Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 15:24

Hivatalos eredmény: Sólyom lesz a köztársasági elnök  

Ugrás a cikkhez
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=40&i=54981
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 06. 08. 00:57
#40
Örülök, hogy Sólyom nyert, de remélem, hogy fütyeszékkel előbb vagy utóbb megtörténik, hogy a nyúl viszi a puskát, mert a tegnapi "állatságokat" csak a rajongóik tarthatják Briliáns Taktikának. (Csak tudnám, hogy szegény Nyuszit minek kellett belekeverni, az világos, hogy a Kisvakond az előző rendszer egyik emblematikus figurája, de Tapsi Hapsival vajon mi baja lehet Áder Cucunak?)

A történteknek több pozitívuma van: a verseny ténye; a győztes személye; ill. általánosságban az, ha az ellenzék jelöltje nyer, ezzel is korlátozva a kormány túlhatalmát (hozzá kell tenni, sem a Sólyom, sem a Cica nem érezhette maga mögött valamelyik oldal teljes támogatását). Sőt, még fütyeszék eljárásában is van valami reménytkeltő: Mert igaz ugyan, hogy becsapták a szövetségesüket, megalázták azt az embert, aki bízott bennük; egyúttal az ex-AB-elnök államfővé választását találták legalkalmasabbnak, hogy kifejezzék, az Alkotmány némely pontja szerintük kissé felesleges cifraság, olyasmi, amihez nem muszáj ragaszkodni; ráadásul a részben talán az MDF-nek, de elsősorban inkább a szavakban "nép embere", "pártok feletti integrátor", "a függetlenség letéteményese", de valójában számukra csak idegenlégiós jelöltnek szóló erődemonstrációval még a megválasztás előtt jelezni akarták, hogy "Látjátok, ezek vagytok ti, ez vagy te: 13 szavazat! Úgyhogy, parírozz, Sólyom!"


Szóval, mindez igaz, de mivel ez már a sokadik példa a Fidesz konfliktuskereső politikájára, és mivel úgy tűnik, hogy a Dávid vs. Orbán Góliát meccs még csak most van kialakulóban, ezért én remélem, hogy az eset sokakban mélyebb nyomokat fog hagyni, mint az tulajdonképpen várható, és hozzájárul majd a Fidesz elszigetelődéséhez ill. az ezzel szükségszerűen együttjáró kádercseréhez. Egyszer úgyis bekövetkezne és szerintem jobb lenne előbb, mint utóbb, hiszen világosan látszik, hogy ezen a - rájuk megalakulásuktól jellemző - konfrontatív magatartáson, talán vezetőik habitusából következően, nem tudnak változtatni, márpedig a változatlanság még középtávon is több mint káros lenne, hiszen lassan felnőtt egy olyan generáció, amelynek szinte kizárólag "Fidesz-élményei" lehetnek - érthetően, hiszen a korban hozzájuk közelebb állók magatartásmintáit igyekeznek másolni - és nem tudom, mások hogy vannak vele, de egy Orbán Góliáton szocializálódott következő "élcsapat" nekem kissé fenyegető jövőképnek tűnik.
Törölt felhasználó 2005. 06. 08. 00:45
#39
Sziaztok!
Én nem tudom, hogy örüljek-e teljes mértékben, hogy Sólyom lett az új köztársasági elnök.(bár Sólyom alkalmas a pozíció betöltésére) Számomra a politika megint megmutatta a sötét arcát, aholcsak az érdekek, ahol csak a cél számít, ahol a számító magatartás dominál. Én személy szerint teljesen el vagyok keseredve, hogy csak ilyen módon tudnak köztársasági elnököt választani "drága" politikusaink.Az egész választás semmi másról nem szólt, mint az erőfitoktatásról.A politika véleményem szerint megint az emberek közé állt,mint a legutolsó választásnál,bár nem olyan mértékben.Megosztott a a közvéleményt.Kérdeze m én, hogy mit nyert ezzel az egyszerű választópolgár, avagy mi?(lehet,hogy ezt ők élvezik?!)
Üdv: Sazbolcs
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 23:43
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#38
Sziasztok!
Őszintén megmodva én is örülök annak, hogy Sólyom László lett a köztársasági elnök, pedig egyáltalán nem vagyok fidesz szimpatizás. Egy értelmiségi független köztársasági elnök, aki megalapozta már a nevét a köztudatban. Nem vagyok megelégedve a mostani kormánnyal,de az ellenzék felfogásával, politikai eszközeivel egyáltalán nem értek egyet.
clockworkorange!!
V éleményem szerint a "megosztás, árokását"-t sokkal inkább előidézik a hozzád hasonló gondolkodásúak, mint a
"ballib nihilek"-é.
A "Hajrá Magyarország......" -mondással az egyik bajom, hogy szerintem sem ide való, a másik pedig, hogy egyértelműen a jobboldal megosztó politikájának a jelmondatává vált.
Üdvözlettel:
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 22:34
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#37
Pollen!
Kepzeld el; mszp nepszerusege (ha) zuhan, mi marad az szdsz-nek ? Nem sok minden. Viszont ha az mdf is elpatkol, akkor az szdsz mar spekulalhat, hogy ok fontosak lehetnek a fidesz szamara, mivel ; vagy kormanyoznak abszolut kisebbsegben, vagy ; Figyesz ! kez kezet mos, ide a pacsit. Szoval , majd meglatjuk, de most meg nincs minek kikopjek a boci csocset.
Na udv ;
Mendieta 2005. 06. 07. 21:14
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Mádl hál' Istennek nem folytatta..
Szerinte m most nagyon-nagyon sokan örülnek annak, hogy ismét egy független, ha lehet talán még határozottabb köztársasági elnökünk lett. Össze sem hasonlítható a két jelölt..
A csillagok különlegesen ritka állására volt ehhez szükség. Ezért ha leírom azt, hogy hajrá Magyarország, akkor kérlek ne a kétség kívül létező ám meggyőződésem szerint marginális menyniségű gőgös suttyók reprezentánsát lássátok bennem, hanem azt akinek egyébként magam is mindenkit feltételezek, aki a javát kívánja ennek az országnak.
Az szdszről pedig annyit, hogy ezzel a húzással ismét bebiztosították a bennmaradást.. és ennyi volt a cél. Persze nyilván sokaknak elfogadhatatlan volt Szili.. hát persze. Mint annak idején d209. Ezúttal szerencsére a cél más volt. A csillagok..
.
Éljen Dr. Sólyom László!!!
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 19:20
Előzmény: #14  opposition2002
#35
Sólyom nem fog folytatni semmit, mert Mádl se folytatta.
Szerintem itt még nagy meglepetések lesznek, föleg a Fidesz gyözelme után,
mert végre ismét(de az is lehet hogy elöször) független Köztársagi Elnökünk lesz.
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 19:09
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#34
Érdekes gondolat...Bár nem hiszem, hogy az SZDSZ odahúzodna...Inkább maradnak függetlenek...ha már kenyértörésre viszik a dolgot...(de sztem ez sem fog megtörténni...)
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 18:28
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#33
Vegul is egyet ertek azokkal, akik megszoltak tobbek kozott engem is, a "hajra magyar..." - zasert.Nezzetek el ezt a kis dolgot, ami tenyleg nem tudni, hogy hova is valo valojaban. Falsh jol megmondta, Slash meg azt mondta, hogy ;" blablabla... a wc papir az mindenkinek wc papir".
Szadeszek taktikaztak, nem maradtak el a fideszektol. Mit kepzeltek kell ezeknek Gyurcsany haldoklo partja, okosabbak ok annal, hogy sokaig egy hajoban evezzenek azokkal, elobb utobb lesznek jelek arra, hogy fideszekhez huzodnanak, sot , meg egy jelenlegi koalcio folbomlast is el tudok kepzelni akar jovo ev elejere. Ez mar az elso komolyabb jelnek veheto. Es , hogy most ez sem ide illik; most nem fogok atmenni ezert egy masik topicba, mert addigra mar engemet sem erdekelne.
udv ; jp
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 18:10
Előzmény: #31  jancsika
#32
Akiket érdekelne tartok tőle nem innen fogják megtudni...
jancsika 2005. 06. 07. 18:05
Előzmény: #30  jancsika
#31
Sehogy. Akkor meg nem mindegy kik ütik egynmást.
A hér híre úgysem ez, hanem , hogy megvan végre az EBOLA ellenszere.
Ez nem érdekel senkit?
jancsika 2005. 06. 07. 18:04
Előzmény: #29  jancsika
#30
És hogyan reagált a hírre a Microsoft?
jancsika 2005. 06. 07. 18:03
Előzmény: #28  minden6ó
#29
És hogyan reagált a hírre a Humet?
minden6ó 2005. 06. 07. 17:53
Előzmény: #27  minden6ó
#28
Bocs : Kunczéék.
minden6ó 2005. 06. 07. 17:53
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
Sziasztok.
SZDSZ rajongók.
Úgy gondoljátok,hogy ha Kuczéék hagyják szavazni a szadeszt,mindenki Szilire voksolt volna tőlük???
Ha jól tudom,csak 3-an akartak felmentést kérni a szavazási tilalom alól...
Lehet,hogy nagyobb fölénnyel nyer Sólyom,ha a szadesz is szavaz?
Akkor itt most ki nem támogatta Szilit???
Csak kérdés.
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 17:20
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
Én is örülök, hogy Sólyom lett a köztársasági elnök! Remélem folytatja elődei remek munkáját!
"Hajrá Magyarokról!" annyit, hogy semmi baj sincs vele, csak nem illik ide! 1 versenyen kiabáljátok nyugodtan...
de itt magyar köztársasági elnököt választott a Magyar Parlament, amiben magyar képviselők ülnek, akiket a magyar polgárok választottak meg...uh hova is hajrázzunk???
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 16:51
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#25
:-))
.
Egerszegivel együtt pityeregni a Kossuth téren az is csorda szellem, meg újjongani Gyurcsány odmondogatós beszólásaikor, az is az. Aki az egyik oldalon áll az a másikat látja így, aki meg a másikon az az egyiket. Ez már csak így van. Szociálpszichológiai esettanulmányok vagyunk a legtöbben, mégpedig éppen azzal, hogy azt hisszük, hogy mások azok. :-)))
allergia 2005. 06. 07. 16:46
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
clockworkorange! akarsz róla beszélni?
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 16:40
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
Azért remélem nem kaptál agyvérzést!
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 16:34
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#22
tegyed.
én sem szeretem a hajrá magyarozást, de SOSEM savazok ballib nihilekre, akik ha így megy elcsesznek minden elúsztatják az országot és trágyát és adósságot hagynak maguk után, meg a holdudvart kistafírozva.
aki kicsit értelmes, ismeri Sólyom habitusát, lés tudását, meg Szili érdemesit, sosem savazott volna SZKra.
a szadesztól meg az lett volna a bátorság ha lelkiismeretük szerint páran szavanak SZLre is.
imádom megint a megosztás, árokását, mit ittten kedves balosk tsináltok. a tetteket is kell néázni, nemcsaka retorikát, és GYF csak hazudik és oszt, semmit jót nem csinál. ehhez az egész kormány is aszisztál, beleértve szadeszt is aszisztáél, hétha bejön a debattőrség.
de nagyon durva bux lesza vége 2006-ban, mert még 1x olyan ígérethalmazt és mindenki egymásnak ugrasztását románokkal riogatást már nem hisz el a nép mint 2002-ben.
akkor mostan ki itt a csorda, nem az mszp?
Törölt felhasználó 2005. 06. 07. 16:29
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
ok, de a másik oldal sem jobb... ...de nem is bal!!!
.
Egyébként nekem is vannak komoly fenntartásaim a fidesszel szemben, hiszen 2002. óta baloldali párt lett, s abból -mint tapsztaltuk is- jó még nem sült ki keleten...
.
Bár a neoliberális oldal sem jobb, mert az is egy szélsőség felé tartó folyamat részese...
.
Üdv.

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek