Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 05. 17. 18:52

Érik a tőzsdekrach?  

A baljós árnyak:
1. Lassan megindul a példátlan kamatemelések sorozata az USA-ban
2. Irakban a helyzet már megoldhatatlan
3. 41 dollár az olajár. Mennyi lesz, ha lesz egy nagy terrorcsloekmény???? ?
4. Kamatemelés várható Kínában
5. Komoly terrorakciókat sikerült a közelmúltban meghiúsítani(pl. Angliában). Sajnos nem lesz mindig ilyen sikeres a megelőzés.
6. Komoly gondok a lengyel gazdaságban és valszeg új választások
7. Jó hírre is, rossz hírre is esik a DJIA és a NASDAQ. Ez már gyanús.
8. A Nikkei több száz pontos eséseket produkál, kis negatív hírekre is.
9. Magyarországon hatósági áras gyógyszerek. A Richter kipurcant. A gáz világpiaci ára követni fogja az olajét. Molról: Csökkenő népszerűségű kormány emeli a gázárakat?
10. Márciusra a feltörekvő piacokra rekord pénz áramlott be. Több, mint 1997-ben! A kivonás már megkezdődött. Lásd elmúlt hetekben BOVESPA, RTS...
11. ÉS A LÉNYEG: A CSODAFEGYVERT MÁR BEVETETTÉK: 2000-ben a tech lufi, majd szeptember 11-után a világgazdaságot a FED kamatcsökkentésekkel sikerült megmenteni. Már nem nagyon van mit mit csökkenteni.
U. i.: A stop-loss legyen veletek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2004. 05. 30. 19:39
#40
Az brit Observer (ez bizony nem a kacsamagazin) legújabb számában egy izgi cikk jelent meg (olajipari szakértõkre hivatkoznak): Ha a szombati szaúd-arábiai hobari támadásokhoz hasonlóak történnek a közeljövõben, a olaj ára az 50 dollárt is elérheti, amely drámai hatással lesz a világgazdaságra. A cikk párhuzamot von napjaink történése és a 70-es évekbeli olajválság kialakulása között.
Törölt felhasználó 2004. 05. 30. 13:21
Előzmény: #38  brand
#39
Brand barátom!
Hozzászólás odból látom hogy Te sem az elmúlt hónapokban kezdted űzni az "ipart".
Bizony, bizony én is úgy látom, hogy a tőzsdét szájjára vette a város. Szerintem a nyáron jöhet az ubiszezon, hogy ősszel bepakolhassunk a katlanba, hagy csapjanak a magasba azok a lángok:) ÉRDEKELNE, hogy szerinted addig mibe érdemes fektetni a ropogós pénzecskét.
ÜDVÖZLETTEL:
brand 2004. 05. 30. 01:15
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#38
Hát én úgy vagyok ezzel, olyan kérdésre kell válaszolnom amire nem létezik jó válasz. Mert ugyebár mindenki a hírket figyeli, meg a bizalmi indexeket, meg a gazdasági mutatókat. Kérdem én, és akkor most mi is volt előbb a tyúk vagy a tojás. Vagyis a hírek, és egyéb mutatók generálják a tőzsdei hullámvölgyeket, vagy fordítva.
Nekem nem az olajár, meg az Al-kaida a GYANUS hanem sok hír. Túl sokan kezdenek megint a tőzsdéről írni, azzal foglalkozni, hogy azt mondja, az EU csatlakozás fellendülést hoz, a piacon, meg a konvergencia rally folytatódik, meg a Mol áttöri a 10000-et, az OTP az 5000-et veeri, meg az eséseket úgyis emelkedés követi. Igez a legtőb részvény még emelkedő trendben van, nem is akarok károgni, csak azért nem árt résen lenni. Én azért lassan építkezem, lefele, de bunkert még nem építek, itt a nyár remélem forróbb lesz még a levegő, akkor majd dobunk egy kis pénzt a katlanba, had csapjon magasabbra a láng :)
brand
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 20:35
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#37
Marques!
Látom érted a lényeget.:) USA az olajjal "irányíthatja" az EU és Japán gazdaságát. Minden más csak adalék.
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 20:17
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Gwolf!
Mai hír:
"Berlin, (MTI/Dow Jones) - Idén a kőolaj ára igen nagy valószínűséggel eléri a hordónkénti 50 dollárt és az OPEC nem sokat tehet ez ellen - jelentette ki az iráni nemzeti olajtársaság (NIOC) egyik vezető illetékese." Idézet vége.
Azé' ez egy kicsit erős, főleg me' olyan mondta, aki azért valszeg ért hozzá egy cseppet.
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 19:27
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#35
Olvasmányitokból bizonyára ismerős az az időszak, helyzet, amikor megszünt az "arany dollár".
Ekkor robbant ki az első un. olajválság.
De előtte az USA-ban feltöltötték az összes addig kimerített olajkutak nagy részét arab nyersolajjal.
Állító lag ma az USA rendelkezik a legtöbb "kiaknázatln" olajtartalékkal.
Per sze ehhez hozzájárul Alaszka töméntelen olajtartaléka. Mellékesen Kanadát hová soroljuk vajon.
Hogy végre mondjam a gondolatom lényegét, az USA azt csinál a világgal amit akar, főleg most, hogy az arab olajlelőhelyek többsége felett van befolyása.
És hogy mit akar?
Gazdagodni, uralkodni az ismert Világ felett. Letörni az EU és Japán növekvő szarvacskáit.
És, hogy várható e krach a tőzsdéken?
Igen, bármikor, de csak minimális időintervallumban.
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 18:50
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#34
Tisztelt Pénznyelő:
Koncepció m kifejtéséhez kevés volt a hely, amikor a lakossági fogyasztásról írtam, 2000-ben tényleg az volt a helyzet.
Hozzászólné k két – egyébként tökigaz dologhoz – amit írtál:
"USA növekedés motorja az export": Így van DE! Közhelyek: Ennek az oka a gyenge dollár. Ez az USA multiknak igen jó, ettől vannak rekord vállalati eredmények, csakhogy igencsak rossz az eurozozóna és Japán exportőreinek. Nem is szólva szegény P.lámáról, akinek emiatt lassan betojik a szeretett Rábája. :):)
„USA növekedés motorja a vállalati beruházások”: Így van DE! 2003 január-februárban másról sem szólt a történet, csak arról, hogy az iraki háború körüli bizonytalanság MIATT halasztotta el a vállalati szektor a beruházásokat. Tehát egy külpolitikai tényező miatt.
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 18:42
#33
Köszönöm a véleményeiteket! Szeretem meghallgatni sok ember véleményét, hogy az enyémmel összevessem õket, döntsek, választ kapjak kérdéseimre. Még egyszer köszi mindenkinek.
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 13:10
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#32
Sziasztok!
Rövid hozzászólásom lényege:teljesen egyetértek gwolfal,mégis mindig megpróbálom (mint Ti is) megjósolni a jövőt
Tisztelettel:h iuz
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 13:02
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#31
"és mint tudjuk a robosztus amerikai GDP hajtóereje a lakossági fogyasztás)."
Marqu es, lehet, hogy ez 2000-ben a 6%-os növekedésnél így volt, de jelenleg az export és a vállalati beruházások a növekedés fő generálója.
Idézet egy portfolio cikkből, mely pont erről szól.
"A növekedés motorját a vállalati beruházások és az export adják. Míg a kivitel 9.8%-kal, a behozatal 9.4%-kal nő majd, azaz csökkenhet a külkereskedelmi hiány növekedésének üteme. A lakossági fogyasztás és a lakáscélú beruházások bővülése idén 3.9%-os lesz, mely valamivel elmarad a teljes GDP növekedésétől."
Szé p idő van, jó betonozást..
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 13:00
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#30
Ó, ha ilyen egyszerű lenne.:)
Ha az összes közgazdasági könyvet, valamint múltelemzést elolvasnám a tőzsdékről, akkor sem tudnám megjósolni, hogy tényleg a crack jelei mutatkoznak.
Bár lehet, hogy azért mert túl kicsi az agyam térfogata.:)
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 12:40
#29
Összeomlás akkor várható, ha a tőzsdék oly mértékben túlértékeltek, hogy azt már nem bírja a vevői oldal. A vevői oldal optimista, ha olyan változásokra számít (a világ mindig, a világban minden változik) amit képes elhinni és neki jó. Az amerikai választásoktól sok függ, a hangulat akkor fog elromlani, ha kiderül véglegesen, hogy Bush marad és nem lesz változás a sztálini-rákosista rendszer kiépítésében Amerikában. Ha a liberalizmus győz és a terroristák (nyilván a háttérben) kiegyeznek Kerryvel összeomlás nem lesz, ha Bush marad, további akciók várhatók és emberek bemenükelnek a (fizikai és lelki) bunkereikbe.
matgab 2004. 05. 27. 10:19
Előzmény: #22  jancsika
#28
Teljesen egyetértek Jancsikával, ezt már más topicban is hangoztattam, hogy szerintem sincs semmiféle Alquaida, csak a titkosszolgálatok és a fegyverlobbik hülye nyerészkedése és játéka a világgal! De már leszóltak, hogy ez összeesküvés elmélet, és ilyen az életben elképzelhetetlen...
Természetesen a tőzsdék előbb utóbb el kell, hogy pukkanjanak, mint a lufik, mert messze nem érnek annyit,mint amennyi az áruk. De nem hiszem, hogy ennek a következő félévben nagyobb esélye lenne, mint mondjuk 1 évvel ezelőtt.
Előbb utóbb bekövetkezik, de annak, hogy holnap, vagy 500 év műlva annak ugyanakkora az esélye. Szar lehet a bunkerépítőnek, ha valóban úgy gondolkozik, ahogy ír!
Aki retteg az élettől, ahelyett, hogy megpróbálná élvezni, az nem is érdemli meg az életet.
Másrészt meg aki ismerősöm eddig visszatért a klinikai halálból, az mind azt mondta, hogy nagyon jó érzés volt meghalni. Tehát nagy gond nem jöhet, legfelljebb nem kell másnap felkelni...
matgab
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 09:14
Előzmény: #26  fribell
#27
hát nem elképzelhetetlen egy jelentősebb esés, általában a nyári hónapok amúgy is azt generálják (+olaj+nkiterror+dil etánshazaipolik,etc) ...
fribell 2004. 05. 27. 09:10
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
Sziasztok
A témával kapcsolatban egy teljesen "tudományos" cikket találtam egy német tőzsdés honlapon
"Amerika legismertebb tőzsdeasztrológusa Arch Crawford az év második felére drámai összeomlást jósol.
Kijózanitó a visszapillantás a tőkepiacok történetére: aki májusban fektetett be, eddig a tőzsde vesztesei közé tartozott. Ahogy tapasztalt tőzsdézők bölcs mondása tartja "Sell in may and go away".
A Going Public 2002 folyóirat is megállapította, hogy a májustól októberig tartó 6 hónapos időszak befektetések szempontjából a legrosszabb. Egy befektető, aki mindig ebben az időszakban fektetett DAX-ba, 25 év távlatában veszített, ezzel szemben aki november és április között tette ugyanezt 700% fölötti nyereséget érhetett volna el.
A pesszimisták jóslatait nem csak a hosszú távú statisztikák erősítik. Amerika legismertebb tőzsdeasztrológusa Arch Crawford semmi jót nem jósol a következő hónapokra. Sőt, az év második felére a szokásos szezonális esésen túl tőzsdekrachot jelez.
Indoklása: rosszul állnak a csillagok. A júniusban várható csillagállásnál a múltban mindig bekövetkezett a tőzsdekrach.
Crawfor d előrejelzéseire a pénzügyi világban sokan hallgatnak. Crawford több, mint 40 éve hasonlítja össze a tőzsdei mozgásokat a csillagok állásával és ez alapján meglepően pontos előrejelzéseket ad. Jellemző módon ügyfelei között sok a milliárdos.
Amennyib en hiszünk Crawford jóslatainak, az elmúlt évek esései csak a kezdete egy igen mély gödörnek, amelynek a mélypontját 2008 és 2010 között érjük el."
Bocs a néhol pongyola fordításért, de siettem, meg ugye nem vagyok egy műfordító...
Törölt felhasználó 2004. 05. 27. 08:11
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
Abban igaza van komuves(z) baratunknak hogy a regi modi "felletolom a kamatokat es ezzel allitom a gazdasagot" modszer az utobbi idoben nem nagyon latszik mukodni es teljesen uj modszerre van szukseg, de azert emiatt vilagveget girdetni :) hat nemtom, ha short lesz shortolunk :)
Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 23:21
#24
Amíg köt a beton, válaszolok :)
Persze - persze nem lesz itt a világvége, DE ha valami kisebb balhé is lenne az USÁban, az pl. a lakossági fogyasztást, fogyasztói bizalmi indexet biztos padlóra küldené, ugyanúgy mint szeptember 11. után. (és mint tudjuk a robosztus amerikai GDP hajtóereje a lakossági fogyasztás). CSAKHOGY! akkor jött a mentőöv: a kamatcsökkentésekkel pénzt pumpáltak a piacba, de kamatcsökkentésre már nem nagyon van mód. ÉS AZ ÖRDÖGI KÖR ÍGY BEZÁRUL. Megyek visza betonozni.
Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 23:08
Előzmény: #22  jancsika
#23
Persze persze, erik a Tozsde krach, de hat ne(m) igy.
jancsika 2004. 05. 26. 22:21
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#22
Ti elhiszitek, hogy van alkajida?
Nem túl meseszerű ez a mükődés? Mert ellenségre mindig szükség van, hogy lehessen sok-sok kis icipici fegyvert eladni a nagy bácsikanak.
Mindenes etre, ha létezik , akkor annyira ügyes, hogy túljár még azokanak a csúnya titkos szolgálatoknak a figyelmén és mindenhol ott van.
Azért aki tőzsdézik az tudja , csodák pedig nincsenek....
Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 22:03
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#21
és ki fogja nyomni Neked a realt, melyik bunkerben rejtőzködik majd maga a tőzsde stb...? :)))

Topik gazda

marques
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek