Én kicsit másképp látom ezt az egészet. Amikor 600 Ft-nál volt, akkor a működés alapján volt egy 5-ös P/E, a 2023-as év volt az első, amikor már látszódott, hogy miként működik a jövedelemtermelő ingatlanok átstrukturálása. Itt szerintem ezt a piac még nem hitte el teljesen, hogy ez fenntartható, viszont jött a 2024 H1, ami ezt megerősítette, egy hasonló H2-nél már nehéz lenne azt vitatni, hogy a cég nem tud a jelenlegi eszközökkel stabilan 120 Ft/rv-t termelni. És akkor nem beszéltünk 400 Ft/rv cash felhasználásáról. Tehát szerintem tavaly még volt egyfajta bizonytalanság az eredményesség fenntarthatóságát illetően, ez szerintem idén mindenképpen csökkenni fog, így nem lesz megint 5-ös P/E.
A nincs osztalék a legrosszabb verzió. Tavaly ez volt. 600 körül volt akkor. Azóta már emelkedett 50%-ot. Legrosszabb verziónak 50%-os árfolyamemelkedést erről a szintről azt hiszem sokan elfogadnának most is.
2-3 nehezen megmondható. Itt azt is figyelembe kell venni, hogy az osztalékként ki nem fizetett összeget beruházásra kell fordítania, ami viszont növeli az eps-t. közel 400 ft/rv cash áll rendelkezésre, de maradjunk a 110 Ft sorsánál. Ha kifizeti osztalékként, akkor a mostani hozamkörnyezetet nézve az árfolyam 1500+. Ha nem fizet és mind megy beruházásra, akkor az kb 15 ft-al növeli az eps-t, ami így lesz kb 140 Ft és potenciálisan az osztalék jövőre 125 Ft. Tehát nálam ez is 1500+, de a részvénykönyv alapján sok a kisbefektető van, aki ezt nem gondolja végig és dobálni fogja, ezért lemehet 800 alá, de ott már lesz vételi erő. A 400 Ft cash befektetése / abból valamennyi osztalék fizetése pedig egyértelműen 2000+-os árfolyamot feltételez. Én eljutottam oda, hogy már jobban érdekel, hogy az új beruházásoknak köszönhetően lesz e 2-3 éven belül 2000+, a meglévő rv mennyiségem miatt az az elköszönést jelentené a munka világától.
1. Gyors emelkedes 2. Semmi, mert ekkor igy kb 6-7% a mostani arfolyamhoz viszonyitva, amiert nem eri meg pluszba venni sem eladni a meglevot. 3. Villam gyorsan 600 ala zuhanna az arfolyam es jonne megint egy ev dagonya.
Valaki tudna véleményt mondani eme 3 esetről, melyek itt bekövetkezhetnek a közeljövőben? 1.) 90% osztalék, ennek az árfolyamvonzatát látom én is 2.) Mi történne az árfolyammal "csak" 50-60 forint osztalék esetén? Egyáltalán ez valós feltételezés? 3.) Nincs osztalék. Mi a várható árfolyam, egy ilyen jelentés után?
Appeninn Holding Nyrt.