A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
pali meg signál épp az előbb írta le, hogy nincsen diktatúra. erre jön, hogy a diktatúra nem engedi meg! :))))) mert valaki téved! . ezt bogozza ki valaki! :)
kaptak lehetőséget erre! . nem életek vele, inkább visszaéltek vele! kot-kot-kot . most a tanulási szakasz van, tanulnak viselkedni. . azután mehetnek megint. . tudod , az állampolgár pedig elvárja a KORMÁNYTÓL , hogy kulturáltan viselkedő embereket engedjen a kamera elé.
egy riporternek milyen nyomozási lehetősége van? mitől van neki több mint egy átlag embernek? . ezt ők kreálták maguknak! ahogyan azt is, hogy feladtuk a hatalom ellenőrzése! . ??????????? . Ki választotta meg őket erre a feladatra? .
"nem a kormány feladata az ellenzéki média életben tartása" A közmédia pedig 50%-ban az ellenzéké is, mégsem kerülnek be, mert a diktatúra nem engedteti!!!
"zsebbe kell nyúlni és támogatni a médiát." Ezzel még akár egyet is lehet érteni, nyúljon a fidesz a saját zsebébe és abból támogassa a médiáját, ne az én adómból. Tudom,hogy linket nem nyitsz meg (bár ez origó), így idemásolom:"Ugyanakkor Simicska Lajos médiáját sem hanyagolták el a szociálliberális kormányok, hiszen a Magyar Nemzet kiadójánál például 2006 és 2009 között nagyjából 1,8 milliárd forintot költöttek el.2007 novemberében például nagyobb összegekért hirdetett a magyar állam Simicska lapjánál, mint jóval magasabb példányszámú Népszabadságnál. Mindemellett bőven, százmilliós, esetleg milliárdos nagyságrendben jutottak állami hirdetések a baloldali kormányok idején a Heti Válaszba, és feltehetően a Hír TV-be is." https://www.origo.hu/itthon/20170726-elhallgatott-allami-penzek-a-simicska-mediaban.html Erről pl. mi a véleményed?
Igaza volt a tanárodnak! Te azért a 25%- oddal, túlbecsülted magad! Maradj csak a tanárod "osztályos" véleményénél és szabadon járkálhatsz továbbra is!
Ha egy másik kormány csinálná ezt a fideszes lapokkal, te lennél a legjobban felháborodva." . nekem rémlik valami olyan hír, hogy egy újonnan megválasztott Miniszerelnök első intézkedései között szerepelt egy újság előfizetés visszamondása a közintézményeknél. . nem a kormány feladata az ellenzéki média életben tartása. arra van az ellenzék. mennyi matekozás volt itt, hogy nincsen a kormány mögött 50 % lakossági támogatottság! akkor az ellenzéknek is van kb. 50% támogatója. zsebbe kell nyúlni és támogatni a médiát.
sajtó egyik fő szerepe éppen az állami intézkedések kritikai megközelítése, a korrupciós ügyek feltárása és a politikusok challengelése. " . Szerinted. . Szerintem pedig a sajtó feladata a TÁJÉKOZTATÁS! Nem a nyomozás! Arra a rendőrség és az ügyészség hivatott! Ahogyan a véleményírással sem értek egyet! (egyik oldal esetén sem!) Az maradjon a politikus feladata, az újságíró pedig minden saját kommentár hozzáfűzése nélkül számoljon be róla. Juttassa el az olvasóhoz az információt és hagyja meg neki a véleményalkotást. . A sajtó nem akarja magát HATALMI ágként meghatározni!
"olvastál te bírálatot itt egy beruházásról szakmai szempontból?" Igen, én pl élesen bíráltam és bírálom a tervezett Budapest - Belgrád vasút vonalat, mert a nyilvánosan elérhető adatok szerint 100 km/h-s maximális sebességre tervezik, ami ma, amikor e legolcsóbb új szerelvény is képes 250 km/h sebességre, nevetséges. 700 mrd Ft pénzkidobásnak tekinthető egy 80 éves teljesítőképességű új vasúti vonalra. De ugyanígy szakmai bírálat, hogy rengeteg stadion teljesen feleslegesen épült meg a nézőszámot tekintve, Köztéri látványosságnak jó, de szintén pénzkidobás. És lehetne még sorolni. Engem Paks II sem győzött meg, mert az elérhető tanulmányok szerint akkor fog térülni, ha a villamos energia ára a mostani triplája lesz. Ehhez képest azzal a szöveggel próbálja eladni a kormány, hogy ez a rezsicsökkentés megőrzéséhez szüksége. Hogy a te szavaiddal éljek: "te érted ezt?". Úgy számszakilag.
Ne legyél már ennyire értetlen, a média legfontosabb bevételi forrása a hirdetés és ebben nagyon nagy részt képvisel az állam és az állami cégek. Ha az ellenzéki lapokban nem hirdetnek, az azt jelenti, hogy ki akarják nyírni őket. Ha egy másik kormány csinálná ezt a fideszes lapokkal, te lennél a legjobban felháborodva.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link