Én se a jóságát vagy az értelmét vonom kétségbe. Csak annyira gondoltam ,hogy innen nem biztos tudnak pénzt szerezni ami esetleg meggyorsítaná a fejlesztést vagy gyártást... Szóval aki ma vette az nem emiatt a hír miatt vehette.... (de mint mondtam nem ismerem a pályázat részleteit.)
Csak működő dolgokra lehet pályázni, az energiatárolásnál. Geoakku egyelőre nem az, Egyértelmű hogy az agyontámogatott kínai akkugyárakat hozzák helyzetbe. Ettől a goakku még jó lehet majd.. idővel és sokkal kisebb mennyiségben. Itt gigawattokról van szó.
Nekem csak az a furcsa (pályázatot nem olvastam), hogy nincs a cikkben szó más/új fajta energiatárolók fejlesztésének támogatásáról. Leginkább csak a hagyományos (szél, nap, hőszivattyú) említik. Bővítés és új telepítése...
“Ott tartunk, hogy amit megcsináltunk 15 év alatt a napelemben, azt ugyanúgy le kell másolni az energiatárolás területén. Biztosan ez lesz a következő évek legfontosabb területe...és ezt a folyamatot az állam aktívan kívánja támogatni”
Nagyon remelem, hogy a kovetkezo hetekben kapunk valami szep ajandekot a karcsonyfa ala pozitiv Geoakku hir formajaban es orulhet az osszes, emelkedesre spekulalo befekteto...😁
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995