Topiknyitó: Tazsomaru 2016. 11. 27. 15:14

Grid és Martingale stratégiák  

Áthoztam ide a témát, mert csak tönkre teszi a másik topikot.

-----

"Pontosan olyan, mintha feltettnél 10 zsetont a pirosra és 5-öt a feketére. És akkor elmondhatod, hogy mindenképpen kerestél."

Abszolút nem olyan.

Inkább olyan mint amikor 1-1 zsetont teszel a feketére és a pirosra is, majd ahol nyersz ott marad az egy zseton, ahol pedig vesztesz ott mindig növeled. Mikor kiegyenlítődik a pirosak és feketék találata, akkor nyereségben lesz a stratégia. Persze ez csak akkor működne valójában, ha nem volna a 0 a játékban és nem lenne limit minden rulettasztalon.

A lényeg a valószínűségen van. Nem kell találgatnod, hogy piros, vagy fekete, hisz az egész asztalt lefeded, azaz mindegy, hogy le vagy fel mozog az árfolyam egyik pozi nyer. A másik oldalt viszont ki kell menedzselni nyerőre és ez az amin a legtöbben elvéreznek.

Ettől függetlenül veszélyes stratégiának tartom és inkább lebeszélnék róla mindenkit.

Ha valaki tőkeáttéttel csinálja ezt, az jobb, ha minél előbb elbúcsúzik a számlájától.

Viszont elméletben el lehet vele játszani, erőssen trendelő piacon, hogy is lehetne kimenedzselni a veszteséges oldalt.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 16:21
Előzmény: #438  Törölt felhasználó
Azért fizetek, hogy hozzak egy ellenpéldát (145)-re.
Ha a szemdednek hiszel, akkor látod, hogy így is kihoztam belőle két nyerőt. Rögtön elsőre. Ezért képvisel értéket.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:19
Előzmény: #436  Dehogynincs
DAX pontokról beszéltünk a példában (mintha DAX határidővel kereskednénk).

És én vagy 100-szor leírtam, hogy UGYANABBAN az instrumentumban értelmetlen a szembenyítás.

Ha te másról beszéltél, akkor két eset van:
- Vagy megpróbálsz kifarolni 400 hozzászólásnyi vitából, miután többen is beszálltak és rájöttél, hogy nincs igazad. Nem valami korrekt megoldás. De nem lepne meg.
- Vagy nem olvastad el, amiket írtam. Akkor meg magadra vess. Úgy vitázni, hogy nem olvasod el pontosan az állítást/állításokat, az a no komment kategória. (fura módon, rajtad kívül, akik csak bekapcsolódtak, mindenki pontosan értette miről van szó)

Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:18
Előzmény: #437  Dehogynincs
Miért fizetsz azért, hogy kevesebb információ birtokában hozz meg egy döntést, ez miért képvisel értéket?

Ha kötelező lenne kevesebb információ birtokában döntést hoznom én ezért pénzt kérnék és nem adnék.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 16:15
Előzmény: #435  Törölt felhasználó
Nem a semmire fizetem, hanem arra, hogy kevesebb infóm van, mintha később lépnék be.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 16:14
Előzmény: #434  Törölt felhasználó
Itt a (4)

(#4) Re: Grid és Martingale stratégiák
Értékelés: 0
előzmény (#1: Tazsomaru) | válasz erre | vasárnap, 15:37
Ha lefeded az egész asztalt, akkor a pénzed 1/37-edét odaadtad a kaszinónak BIZTOSAN, miközben te meg BIZTOSAN NEM KERESTÉL SEMMIT.

Ha a tőzsdén "lefeded az asztalt" (= longot és shortot nyitsz ugyanabban az instrumentumban), akkor biztosan odaadod a pénzed x%-át a brókernek, miközben te biztosan semmit se keresel. Nagy üzlet. "

Ebben már valóban benne van az "ugyanaz az instrumnetum".

Akkor meg azt nem értem, hogyan csinálhattál az én lépéseimmel egyenértékű vagy jobb lépéseket, ha én certikkel játszottam, de nem egy instrumentummal, hanem kettővel.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:09
Előzmény: #433  Dehogynincs
Tessék ott van, hogy dupla jutalékot fizetsz a semmire. Akkor most mi is a gondod?
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:08
Előzmény: #431  Dehogynincs
Csak a topic első oldaláról:
#2, #3, #4, #13, #16, #19-es hozzászólásokban írtam.

Miért kötekedsz? Rájöttél, hogy nincs igazad és így próbálsz kimenekülni a helyzetből?
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 16:07
Előzmény: #430  Törölt felhasználó
Megnéztem a (2)-őt is. Nagy tétben le merem fogadni, hogy a TL75 long és a TS65 short.

"(#2) Re: Grid és Martingale stratégiák
Értékelés: 0
előzmény (#1: Tazsomaru) | válasz erre | vasárnap, 15:24
"Inkább olyan mint amikor 1-1 zsetont teszel a feketére és a pirosra is"

És ennek mi értelme van??? Ez olyan, mintha nem tennél fel semmitaz eredmény szempontjából. Csak 2-őt kockáztatsz a nullával.

Pont így semmi értelme nincs a tőzsdén 1 short és 1 longnak. Csak a semmire fizetsz dupla jutalékot...."
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:06
Előzmény: #429  Törölt felhasználó
Kérlek írd le, hogy mi értelme van a szembenyitásnak, pénzügyi vagy pszichológiai megközelítésből.

A kereskedési példa két lépésből áll:
1) short + long = fedezett pozíció, nincs árfolyam kitettség (nem tudunk se nyerni se veszíteni)
2) lezárjuk a short és a long közül az egyiket és lesz árfolyam kitettségünk (ezután vagy nyerünk vagy veszítünk)

Milyen hozzáadott értéke van az 1) lépésnek ahhoz képest mintha kivárnánk és csak a 2) lépést hajtanánk végre?
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 16:05
Előzmény: #430  Törölt felhasználó
Tűvé tettem (145)-öt, de egy szó sincs benne isntrumentumokról.

(#145) Re: Grid és Martingale stratégiák
"Matematikailag teljesen igazad van, de ők azt veszik alapul, hogy folyamatosan adnak vesznek hiába van aktuálisan pl. 100 long 100 short nyitva jó esetben az állandó nyitás-zárás miatt realizálgatnak nyerőket."

Tudod miért nincs igazad? Mert a tegnapi vitában BudFox és Tazso is egyértelműen leírta, hogy első lépésként nyit longot és shortot is.... És ez az, ami mindenképpen értelmetlen. Amúgy igazad van...
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:02
Előzmény: #428  Dehogynincs
Ne szórakozz. Itt van 400 hozzászólás. Miért egyet ragadsz ki?

#2, #3, soroljam? Az egész topic innen indult... Ne kezdj kötekedni, ha nincs ellenérved, mert azzal csak magadat égeted...
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:00
Előzmény: #419  Törölt felhasználó
Pedig, de. Pont arról szól a vita, hogy a két rendszer mennyiben különbözik, vagy mennyiben nem.

Mondjuk e tekintetben csodálom Dehogy türelmét, hogy hagyja magát hülyézni úgy, hogy a másik okosok még a vita lényegét sem fogják, na meg gyakorlatilag semmire nem is reagálnak érdemben.

Nehéz másra gondolni, mint hogy itt csak a lehülyézés a lényeg.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 15:59
Előzmény: #425  Törölt felhasználó
"A bő 400 hozzászólásból (amiből szerintem 250-300-at én írtam) kb. 100-150-szer írtam le, hogy a jutalék miatt az... Kár most ezt is megpróbálnod letagadni."

Nem értem. Tűvé tettem (145)-öt, de nem találom a kidobott pénz említését.
Azzal vitatkozom, amit ott leírtál. Nem azzal, amire gondoltál.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:59
Előzmény: #426  Dehogynincs
"Nagyjából."

NEM nagyjából, hanem PONTOSAN 0. Ugyanabban az instrumentumban.

"Mást a TL75 és TS65 tőkeáttétele és kiütési ára."

Hát persze. És mit írtam a kezdetek óta? Hogy UGYANABBAN AZ INSTRUMENTUMBAN értelmetlen az egyidejű szembenyitás. A TL75 és a TS65 nem ugyanaz az instrumentum. Külön leírtam, hogy opcióknál is van értelme kvázi szembenyitni (LC+LP) és leírtam nevesítve, hogy mivel a certi az tulajdonléppen opció, ott is lehet értelme.

De a vita az UGYANABBAN az instrumentumban-ról szól.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 15:56
Előzmény: #422  Törölt felhasználó
Nagyjából.
Mást a TL75 és TS65 tőkeáttétele és kiütési ára.
Nekem van példám is és nem félek használni.
Ha ezeket elhanyagoljuk, akkor igen.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:55
Előzmény: #424  Dehogynincs
Válaszoltam rá, #416.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 15:54
Előzmény: #420  Törölt felhasználó
Ne haragudj, hogy "elkérdezek a válaszaid mellé"!

Egy kérdést tettem föl. Onnan ismered meg, hogy kérdőjel van a végén.

Ez volt az:
"Beidéznéd (145)-ből a kidobott pénz említését?"
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:52
Előzmény: #421  Dehogynincs
Nem másik. Ugyanez...
És innentől haladjunk pontonként.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:52
Van egy javaslatom. Beszéljünk pontonként. És akkor akkor folytatjuk, ha az egyiket kitárgyaltuk már. És nem indítsunk párhuzamos beszélgetéseket.

Tehát.

1. Igaz-e, hogy ugyanabban az instrumban egyidejű long és short nyitásnak a nettója 0?
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 15:51
Előzmény: #419  Törölt felhasználó
Ez másik kérdés.

Topik gazda

Tazsomaru
Tazsomaru
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek