Topiknyitó: Portfolio 2018. 05. 27. 18:03

Nem hogy megoldódik, tovább nõ az angliai magyarok rejtélye  

Ugrás a cikkhez
A tavalyi év végén 98 ezer magyar állampolgár élt az Egyesült Királyságban - derül ki a héten megjelent hivatalos statisztikából. Ezzel szemben mások (például a Portfolio is) 250 ezer körülire becsülik a szigetországban élõk
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 18. 01:56
Törölt hozzászólás
#13
elemes
elemes 2018. 05. 28. 09:32
Előzmény: #8  pitcairn2
#11
a UK chiild benefit összege
.
egy gyerek után havi kb 33 ezer forint
két gyerek után havi kb 55 ezer forint
három gyerek után havi kb 77 ezer forint
négy gyerek után havi kb 100 ezer forint
.
magyarországon már három gyerek után havi 150 ezer.
.
csak így tovább, minden szavad világítótorony: aki nem akar zátonyra futni, elkerüli :-)
elemes
elemes 2018. 05. 28. 09:24
Előzmény: #8  pitcairn2
#10
szokásod szerint tévedés :)
elemes
elemes 2018. 05. 28. 09:24
Előzmény: #2  mro
#9
1. stabilitás, kiszámíthatóság, perspektíva.
.
2. alapvetően a fiatalabbak mentek ki, és közülük a bátrabbak. a gyerekvállaláshoz mindkettő fontos.
.
szóval a "szülj még egy magyart" kampány sikeresebb lenne, ha a bátor fiatalok itthon is látnák a kiszámíthatóságot, a stabilitást és a perspektívát. de hát nem látják.
pitcairn2 2018. 05. 27. 18:23
Előzmény: törölt hozzászólás
#8
a "child benefit" a kulcsszó...
még K-Európából is föl lehet venni az UK segílyt...
PusztaPutyin 2018. 05. 27. 18:21
Törölt hozzászólás
#6
pitcairn2 2018. 05. 27. 18:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#5
vagy csak több segílyt lehet kapni az ángliusoknál...
PusztaPutyin 2018. 05. 27. 18:16
Törölt hozzászólás
#4
mro 2018. 05. 27. 18:04
Előzmény: #2  mro
#3
ssa -> tja
mro 2018. 05. 27. 18:03
Előzmény: #1  portfolio
#2
> De hogy születhet ennyi magyar gyerek Angliában?
> ...
> Nagy-Britanniában a kerekítve százezer magyarra jutna 3 ezer születés, ami több mint háromszorosa a magyarországi rátának
.
Ez nagyon szubjektív, de amikor ott laktam, sokkal magasabb volt a szaporodási kedvem. Sokat ismerkedtem, aktív életet éltem stb. Utána az újra Magyarországon levés visszavetette a kedvem. (Azóta újra nem Magyarországon élek, de nem ezért.)
.
Nem tudom, miért van ez. Az biztos, hogy nem a fizetésem vagy az anyagi biztonságom. Viccesen arra gondoltam, hátha a hálózati vízbe kevernek valamit Magyarországon. De aztán áttértem ásványvízre - más okokból - szóval ez az ok kizárva :-) Az is biztos, hogy nem a szép lányok hiányoznak Magyarországról.
.
A legjobb tippem, hogy a magasabb általános jólét, biztonságérzet és civilizációs szint miatt nyitottabbak egyás iránt a nagyjából hasonló társadalmi rétegben levő emberek, magasabb a bizalmi szint, spontánabbul tudnak viselkedni az emberek, erősebb társas életet élnek.
.
Magyarországon nincs ilyen biztonságérzet, még jól kereső szakmákban sem, mert, ismerve a magyar kormányt, bármikor elindulhat egy országroppantó eladósítási ciklus (medgyessi-gyurcsány k..mány) a szokásos maffiázásokkal, vagy egy kézileg beavatkozó, hatástanulmányok nélkül improvizáló, pillanatok alatt bármilyen tervezhetőséget fos Mészáros Lőrinc félék kedvéért tönkretenni képes k..mányunk.
.
Az egyéni egzisztenciák sebezhetősége a tartós, gyerekvállalásban kiteljesülő kapcsolatok létrejöttét és fenntarthatóságát gátolja. A magyarok emellett gyakran parasztabbak egymással, ami miatt Magyarországon úgy telik a nap, hogy az ember azt latolgassa, paraszt módon eleve ne köszönjön, vagy köszönjön, de van rá 50%, hogy nem köszönnek vissza, de akárhogy is, kerüljük a szemkontaktust, utáljuk a vevőt, jöhet a PIN kód!
.
De kulturális okai is vannak. Úgy tűnik, sok magyar nő fut az audik vagy tetkós karizmok iránt, rövid távú szempontok szerint. Sok magyar férfi erre optimalizál. Szóval a kereslet és kínálat találkozik. Ez viszont sztereotipikus futó kapcsolatokat eredményez.
.
Angliában viszont kiderül, hogy jé, normális a másik ember, és hoppá, ő is rendelkezik valamiféle egzisztenciával, tud ő is érvényesülni - nem fekete BMW, tetkós kar vagy feltöltött ajkak által - és van idő és mentális tér a kapcsolat fokozatos mélyítésére.
.
Meg persze tényleg sok a ... nem is azt mondanám, hogy fiatal, mert persze főleg az, hanem hogy az aktív életet élő ember. Aki passzív életet él, könnyen megreked hazájában vagy akár közelebbi szülőföldjén, aki Magyarországról Londonba kerül, és ott meg is állja a helyét, az statisztikailag várhatóan eleve egy aktívabb, intenzívebb életet él, mint a magyar átlag.
.
Mindazonáltal, a százezres becslés durván alulbecsli a magyarok számát, én is 2 - 300 000-re tenném. Ahhoz képest a gyerekvállalási kedv nem is kiugró, de sokan vannak, akik adósrabszolgák, kimennek, hogy a svájci frankos ingatlanjukat tehermentesítsék, és kuporgatnak, vagy bentlakásos ápolói stb. "önkéntes" kötöttséget vállalnak. Vagy kénytelenek többekkel együtt bérelni a drága bérleti díjak miatt, ami ugye nem kedvez a családalapításnak... ami így kitolódik.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók