Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 15:45

Romának vallja magát a roma tinédzser támadója  

Ja, igen, cuminak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2005. 05. 23. 10:23
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
Wedge,
.
"100-ból 98 ember roma a börtönökben"
.
Ez közkeletű tévedés vagy szándékos túlzás, bár a tényleges arány (50%) is nagyon magas.
elemes
elemes 2005. 05. 23. 10:22
Előzmény: #17  elemes
#19
Hm, ebben az esetben a printable verzió kevésbé olvasható....
.
http ://index.hu/velemeny /eheti/kard/
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 10:18
Előzmény: #16  matgab
#18
Ha hosszútávon megnézzük, hogy 100-ból 95 támadásban romák vesznek részt, és 100-ból 98 ember roma a börtönökben. Hosszú távon ezekkel a kisebbségi jogi rugdosódásokkal nem hinném, hogy jól járnának a kisebbségek védői...
Az, hogy 10-20 embert megkéselnek naponta a romák azt le se szarja senki mert az kurvára természetes nem??? Kapja be a faszomat az aki ezeknek a jogáért elkezd pattogni. (majd az arcába röhögök amikor megverik vagy valamelyik ismerősét. Kíváncsi vagyok, hogy még akkor is pattogna-e a jogaikért) Amúgy van több rendes cigány ismerősöm, de ők ezeket úgysem veszik magukra... (csak ennyit erről)
elemes
elemes 2005. 05. 23. 10:17
#17
Ezt olvassák el azok, akik egyébként szeretik Worluk (Tóta W. Árpád) stílusát (bár most valami baja eshetett, mert nem istenfaszázik).
.
ht tp://index.hu/veleme ny/eheti/kard/?print
matgab 2005. 05. 23. 09:57
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#16
Kedves Jogtanácsos!
Sajnos nem értem teljesen amit írtál, de írtad, hogy hogy éreztem magam nyugaton...
Amikor külföldre mentem, akkor nem azt próbáltam meg hangoztatni, hogy ott nekem mennyivel különb elbánásban kell részesülnöm, mint az ott élőknek, hanem megpróbáltam én alkalmazkodni és beilleszkedni, ott úgy élni, hogy ne én legyek az aki mindig hangosan kiabál, hogy észrevegyék, hogy ott vagyok, mint kisebbség, hanem próbáltam úgy élni, hogy jó legyen mindenkinek hogy én ott vagyok...
És ennek köszönhetően nem vertek meg se Romániában se Szlovákiában, se Franciaországban...
Sajnos nem is marad más választás, mint hogy a normális emberek elagyják ezt az országot, ahol mindenki különb eljárást igényel magának, mint a többség...
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 09:19
Előzmény: #13  matgab
#15
Nahát, gondoltam én,hogy nem úgy történt,hogy csak ránéztek az meg mindjárt leszúrta!Elötte volt szóváltás amit biztos a későbbi áldozat kezdett,ezek szerint meg is fenyegette késsel,az meg válaszolt karddal!Persze ezt elfelejtették mondani!Ha meg azóta már életveszélyesen meg is fenyegették,azon meg nem is csodálkozom!Ez jellemző!Éljünk együtt szeretetben,ha megütik egyik orcádat ,tartsd oda a másikat is!
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 09:15
Előzmény: #13  matgab
#14
És itt mindenki biztos abban, mit a médiából tud ? És itt mindenki el is tudja fogadni azt, hogy valaki romának vallja magát, mint "hagyományôrzô" ? És itt mindenki szerint a szamurájkard, a láncos bot a hagyományôrzéshez tartozik ? És itt volt már valaki nyugaton ? És ott már érezte, hogy milyen nem "nyugatinak" lenni ? És ezek után még képes olyanokat írni, mint matgab ?
Egyébként: tényleg nem kell ebben az országban élni ? Nemcsak a kisbbséget lehet (ki)utálni, hanem a többség magát kisebbség érzô egyedei is kereshetnek jobb helyet, ha kibírhatatlannak érzik a helyzetet.
matgab 2005. 05. 23. 09:04
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Összefogalaló :
Na akkor amit még a hétvégén megtudtam...
Tehát nem csak az a támadó, az áldozat roma gyerek volt, aki láthatóan jó körülmények között élt és bár édesanyja a rendőrségnél dolgozik (gondolom akkor édesapjának köszönhetik a fényes életmódot) ennek ellenére nyomozott ellene a rendőrség zsarolás és csalás/lopás gyanujával...Az is kiderült, hogy támadóját azóta életveszélyesen megfenyegette... Valamint nem romasága támadott rá a roma, hanem azért mert beszólt neki valamit (ami nem lenne ok a szurkálásra azért sztem...)
Egy a lényeg: két idióta, garázda roma összevérzi a 21-es buszt és ezután a média piedesztálra állítja őket, és elítél, lefasisztáz egy izraelita engem /minket mint magyarokat, mert nem vagyok elég toleráns...Hát valóban nem... és egyre kevésbé...Senki nem születik rasszistának, de ha nem lehet együtt élni valakikkel, akkor mi van?
Bocsánat ha valaki számára sértő volt,de melyik része nem igaz?
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 23:37
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
MAR ELNEZEST DE ERROL VALAMI INFO A MEDIABAN,VAGY EZ MELLEKES:
2005. május 20., péntek 20:14
Megvert egy katolikus papot egy gyászoló roma család tagja Budapesten, amiért a plébános idő hiányában nem tudta megszentelni az elhunyt sírhelyét. A támadó szabadlábon védekezhet.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 21:05
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Kamu dumának szenzációhajhászásna k ne dőljön be senki. Az én különbejáratú véleményem az, hogy nem azért szúrták le, mert roma. Biztosan megvolt rá a saját felfogott okuk. A mellette ülő is az volt mégse bátották. Meg aztán ha azért fogtak volna bele, nem érik be egyel.
Magyarországo n a fasizmus a kissebbségeknek egy olyan elhanyagolható szintű és elfojtott kissebbsége, ami ilyen tettleges dologgá nemigen tud fajulni. Főleg nem szervezetten.
A fasizmus egy olyan ellenségkereső és ezért önmagában bukásra ítélt (mert ugye mi lenne ha már elfogyna a célpont) politikai irányzat ami a fajgyűlöletet kizárólag a hatalomelragadás és megtartás miatt találta ki és alkalmazta. Ha már nevén nevezzük akkor itt fajgyűlöletről lehetne szó, de jelen esetben szerintem arról, hogy talált valamit a média amire ezeket a jelzőket rá lehet húzni. (de úgy néz ki hogy most nem jött be:)
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 19:20
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Tokos,
szerintem nem egyenlő mindenki. Ahogy azt a TGM=fasiszta képlettel szépen levezetted. Szeretnék még néhány érvet hozzátenni:
.
Hány csavargót kellett volna ráállítanunk az ügyre, hogy Neumann János helyett feltalálja a tárolt programú számítógépet? Százat? Ezret? Milliót? Lehet hogy egymilliárd sem lett volna elég? Ha így van, hogy mondhatjuk azt, hogy az emberek egyenlők?
.
Törvény előtti egyenlőség? Ugyan már miért? Az az ember, aki egész életében tisztességesen adózott az országnak, letöltötte a kötelező katonaságot, állami és magánvállalatoknál komoly termelési eredményeket ért el, ugyan már miért kapjon azonos büntetést mondjuk egy pofon elcsattanása esetén, mint a lusta, írni sem tudó, segélyen tengődő falurossza, aki naponta verekszik, megalázza, félelemben tartja a környezetét és rendszeresen berúg? Ha nem az idióta elrettentést tűzzük ki a Btk. elejére (ami néhány liberális politikus erőszakosságának eredményeként lett a jelenlegi Btk. alapelve), és amely több száz éve bizonyítottan működésképtelen más országokban is, hanem a megjavítás, korrigálás a cél, akkor igenis figyelembe kell venni, hogy kinek mi hozhat javulást. Persze rögtön kiderülne, hogy a szigorú börtön a legtöbb embernek csak romlást hoz (a svéd 15%-kal szemben nálunk 85% a visszaeső). Na de ez megint olyan szokatlan cselekedeteket követelne a politikusoktól, mint a gondolkodás, a tények megtekintése, kielemzése. Helyette marad az egymással ordibálás és a saját zsebek tömése. Ez itt a vadkelet, kérem szépen!
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 18:28
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#9
"Vagy egyenlők vagyunk, vagy nem vagyunk emberek."
Na igen, megint előjött a mindenki egyenlő duma. Nem tudom, emlékeztek-e, de a kommunizmus is ezen alapult. Azt hiszem, be kéne vágni ezt a szöveget is a sufniba, mint a kommunizmust.

Én nem gondolom, hogy mindenki egyenlő, nem gondolom, hogy egyenlő lennék egy gyerekgyilkossal, vagy egy náci bűnözővel. Sőt azt gondolom, minden ember különböző, és éppen ez a szép. Vannak Einsteinek, Galois-k, Bólyaik, és vannak Győzikék is. Mind különbözőek. Nem az a lényeg, milyen színű a bőrük, hanem az, hogy mit tesz le az asztalra. Egyiktől ennyi futja, másiktól annyi. Egy biztos, a cselekedetei alapján érdemel tiszteletet, nem azért, mert homokos, narkós, zsidó vagy éppen roma.

Persze a jogaink egyenlőek, mindenkinek adasson meg ugyanaz a jog, és tegyük mellé, ugyanaz a kötelezettség is.

De véletlenül nem így lenne, tegyük fel, hogy tényleg mindenki egyenlő. Mivel tudjuk, hogy vannak fasiszták, és van egy TGM-ünk is, és mivel mindenki egyenlő, ők is egyenlők. Formalizálva:

TGM = fasiszta.

Akkor most tényleg mindenki egyenlő?

És, ha már a fajüldözésnél, fajgyűlöletnél tartunk, talán érdemes lenne TGM-nek is felülemelkedni bizonyos érzelmein. Pl. azon, amit irántunk, magyarok iránt érez.
matgab 2005. 05. 20. 16:57
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#8
"Nem most kellett volna kijönnünk, hanem tizenöt éve folyamatosan kellett volna zörgetnünk a rácsokat, betörnünk az ablakokat, és kimondani, hogy fajüldöző országban nem kívánunk élni."
Nem muszáj itt élni! Senkinek sem!
Sőt én minden nap bemutatnám, hogy milyen jól élnek a romák kanadában az USA-ban az Antarktiszon! És, ha nekik tetszik, akkor menjenek!Aki legalábbis nem tud együttélni az itt élő többséggel!
Az is tetszik, hogy már 15 éve kéne zörgetniük a rácsokat...Hát zörgessék, akkor se lesz több kaja...:)
Az ilyen nyilatkozattevők csak felmérgesítik az embert! Élhet itt akárki, de ne próbáljon előnyt kovácsolni abból, hogy nem a többséghez tartozik...És ez az egész nem is erről szól, meg nem a cigányokról, hanem arról hogy addig hangoztatja a média (és annak vezetői,) hogy a kisebbséget itt bántják, meg minden, amíg a többségnek sikerül befogatni a pofáját és bárki aki kisebbségnek mondhatja magát az privilégiumokat próbál meg kiharcolni...
És ezzel így vannak az izraeliták, a melegek, a volt kommunisták, a politikai üldözöttek, a romák és mindenki, aki nem együtt próbál tisztességesen élni, hanem a múlt sérelmeit próbálja újra és újra felhánytorgatni és abból a maga számára előnyt kovácsolni...Miért van az, hogy a sváb kitelepítések, a kommunista rezsim alatt sínylődő parasztok, (kulákok), a magyar kitelepítések (szlovákiából), az erdélyi falurombolás és annak következményei, vagy a délvidék eseményei nem témák a médiában? Miért mindig a fentebb említett dolgok a témák? Ha ez nem tudatos akkor semmi.Ez az ország a normális emberek részére valóban élhetetlen, a sok bűnözőt, immorális, abnormálist meg akinek esze van az itthagyja és próbál találni vmi mást, jót!És a slepp meg itt marad(t)...
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:13
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#7
Ja persze fajüldöző országban élünk!Na ne már!Talán fajüldöző világban élünk,éltünk és élni is fogunk!Mert mindíg lesz valami valaki aki különbözik valamiben!Mondjon nekem már valaki olyan országot ahol nem történt történik valamilyen megkülönböztetés!Saj nos ez benne van az emberiség,de talán az egész élövilágban!Mindíg lesznek olyanok akik a mást,v.az ismeretlent nem fogadják be!Borzasztó hogy ilyen előfordul,hogy valakit(mindegy hogy roma) leszúrnak!Csak úgy!Ki sem rabbolták,hogy legalább az volt az indok!Nem!Csak mer úgy tartotta kedve!
fribell 2005. 05. 20. 16:13
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Most olvastam éppen, hogy Horváth Aladár szerint a "mélymagyar" elvárásnak akart megfelelni a tettes.
Tehát biztos, ami biztos mégis a magyarok a fasiszták. Legalábbis a "mélymagyarok".
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:05
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
Akkor mostmár tudjuk, hol kell keresni ezeket a rohadék fasisztákat. Hogy pusztulna el minden fasiszta.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:00
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
"Egy fiút leszúrtak a fasiszták" - TGM beszéde a Moszkva téren
NOL • Népszabadság Online • 2005. május 17.
A helyszínen készült jegyzet alapján közöljük a 15 éves cigány fiú elleni támadás miatt tiltakozó gyűlésen elhangzott beszédet.
Egy fiút leszúrtak a fasiszták - ezért mi most kijöttünk az utcára. Hogyan jutottunk idáig?
Itt senki sem megy az utcára azért, mert az oktatásban szegregáció van, vagy azért, mert alig vannak cigány egyetemisták, vagy a nyilvánosság előtti megalázásokért, vagy azért, mert az állítólagos demokratikus politikai közösség magától értetődőnek veszi, hogy ez a fehér férfiak politikai közössége.
Ne csak akkor menjünk az utcára, amikor már vér folyik, hanem már sokkal korábban, amikor az aggasztó előjelek elszaporodnak. Nem most kellett volna kijönnünk, hanem tizenöt éve folyamatosan kellett volna zörgetnünk a rácsokat, betörnünk az ablakokat, és kimondani, hogy fajüldöző országban nem kívánunk élni.
Nem csak karddal ölnek itt, hanem szavakkal, törvényekkel, rendeletekkel, vagy éppen a törvények és rendeletek kijátszásával, gúnyos kis újságcikkekkel és lebiggyedő ajkakkal a képernyőn - és kit ölnek? fivéreinket és nővéreinket, a magyarországi romákat.
Én a kiváltságosok, a fehér férfiak közé tartozom, de tudom, hogy ezek a kiváltságok nem illetnek meg. Vagy egyenlők vagyunk, vagy nem vagyunk emberek.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 15:53
Előzmény: #2  matgab
#3
Én egyébként már azon gondolkodtam, hogy mindig, mikor egy roma rátámad egy mifajtánkbélire, akkor én is antirasszista tüntetést fogok szervezni.

Félek sokat kellene bajmolódnom a szervezésekkel...
matgab 2005. 05. 20. 15:46
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
Média félretájékoztatásnak ...Vajon nem látta a kicsávó, hogy nem skinhead-ek támadtak rá?

Topik gazda

tokos
3 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek