Köszi az infót. Ez 1 komoly lépcsőfok a cégnek. Portfolió szerintem lehozza majd. Ha
megszerzik a hazai hadiipar egy részét, utána szerintem lenne pár alap,
akik a hadiipari kitettség miatt gyűjtenék. Ha azt nézzük, hogy a
Rheinmetallal alapított közös cég, folyamatosan fog növekedni a
következő 4-5 évben a hadiipari informatikában és onnét is komoly
bevételek fognak jönni, a hadiiparra hajtó befektetőket is ide vonzhatja majd a papír. Ahhoz képest, hogy mekkora lehet majd
a hadiiparból a cég bevétele és milyen nagy nyereségek jöhetnek onnét,
még nem is nagyon emelkedett az árfolyam. Ha majd az alapok rácsapnak
lehet 1 újabb, nagyobb szárnyalás. Úgy gondolom, hogy új rv. kibocsátás nagyon jót tenne az árfolyamnak. 1, 2000 feletti árfolyamon megerősítené a papírt. 2,
Ha mondjuk min.60millió db. részvényt bocsátanának ki, akkor a
portugálok 5% alá kerülnének és közkéznek számítanának és így könnyen
20% feletti lehetne a közkéz. 3, Jászai 50% alá kerülhetne és ez az alapok szemében lenne nagyon pozitív. 4, Frankfurti bevezetés pezsgést hozhatna a kereskedésbe és új indexekbe is bekerülhetne a papír 5, Lehet, hogy lenne 1 újabb 5% feletti tulajdonos a papírban 6, Hitelekre is költhetnék a befolyt összeg egyrészét, így sokak számára tisztulna a kép, hogy a cég simán tud nyereségesen működni és a nagyok is kapkodnak érte. 7,Új blue chip születne a BÉTen. Ma lehet pár speki már megcsipkedi. Akik már benne ülünk, pedig csak ülni kell a kezünkön és utazni a Jászai expresszen. Remélem lesz ma újabb csúcs :D és 2100as záró :D
Utána olvastam... Nem nyilvános dokumentumként érhető el, hanem zártkörű,
intézményi hírlevélként került kiküldésre befektetési partnereknek, elemzőknek
és portfóliókezelőknek. Ezért közvetlenül nem publikálják online, viszont a tőzsdefórum egy megbízható pénzügyi portál- hivatkozik rá.A 4iG részvényei már 2019-ben bekerültek a FTSE Global
Equity Index – Emerging Europe sorozatba, azon belül a Micro Cap és Total-Cap
kategóriákba. https://bse.hu/newkibdata/128161715/4iG_190221_RT.pdf A mostani egy lényegesen magasabb
szintű elismerés: a 4iG bekerülhet a FTSE Global Equity Index Series Mid Cap
Indexbe, ami már a globális közepes kapitalizációjú vállalatokat reprezentálja.
Ez nemcsak technikai szempontból jelentős, hanem stratégiai értelemben is:
A JP Morgan Global Index Mail szerint a 4iG megfelelt a
likviditási tesztnek, és a frissített közkézhányad alapján bekerül az indexbe.
A hatálybalépés dátuma: 2025. szeptember 19., tehát ez már
egy megerősített, végleges döntés.
Az indexbe kerülés várhatóan 1,37 millió darab részvényre
generál keresletet, ami a napi forgalom több mint 1000%-a. Ez a váltás tehát egy másik liga — a 4iG most már nemcsak regionális szereplőként, hanem globális
középkategóriás vállalatként kerülhet reflektorfénybe. Kíváncsi vagyok mikor jön ki a cég és a Porfólió a hírrel!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.