En a 100 es 90 es olajat figyelem 100 de inkabb 110 folott nagy baj van , 100 nal nyomas ala kerulnek a tozsdek , 90 alatt nyugi van 80 alatt figyelni se kell. Egy ket dollar fel le nem erdekel , de ha magasan vagyunk szinthez kozel akkor erdekes
Én úgy mondanám, hogy egy drasztikus olaj ár emelkedés réme pesszimistává teszi a piacot. A csökkenése, illetve a vix csökkenése pedig optimistáva teszi a befektetőket és ez áttételesen kihat az OTP-re is. Ezen túl kár tovább misztifikálni. Amíg nem viszi senki túlzásba, az én értékrendembe inkább belefér az ilyen, meg robotkás és egyéb konteók tolerálása, pár hozzászólás átgörgetése, mint a cenzúra.
Azt nem ertem, hogy mire alapozod ezt a velemenyt. Vannak olyan tenyek, adatok, amik alatamasztjak? Ha nincs akkor ez vagy osszeeskuves elmelet vagy vak hit, vagy beleszerettel egy otletbe , amit nem tudsz elengedni es mindenben az onigazoladt latod. Tozsden meg az eletben is veszelyesek ezek. Viszont ez off topic lesz, dzoval nem valaszolok majd neked, nehigy elvigyuk a forum temajat.
Béla mar kiosztott ezert , de akkor is vallom hogy ha nem is 100% korrelacio , illetve egyeb tenyezok is jatszanak , de akkor is van kapcsolat az olaj es otp kozott.
Kína már a félelem jeleként rázta a picsáját, hogy na jól van fejezzétek be: Nem jut el a cuccom az EU-ba a TEMU által, lebombázzák a cuccaimat a szállításnál, bevételkiesés. O...hiány fenyegeti a globális piacot, ezek már a félelem hangjai, amit Kína lépett meg először. az Iráni olajat 90%-ban Kína zabálja fel, okkal szólt. Ennek semmi hatása az OTPre, én is kérem, fejezd be te is ezt az "olaj" vs. OTP korrelációt.
Bélám téged is kioszthatna ;-) Ha még mindig nem érted miért megy lefele, akkor lapozz. Azt realizálja robotka, hogy a tőzsdéket támassza. Az olaj és egyéb szarságok nem lényegek, abból el lehet venni. Futik Atom zöldek a + 25 bp FED döntés után, majd... Swing van. ha érted.
Igazad van. Alapvetoen, ha az elmult napokat nezem, nekem erot mutatott az OTP. A megygyőződes szo azert nalam nem jatszik, de ha ugy teszem fel a kerdest magamnak, hogy a jelek milyen iranyba mutatnak nekem, akkor most erzek erot. El is engedtem az elgyöngülés szo hasznalatat, es a short ötletet. Majd maskor. Vagy sosem 😊
Elemzők szerint, amikor egy ellenállás szintet többször "tesztel" pl. egy részvényár, minden egyes alkalom után nő az esély egy trendirányú áttörésre. Ha már 4-5-ször tesztelte, várható egy emelkedés a következő ellenállás szintig. Nem lebeszélni akarlak, ez a te döntésed, a jövőt senki sem látja előre, csak az "elgyöngülés" szó itt nem érvényes. Vagy annak a meggyőződésnek legyen alapja, hogy még egyszer elindul lefelé, vagy annak, hogy kitör felfelé. Ez nem rulett.
Akkor a TS nincs 1 százalékra sem. Még sosem vettem short certit OTP-re. Legutóbb, amikor vagy 4-szer, megközelítettük a ts-t, és vsszafordult mindig kiütés lelőtt, elhatároztam, hogy a következőnél megpróbálkozok ilyenkor egy elolcsósodott ts certivel. Hát nem tudom... az elhatározásom alapján ezt most ki kellene próbálnom... de szerintem mikor ott leszek az enter közelében, el fogok gyöngülni...
OTP moderált