"The Placement was driven by certain investors in the funds managed by Indigo Partners seeking to realise their investment following an extended holding period."Ebből inkább úgy tűnik nekem, hogy nem feltétlenül akart az Indigo wizz részvényeket eladni, de el kellett adnia, mert az általa kezelt alapból (amiben a wizz részvények is vannak) kiszállt több régóta bent lévő befektető, azaz kellett a cash és amiatt voltak kénytelenek értékesíteni. https://www.londonstockexchange.com/news-article/market-news/results-of-placing-shares-in-wizz-air-holdings-plc/17479543
Subject to customary exceptions, the Indigo Partners will not make additional sales of shares for 90 days without the consent of the Joint Bookrunners. In addition, the Indigo Partners may sell additional shares to a private equity sponsor or strategic investor provided the purchaser is then subject to the same lock-up terms as the Indigo Partners.
Annak idején, amikor a Concorde-nál tőke áttétellel devizákkal kereskedtem, egyszer a letétet megemelték, kb megduplázták. Akkor abba is hagytam ezt a kereskedést. Ez kb az orosz - ukrán háború kezdete után volt valamikor. Talán azért emelhették a letétet, mert kockázatosabbá vált a tőkeáttételes deviza kereskedés. De ahogy látom, a Wizzairnél pont az ellentettje van. Jobbak a kilátások ?
nagyjából az új szerint ha veszel 1 db részvényt saját pénzből, akkor max meg 2 részvényt vehetsz hozzá tőkeáttétellel, eddig nagyságrendileg 1+1 volt.
a wizz tőkeáttételes pozikhoz a fedezeti követelmények jelentősen csökkennek ma délután 16:00-tól kezdődően. alacsonyabb kockázati besorolást kapott a részvény.
de itt van még az iráni helyzet is, az is húzza le az árfolyamot. Lehet, most rosszabb a hangulat Irán körül, mint tegnap délután piac záráskor volt. Akkor emelkedett a részvényár, de nyilván jó hangulat akkor se volt
Amúgy így gondolkodva a reakciót sem értem: 12,5-ös áron vettek nagyhalak nagy tételt. Gondolja bárki, hogy elkezdik eldobálni 12 alatt? A nagy mennyiségű bizniszekre jellemző az alacsonyabb ár, de az nem szokta befolyásolni erősen a részvényárakat. Ahhoz, hogy "jó" áron tudj venni, közel kell lenni a tűzhöz, és rengeteg befektetni való pénzednek kell lenni. Mivel ez a nagyátlagnak nincs meg, ezért emeltebb áron vásárolunk. egy eset lehet, amiért itt az árfolyam: nem sikerült jól az aukció, azaz nem ment el a hirdetett mennyiség. Ha erről nincs szó, akkor szerintem rendeződni fog az árfolyam. Az igaz, hogy egy stabil kéz helyett több , nem olyan stabil kéz lett, de ennek magasabb árszinten lesz majd jelentősége.
TA-n mi a stájsz: . https://www.tradingview.com/x/khh48lUx/ . Oszlopos megerősítve, hogy 1150 GBp környéke az eggyel lejjebb lévő szint, de reméljük, hogy az már nem lesz a mi világunk... (mondjuk még az Irán-gate hátra van és jön a hétvége, amikor Donaldo szeret akciózni!)
Erste is hozza a hírt: https://www.erstemarket.hu/tartalom/232708/nagy-tetelben-adott-el-a-wizz-air-nagytulajdonosa-20260227?cr . A Wizz Air nagytulajdonosa, az Indigo Group gyorsított könyvépítés keretében 10 millió darab részvényt értékesített, ami az összes Wizz Air részvény 9,7%-a és az alap által tulajdonolt mennyiség nagyjából 40%-a. A tranzakciót követően az Indigo-nak 14,2%-os részesedése marad a Wizz Air-ben. A Bloomberg információi szerint a tranzakció 12,5 GBP árfolyamon történt, ami 6,5%-os diszkontot jelent a tegnapi 13,36 GBP záróárfolyamhoz képest.
Én vártam pár zöld gyertyát az 5 percesen, nagyon remélem, hogy a végén mindegy, hogy 100-200 HUF-fal lejjebb vagy feljebb veszem. Ha a döntés megszületik....régen sokszor maradtam le kifillérezés miatt. De hájpolni sem akarok másokat, mindenki a saját mércéjével tolja, az én "méretem" inkább konyhapénz, mindenki vigyázzon magára meg a pénzére. Én a kiválasztás és döntéshozást élvezem, persze az sem baj, ha keresek pénzt, de nem az az elsődleges. Nem én csinálok rakétát a Wizz árból, de ettől még gondolom, hogy ez jó lesz.
és ki tudja, mi lenne a piaci ár, ha tudatosan nem bontogatják azt lefelé. Az első új adag megvan nekem is. van egy 11,5 -ös lehetőség technikailag, arra még tartogatok, van rá 30% a napokban.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.