Tényleg nem akarok nagyon belebonyolódni már (szerintem mindketten elmondtuk amit akartunk), de a takszövöknek soha nem volt érdemi önkormányzati kitettsége (volt/van közöm önkormányzati finanszírozáshoz, így békaperspektívából azért rálátok) Az állami konszolidáció (önkormányzati adósságok átvállalása) előtt az OTP nagyon nagy arányt képviselt (2002-es adatot találtam, akkor 82% volt db számra) Ez azóta persze módosult, de nagy db szám van náluk, a másik akkor az MBH (mifelénk nem jellemző annyira).
Itt az OTP-sek azt írják hogy piacvezetők az önkori szektorban (2024. november):https://www.portfolio.hu/bank/20241122/komoly-penzugyi-nehezsegei-vannak-az-onkormanyzatoknak-hogy-tud-segiteni-a-bankszektor-723664 Állapodjunk akkor meg hogy ennek a két banknak fog fájni a legjobban :)
Megkérdeztem az AI-t:"Magyarországon az önkormányzatok számlavezetésében két fő szereplő emelkedik ki: a Magyar Államkincstár és az OTP Bank. Az önkormányzatok közbeszerzési eljárás keretében választhatják meg számlavezető hitelintézetüket, és gyakran döntenek a Magyar Államkincstár mellett. Az MBH Bank is jelentős szereplő, amely széleskörű számlavezetési szolgáltatásokat nyújt az önkormányzatok számára".
No jó, abban igazad van hogy az MBH-hoz is tereltek önkorikat, de még mindig azt mondom hogy az OTP tarol ezen a téren (látok nem egyet). De mivel nincs nyílvántartása ennek (én legalábbis nem tudok), ezért úgysem tudjuk adatokkal meggyőzni egymást.
Dr.Toka Club/Labanc TA/Nacky/Marika113/Bpali/Oldrider