Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2022. 01. 28. 15:58
Előzmény: #3639  zhagar
#3640
"azt hangoztatod, „kis különbséggel nyerjen a fidesz és egye meg amit főzött”: ez rosszindulat a köbön, hiszen ezzel azt kívánod, hogy legyen csak minél nagyobb a válság, szívjon csak még jobban az egész ország. amely ugye nemcsak a fidesszavazókból, hanem az ellenzékiekből is áll! de jelentheti azt is – ez talán kevésbé súlyos – hogy ezek szerint mégsem tartod olyan jónak az összefogás programját"
.
Nem rosszindulat, hanem egyszerű szubjektív valószínűségbecslés a tényekből kiindulva. Az elmúlt 2 évben rendre 5.000 milliárd Ft felett volt a költségvetési hiány. Ez fenntarthatatlan, ráadásul februárban újabb intézkedésekkel fejeljük meg, és most nincs meg az adósság kinövésének feltételei, mint 2010-ben. Emiatt nagy valószínűséget adok egy megszorító csomag szükségességének, ahogy a rezsidíjak emelésének is. A fidesz agymosása miatt gondolom szükségesnek azt, hogy ezeket a lépéseket a fidesznek kell meghoznia.
Gyakorlatilag a legtöbb egyéb kérdésben - ha nem is sz összesben -, az ellenzék programját tartom helyesnek. Az oktatásban és korrupcióellenességben egyenesen sorskérdésnek.
zhagar 2022. 01. 28. 15:50
Előzmény: #3638  signal2
#3639
Az egyéniben induló képviselőjelöltek sok esetben épp azért kerülnek fel a listára is, mert a pártjuk értékesnek tartja őket, így biztos ami biztos a listára is felteszik hogyha a körzetében veszítene, akkor is jusson be a parlamentbe.  
Igen, a kutyapárt lehet hogy nem jut be a parlamentbe, de aki ekkora vehemenciával kívánja a kormányváltást mint te, attól önellentmondás, ha rájuk szavaz.
 azt hangoztatod, „kis különbséggel nyerjen a fidesz és egye meg amit főzött”: ez rosszindulat a köbön, hiszen ezzel azt kívánod, hogy legyen csak minél nagyobb a válság, szívjon csak még jobban az egész ország. amely ugye nemcsak a fidesszavazókból, hanem az ellenzékiekből is áll! de jelentheti azt is – ez talán kevésbé súlyos – hogy ezek szerint mégsem tartod olyan jónak az összefogás programját (amit pedig naponta istenítesz itt a fórumon), hogy mindkét szavazatoddal őket támogasd..pedig ha annyira hiperszuper jó a pártjaitok programja , akkor a válságkezelésre is TUTI tippje és 1000-szer jobb megoldásuk kellene legyen a fideszénél, amivel szinte pillanatok alatt megoldanák a válságot, és felvirágoztatnák az országot..!   ez burkolt beismerése annak, hogy a jelenlegi ellnzéki összefogás csak pofázik és felelőtlenül ígérget, de a kormányzás felelősségét mégsem biztos hogy vállalni szeretné, (épp azért vannak, akik szerint Mzp épp ezért nem lett leváltva, mert az esélyes bukás esetén így ő viszi el a balhét, - győzelem esetén pedig úgyis csak kesztyűbábnak lesz használva, hiszen sem frakciója, sem saját szakértői csapata nincs, nem is lesz, ezeket mindet csak kölcsönbe kapta meg már eddig is gyurcsánytól– ahogy Karigeri is Bp.-ten)..
és a különbség: a fideszesek ennek épp a fordítottját gondolták 2010-ben, amikor a váltásra szavaztak: legyen úgy kezelve a válság ahogy szerintük jó, - és vállalják is érte a felelősséget!, hiszen meg voltak győződve arról hogy jobbra és többre lesznek képesek a válság leküzdése után is! remélem, mindenki érzi a különbséget a két etikai alapállás között?!
„nem Gyurcsány fog kormányozni, hanem MZP, és Gyurcsány egyedül semmit sem fog tudni keresztülvinni az elképzeléseiből”
már megint KAMUZOL (pedig nem szép dolog!): merthogy a valóságban már hetek óta épp fordítva van: Mzp a kampánybeszédeiben máris felmondta saját programjaként(!!) a gyurcsány-bajnai kormányok összes, 2010-ig alkalmazott intézkedését (amit szintén csak tagadni és kimagyrázni szoktatok de mindhába, mert Mzp nyilatkozatai ezt cáfolják)!
„A momentum nem dk”
hát papíron valóban nem! DE a gyakorlatban semmi lényegi különbség nincs köztük (ahogy a koalíciótok többi pártjai között sincs semmi lényegi különbség), ezt mindenki tudja (persze kivéve téged és elvtársaidat..)
alternatív valóságodban tehát te forgolódsz. a posvány szót pedig WLM használta, méghozzá Mzp-re értve, így: „MZP feladta az előválasztáson kirajzolódott népakarat teljesítését és teljes mértékben belesüllyedt az összellenzéki  posványba és már csak a feje búbján lévő kopasz folt látszik csak ki a mocsárból”
signal2
signal2 2022. 01. 28. 12:20
Előzmény: #3631  zhagar
#3638
" ha egyéniben egy összefogásos jelöltre szavazol az = azzal, hogy az összefogás orsz. közös listáját is támogatod, hiszen az az egyéni jelölt több mint vszínű, sőt gyakorlatilag biztos, hogy rajta lesz a listán is!!"
Ezzel szemben ez általában nem így van. A listán pont olyanok vannak, akik egyéniben nem indulnak.
"2. a kutyapárttal való kamuzásod már korábban is jeleztem hogy porhintés, hiszen köztudott, hogy a kutyapárt ÁL-semleges, de valójában kőliberális, " - tudom, hogy liberális. Ahogy 2014-ig Orbán is kőéiberális volt, de még most is leginkább egy liberális berendezkedésben élünk, habár a kormány részéről egyre erősebb a nyomás a korlátolt gondlkodás irányába. Csak azt nem tudom, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy nem az összefogásra, hanem a kutyákra fogok szavazni? Ezzel lehet, hogy pont a fidesz szekerét tolom. Például, ha nem jutnak be a parlamentbe. Akkor ki is hajlít, mit?
"azt hazudtad (te is) sokáig, hogy „van és lesz összefogás gyurcsány nélkül”" - Ezzel szemben sosem írtam ilyet, tehát ismét hazudsz. Az állítom, hogy nem Gyurcsány fog kormányozni, hanem MZP, és Gyurcsány egyedül semmit sem fog tudni keresztülvinni az elképzeléseiből. Még az összefogáson belül is csak kb 25-30-os súlya lesz, az Országgyűlésben pedig kb 15%.
"azt is HAZUDTAD, hogy Momentum az nem egyenlő Dk" - minthogy ez egy nyilvánvaló dolog. A momentum nem dk. Elmehetünk a teljesen abszurd irányba is, amit itt erőltetsz, csak 1. annak semmi értelme, 2. én veled ellentétben nem teszem magam teljesen nevetségessé, 3. erre nem szándékozok időt szánni.
.
További jó forgolódást az alternatív valóságodban és saját hazugságait posványában!
WLM 2022. 01. 28. 12:09
Előzmény: #3635  SzALVEta
#3636
Tiszteletem Drága uram!............................ :) 
Nem volt semmi olyan komoly közlendője felém, amin elgondolkodtam volna, hogy igaz vagy hamis. Azt észre vettem, hogy a skacok beakadtak nála rendesen, pedig ők pont azok az emberek akiken keresztül a liberálisok elfogadhatóvá válhatnak a konzervatívok számára. Annyira nem lehetünk más állásponton, hogy rühelljük a másikat, bár Sigiék is nagyon benne vannak a játékban. Eleinte azt hittem, csak én használom a fórumot terápiás jelleggel, de később rájöttem, hogy szinte mindenki. Én nem sajnálom senkitől, ha ki írja magából néha a szart, csak ne fröccsenjen ki a bödön. Ha valakik elkezdik egymásra dobálni, na az már rosszabb látvány. Szóval Zhag, mint ember számomra abszolút elfogadható, viszont szerintem Signal és Peterbond politikai álláspontja közelebb van az igazsághoz, mint az övé. 
SzALVEta
SzALVEta 2022. 01. 28. 07:46
Előzmény: #3609  WLM
#3635
"messze nem ideális a fideszkormányzás, le is váltanánk"
 
Ha elhiszed a most éppen Zhagar néven író Mikszáth Kálmán reinkarnáció szövegét az a Te dolgod.
Ez a kislány mindig éppen a negyed mondatra fűz rá, ahol remél egy kis megértést.
signal2 és Peterbond a fétise, meg újabban euler, nem véletlenül. 
Amikor említett fórumtársak számokkal, tényekkel jönnek megborul az alternatív valósága. 
Ilyenkor ír egy novellát, ezzel kompenzál.
zhagar 2022. 01. 27. 21:49
Előzmény: #3614  signal2
#3631

ki mint él, úgy ítél! –  nem én hazudok, hanem te ferdíted el folyamatosan a valóságot!
én arra utaltam és fenntartom: 1. ha egyéniben egy összefogásos jelöltre szavazol az = azzal, hogy az összefogás orsz. közös listáját is támogatod, hiszen az az egyéni jelölt több mint vszínű, sőt gyakorlatilag biztos, hogy rajta lesz a listán is!! 2. a kutyapárttal való kamuzásod már korábban is jeleztem hogy porhintés, hiszen köztudott, hogy a kutyapárt ÁL-semleges, de valójában kőliberális, és a gyurcsánykoalíció szekértolója lesz (és máris az, az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban, továbbá ők magióuk ismerték el, hogy vissza fognak lépni a billegő körzetekben a gyurcsánykoalíció javára)!
amit pedig WLM-nek írtam, a kemény valóság: folyamatosan és szemérmetlenül KAMUZOL évek óta itt a fórumon, ebből csak kettőt emelnék ki:
a)    azt hazudtad (te is) sokáig, hogy „van és lesz összefogás gyurcsány nélkül” – lebuktál, hiszen előre leírtuk már 2-3 évvel ezelőtt is, hogy a keresztapátok gyurcsány volt, van és marad is – ez mára 100%-ig bebizonyosodott, de úgy tesztek, mintha nem így lenne azaz tagadtok és őt is elvtelenül véded folyamatosan (oltásellenes kampányától kezdve a feleségén át, bármit tettek és hazudtak, te azonnal megvéded őket),
              b) azt is HAZUDTAD, hogy Momentum az nem egyenlő Dk – ezt is cáfoltuk és nekem, nekünk lett igazunk, miután Feketegyőr szent-a békét kötött Gyurcsánnyal nyilvánosan, azaz benyalt neki, tehát erkölcsi értelemben lenullázta-leleplezte a Momentumot és vele együtt téged is – azóta sem ismerted el, hogy kamuzol amikor azt hazudod, hogy a Mometum és a Dk azok eltérő irányvonalat képviselnének!
 a fórumolvasók,  NE HIGYJÉTEK EL SIGNAL ÁLSÁGOS  kamuparádéját, mert elvtelenül védi az ellenzék védhetetlen politikusait, karácsonytól az antiszemita Jakabon át a zsidőzó és alpári módon gyűlölködő Mzp-ig!  signal, megerősítem hogy amit most képviselsz, az már egy Bangóné-i mélység! vagy leszel még mélyebben is? mert ha így folytatod, akkor az április 3-i vereséget már kb. négykézláb „ünnepelheted” majd(?!)....én a helyedben vigyáznék!
gujo
gujo 2022. 01. 27. 17:25
Előzmény: #3627  signal2
#3630
ez lessz az első pont ,ezért támadják a  magyarországot!Látszik ,hogy egy családnélküli szere
ncsétlen vagy!
Balin2020
Balin2020 2022. 01. 27. 16:40
Előzmény: #3626  gujo
#3628
Lehetetlenséget állítasz, csak szólok! :)
signal2
signal2 2022. 01. 27. 16:37
Előzmény: #3625  gujo
#3627
Érem, hogy te ezt szeretnéd, de sajnos ez nem része a programnak. 
gujo
gujo 2022. 01. 27. 16:31
Előzmény: #3624  sanka
#3626
Egy alkoholista állat!
gujo
gujo 2022. 01. 27. 16:30
Előzmény: #3618  signal2
#3625
lmbtq oktatással!
sanka 2022. 01. 27. 13:01
Előzmény: #3621  pantya100
#3624
Miért is barom gyúrcsány?
cintanyer 2022. 01. 27. 12:59
Előzmény: #3622  signal2
#3623
Innen megkapod a választ:
https://forum.portfolio.hu/topics/otp-reszvenyesek-ide/5224?limit=40
Csak azért foglalkoztam vele, mert kb. 2 napja több fórumon megszaporodtak az ilyen "elkötelezett" DK rajongók. 
Szerintem a fidesznek nagyon hiányzik ellenfélnek Gyurcsány Ferenc, így jó lenne, ha az igazi  "Ferijük" is megszólalna.
signal2
signal2 2022. 01. 27. 11:08
Előzmény: #3621  pantya100
#3622
kire gondolsz?
pantya100 2022. 01. 27. 11:00
Előzmény: #3618  signal2
#3621
de ugye eltakarítjátok ezt a barmot,aki meg van fizetve,hogy elbassza a dk-t!!!!!ELÉG VOLT!!

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek