Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Használjuk a tényeket. FED emelt és a konszenzus az hogy emelni fog (ez persze nem biztos, főleg az olaj eléggé esésre áll) A mai rossz hangulatban nem törte le a korábbi aljat a Lulu, Dicks, Onon, UA
A kamatemelést most beárazzák. Ha az olaj esni kezd, ki is árazódhat. Év elején több kamatvágás volt a konszenzus, erre most emelnek. 4.5 körül van értesítés beállítva RCAT-re, én is kérek egy mínuszt!
Én nem, márciusi csúcs óta csökkenő csúcsok, csökkenő aljak, az RSI még nincs padlón, nálam ez 6 körülre mutat, de persze bármi lehet. A mai nap nem való trédelésre nálam. Lesz még idén egy FED kamatemelés, úgyhogy idén már lehet én semmit se veszek, csak ha nagyon kivételes lehetőség adódik.
JA! Annyit még hozzátennék a NIKE gondolathoz h 36 szvsz a héten el fog esni (Ma is kis híja volt -pont átlag forg mellett) Ha igaz ez a passzív index alapú eladás akkor E HÉTEN pénteken egy kisebb lokális alj várható különosen a zárás közeli órákban. Utána hétfőn kisebb relief rally. Aztán negyedévas jelentés asszem most oct 1 et mondanak. utána v mikor befektetői napo Elliott Hill beszél ami bizti nagyon fontos lesz. :)
Saját pozim ellen beszélek de NIKE.. félek h nem volt még meg az alja... Én funda alapján mondom ..Te csártban látsz egy esetleges aljat? Amúgy jó lenne ... fundásan is jogos kérdés: Van ami még NINCS beárazva ebbe (rossz hír)??? (Az SP 100 indexből kikerülés miatt e hét péntekig automatikus sellek lesznek kíváncsi vagyok akkor e hét péntekén lesz e egy újabb alj majd utána a reief rally)? továbbá 2 friss csúnya leminősítés....az indokolás is elég valós sajna (Bár meh 2 enyhébb hold jött) Ciklikus discretionális most nem megy kína piac szarul áll . Nyilávn a kövi jelentés és a kövi befektetői nap ha erősebben látszanak a fordulat jelei akkor lehet ittenkörül volt az alj... amibe ugye nem vettem bele... ;)
MVST en nem hiszek semmiben :) csak abban hogy el akarjak kerülni a delistinget, vissza kell menni 1 dollar föle es akkor febuarig van benne egy durva up innen 0,6-rol. Vagy reverse split / delisting es jol beszoptam! :)
Év eleje óta azt mondták, hogy a szoftvereknek végük az AI miatt, és a hardvergyártók mentek az égbe. Ha lassul az AI, akkor ez megfordul: IGV +3.32% ma
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).