Topiknyitó: lea39 2021. 01. 25. 09:52

Akko fórum  

Moderált topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stacstac hétfő, 07:45
látom páran próbálják (félre)értelmezni a tőkeemelés feltételeit - a mostani tőkeemelés a mostani piaci árfolyamnál magasabb értéken valósul meg "C" részvényre számítva kb 250 Ft-os áron - aki szeretne, az tud venni ennél olcsóbban most a piacon, tehát tarthatja a tempót VT-vel

aki pedig nem szeretne tulaj maradni, az adja el, és evezzen el boldogabb/nyugodtabb vizekre

jó spekit Mindenkinek
Toka hétfő, 06:50
Előzmény: #23676  hiszekenyur
Prémium kategória felétele a min 25%-os free float.
Manufacere hétfő, 06:14
Előzmény: #23674  Labanc
Egyébként ha nagyon lebutítva nézzük akkor VT 2021-ben a Neot eladta 18.5 mrd-ért az Akkonak, majd 2024- ben a 10 mrd tőkeemléssel fő részvényes lett az Akkoban. Szóval kisebb összegért vissza vette úgy, hogy közben a neo értéke nagyobb lett és lett az akkoban egy nagy iroda ház is/Szerémi/.
hiszekenyur
hiszekenyur hétfő, 05:48
Nem költői kérdésként. Gondoljátok, hogy 1 milliárdos tőkeemelés miatt nem hagyták emelkedni a papírt? 1milliárd mire elég, ha a forgalom duplázása és akvizíciók a cél? Ha viszont nem elég, akkor további tőkeemelésekre lehet számítanunk? Ha igen, akkor továbbra is megy a baszakodás, hogy 250 alatt nyomtassanak papírt? Mi erről a véleményetek?
zepi
zepi vasárnap, 23:18
Előzmény: #23674  Labanc
Nem kédés, a "b" a helyes, a valós válasz. Akinek van ideje kivárni valószínüleg jól fog járni az Akko pakkal.
Amit én fejtegetek az mindössze annyi, hogy Veres úr szerezte meg az akko minimum 2/3 részét, méghozzá törvényesen. A Mevinvest részesedése nött, a miénk csökkent, ez így van jóban-rosszban árfolyam függvényében. Szóval felfelé várom természetesen, csak bejött a sejtésem, ogy miért volt ennyire ótvar az árfolyam. Részemről megkaptam a választ. 
Labanc
Labanc vasárnap, 22:55
Előzmény: #23665  zepi
Ha a teljes képet nézed, és nem csak a pénteki bejelentést (mert ez már nagyon keveredik, engem is őszintén összezavar hogy épp melyikről van szó, és szerintem semmi értelme különböző időpontban, árfolyamban és mértékben történő tőkeemeléseket összehasonlítani), akkor ennyi erővel nézhetjük ezt olyan szemmel is, hogy 11 milliárd ft-ot kapott a cég egy olyan részvénycsomagért, amely jelenlegi árfolyamon 6.6 milliárdot ér. Azaz két opció van:
a.) Veres egy idióta, aki csakis rosszkor és rossz áron szerez nagyobb tulajdonrészt egy folyamatosan értéktelenedő cégben (mert az árfolyam 1.5 éve ezt a képet mutatja)
b.) Rövid időn belül kiderül hogy a cég sokkal többet ér mint azt sokan gondolják és a piac árazza nagyon félre
Ha Veres szarul jár, akkor a mi kisebbik gondunk csak a hígulás, mi is szarban maradunk, de legalább a cég jól jár mert jó áron juthatott tőkéhez
Ha pedig az árfolyamemelkedés van, akkor Veres is és a kisrészvényesek is jól járnak.
Ha tényleg nincs más módja felhívni arra a piacnak a figyelmét hogy itt milyen lehetőségek is vannak, akkor engem annyira nem bánt egy akkora hígulás...
zepi
zepi vasárnap, 22:34
Előzmény: #23672  Toka
Jó pihenést Toka úr. Holnap  tiszta fejjel talán belátja  a valóságot.
Toka vasárnap, 22:30
Előzmény: #23671  zepi
Már aludni készülök...a sas nem kapkod legyek után.
zepi
zepi vasárnap, 22:25
Előzmény: #23669  Toka
Pontosan erre gondolok én is az Ön esetében. Jó cég lesz az Akko, de Ön is, és mint mi kicsik egyre kisebb hányadot kapunk. De ha valamit rosszul látok, világosítson fel és megkövetem.
zepi
zepi vasárnap, 22:22
Túl magas volt a közkéz, semmi törvénytelen nem történt, a cég mindenkori értékének egyre kevesebb hányada ezentúl a kisrészvényeseké. 
Toka vasárnap, 22:18
Nem tud olvasni az nem az én gondom.Ha szamolni nem tud az sem az enyém.
zepi
zepi vasárnap, 22:13
Előzmény: #23667  Labanc
Ezért írtam, hogy Veres úr nem véletlenül az év üzletembere. Az Akko valóban jó cégnek túnik legalábbis a tervek alapján, mindössze annyi a történet lényege, hogy jelen állás szerint  kb az Akko 70%- a Veres úr tulajdona. Hogy is mondta anno Kohn úr? Ügyes, csak nekünk nincs min nevetni.
Labanc
Labanc vasárnap, 22:05
998 503 darab D részvényt kapott az 1 milliárdjáért, én tényleg nem tudom egyesek mi a francról beszélnek vagy milyen alternatív valóságban élnek...
Labanc
Labanc vasárnap, 22:01
Előzmény: #23664  Toka
Nem tudom van-e lejjebb annál, amikor szorzás helyett osztással próbálod lebeszélni az árfolyamot, majd jön valaki min. 5-6 álprofillal, hogy ezt az alapos számításodat likeokkal megtámogassa...
zepi
zepi vasárnap, 21:59
Előzmény: #23663  Toka
Mi a hatugság Toka úr ? '' 11 Mrd forintért kapta  Veres úr a 7 millió D részvényt amit bármikor átvált 28 millió darab normál C részvényre . Ha ez nem hígitás, akkor hazudok.
Toka vasárnap, 21:49
Előzmény: #23662  zepi
Kicsit olyan simonzolis a beirása, mind tartalmilag mind stilusilag.Legkozelebb figyeljen.Sajnálom, hogy a konferencián igy nem tudnak találkozni.
Toka vasárnap, 21:02
Előzmény: #23662  zepi
Nem tudom mi értelme hogy hazudgál?Mindig is gyanus volt magácska.Magácska is menjen a konferenciára mindenképpen!
zepi
zepi vasárnap, 20:43
Előzmény: #23648  shadow77
Lehet szépíteni, megmagyarázni, de a tény  az,hogy most valóban 62.5 Ft-on jött a hígitás.az előző pedig 75  Ft-on történt. A többi maszlag.
Toka vasárnap, 18:33
Előzmény: #23660  simonzoli13
Menjen el a Portfolio investment konferenciájára, ebben a linkben is leirták hogy ilyen és hasonló befektetésekkel fognak foglalkozni.Érdemes elmennie.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20261002/ujabb-akviziciokra-keszul-az-akko-a-fo-tulajdonos-egymilliard-forintot-tesz-a-cegbe-867064?amp
Ezt megnyitja megkeresi és regisztrál, ha van signature elofizetése akkor ugytudom ingyenes...sőt kap kávét is.

Topik gazda

lea39
lea39
3 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek