Ha pozitív akarnék lenni: A jövő az energiatárolásé. ha lehet ezen múlik az, hogy későbbiekben akár nemzetközi szinten is el tudjon indulni a GEOAKKU, abban az esetben egy kisebb tulajdonrész is több milliárdos bevételt eredményezhet majd. Az meg ugye egyből érdekes lehet befektetői szemmel egy ilyen tőzsdén jegyett cégben tulajdonrészesnek lenni.
A tanulsagot probalom levonni a tavaly novemberi vetelembol es eddigi tartasombol. Sajnos alulbecsultem a geoakku projekt finanszirozasi igenyet, az epdu penzugyi helyzetet pedig tulbecsultem. Dupla hiba, aminek megfizettem az arat. Orom az uromben, hogy nem atlagoltam le, mert mar a 7 forinton vett reszvenyeimmel is minuszban lennek...
Itt a nagy kérdés az, hogy az új Zrt-t mennyire tőkésítik fel, és a Geoakku Kft piaci értékét mennyire határozzák meg. Ennek függvénye lesz a tulajdonrész nagyságuk majd.
Az epdut kihigithatjak a jovobeni geao zrt tokeemelesekor mert nincs penze es nem tud utanamenni tokevel a belepo uj tulajdonosoknak ezert ahogy egyre tobb penz kell a Zrt-be, ugy lesz egyre kisebb tulajdonos...
Hát ez lehet most beárazva kb. De nézheted úgy is, hogy kapott az épdu egy esélyt arra, hogy továbbra is benne maradjon egy nagynak ígérkező projektben. Jelen pénzügyi lehetőségeiken túlnőtt a projekt.
Sajnos beigazolodott, amit gondoltam. Az epdu nem tudja fibanszirozni tovabb a geoakku projektet mert penzugyileg sz@rban van. Kap 50 %-ot a geoa zrt-bol amibol ki fogjak higitani az uj reszvenyesek, akik toket fognak tenni tokeemelesen keresztul a Geoa Zrt-be, az epdunak eluszott a geoakku hajo, hogy nemi kepzavarral eljek. Meleghegyi konnyen ad 50 %-ot a Geoa Zrtbol most az epdunak, ha nem tud a tokeemeleskor plusz toket tenni bele az epdu, jelentosen csokkenhet a reszesdsese 50%-rol, sajnos az epdunak el kell engednie ezt a projekret, mert nem tudja finenszirozni tovabb...
Én nem teljesen így látom. Ha nem lenne a GeoAkku technológiában fantázia, nem lenne kézzel fogható jövője (a tavaly óta folyamatban lévő MVM teszt projekt alapján, aminek eredményéről nekik nyilván már van infójuk), akkor egy nem működő projektre létrehoznának egy teljesen új céget? Nem tűnik logikusnak szerintem.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995