Én is vettem egy feláldozható longpakkot . Az esélye pár százalék hogy nem ütik ki , de én meg arra spekuláltam hátha lesz némi háborús kavarás - azt túl éli ezt a 3 hetet ami még veszélyesebb ..
Nekem sajna még van ebből a nyamvadt utolsó tl ből, de már megmarad, vagy kiütik.. Ezért én bízom még, hogy megvolt az alj, és ugrik innen.. Wti-után..
Szvsz jó eséllyel meglehetett az alja a szezonvégre 2,69-cel, legalábbis egyre inkább úgy tűnik. Én sem veszek fel vételi pozíciókat még, mert a gáznál nagy a bizonytalanság mindig.
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Az emelkedő trend kitartott eddig, különösebben nem látni még problémát, habár a korábbi minták alapján az 50 felett belépett a görbéje az elvárt célszint zónába. A vastag zöld emelkedő trendvonal törése lehet mérvadó, amíg ez nem történik meg, addig fordulatra kicsi az esély. Ellenállások: 53,13; 56,25. Támaszok: 43,75; 42,19; 40,63; 39,06; 37,5.
Valami fordulós alakzatra (dupla alj vagy fordított fej-váll) szerintem érdemes várni 4h vagy naposon, vagy ha annyi idő telik el (volatilis, szóval ez itt talán nem a legjobb taktika), hogy benne vagyunk jócskán a szeptemberben, akkor talán érdemesebb. Ettől függetlenül akár már a jövő héten is simán fordulhat... nehéz elkapni az alját, de nem is feltétlen kell. Elég az alsó harmadban beszállni...
Őszintén, félek tőle én is, hogy a 2.5 közel se, a jó long beugró, sőt ha így halad akkor tényleg lehetséges az a 2 körüli szint is mielőtt fel indul a menet. ???
Én az említett 1, inkább 2 hetet (ha masszívan tovább esne jövő héten, akkor lehet belőle 3 hét is, szeptember közepe) mindenképpen kivárom vétellel, az se zavar, ha magasabb szinten szállok be az őszi long körbe... ilyenkor a nagyok hajlamosak tréfálni és az alj aljának az aljáig húzni... :D egyszóval: a türelem itt is rózsát terem.
NEM akarom elkiabálni, de szerintem a 2.6 már holnap este meglesz, aztán kedden-szerdán visszateszt 2.72 körül és utána szerintem a héten EIA jelentés után pénteken 2.5 körül vagy lejjebb is zárhatunk. Időjárás, tárolókapacitás, fxempire, trading is 98%ba így látják. összevetve 1:12 arányában :D
Nekem 1.98 jött ki, ha jól húzgáltam a Fibo szinteket, de a lényeg: szerintem sincs még meg az alja... boli közép es mozgók alatt naposon és hetesen is. Ami foghatja, az az előző esés korrekciójára húzott 1.68 szint. Vagy: havin a boli alj, de az meg 1.5 körúl van (augusztus végi 2.6 körül az már túl messzi tartomány).
Éppen ezért gondolom úgy, hogy a 2.8 alatt zárt péntek talán short pozira ad okot hétfői nyitás után. De sajnos labilis a gondolat, mert őt vannak a szerződések , 1-2 hét és szerintem aljat érünk.. csak kérdés hogy már ott vagyunk-e?
A rollover hozhat akár egy erős bullos kamu felfuttatást is, mint amilyen idén áprilisban volt, amikor mindenki a contango rés betöltését várta, így paradox módon viselkedett az árfolyam. Annyira erősen manipulált a gáz, hogy csak találgatni lehet, hogy pontosan mi lesz. A következő szezonban várhatóan magasabb csúcs lesz, mint az idei szezonban; így a nagyobb játékosok valószínűleg nagyobb áron hajlandóak nagy tételben venni, mint tavaly.
Szerintem nem fogja elérni a 2-t. Talán 2,4-ig vagy 2,5-ig lemehet. Az USA exportja egy év alatt jelentősen megnövekedett, ez a minimumot is feljebb tolja, a tavalyihoz képest szerintem legalább 30%-kal.
De várjunk még ,ha minden ismétlődik akkor hétfői nyitas gap down aztán kisebb felutes majd megint zuhanni fogunk, semmi fundamentális dolog nem áll arra az oldalra ,hogy ez bullos verzió lehet a héten... de persze láttunk mar csodát.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.