Sajnos Magyarországon vagyunk, a BÉT-en minden előfordulhat és annak az ellenkezője is.Mostanában mindenki a választásokkal és NER-es cégekkel riogat, de ettől függetlenül itt ingatlan portfólió van a cégben, magyar, cseh, szlovák most már lengyel és tervek szerint román ingatlanokkal, hosszú távú bérlőkkel. Talán politikai események felett állóan. Mindenesetre a tények az elmúlt időszak működését a következőkkel jellemzik. 11-12 EUR között az elmúlt időszakban hozzá lehetett jutni a BÉT-en a papírhoz. (tőkeemelés során 10,80-ért is.) Egy részvényre jutó eredmény 2023: 1,12 EUR, 2024: 1,85 EUR, 2025: 2,07 EUR Egy részvényre jutó osztalék 2023: 0,76 EUR, 2024: 0,84 EUR, 2025: ??? EUR (talán nem "ördögtől"való 1 EUR-t várni) Ez 7-8% EUR osztalék. Az EUR-HUF ezen időszakban 370 és 420 között mozgott. Ez a beszállási ponttól függően torzíthatja a pillanatnyi eredményt, de ha csak az osztalék érdekel és nem Ft-ban várod, akkor ez nem számít. Talán még a mai 376-os EUR árfolyamnál még előnyös is lehet a beszállás. (persze ha lejjebb várod akkor ne gondolkodj, vegyél fix MÁP-t.) A papír nem likvid, nagyobb tétel mozgatása egy-két nap alatt nem működik, függetlenül attól, hogy van árjegyző. 200 darabokkal + - 0,2 EUR-al. Nekem az elmúlt két év legjobb EUR osztalékát fizető papírom volt, de a portfólióm 10%-nál többet nem mertem benne tartani. Saját vélemény, de méltánytalanul alul értékelt. (egy kis promóció és úgy járhat, mint a GSPark)
Az Erste elemzője arra számít, hogy a Shopper Park Plus 0,87 euró osztalékot fizet a 2025-ös év eredményéből. (2024-ben 0,84 eurót fizetett). https://www.erstemarket.hu/tartalom/230637/shopper-park-plus-osztalek-es-novekedes-20260115 Én személy szerint látok benne fantáziát, euró alapú osztalék papír, szerintem az árfolyam is be fog indulni. Szerintem ez most kezdődik. Év elején vetttem a Pannergy mellé Autowallist, Alteot, Masterplast és Shopper Parkot. Ezekben van szerintem érték a, Waberers tartom tovább.
Sziasztok! Jelneleg nincs részvényem és nem is vagyok képzett közgazdász illetve pénzügyi szakember. Tudnátok abban segíteni, hogy mi a tapasztalat osztalékfizetéssel kapcsolatban? Ha jól értem a beszámolót akkor 2 EUR részvényenkénti eredmény jött össze. Ennek mit gondoltok milyen hányadát fizetik ki és meddig lehet osztiért vásárolni?A gyerkeim egyetemi tanulmányaihoz tervezek osztalék portfoliót építeni. Mi az általános véelekedés a cégről? A managment NER-esilletve milyen társaság? MInden információt szívesen veszek! köszi!
valamint most már a magasabb részvény darabra lesz visszaosztva az osztalék összege és így is tartható a tavalyi osztalék - akkor mi lesz jövőre ha ugyanerre a darabszámra rájön a lengyel nyereség
valószínűleg elveszett az órájuk - volt már ilyen amikor a cig nagyon későn jelentett tavaly hát jobb lett volna ha nem is jelent - remélem itt nem ez van
Micsoda öröm, hogy az árjegyző próbálja lefelé szorítani az árat. Úgy néz ki, nem sikerült neki. Megvették a 12,5-ös 200 db-ot. Az is igaz, hogy 12.8-as záró után tisztességes árjegyzőnek illett volna 12,5-ös vételt és 13,1--es eladást betenni. Ki érti ezt? Mindenesetre valami készül. Csak jó lesz az éves jelentés. Estére kiderül.
Shopper Park Plus