Topiknyitó: Sigorszky 2012. 01. 03. 19:42

Bajnait vissza miniszterelnöknek!  

Népi összefogással le kell váltani a kormányt. Ezt az évet sem bírja így ki Magyarország, nemhogy még két és fél évet nyakunkon a FIDESZ_KDNP hazug törvénygyárával. Nem ezt akartuk, nem erre kapták a kétharmadot!

CSATLAKOZZ!

Minden jó érzésű honpolgár részvételére szükség van!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2012. 01. 05. 22:26
Előzmény: #159  Dezso_Laszlo
#160
EZ ÜLT! :-)

BÚÉK!!!
Dezso_Laszlo 2012. 01. 05. 21:20
Előzmény: #158  Törölt felhasználó
#159
Ha én is Magyarország tönkretételére törekednék (ahogy a jelek szerint Te), én sem lennék hajlandó problémák megoldásáról vitázni. Személyes síkra terelném a párbeszédet, szitkozódnék, ... ahogy Te is.

Mikor zárod a pozit?
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 16:03
Előzmény: #156  Dezso_Laszlo
#158
Erre már nem lehet mit mondani!

Ön az eddigi legfelkészültebb és legbetegebb troll, akivel eddig találkoztam!
S52Raptor 2012. 01. 05. 16:02
#157
Én már megmondtam:
link
Dezso_Laszlo 2012. 01. 05. 15:52
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
#156
"1. a paksbővítésre keresztet vethettek, 2. a földgáztörvényből és a kormányrendeletből kikerülnek a monopolfékek, 3. környezetvédelmi csúcstárcának lesz alárendelve az összes tárca érdeke, 4. az emisszió-rendszer állampolgári szintre lesz megállapítva, állampolgári emisszió-számlákkal, 5. 2DVA (a kkv-k versenyelőnybe hozása, a családi vállalkozás favorizálása), 6. JÖVEDELEM SZERINTI SZJA-KULCS, 7. VAGYON-NYILVÁNTARTÁS, 0.5% VAGYONADÓ, stb"

"8. fiúknak-lányoknak érettségi után 6-éves sorkatonai szolgálat, a kieső 720-ezer fős munkaerőtömeg pótlására munkaerőtoborzás az összes magyarnyelvű területen, valamint Kína gyáriparral és VVE-vel (vezetékes villamosenergiával) NEM fertőzött területein, a KMK helyreállítása és visszaeső esetben igen erős szigorítása, 9. a határon átmenő forgalom esetében - MINDKÉT IRÁNYBAN - 20000 km-es távolság megtételéhez elegendő emisszió megfizetése (vagy visszafordítás), 10. a büntetőeljárásban a károkozás pontos megállapításának megkövetelése a bíróságtól, a szabadlábra helyezéshez nemcsak az idő "leülése", hanem az okozott kár és büntetőkamatának 100 %-os megtérítése is feltétel lesz, 11. a devizatartalékok fizikai aranyra konvertálása, 12. az EUR/HUF árfolyam 150 alá erősödése esetén az MNB-intervenció kötelezővé tétele (150 alá ne erősödhessen a Magyar Forint), stb.

Ahogy tönkre lehetett tenni hazánkat, úgy fel is lehet emelni: közbiztonságot, létbiztonságot, jólétet, euro-függetlenséget!"

Sajnálom, hogy ezeknél fontosabbnak tekinted a fonál-kötőtű problémát.
Szundi 2012. 01. 05. 09:39
#155
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 09:25
Előzmény: #153  Dezso_Laszlo
#154
legyen az a megfelelő kötőtű a megfelelő vastagságú fonalhoz való kiválasztásának a problematikája , vagy a fagylat készítés metodikájáról szó , te laci bácsi , tuti hogy egyfajta tippet adsz ehhez is ...

A ZÖLDMEZŐS FORDULAT KELL !!! NEM FOGJÁTOK FEL ?

..és nem lehet ezt elvitatni tőled hogy kell ..

(de végül is : milyen kötőtű kell a 4-s vastagságú fonalhoz ? )

:o))
Dezso_Laszlo 2012. 01. 05. 03:30
Előzmény: #151  upgrayeddAKS
#153
Én nem érzem "vallás"-nak, ezek problémák lehetséges megoldásai. Úgy vannak összeállítva, hogy egyik támogassa a másikat.

Inkább azt érzem "vallás"-nak, ahogy az üzleti világnak az Élővilágot fenyegető gyilkos tevékenységét lekicsinyled. Római Klub? Kitalálta a "fenntartható növekedést". A véges világon belüli végtelen növekedés nevetségessé vált? Kitalálta a "fenntartható fejlődést". Egyre gyorsul a globális melegedés? Kitalálta a "klímaváltozást". Az üzleti világ a saját hazugságaiban hisz, ez a "vallása", ha úgy tetszik.

De vigyázz, mert a GW leállítása 30 ... 40 éves fékúttal rendelkezik, változás nélkül pedig a jelenlegi környezetszennyezés (túlzott üvegházhatás) 2050-re a Növényvilág összeomlását okozza, ez sajnos nem hit kérdése. Ha egy határidőt átlépünk (talán már át is léptük), akkor végünk van. Néhány évnyi extraprofit megéri, hogy az utódaink kipusztuljanak?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 05. 02:08
Előzmény: #148  szivacs
#152
ja, persze ha valami szakirodalmat ide be akarsz linkelni nekem, nyugodtan, majd alkalomadtán elolvasom...

nem szenvedek hiányt benne, de azért jó pap holtig tanul (képzeld, nem gondolom magamról, hogy mindent tudok!)

sőt, pont a mon. pol. az, amiben nem nagyon képeztem magam, aztán még így is, hogy nem vagyok sem különösebben felkészült, sem naprakész, még így is jobban átlátom az összefüggéseket, mint pl. te... hát ebből nem épp azt a következtetést lehet levonni, hogy olyan nagyon felkészült lennél... a vicc az, hogy akár még a bikicsunájos biztonsági őr is lehetnél, az sem érdekelne, ha szakmailag megalapozott lenne, amiket írsz, de a legtöbb kérdésedről látszik, hogy az egy "wild stab in the dark" :) azaz nagyjából csak tippelgetsz... ezt teszi btw. a kurmány is, úgyhogy matolcsicska gyuriként igazán rájöhetnél már, hogy a munkád árt az országnak :)

a fő gond pedig az, hogy nincs nagy hibalehetőség... there's little room for error, ahogy a részeg holland matróz mondaná :) random walk közben...

de nyugodtan beleköthetsz bármibe, amíg szórakoztató vagy :)
az meg különösképp érdekel, hogy lett belőled nemzetgazdasági miniszter :) just kidding...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 05. 01:57
Előzmény: #147  Dezso_Laszlo
#151
na, ez az a dolog, amit ugyan tudományos szempontból humbuknak tartok, de mégis támogatom bizonyos szempontból az ilyesféle riogatásokat, hiszen az emberek túl nagy része ignoráns, és nem veszi észre, hogy az emberi faj már elég fejlett ahhoz, hogy sokat ártson (az életet kipusztítani a Földről nagyjából akkor sem tudná, ha tényleg akarná, btw.), de nem elég fejlett ahhoz, hogy ezeket az "energiákat" önmaga fejlődésére fordítsa... a primkó kis nézeteltéréseikkel foglalkoznak, azaz azzal, hogyan lehetne másokat elnyomni, a helyett, hogy inkább egymást támogatnák a fejlődésben... kit így, kit úgy :)
kitt, kerestél? :)

szóval ha nem volna ennyire extrém ez az egész "vallás", amit "alapítottál", bizony még jó néven is venném (és még sokan) a "vallás" terjedését...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 05. 01:50
Előzmény: #148  szivacs
#150
ez a marketingduma neked szakirodalom? :)
akkor ugye kiegyezünk abban, hogy marketinges vagy? :)

btw. akár hiszed, akár nem, én komálom ám a marketing témát, anno voltak is jópofa kis marketinges elemezgetéseim a disznókóla és a zuppp... izé 7up kérdéseiről, marketingstratégiájáról, etc.
szeretem én is a marketinget, mert kreatív, az meg szvsz nagyon fontos...
de ettől még nagyon sok témában a szakmai kvalitások mérvadóak.
mondok egy jó analógiát, talán megérted (szerintem meg, mert amúgy értelmes vagy, legalábbis képes vagy gondolkodni, csak vagy nem akarsz, vagy túl kevés alapismereted van meg)

az, hogy a közgazdaságtanban nem épületeket tervezel, amik összedőlhetnének, nem jelenti azt, hogy nincsenek egzakt alapjai

vagy: ha te operálnál, a beteg meghalna, mert nincs meg a szükséges szaktudásod, és nem lehet ezt menet közben "beszerezni" ezeket, mert közben elvérzik, stb.

szóval attól még, hogy a közgazdaságtan tele van ellentmondásosnak tűnő dogmákkal, tele van matematikailag nehezen megfogható összefüggésekkel (btw. külön rész foglalkozik azzal, hogy ezt mégis megtegyék, amiből "földi halandó" még annyit sem ért, mint a JPÉ-féle, azaz a józan paraszti észre alapozó közgázból), attól ez még tudományág

a fizika is az, pedig sok a szélhámos, aki perpetuum mobile-t akar rád sózni... (persze a fizika sokkalta "nehezebb" sok szempontból, meg egy része ellenőrizhetőbb is, bár azért az asztrofizika tele van nehezen ellenőrizhető tézisekkel...)

de van jó hírem is: nem egy elefántcsonttoronyról beszélünk... bárki megtanulhatja, sőt értelmes hozzászólása is lehet előképzettség nélkül is a témában (nem gyakori, de azért nem is lehet kizárni)

ezzel ugyebár sokan nem csak élnek, hanem vissza is élnek, de egy demokráciában mindenkinek joga van hülyeségeket mondani, meg másoknak is joguk van "belepofázni" a hülyeségekbe :)

ez van... ha irritál, akkor c'est la vie :)

engem szórakoztat is, hogy "beszólok" szerintem amúgy lájtosan olyanoknak, akik hülyeségeket írnak, meg tanulok is belőle, pl. marketing-kommunikációt csak persze nem úgy, ahogy sokan szeretnék :) mert nem akarok lemenni sokak kognitív szintjére, hanem inkább megint mások szintjére akarok "felmenni" :) és őszintén szólva elég gázosnak tartom, hogy nem mindenki akar fejlődni, de lelkük rajta :)
ha rendőr-vicc fan lennék, akkor azt mondanám, hogy rendőrökre is szükség van, de én ilyet nem mondok :)

go well, go shell :)
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 01:22
Előzmény: #147  Dezso_Laszlo
#149
olvastam. nagy része szerintem komolytalan, jelenleg mindenképpen. véleményem szerint vannak bizonyos ötletek, melyek nem elvetendőek.
én nagyon zöld szívű vagyok, te mennyire? mert néhány hozzászólásod, hogy fogalmazzak, hogy ne sértődj meg, eléggé elrugaszkodott illetve nem témába illő... én szelektíven gyűjtök szemetet, sokszor szerveztem már önkéntes szemétszedést, rászólok a csikket az utcán eldobó emberre, eleve igyekszem kevés szemetet termelni, igyekszem kevesebb energiát felhasználni. te használtál-e korábban autót? átültél-e tömegközlekedésre (robogóra, kerékpárra) az elveid miatt? pl. én igen
(nem letagadva a racionalitási szempontokat sem)

FKGP-vel és Jobbikkal ne riogass légyszi, eléggé nagy szarban vagyunk nélkülük is....
szivacs
szivacs 2012. 01. 05. 01:17
Előzmény: #146  upgrayeddAKS
#148
Örvendek.

Képzeld csak, az milyen mókás lenne, ha magad is gyakorolnád az általad elvárt erényeket :-)
Na nem komolyan ám, csak úgy tréfából, mint az EU az úniós alapértékeket!

Most olvastam - lenyűgöző! link
"Az LSZ Közös Rendelkezések második cikke felsorolja az EU alapértékeit:

"Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok - ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait - tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában."
Dezso_Laszlo 2012. 01. 05. 01:04
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
#147
Ezt a "nincs alternatíva"-szöveget nem kellene ennyit ismételgetni, mert még elhiszi nektek valaki. Olvastátok #55 és #60-at? Agyonhallgatjátok azt, ami felé minden épeszű párt - főleg az FKgP és a Jobbik - tendál ... de ez nem tőzsde, nem lehet shortolnotok az egész országot, ez túl nagy falat lesz.

ZÖLD FORDULAT KELL ... és vagy meglesz, vagy mind elpusztulunk 2060-ig. Egy csónakban evezünk, ha még nem fogtátok volna fel.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 05. 01:03
Előzmény: #145  szivacs
#146
hehehe, jól szórakozom :)
majd válaszolok is, de most épp gonosz vigyorok közepette dörzsölöm karvaly-karmaimat :)
szivacs
szivacs 2012. 01. 05. 00:56
Előzmény: #132  upgrayeddAKS
#145
BÚÉK Neked is!

Látom nem tett jót a távollét az egódnak - rögvest foltozod is befelé...

Az egókarbantartó személyeskedés bő levét leeresztve lássuk a témát érintő konkrét információidat:
- "nem tudni, az IMF pontosan milyen feltételekhez fogja majd kötni a hitelmegállapodást" - tehát nem tudni,
- "ami ismert: maradjon meg a jegybank függetlensége" ez valóban ismert szlogen nem mondtál újat,
- "ami viszont a kamatokat illeti (ami a hitel tényleges ára, és tényleg egy kvantifikálható érték..." minő kár, hogy nem vetted: NEM a kamat hanem a gazdaságpolitikai és társadalmi ár a kérdés,
- a többi üres űbermenses blabla és sértegetés, szóval a témához nullinfó

Mit tudtunk meg tehát tőled?
nemtudni, függetlenjegybankszajkó, kamatelőnyesetleg - vagyis semmi új konkrétum :-(
Ennél többet vártam tőled, néha egész értelmes meglátások buktak ki a túlméretes egód mögül, ami ezúttal viszont sikeresen gátolta le a használható gondolataidat - ha voltak.
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 00:20
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
#144
nap mint nap megrökönyödöm azon, hogy ennyire nyílvánvalóan dilettáns kormány mellé miként tud továbbra is felsorakozni ekkora támogatottság? miért mentek "szélsőjobbosok" ellentüntetni a parlamenthez?

nem tudják a fidesz tetteinek a súlyát felmérni? a hazugságmaszlag tömeget ennyire simán bekajálják?

miért jönnek folyton ide írogatni a totál hülyeségeiket láthatóan pénzügyi/gazdasági analfabéták? (ezt tényleg nem sértésnek szánom, én sem tudnék sok témában vitapartnere lenni az adott téma tapasztalt szakembereinek, max véleményem lenne, de nem mennék osztani az észt).

ahaha példája is mutatja, hogy a szerencsétlen "aki nem velünk van /nyal/, az ellenünk van" alapon olyan dolgokba is belekötött, félreértett de azért a félreértésre alapozott véleménye után is kitartott a következtetése mellett) ezen magatartás az én szememben nem 100-as emberre utal, vagy olyanra, aki totál elvakult és agymosott. de ez lenne a jellemző? akkor tényleg nagy szarban vagyunk.

sajnos tényleg nincs alternatíva, csak egy technokrata kormány lenne az, Bajnai-Oszkó ilyenek voltak, persze összemossák őket is Gyurcsánnyal, akinek régen nem lenne helye a magyar politikai színtéren, a parlamenti tüntetés vitorlájából is kivette a szelet, mert azért az ő személye sokak szemében vörös posztó és nem hiteles.

megtapasztalva a közhangulatot, én nem látok esélyt a megmenekülésre. a fidesz bagázsa túl gőgös, túl arrogáns ahhoz, hogy az egyértelmű sorozatos baklövéseiket elismerjék vagy azokon túl tudjanak lépni... sajnos szerintem sokáig fognak még Magyarország "érdekében" úgy tevékenykedni, mint elefánt a porcelánboltban. ÓRIÁSI csalódás, és nincs kiút...
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 00:10
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
#143
5. pont pontosabban: ...az eddigi tüntetések (mint egyfajta támogatói bázis hozzáállásának és az adott párt által képviselteknek nyílt napi szintű társadalmi megjelenítődése) tanulsága, hogy a Fidesz távolsága jelentősen ugrott az LMP-hez képest, a Jobbikhoz meg sokat közeledett.
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 00:08
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
#142
@penznyelo:

sajnos felek igazad lesz, csak remelem hogy nem. igy ebbe a fogadasba nem megyek bele :(, pedig jo lenne, ha realis lenne amit irtam ...

az alternativaban egyetertek, ugyanakkor az LMP nem is letezett 2 evvel a valasztasok elott, uh azert ez meg nincs lejatszva. De kell egy alternativa, mert a szocikra akar DK, akar maszop nem fog visszaszavazni mar senki. Az LMP meg retegpart fog maradni (ahogy a jobbik is, csak a jobbik az perpill egy eleg szeles reteg)

Baromi sok a bizonytalan, raadasul a kiabrandult fideszestol a kiabrandult maszoposig minden. hivotol, ideologusol nyugdijastol diakig. Egy baromi nagy massza, amit a jelenlegi partok nem kepesek felszivni, mert ha azok lennenek, akkor nem a bizonytalanok taboraba tartoznanank.

Ha egyik nap rajovok, mivel lehet oket megszolitani, akkor majd latni fogod hogy rajottem :D:D

most viszont huzok aludni ;)

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 05. 00:00
Előzmény: #138  McLain
#141
nevetni fogsz, de a legtöbb kisbolt is valamelyik nagytól szerzi be az árut, hiszen nekik úgy éri meg a legjobban, ha pl. megveszik nagykerben, ami még mindig jobb nekik, mintha pl. a CBA-val kötnének franchise szerződést, ami elkötelezi őket a cég mellett, és még sokba is kerül a licenc...
vidékiek, falusiak detto (vidéken sok az "áfész", coop, etc., és ez mind nagyobb hálózat)
azt csak a marikanénik gondolják, hogy full magyar cégnél vásárol

Topik gazda

Sigorszky
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek