Topikgazda: elemes 2005. 09. 16. 12:14

Szuperporszívók Jászberényben - Indul a gyártás!  

Ugrás a cikkhez
Az Electrolux immár egyetlen európai porszívógyárában, Jászberényben, - amely egyben Európa legnagyobb porszívógyára is - szeptemberben, 1-1,5 éves termékfejlesztést követően két új termékcsalád gyártása kezdődik. A termékek fejlesztése Stockholmban történt, de egyes részfeladatokat a jászberényi mérnökök végeztek el. Ezek között szerepelt az alkatrészek tervezése, illetve háromdimenziós modelljének elkészítése, a termék gyártóeszközeinek beszerzése, az alkatrész beszállítók kiválasztása, valamint a gyártástechnológia megtervezése és a szerelősorok kialakítása is. Az alkatrészek döntő többségét, mintegy 70 százalékát magyar beszállítók készítik, kivéve a motort és néhány egyéb elektromos alkatrészt, melyek külföldről kerülnek beszerzésre.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=58828
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 18:05
Előzmény: #7  elemes
Elemes,
.
nincs vita közöttünk abban, hogy a cikket egy gyári PR-os írta, amit a Portfolio változtatás nélkül közreadott. Pénzért vagy ingyért: a lényeg az, hogy elmulasztotta megtenni azt, ami a dolga: meghúzni a reklámot és bemutatni a másik oldalt. Te kiemelted a cikkből azt a részt, ami a legrosszabb része, amit egy normális újságíró azonnal kihúzott volna; de a cikk nemcsak ebből áll, és ott azért vannak érdekes részek.
elemes
elemes 2005. 09. 16. 18:00
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Akkor ez itt a valódi hír...?
.
"A TwinClean porszívócsalád egyedülálló abban, hogy a szűrő tisztítása anélkül megoldható, hogy azt kivennénk a porszívóból. A termék különlegessége a dupla, öntisztító HEPA (filter) szűrőrendszer, mely az allergén anyagok több mint 99,95 százalékától tisztítja meg a levegőt. Ez egy szabadalmazott porszűrő rendszer, mely biztosítja, hogy a por ne kerüljön vissza a levegőbe."
.
Hogy a helyére tegyem a dolgokat.
.
A "Porszívóipari Hírharangban" nyilván hír, ahol továbblapozhatok, és elolvashatom még hogyan küzdenek a kambodzsai piacért a Samsung és Toyota porszívók stb stb.
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 17:44
Előzmény: #5  elemes
Kedves Elemes!
.
Csak részben van igazad: a hír szerintem nem az, hogy valakit felnégyeltek, kerékbe törtek, szakadékba zuhant, kettévágta a vonat. A hír az valami olyan dolog, ami önmagáért érdekes. Ez egy tipikus példája az önmagáért érdekes dolognak. Persze aki már annyira mélyen ül a depresszióban, hogy csak a legveszélyesebb szavakkal tudod onnan kiráncigálni, az nem fogja a jászberényi porszívógyártást hírnek tartani.
.
A normális emberek várják a jó híreket, de nem kapják meg, mert a mádia őket nem szolgálja ki. Lám, ha megjenik egy valódi hír, már Te is hiányolod az (x)-et! Igen, pontosan tudom, hogy a média gyakran pénzt kér az ilyen hírek leközléséért, ami elég nagy disznóság! Bizony én külön adót vetnék ki minden rossz hír közlésére és terjesztésére, mert amúgy is a bányász béka feneke alatt van az ország kedve, minek azt még lejjebb nyomni!
.
Nem akarom a Portfoliót sem védeni: a dolog akkor lett volna kerek, ha egy kicsit utánajárnak a dolognak és megnézik hol is tart Európa porszívó gyártása és arról is adnak néhány adatot. Ám ehhez megfizetett és igazi újságírók kellenek, azzal meg mostanság nincsen tele kis hazánk...
elemes
elemes 2005. 09. 16. 14:23
Előzmény: #4  Monster
Van amikor látja, és van aki látja...
.
Szerintem valahogyan jelezni kell, ha fizetett cikk.
.
A sajtóról azt gondolnám, hogy megnézi a dolgok fonákját, megkérdezi a másik felet. Persze előfordul, hogy az egyik fél megfizeti, hogy a másik felet ne kérdezze, illetve a dolgok fonákjáról hallgasson.
.
Én szeretném látni a kétféle cikk közötti különbséget.
Monster 2005. 09. 16. 13:48
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Úgyis látja az olvasó, hogy mi x, mi nem x:)
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 13:37
Előzmény: #2  elemes
Éppen ma hallotam, hogy nem kötelező x-elni... a sajtó képviselőire van bízva...:)
elemes
elemes 2005. 09. 16. 12:40
Előzmény: #1  portfolio
(x)

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek