Topikgazda: elemes 2005. 07. 19. 08:44

Fekete János: "hogy az ország el van adósodva? - ez hazugság!"  

Ugrás a cikkhez
"Nem vagyok elégedett, ez egy kis lépés volt tőlük a helyes irányba" - mondta Fekete János, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke tegnap az MTV Este című műsorában a tegnapi 25 bp-os jegybanki kamatcsökkentés kommentálásaként. Fekete szerint szoros az összefüggés a Monetáris Tanács kibővítése és az azóta minden hónapban bekövetkező kamatcsökkentések között, és véleménye szerint ez így helyes.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=56576
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tbarna 2005. 07. 20. 08:19
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Tök Ödön,
Engem nem igazán érdekel Feketéről indult, de már politikai vitátok. Általában azért elolvasom az ilyen jellegű topicokat, de igyekszem távoltartani magam tőle. Meg lehet most is ezt kellett volna. De nem bírtam szó nélkül elmenni az mellett, hogy szerinted az a helyes, ha felveszsük a hiteleket, és nem fizetjük vissza. lásd lengyel példa. Na ezzel nem tudok azonosulni, semmilyen szinten. Ha hoztál egy rossz döntést, azt viselni kell. Jóval előrébb tartana már ez az ország, ha üzleti életből az ilyen típusú "manágerek" eltűnnének. (de legalább is kisebb számban lennének jelen.)
Ennek az egésznek már olyan nagyon sok koze nincs a a jelenlegi vitához. Boccs. Folytassátok nyugodtan!:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 20. 00:53
Nem Csokasy nem használtad.De én akkor is mondtam mert ez az igazság.Ne haragúdj.Egyébként véleményem fenntartom a Fidesz 1998-ban jó feltételekkel vette át a gazdaságot,mint 1994-Hornék.Mégsem voltak képesek olyan jó teljesítményre mint azt tőlük elvártuk mármint a Fidesztől.Erre mondják focinyelven hogy a játékos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.Jó éjt,és ne hargúdj,ha félreértettél.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 22:55
Előzmény: #57  spade
halihalihali, a te f.szságot pallérozza a mi elménket, a mi f.szságunk meg a tiédet, hallottad már?
spade 2005. 07. 19. 22:51
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Hát emberek, igen nagy f@szságok vannak itten leirva...:)
kár is kifejteni, hogy miért annyira reménytelen...
Egyéb ként Fekete úr (szakmai)hitelét számomra pedig az méri, hogy a Leumi hitelbankot becsődöltette eltapsikolva több 10 milliárdot...erröl persze az ilyen elme acélozó riportokban általában nem beszél...
Ki érti ezt ?
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 22:40
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
szia töködön húúú de szánom bánom a múltkori rádnyögésemet, milyen igazad vót a buxszal! üdv a.r.p.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 22:18
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
"majd én alátartom a bögrécskémet"
*
Fej én találtad a szöget, arp pajtás :-)
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 22:16
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
szabesz, a te platformod az enyém is másik topikban is az "elfolyó" pénzek leszigeteléséről beszéltünk - mélyére látsz a dolgoknak. Érdemes azonban Quanto hozzászólásit még mélyebben értelmezni nagyon nagy tapasztalatot és bölcsességet látok bennük,
1.írta is hogy ő sem ért egyet Feketével mindenben ezért szerencsésebb lett volna ütköztetni a pacákot Lámfalussyval (ez zseniális ötlet).
2. a GDP arányos 60%-os hiányt is úgy írta (sztem), hogy az körte és alma összehasonlítás az adott országok adott gazdasági fejlődési pályájának tükrében.
3. Te írod "ebbe az allamba nem szabad
a penzt tolteni, mert csak elvesz." Igaz és igaz, de ez előtt feltett kérdéseket, amik elgondolkodtatóak: Kinek az érdeke? Nagy államadósság - hoppsz. Ki gondolná, hogy ekkora tétben is játszanak - és igen, miért ne?(csörögnek alattam a tantuszok)ebbe az államba nem szabad pénzt önteni mert elvész, ezt mondjuk mi akik hosszútávon itt akarunk élni. Mit gondolhat aki finanszírozza (önti a pénzt - hitelt bele) szerintem Ő azt gondolja: elfolyik a pénz? majd én alátartom a bögrécskémet, nem kell neked reform barátom - te csak dőlj hátra, érezd jól magad, fogyassz, pazarolj. kapsz eus pénzt támogatásként földre, k+f-re, infrastruktúrára (nekem is jó ez, okos leszel nekem dógozol, szép úton ótózok hozzád, fődre kapsz pénzt termelned is alig kő) hoppsz, hoppsz. No szóval elgondolkodtató
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 22:13
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Arp szava erre: klónnick.:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 21:53
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
"Minek kell mindenhova a fideszt fikázó megjegyzésekkel betolakodni?"
*
Ráa dásul nick-váltással.
Szép napot :-))
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 21:52
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
ok!
.
Egyébként beszélt itt vki lenézésről? Említettem én ezt a szót? Használtam itt valaha? Hm? Akkor meg!?
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 21:44
Nem!Hisz erre való a fórum.Bolond ki erre megsértődik.Tudom hogy senki nem hülye.Miért mondom a Fideszt?Mert így gondolom hogy mondanivalomhoz hozzá kell csatolnom,nem értem ez miért lenézés,ez a szó számomra ismeretlen.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 21:16
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
Először is, Bamakó veletek!!!;)
.
Másod szor: Engedd meg, hogy arp nevében én válaszoljak: Minek kell mindenhova a fideszt fikázó megjegyzésekkel betolakodni? Tudjuk, hogy akkor is volt minden, de nem kell ezt minden egyes témánál elmondani. Ha nem tűnt volna fel, itt (többnyire) nagyon jóltájékozott mindenki... Remélem nem sértettelek meg...>:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 20:54
Megint szólok,de ez a fórum azért van nem?Szeretnék valamit tisztázni van államadósságunk?Igen van de tudni kell róla hogy a Fidesz alatt is volt és azt nem azonnal kell visszafizetni.Egyébk ént most adták ki statisztikai hivatal hogy a Fidesz alatt is közel ennyi volt.A gazdaság pedig tényleg jól teljesít nem csak a tőzsdére gondolok.Most jön egy külföldi cég és nálunk ruház be,ezt az ellenzék miért nem mondja?
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 19:31
Mondjuk a főarbitrazsőr azokban az években Boros Imre volt.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 19:00
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
Elolvastam - ezert irtam az elozo hozzaszolasom. De orulok, hogy egyetertesz.
Arrol irtal, hogy meg kell nezni, hogy mit jelent azonos szintu eladosodottsag egy felzarkozo es mit egy fejlett orszag szamara. Erre irtam, hogy Magyarorszag allama sajna nem jol kolti el a penzet. Ennek strukturalis oka van, azaz ebbe az allamba nem szabad a penzt tolteni, mert csak elvesz.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 17:33
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Kedves Szabesz! Nincs ebben vita köztünk!
Ha mégis úgy gondolnád, olvasd el soraimat még egyszer!
P.S.
Fekete úr és a királyi TV tegnapi közös produkciója valóban nem ért sokat, azonban a felvetett téma több, mint érdekes. Itt kérek elnézést azoktól akik bel-politikát találtak a beszélgetésben, a topic-ban.
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 16:55
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
"Kinek származik előnye abból, hogy belépéskor nagyobb adóssághányadossal rendelkezik? "
Neki
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 16:43
Kedves quanto!

Persze, lehet beszelni arrol, hogy a felvett hiteleket jo celokra is el lehet kolteni: beruhazasok stb. Csakhogy most nem ez a helyzet. Az allamadossag novekmenye improduktiv penzszorasra lett felhasznalva (az autopalyak meg benne sincsenek a teljes osszegukkel, ugye), es FJ ezt vedi kritikatlanul.

Tehat ilyen kiadasi szerkezet mellett a GDP-aranyos eladosodottsag novekedese igenis rossz jel, akarmennyi is a maastrichti kriterium, akarmi is van Olaszorszagban (btw: onaluk is annak a jele a magas allamadossag, hogy minden renben van?).
Mendieta 2005. 07. 19. 16:37
Amikor reggel elolvastam a vonatkozó hírt, azt hittem oké, mára ennyi volt a móka. Mostmár látom, hogy ennek fele sem tréfa ami ezen a fórumon is megy..
Törölt felhasználó 2005. 07. 19. 16:33
igaz, nem fognak minket gyenge forinttal beengedni. A külföldi befektetők érdeke, hogy a nagy adósságot erős forinttal konvertálják át a forintban denominált kötvényeiket és lekaszáljanak. Ezért se hiszek abban, hogy a forintot ki akarnák szorítani a sáv gyenge szélére. Szóval nekik sürgős!

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek