Nem mondtam, hogy egyszerű összehozni, de nem lehetetlen, hogy pár nap legyen magas forgalom, ami átárazza a papírt. Szerintem belátható, hogy most a kisbüfik teszik ide-oda az árfolyamot. Én a következőket látom: 1. Ha lesz EU-s pénz, akkor az a tőzsdét is meg fogja mozgatni. Az alapok elkezdenek majd vásárolni, főként blue-kat. 2. A spekák a bluek vágtája után rámennek az olcsóbb kis papírokra, hogy csináljanak egy spekak kört, hiszen ott lehet nagyot kaszálni. 3. A spekák ki fogják rángatni a forintbaszókat és feljebb tolják az árfolyamot. 4. A halandók rámennek a papírra mert látnak egy kövér növekedést. 5. Ha szerencsénk van, akkor ebben a momentumban érkeznek meg az alapok is és a már feljebb tornázott áron elkezdenek midcap indexeket venni is. Ha mákunk van, ez is hatni fog a bétes kispapírokra. Mindez mikor? Nem most. Az EU-s pénzek 1-1.5 év mire jönnek. Addig történhet valami? Persze. Lehet egy jó jelentés, új projektek, bármi. Lehet negatív is? Persze, hiszen a cég eddigi kommunikációja egy kutyaszart sem ért. De ha megnézed, nagy tételben (50-100M) adni sem adták. Utoljára lefelé 2025 februárban volt egy kalapács, de az sem érte el ezt a volument. Summa A kockázat lefelé és a nyerési odds 1-1.5 évre szerintem itt most inkább felfelé mutat. Ezen az árfolyamon van egy max 20-30% leértékelődési kockázat, míg felfelé egy 50-300% növekedési potenciál. Egy nem olyan rossz odds.
Az a baj, hogy itt 100 m fölötti forgalom emlékeim szerint az elmúlt 4 évben talán 1 vagy 2 napot volt összesen. Nekem egyébként ez az MVM -es közzététel is igen erőltetett lett. Ha nem ír nekik Laci akkor pont le is szarják. Érdekes az e-mail után egyből közzé is tették. Vélhetően nem is előtte való nap lett aláírva a megállapodás, mivel a Neo már ápr. 27.-én tényként közölte, hogy megnyerte a pályázatot és júni 1-jén indulnak a munkák. A közzététel pedig csak egy sablon lett, ami hivatkozik az előzményekre. Lényegében úgy voltak vele, ha érdekli a befektetőt keressen vissza az előzményekben. Én csak egy egyszerű falusi gyerek vagyok, de szerintem jobban hangzott volna ha számszerűsítik, hogy mekkora összegről van szó és hogy a munkálatok mikor kezdődnek. Még akkor is, ha csak ismételték volna magukat. De akkor is sokkal jobban vonza a befektetői szemeket. :) Egyébként, hogy pozitívat is írjak az új vezérigazgatós sajtó közlemény tetszet. Nyugodtan lehetne folytatni azt a vonalat.
Én alapvetően a vezetőséget és azon belül Steiberg Úr személyét firtattam. Továbbá hogy a cég nem kommunikál megfelelően. Most változott a vezetőség, remélhetőleg változik a kommunikáció is. Nem lett minden rózsaszín, de az tény, hogy a papírban nincs forgalom, emiatt minimális darabszámmal lehet fel-le mozgatni.
Eladó sem sok. Ha érkezne egy normálisabb forgalom, akkor 80-100M-s napok mellett pillanatok alatt lenne 330-360 között. Ezzel a forgalommal viszont 2028 januárjára érheti el ugyanezt a sávot. Hozzáteszem az innen 100 pötty, azaz majdnem 50% növekedés 1.5év alatt. Itt ezt venni kell, csak még nem érezték meg a vér szagot a spekák.
Nekem is ez a meglátásom. Ezért is írtam azt amit napközben. A 246-ot kiöntötték reggel. Illetőleg emlékeim szerint mintha pénteken is lett volna kötés 246-on. Egyébként érdekes, hogy idén 2 nagy értékű közbeszerzést is nyert a cég, mellette bent van még majd 12 mrd elszámolható bevétel és egy kibaszott átértékelés miatt 300-ról ledurran az árfolyam 240-250 ig. Nem is kifejezetten van NER-es kötődése a cégnek, illetőleg nincs is szarásig hitellel mint mondjuk a 4-ig, és mégis esik. Meglátásom szerint mesterségesen/okkal van itt tartva lenyomva az árfolyam. Mondjuk én ráérek, de azért kicsit bosszantó, hogy 5 éve folyamatosan esik, annak ellenére, hogy évről-évről rekordokat dönt a cég.
Tehát, a 4IG elbukott egy 1,4 ezer milliárdos szerződést, a részvény meg megy 2,7%-ot. Az Akko meg bejelent egy nyertes tendert, erre bukjuk azt a kevés emelkedést amit összeszenvedett a papír a múlt héten. Jó hely ez a magyar tőzsde..
Akko fórum