szakértőnek tartott az akit a média szakértőnek kikiált, de vajon ért-e a gazdasághoz az, aki egy GDP arányosan is eladósodó helyzetben azt állítja, hogy nem nőtt az adósság?
Bányák, szőlők, üdülők. Lopva vagy megdolgozva. Azért nem mindegy, hogyan, mennyit!!! De ugye az egykori diktatúrában megtanultuk: lopni nem szégyen, erény és bátorság kérdése. Sajnos!
Mindenki cinkos volt, így mindenki kussolt! Sajnos! És szégyen! de vitathatatlan ez az elv.
De félreértés ne essék! Maradtak tiszta emberek, nem is kevesen, de nem elegen!

Gyurcsányban, ha lene valódi akarás, akkor már tett volna valamit.
Ő csak a hatalmat akarta megszerezni, sikerült neki.
Lélekbúvárok mondják, hogy mellé állítsanak embereket, el van szánva a tettre, de valójában tudják, a célja csak a győzelem volt, ilyen típus. Ez OV-ben is benne volt, de most megkapta becsülettel.

Hiányzik a szakemebrgárda a FIDESZből? Lehet! de az tény, hogy az ő idejükben megoldották azt, hogy csökkenjen az eladósodottság és növekedjék az életszinvonal.
Ha van egy kis eszük -mondom 2006-ban- 2001-ben visszanyomták volna 59%-ra a GDP arányos adósságot, osztozkodással, s akkor ma és hétdfőtől is ők lennének hatalmon, s talán az adósság idén sem lépné át a 60%-ot.

A propaganda valóban a másik oldalon jobb, de ez nem csak a véletlen és a szakértelem miatt van így, hanem a régi kötődések miatt is.
Persze azt tudomásul lehetne már venniük, hogy az embereket nem érdekli az állam csődje sem, ha nem érzik a bőrükön, nem érdekli őket a privatizáció, ha nem jár kellemetlenségekkel, nem érdekli a tb helyzete, amíg egészségesek, sőt az egészségük sem, amíg egészségesek.
Nem erre kell építeni kampányt, vagy csak egy szűk rétegnek.

"Aki egy kicsit is konyít a közgazdasághoz, az tudja, hogy jelen pillanatban nincs más választásunk sokmindenről le kell mondanunk azért, hogy később jobb legyen. Csak erre nem mindenki képes és nem mindenki képes ezt megérteni." - ezeket célozzam meg mindkét oldal! Az egyik azzal, hogy minden rendben (Veres), a másik azzal, hogy nagy a baj. De ez így egyik sem hiteles, pedig az igazság ott van félúton! És szomorú!

Amitől én félek, hogy az egyetlen értelmes beruházás rovására kezdik majd a takarékoskodást, az infrastruktúrafejlesztés leállításával. Ami ugyan rövid távon megtakarítás, de hosszú távon bevételkiesés.

Szerinted Gyurcsány és az un. szakembergárdája komolyan gondolta, hogy az euró kontra jólét népszavazást megrendezi majd?
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:36
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
#71
Bocs sacis a hibákért, de jelenleg poziban ülök a tőzsdén ami késélen táncol és ebbe a fórumba csak néha átugrok és gyorsan írok nem oda figyelve. Nem olvasom át, hogy mit írok és néha melléütök a billengyűzeten.
Ezért elnézést kérek mindazoktól akiket ez zavar. Amúgy engem is zavarna.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:32
#70
Alex, tele vagy önbizalommal, ez látszik az írásodból... De nem ártana magyar embernek (gondolom legalább érettségizett) helyesen írni, mert rosszul vagyok a sok hibától. Használj valami javítót...
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:24
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
#69
Egy a lényeg Hölgyek-Urak!
Előre nézzünk a jövőben gondolkodjunk és ne azon rágódjunk, hogy mi volt.
A tőzsdén is a jelen és a jövő számít. Amit elvesztettél az nem jön vissza, amit meg nyertél azzal a jövődet tudod építeni. Csak pozitívan és előre.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:18
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#68

Egyetlen párt akinek még ér valamit a szavahihetősége az az MDF.
A választások előtt kimondták és leírták, hogy nem segítenek senkit kormányra és nem lépnek koalícióra.

A szavahihetőség nem azt jelenti, hogy egyetértek viktorkával. Sőt.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:13
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#67
LET
Ha megfigyeled az MSZP-n belüli változásokat, akkor észreveszed, hogy klientúra csere van.
Jelenleg a Gyurcsán-Hiller tengely az ami vezeti az MSZP-t. Tehát egy megreformálásra törekvő megújítani kívánó pártvezetés kezd kialakulni.
Az elmúlt évek alatt aaz Mszp csoportjában sokkal több szakértőnek tartott embert láttam mint a Fideszbe. Az MSZP sokkal Európaibb módon is nyilatkozik és kampányol mint a másik párt. Ez számomra többet jelent mintha véresszájúan a másik oldalt szidjuk. Én arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan oldjuk meg a gazdasági problémákat és nem arra, hogy a másik hogyan gazdagodott meg vagy kinek a szőlője zöldebb.
Gyurcsánban jelen állás szerint van akarás arra, hogy Mo-t kivezesse ebből a egyre erősebb válságból és láttok mögötte olyan szakember gárdát, akik képesek is lesznek erre. A FIDESZ az én meglátásom szerint nem képes megújulni, nem láttom a szakembereket a hátuk mögött és unnos-untalan mindig ugyanazt szajkózák.
Gazdasági csőd, eladják az országot, az egészségügyet stb. Aki egy kicsit is konyít a közgazdasághoz, az tudja, hogy jelen pillanatban nincs más választásunk sokmindenről le kell mondanunk azért, hogy később jobb legyen. Csak erre nem mindenki képes és nem mindenki képes ezt megérteni. Írtam már neked: Értelmes emberekkel nem lehet választást nyerni. Csak demagógiával. Lásd: USA.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:11
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#66
Nem! Azt is akkor veszítette el, amikor és amióta az MDF az MSZP szekértolója lett!
(Csalódtam az MDF szavahihetőségében!)
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 15:07
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#65
Ezekben az órákban veszti el az őszi önkormányzati választásokat a fidesz. Engem nem zavar.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 14:54
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#64
Köszönöm a bizalmat!
És hidd el, örömmel tölt el, hogy nem vert át Téged sem az MSZP, sem az SZDSZ, sem az MDF és természetesen sem a FIDESZ.
Akkor jó Neked is, mert akkor Neked sem kötött a vasárnap, hiszen nincs szimpatizált jelölt a palettán, s ugye nem bánkódsz elveszett szavazatodért, ami a jelen rendszer egyik legnagyobb hibája, az 5%-os küszöb után.

Ha azt a tömeget veszed, aki a vezetőjét ajnározza, mindkét oldalon ott van az az általad agymosottnak nevezett tömeg, mindegy, hogy ki az örömittas, vagy bánatos vezér!
De nem ez a lények, hanem az, hogy milyen úton halad a gazdaság, az államháztartás!
Azzal van az igazi baj, nem azzal, hogy ki és kit ajnároz, és hogy ki kire mondja azt, hogy árokásó.
A polarizáció szükségszerű velejárója az eltávolodás, ezen nem kell csodálkozni, ez a természet rendje! Csak nem kellene állandóan azt óbégatni, hogy a másik ássa az árkot!

A győztes szerepe és hatása meg köziemert dolog. Ezért szajkózza Orbán és Gyurcsány egyaránt, hogy szavazanak a győztesre.
egyszerű pszichológia!

De ha azt már tudom, hogy miért nem bírod a Fideszet és szavazóit(?), de azt még nem, hogy miért szereted, nem szereted az MSZP-t és szavazóit(?)!
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 14:38
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#63
LET
Már írtam neked, hogy nem vagyok Mszp párti. Csak nem szerettem azt a politikai megnyilvánulásokat, amelyeket a Fidesz hozott be Amerikából 2000-ben és teljesen megosztva ezt a társadalmat. Ha elolvasod a korábbi beírásaimat, akkor megérthetnéd miért nem szerettem a jobboldalt "képviselő" illetőket.
Személyesen tapasztaltam, hogy a jobboldal szimpatizánsai annyira agresszívan és nyomulósan másznak rá az emberre, hogy az teljes visszatetszést kelt. Annyira ajnározzák a "vezért" és csatlósait, hogy már ténylegesen a személyes diktatúra előszelét tapasztaltam. Olyan agymosottnak tűnnek nekem.
Szerinted erre kellene szavaznom?

Amúgy megsúgom neked, hogy a Védegylet és a Centrum párt szimpatizánsai közé sorolom magamat.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 14:30
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#62
És az MSZP táborában fogjuk látni majd azt a felhőtlen üdvrivalgást, amit ha a FIDESZnél láthatnánk úgy hallanánk a többségi médiából, hogy a hatalomtól megrészegült, félelmetes nacionalista had.
Törölt felhasználó 2006. 04. 21. 14:28
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#61
Ebből is látszik, hogy MSZP elfogult vagy, mert az eszedbe sem jutott, hogy az MSZP-ben is el kellett volna, el kellne, ahogyan Te meg mered fogalmazni az aktuális klientúrát.

Az elvek ugyanazok, csak nyomósabbak!!!

Egyébként, ha a szülői háttér nem volt rendszerellenes, akkor is be lehetett jutni egyetemre, ha nem voltál káder, csak felfelé nem volt tovább út.
Tahát, ha a szülők szorgalmasan dolgoztak és nem volt rednszerellenes nyilvános megnyilvánulásuk, akkor mindenre nyitott volt az a rendszer is a 80-as évekre, csak a rendszerrel szemben nem nyilvánulhattál meg.
Lehet, hogyha OV úgy akarja és képességei megnyilvánultak, hogy ma ő lehetne a miniszterelnök, csak MSZP-s színekben, de ő inkább a FIDESZt választotta, pechére ;).

Egyébként esetében lehet, hogy pont az angliai tanulmányok hozták meg a felvilágosodát és az adott korszak a lehetőséget.

Persze lehet gusztustalankodni vele és bárki mással is, lehet ellene uszítani tömegeket, de az nem mossa tisztára az MSZP-t, hanem tovább mélyíti a narancsos buktával betemetett árkot!!!

Topik gazda

LET
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek