Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
OTP-seknek augusztus 19 az uzolsó kereskedési napjuk.. Aztán legközelebb csak 24.-én lesz nyitás..Addig ha történik valami fordulás külfőldön,azt mind egyszerre fogják lereagálni 4 nap múlva..Voltak már nagy beesések az elmúlt években ilyesmi miatt... Nekem ha long certim volna OTP-ben,biztos hogy zárnám legkésőbb 19.-én..
egy messzi messzi galaxisban írták....DD)) " Saccográf 65% valószínűséget adnék annak, hogy a következő héten még inkább oldalazó vagy enyhén emelkedő mozgás folytatódik, mert a VIX és a VVIX továbbra is nyugodt, és a volatilitási határidős szerkezet is kedvező a részvénypiac számára. ( Áz ár h1WAP felett , h4 WAP továbbra is emelkedő trendet mutat ennek törése komoly technikai figyelmeztetés lehet )
Ugyanakkor tippmix 35% esélyt látok egy hirtelen, 3–7%-os korrekció kezdetére, ha valamilyen geopolitikai vagy makrogazdasági meglepetés gyors hedge-építést indít el. A legfontosabb üzenet számomra az, hogy nem az indexek ára a legérdekesebb, hanem az, hogy a VIX, a VVIX és a PCR mikor kezd egyszerre emelkedni. Tapasztalat szerint a derivatív piac gyakran előbb jelzi a feszültség növekedését, mint maga az árfolyam. Ha a VIX …. fölé, a VVIX ….. fölé kerül, miközben a PCR ….is emelkedik, azt már komoly figyelmeztetésnek tekinteném ( fekete hattyú ) , még akkor is, ha a Nasdaq vagy a DAX látszólag továbbra is közel jár a csúcsaihoz. " Konkrét számoktól természetesen tartózkodok , az erre xaroknak minősített vackoknál inkább a mentális egészség megőrzésre tekintettel …:) https://keptarhely.eu/view.php?file=20260816v011irvop.jpeg
"A piacok jelenleg a teljes önelégültség látszatát keltik a VIX 14.2-es szintjével. Ez egy 'Minskey-pillanat' előszobája ( ???) : a stabilitás instabilitást szül. Az a tény, hogy a VVIX 90 körül ragadt a VIX esése mellett, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a smart money nem hisz a rally tartósságában. Úgy árazzák a piacot, mintha minden makro- és geopolitikai kockázat megszűnt volna, miközben a fedezeti opciók ára magasan marad. Bármilyen váratlan geopolitikai szikra vagy hozamugrás a szintetikus shortok és a gamma-squeeze miatt azonnali 3-5%-os lefordulást eredményezhet.
Itt már érdekes lehet a nagyobb idősik is 12 órás napos hetes havi mindegyiknél közel az ellenállás NQ nál,ha ezeken a szintekröl indul egy sima 5 percesen eső trend ami kinövi magát órás trendfordítóvá az jó lehet akár hónap végéig is,persze napon belüli kereskedőként nem biztos,hogy ezt az utat tartanám a legjobbnak,inkább a napon belüli kevésbé kockázatosat jó kockázat hozamokkal piac nyitás környékén
sandisk 2200-ról eesett 1000-re, az megküldte 2 nap alatt most 1400. 50-60%-os korrekióct tolt, na erre mondom én azt dniel, hogy "értelmes" korrekció, átlag 10% az semmi.
nem történt semmi. ha történt is volna, akkor is long. mert ez a trend, per pill. aztán majd 1x megint jön a -1000 egy nap. na ez a logikátlan. én erre szoktam írni,h a nagytőke pusholja, aztán szépen begyűjtik a shortokat, hoy legyen értelme fordítani, és akkor öntés gigászi módon.
Ja és persze mondhatja azt is,hogy megvan a megállapoidás a túzszünet meghosszabitására függetlenül,hogy ez igaz-e,mire cáfolja Irán már be is zárt a piac
ez van,TRUMP foghatja az 5 percesnél ha nem lett volna az infó átvitte volna a szar adat miatt na meg péntek,de 21 után átviheti ha TRUMP elkezd arról karatyolni,hogy ha Irán nem hosszabitja meg a tűzszünetet amia hétvégén jár le akkor szétbombázza,mondjuk nem igazán van már annyira ereje hozzá,túl nagy az ellenállás a hátországában is,de az algoritmusok világában elég egy pár szó Trumptól és robban a piac valamelyik irányba
ha fogja az 5 perces támasz foghatja,jha másért nem az esti Trump beszédért 21 kor.egyébként szarok lettek az adatok recessziós félelmek miatt jobban kellene esnie
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?