Topiknyitó: zotyó 2011. 10. 26. 13:05

HUNMINING -- a magyar bányászatért  

"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)

Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?

Üdv:
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 05. 11. 18:20
Előzmény: #939  Civinjanos
#940
A Hun-Mining részét az írásának KÖSZÖNÖM.

A Humet-tel kapcsolatos írása NEM érdekel,mert megvan a véleményem a történésekről.

ÉRTELMÉT nem látom,hogy beszéljünk róla.

Ha úgy gondolja,hogy megérdemli a jó létet akkor élvezze és én jó egészséget kívánok hozzá.
Civinjanos 2014. 05. 11. 17:52
Előzmény: #938  Törölt felhasználó
#939
Kedves Monk,

tudom, hogy rólam megoszlanak a vélemények és főleg az a jellemző, hogy többnyire hátsó szándékot feltételeznek rólam, azért írja mert… aztán meg…

Ez volt jellemző a HUMETes időszakra és most is. Ennek számomra igazán nincs jelentősége.

---------- MIÉRT?

De ha már megkérdezi, a célom a portfolio.hu-n való megjelenésekkel, hogy azt a tudást, amit felhalmoztam, azoknak átadjam, akiknek még nem volt módjuk ilyen tudásra máshonnan szert tenni és ezáltal minél többet keressenek a tőzsdén, vagy ha a helyzet úgy adná, minél kevesebbet veszítsenek.

Nekem nincs bajom senkivel. Ha valakit nem érdekel az általam átadott információ, akkor ne olvassa el, vagy ha erre pazarolta az idejét, akkor ne használja fel.

2011 őszén Varga Imre és István, azaz a HUNMINING felkért, hogy a Rényi okozta káoszból segítsek kikeveredni. Ezt a magam módján megtettem. Prazsák és Kunovits távozása után betanítottuk Varga Viktort mi a teendője egy tőzsdei cég hatósági kapcsolataiban és kommunikációjában.
A kérésükre áttekintettem miképpen állnak üzletileg és készítettem pár jelentést, aminek az volt a vége, hogy Varga István egy IT ülésről ripsz-ropsz összepipilve magát hazaszaladt, hetekre ráhagyva a céget azokra, akiknek aztán fogalmuk sem volt, mit tegyenek (Rasztovics, Varga Imre dr., a többiek).
Ha már ennyit tudtam a cégről, akkor az IT többi tagja számára készítettem egy kibontakozási tervet (pénzforgalom, adóügyek, bányajog-kezelés, részvények tőzsdei forgalomba vitele, stb.) amire visszajött a „nagybeteg” Varga (kapacitálták rendesen, mondván itt van, nézd meg, végre valami jövőbemutató).
Egy Németh János nevű roppant szimpatikus könyvvizsgáló volt a kovásza ennek, ő hozta vissza Vargát, én azóta se’ láttam, se’ őt, se’ Vargát. Amint azt már itt is megírtam, Varga István két órán keresztül folyamatosan beszélt, amikor én prezentáltam volna neki, Németh Jánosnak, dr. Varga Imrének, a fiának Varga Viktornak, a jogászoknak és dr. Weinzerl Tamásnak – szóval két órán keresztül beszélt, csak beszélt… én akkor kikapcsoltam a kompjúteremet és megkértem Varga Istvánt, engedjen el. Nem adott engedélyt a távozásra, de én azért elmentem. Hárman is kijöttek utánam, marasztaltak, de én mentem. Másnap egy komoly pénzekkel a HUNMININGba beszállt ún.: „nagy” emberrel beszélhettem, aki azt mondta (de ezt is leírtam már):
- Nézze, akármiképpen is védi őket, a két Varga szélhámos. Ez a meggyőződésem Civin úr és ezen – higgye el – nem tud változtatni.

-----------SZAPULOM?

Ezekről –meg a többi más dologról, amiről ide írtam - azért jobb, ha tud az, aki ide be akar fektetni. Mint írtam a célom a tudásom átadása és az, hogy ne veszítsen sokat, inkább nyerjen, aki hallgat rám. Ennyi.

-----------DURCA

A durcáról annyit, tisztelt Monk, hogy annak idején kérdezték tőlem, kiszállok-e valaha a HUMETből és ha igen, akkor mit fogok csinálni. Azt hiszem a Tőzsdefórumosok csináltak valami kérdezz-feleleket, itt jött elő ez a kérdés. Akkor leírtam, hogy igen, ha a célomat elérem (épkézláb piacot teremtek a HUMET termékeknek), megyek. De mit fog akkor csinálni, kérdezték. Akkor ezt írtam:
- Veszek egy nagy autót és járom a világot szenior teniszversenyről szenior teniszversenyre. Ez így megy immár öt éve és öt hónapja. Csütörtökön indulok Rogaska-ba, onnan Umagba, majd Prágában játszunk mi magyar öregfiúk június 11-től. Legutóbbi ilyen prágai versenyen az orrom előtt játszott bemutató párost Kodes, Navratilova és a Suk testvérpár. 28 wimbledoni bajnokság egy pályán, édes Istenem…

Harminc gyönyörű évet éltem le önálló emberként, szuverén vállalkozóként; fantasztikus élmény volt. Immár öt és fél éve „nyugdíjasként” boldogan élek fura mód egyszerre két családban: egy após, két anyós, két feleség, négy lány, két unoka. Hála az OTP részvényeknek, ami 2009-ben megtáncoltatott sokakat, nincsenek gondjaim; ahogy a bátyám Vili a szarkasztikus humorával emlegeti:
-Az öcsém felszázalékoltatta magát…

Néha kérdezik, hogy hogyan van pofám ilyen jól élni… Hát csak annyit szoktam suttogni, hogy néha én is irigylem magamat… Durca… ugyan már tisztelt Monk. Hadd kívánjam Önnek és sokaknak, soha rosszabb életük ne legyen, mint nekem.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2014. 05. 11. 16:33
Előzmény: #937  Civinjanos
#938
Tisztelt János !

Miért foglalkozik a Hunmininggel fórum szinten ?

Értékeléseket olvasta ,tehát valamilyen formában "érdekelné" a cég .

Nem az lehet,hogy valamilyen "tisztséget" akart betölteni a Hun-Minning cégben és mivel,hogy nem sikerült ezért "durcás kisgyerek" módjára itt mocskolja a céget.

Szóval miért is szapulja a céget?

Csak érdekelne,mert felettébb érthetetlen számomra.

Tiszteletel kérdezem,mert nem látom értelmét annak,hogy egymással "mocskolódjunk".

Tényleg érdekele,hogy mi a baja a Hun-Minninggel.

MIÉRT CSINÁLJA ???????????

Sértődött ???????

Köszönöm válaszát.
mocskolja a céget
Civinjanos 2014. 05. 11. 16:10
Előzmény: #934  Törölt felhasználó
#937
Kedves Nolement,

köszönöm az elismerését; mindannak dacára, hogy újabb hibát vél felfedezni a mondandómban.

Ahhoz, hogy egy apportérték valóságosságát megállapítsam, ahhoz nekem nem nagyon kell értenem a bányászathoz. Kijelenthetem, hogy ehhez amennyit kell, annyit én értek is.
Varga István szanaszét erőszakolt egy fél tucat könyvvizsgáló céget, hogy az apportértéket minél magasabbra vigye. Ennek a világon semmi értelme nem volt, de ezt tette. A könyvvizsgálók az előzetes kutatási jelentéseket feldogozták és megállapították, hogy miből mennyi a vélt kitermelhetőség és ezt megszorozták egy piacinak vélt egységárral, majd a sok fémércet összeadták és közölték, hogy ez 23 milliárd forintnyi érték.
Ezeket a könyvvizsgálati jelentéseket, értékeléseket én magam olvastam és nem én kritizáltam ezeket emiatt egyedül, hanem többen mások is.

Sajnálom, de én nem szeretem a „csúsztatás” szót. Valaki vagy igazat beszél, vagy téved. Attól tartok, viszont Ön csúsztat. Vagyonértékelésben én profi vagyok, és ezt még nagydobra is merem verni, mert ha valamivel, akkor ezzel aztán bizonyosan nem járatom le magam, ahogyan ezt állítja.

De a lényegre. Innen jön a „noch dazu”: ha valaminek könyvvizsgálók megállapítják az értékét, akkor miért kell azt 100%-on egy cégbe apportálni? Én ugyanis erősen gondolkozom rajta, hogy veszek egy HUNMINING részvényt és beperlem a délafrikai befektetőket, hogy álljanak helyt az apportjukért készpénzben. Öt évig van ilyen felelősségük, és lassan kimondhatjuk, hogy az apportjuk szart sem ér, nemhogy huszonmilliárdot. Persze senki sem fogja megtalálni a „délafrikai” befektetőket, de mégis… sokan tudjuk kik ők. Lehet, hogy a beneficial owner személyét még bizonyítani is lehet és akkor aztán lesz nemulass.

Rényiről. Meg arról, hogy későn jöttek (mármint Varga) valamire rá.

Nézze, tisztelt Nolement, ha valaki egy bányakincset apportálna egy cégbe és az ott bábáskodó és akkorra már pár milliárd veszteséget csináló vezérigazgató (vagy mi a rosseb volt dr. Rényi akkoriban) javallja, hogy némi őserdőt is apportálhasson a haverja, amit majd fedezetlen váltókért megvesz egy másik haverja (Rényié), na akkor felelős és épelméjű ember ekkor mondja (Rényinek), hogy: jóemeber menjen maga a picsába.

Mondja ki ez a Varga maga szerint?

Őszinte híve
exmnbs1 2014. 05. 10. 21:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#936
minek örülsz?
hogy a konszolidált nem volt?(ingyen ?) )))))))
vagy annak hogy leszavazták hogy a 2011-es beszámoló nem nem szabályos???? attól még nem lett szabályos.
a befektetőről pedig nem mutattak be semmit ha jól értem.....
Törölt felhasználó 2014. 05. 10. 21:20
#935
Törölt felhasználó 2014. 05. 10. 15:46
Előzmény: #928  Civinjanos
#934
Kedves János!

Természetesen Önnek igaza van akkor amikor azt állítja, hogy Rényit és cuccát ki kellett volna szórni, azt hiszem ez cél is volt már akkor, amikor rájöttek, hogy mekkora egy szélhámossal állnak szemben, de ő tipikusan az az ember, hogyha kidobják az ajtón, bemászik az ablakon, illetve ígérgetni nagyon tudott, voltam közgyűlésen még a Genesis idejében, s ott is bőkezűen bánt az ígéretekkel. Hittem én is neki, mint sokan mások.

Abban viszont határozottan nem értek egyet idézem Önt: „az apportérték maga a kitermelhető kincsek értéke” ez egy újabb erős csúsztatás, s megint azt érzem, hogy ebben a témában erős szakmai hiánnyal bír, de hát ezt ellehet nézni Önnek, mivel nem bányászati szakember természetesen akkor ha ezt nem verné nagy dobra, de így hát kérem szépen, saját magát járatja le.

Üdv.:
Nolement
exmnbs1 2014. 05. 10. 15:07
Előzmény: #924  Törölt felhasználó
#933
egyébként pedig a cég magának köszönje hogy ide jutott, 13mrd-os "vevővel" sem sikerült rallit generálniuk
exmnbs1 2014. 05. 10. 15:03
Előzmény: #931  exmnbs1
#932
Kunovits-Prazsákné duót pedig ki kellett volna fizetni merthogy könyveltek a cégnek még a sajtpapír előtti időkben. nekik valszeg az az indítékuk hogy megkapják

egyébként pedig a trióval minek álltak össze anno????

exmnbs1 2014. 05. 10. 14:57
Előzmény: #929  exmnbs1
#931
"
Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2014.05.04-án/én az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek:
Az adózó neve (elnevezése) Adószáma
HUN MINING Érc- és Ásványfeldolgozó Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársa 10181678242"

a lánycégek nagyrésze dettó, már amelyik nincs épp felszámolás alatt

ja a miskolci engedély pedig jövőre lejár
exmnbs1 2014. 05. 10. 14:54
Előzmény: #924  Törölt felhasználó
#930
"S vajon Ex miért mozgolódik itt állandóan?? A kisbefektetők pénzét egyikük sem akarja megvédeni, ebben nyugodtak lehetünk."

de bizony azokét akik nem ebben a "papírban" tartják és akikére ácsingóznak azok akik kiszállnának
exmnbs1 2014. 05. 10. 14:53
Előzmény: #924  Törölt felhasználó
#929
"Az már csak hab a tortán, hogy Exmnbs Rényi-Prazsák-Kunovitsal együtt annak örülnének ha felszámolnák a Hun Miningot. MIÉRT???? "

így van, de én annak is örültem volna ha a Genesist felszámolják anno

semmi keresni valója nincs a tőzsdén a 0 árbevételű kb 0 kp állománú, auditált mérleg nélküli kamugyárnak a tőzsdén

nézz meg egy éves jelentést hogy is nézd ki és hasonlítsd össze a sajtpapírokkal amit beadtak

eltelt 2 hét és még mindig nincs neve a "vevőnek" aki 13mrd-ért "vásárol"

semmi sem változott a Genya óta, csak még komolytalanabbak a közlemények

uyganúgy jön a névtelen LOI-s, aki sosem tol be egy vasat sem

4 év kevés volt hogy a hígított papírokat behozzák, valamint még a felügyeleti bírságok kifizetésére sem telik és "vevő" is van))))

ilyen céggel ki a fene szerződik?

ritva a barit????
érdekes az internet szerint tele vannak vele a környező országok is
Civinjanos 2014. 05. 10. 11:35
Előzmény: #927  Törölt felhasználó
#928
Kedves Nolement,

köszönöm kedves sorait. Ha Önnek itt és most annyi elég HUMET ügyben, hogy sikerült egy négyéves adóhivatal által okozott cirkusz dacára egy 20 millió dollár értékű céget összehoznom egy büdös és keserű szirupból, és erre vonatkozóan már nem írna több kommentárt, akkor azt elismerésnek tekinteném. Egyébként – csak hogy tudja - ez az általános vélemény rólam és a HUMETes évtizedemről, tehát abban a számomra nehezen elképzelhető esetben ha netán ehhez a véleményhez csatlakozna, nem kerülne rossz társaságba.

Láttam a HUNMINING anyagát arról, hogy milyen bányakincs rejlik Rudabányán és nem is vitatom a meglétét. A probléma itt az, hogy az apportérték maga a kitermelhető kincsek értéke, ami nincs időben és a feltárási költségekkel (mivel az azonnal és ingyen nem hozható felszínre) diszkontálva.
Varga itt követte el az első hibát, azzal hogy túlértékeltette a bányavagyont és nem mérte fel, hogy mennyi pénzre, időre és szakemberre van szüksége ahhoz, hogy ezt a vagyont pénzzé tegye. Ez szerintem cca 15-17 év.
Varga második hibája az enyémhez hasonló. Én speciel azt hittem, hogy egy szakállas magyar, aki törve beszéli az angolt eladhat az Egyesült Államokban egy szirupot. Nekem egy konstruktív és konszolidált amerikai kereskedőt kellett (volna) a helyemre léptetni, Vargának pedig a bányaiparban és a pénzpiacon partnerként elfogadott szakemberekkel fel kellett volna építenie egy könnyen átlátható céget. Ehhez dr. Rényit és az ő cuccát ki kellett volna a cégből szórni és by the way nem lett volna szabad a részvényeseket Dél-Afrikába „telepíteni”.
Egész egyszerűen egy szép magyar projektcéget tőzsdére kellett volna vinni, tisztességes apportértékkel, egy Rényi és Janssen féle orbitális szélhámosság és dél-afrikai kamukérók nélkül. Ha már nem ezt tette, legalább hagyná, hogy ezeket a „gyomnövényeket” valaki kikapálja, valakik kikapálják a HUNMINING kertecskéjéből…
Amíg ez nem történik meg, addig az van, amit az előbb írtam. Ebből a részvényből tisztességesen kereskedhető papír soha sem lesz és úgy vélem ez ennek a fórumnak a résztvevőinek kívánsága.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2014. 05. 10. 09:33
Előzmény: #926  Civinjanos
#927
Kedves János!

Nekem nem tűnt úgy, hogy elismerően nyilatkozott volna bármikor is Varga Istvánról, igaz talán ez a hozzászólás már nem annyira elvakult, mint a korábbiak. Birkatürelmű nemzet a miénk (ezért kapott kevés visszajelzést), s talán ez az oka annak, hogy ön szerint kevesen neheztelnek magára, mivel kevés visszacsatolást kapott. Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor ön saját magát méltatta, na ehhez kell igazán vastagbőr.
Visszatérve a bányászathoz, az igazságnak az is része, hogy ön azt hiszi, hogy a rudabányai ércbányászat, csak és kizárólag PAKS által hozható összefüggésbe. Hát nagyon nem csak Paks itt a lényeg, hanem ha vette volna rövid megbízása alatt a fáradságot, hogy megnézze azt az üzleti tervet, s kutatási anyagot, amivel rendelkezik a rudabányai projekt, akkor nem írna itt ilyen csúsztatásokat sem.
Ezeket az anyagokat nem „üzletemberek” készítették, hanem SZAKEMBEREK, s ez nagyon nagy különbség. Azt hiszem nem kell felsoroljam az ott lévő gárdának a szakmai színvonalát.
Azt jómagam is tudom, hogy akár egy értékes céget is nagyon nehéz talpra állítani úgy, hogy közben nincs egy fillér sem a kasszában.
Nem beszélve arról, hogy az előző vezetés folyton azon mesterkedik, hogyan számoltassa fel a bajból kilábalni akaró vállalatot. Pont Rényi az, aki felakarja számoltatni az egészet, pont az az ember s csapata, aki száz számra tévesztett meg kis és nagy befektetőket (10 usd átváltás, őserdők stb.), s róluk semmit sem ír, csak Varga Istvánt szapulja.
Igazából a lényeg mellett megyünk el, amennyiben a piaci trend folytatódik, s azok a ritka földfémek, melynek az ára a világpiacon ugrásszerűen megnövekedett az elmúlt években, s melyeket Rudabánya magában rejt, nem csak barit kedves János, akkor szép jövő előtt állhat a Hun Mining.
Kívánom, hogy így legyen, azt hiszem sokunk nevében!

Üdv.:
Nolement
Civinjanos 2014. 05. 10. 07:57
Előzmény: #924  Törölt felhasználó
#926
Kedves Nolement,

ha megengedi később és máshol térnék ki a HUMET ügyeire, ugyanis valóban nem ebbe a topicba való, másrészt azért hadd jegyezzem meg, hogy én csak akkor térek itt ki a HUMET ügyeire, ha más hozza azt szóba; mint most Ön.

Varga Istvánról mindaddig elismerően nyilatkoztam és nyilatkozom, amíg az üzletemberi képességeiről nincs szó, de ott is megengedem, hogy meggyőződésem, hogy ha az üzlet nem több mint cash and carry, Varga kiváló ember és üzletember. Ebbe a bányadologba egészen egyszerűen belebonyolódott, egy hazudozóvá, egy szélhámossá degradálta magát, mert ez túl nagy falat neki. Ha a Baritmixen kívül esetleg meglévő bányavagyonról elhisszük, hogy az akkora, amekkorának Varga véli – és miért ne lenne akkora - nos, ebben az esetben evidens, hogy ez nem Varga István egyszemélyes show-ja, ez egy bonyolult – szofisztikált, nemzetközi kitekintésű – üzlet és nemzeti érdek (lenne) a sikere.

Ha ennek ellenkezőjét írtam volna bármikor, kérem jelezze.

Varga István olyan állapotba került Rényi dr. álságos együttműködése alatt, amelyet nem lehet másképp értelmezni, mint egyfajta elmezavart. Varga István tüneteinek, viselkedésének láttán ez orvos ismerőseim véleménye, és én már csak azért is osztom ezt a véleményt, mert magam is kerültem az üzletemberi pályafutásom során olyan helyzetbe, hogy ilyen tüneteket produkáltam. A már említett orvos barátaim – akik ezt diagnosztizálták nálam és Varga István esetében is – szerint ez egyfajta monománia, üldözési mánia (miszerint az én sikeremmel az egész világ szembeszállt) de jól kezelhető és állítólag az én esetemben mindkétszer rövid időn belül (hetek) visszanyertem a tisztánlátásomat. Ebben érdekes módon nem egy pszichiáter, hanem egy nálam nagyságrendekkel (tehát 100szorosan nagyobb) léptékben vállalkozó barátom segített – ő két szlogennel segített. Az egyik úgy szólt, hogy ha tűz van, akkor tűzoltót kell hívni – értsd nem szakemberek, ne szóljanak bele abba, amihez nem értenek (sugallta: te – mármint én CJ – se’). A másikkal Ő önmagát, a sikeres embert minősítette: én (mármint ő) amatőr vagyok, de profikkal dolgozom.

Nos Varga sem nem érzi, hogy tűzoltó kell a tűzoltáshoz, sem nem veszi magát körül profikkal, illetve ha igen, akkor a profik véleményét egész egyszerűen nem veszi figyelembe. Viszont vannak körülötte profik, profi szélhámosok, akik belevitték abba, hogy dél-afrikainak mondott cégek legyenek a bányavagyon tulajdonosai, miáltal az egész alaptőke emelését (a teljes részvényvagyonát) kizárta a tőzsdéről.
Elfogadott (kikényszerített) egy olyan vagyonértékelést, amit egy tőzsdei cég kis híján 100%-os tulajdonára konvertált. Ezzel a közel 100% sok, túl sok, nem lehet vele mit kezdeni. Lett volna erre egy jó megoldás is: a kisrészvényeseknek prioritást adva és 25% alattról indulva. Az én javaslatom ebből indult ki.
Az is hatalmas amatőrizmus, ahogyan a váltókat, amit a napelemgyár telkéért, meg az őserdőért kapott, szépen beszopta (figyelem, ne legyen félreértés: ezeket Varga szopta be – tehát ezért is felelős), a mérleg főösszegét a csillagos égig emelve, miáltal horribilis veszteséget írhat emiatt (is) le – értsd: soha nem lesz pozitív P/E-je (vagy saját tőkéje) a HUN-MININGnak.
Ezeket a hibákat (több mint bűn!) elkövette, és bár nem érti mi történt, de azt látja és tudja, hogy valami(ke)t nagyon elb@szott és hogy emiatt négy éve pang a biznisze. Nem csoda, ha beleőrült.

Én azt mondtam volna Vargának, ha meghallgat (később itt is leírtam), hogy először a céget átvilágításra érdemessé kell tenni (na ez az, amire Varga alkalmatlan, mert sem a tőzsdéről, sem egy vállalati mérlegről lövése sincs) és csak azután lehet befektetőt hozni. Erre vonatkozóan kész tervvel álltam elő, de nem volt képes ebből (sem) egy szót sem meghallgatni, csak azt hajtogatta, hogy „ide prompt 600 millió kell – ide prompt 600 millió kell”.
Cash and carry. Ez volt a helyzet 2011 őszén – két és fél éve.

Mi a helyzet ma? Vargának egyetlen sansza van, hogy a Baritmixet valaki megveszi, és ezzel be tud szedni pár milliárdot. Meg kell jegyezni, hogy a Baritmix depóból való elszállítása is – a HUNMINING számára horribilisnak tekinthető - beruházást igényel.

Talán egy ilyen vételről szól a legutóbbi kommünikéje, bár nem igazán érthető, hogy akkor a már Varga által többször emlegetett befektető – akinek erre a hírre ugrania kéne – hol van.

Talán a Magyar Állam a vevő az új paksi atomerőművi blokkokhoz (ide kiváló anyag lehet a Baritmix) – de ez meg még a holdban van és félek, hogy abból (a két új blokkból) vagy csak egy évtized múlva lesz valami, vagy soha nem lesz semmi – és itt jöhetne egy logikus következtetés az érthetetlen módon fel nem tűnő befektetőről is, de nem írom le.

Vargának –így e topicot olvasó és használó kisrészvényeseknek - rövidtávon sansza annyi van, hogy a paksi atomerőmű-bővítéshez leelőlegezteti a magyar állammal a Baritmixet. Ezzel a felszámolást megúszhatja, elindíthat egy rallit és a jelenlegiek kiszállnak, miáltal egy másik rakás kisrészvényes kerül a szopó ágra – és az aztán ez a kisrészvényesi csoport veszít, de ez véglegesen.

Középtávon sansza nincsen, mert vagy lesz paksi bővítés, és akkor kitakarítják (vele együtt a tőzsdéről is) a céget, vagy elmarad a paksi bővítés.

Hosszútávon egy sansza lett volna, profikkal körülvenni magát és egy biztos financiális pozícióból kivárni a paksi bővítést, vagy egy ahhoz hasonló nagyságú beruházást, amihez beszállíthat. De mivel se’ profik, se Paks, a HUNMININGnak jövője hosszú távon biztos nincs.

Szóval a HUNMINING-ról ennyi.

Egyetlen mondat az Ön HUMET kritikájáról.
Én nem azt írtam, hogy kevesen vesztettek, hanem azt, hogy kevesen neheztelnek emiatt rám. Olvasson vissza a részletekért, kérem és ha megértette, amit leírtam, akkor kritizáljon, ha még úgy érzi, ezt kell tennie.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 23:13
Előzmény: #924  Törölt felhasználó
#925
Kivéve a regnáló IT-t ők legalább azon vannak, hogy legyen ebből a projektből valami!!
Törölt felhasználó 2014. 05. 09. 23:11
Előzmény: #904  Civinjanos
#924
Kedves Civin János!

Több éven keresztül követem a genesis/hun mining topicot, s amit néhány héttel ezelőtt befröcsögött ebbe a topicba, azt már nem bírtam ki állni szó nélkül, s regisztráltam magam mint új fórumos.
Először is ez a Hun Mining fórum s nem a nutex/humet…
Másodszor az az észvesztő számítás amit levezetett arról, hogy milyen kevesen vesztettek a humet részvényen amikor ön regnált, az egész egyszerűen képtelenség, s elég erős ferdítés más szóval hatalmas félrevezetés. Azért mert a fórumon, csak néhány tucat elégedetlen ember véleményével találkozott ez nem jelenti azt hogy csak néhányan voltak. Nagyon sokan nagyot buktak vele, s ne is próbálja magát tisztára mosni, csak az álságos naiv s nem kevésbé ostobák hiszik el az ön képtelen magyarázkodásait, vagy lehet még ők sem csak elkeseredettek már ahhoz, hogy önnel vitatkozzanak.
Harmadszor, hogy veszi a bátorságot így beszélni Varga Istvánról, azt hiszem nincs tisztában azzal mit állít, de még ha erről szilárdan meg is van győződve, akkor sem ez a helye, s módja, ennyi esze azért már lehetne, nyilván másról van itt szó… Másrészről a Rényi – Prazsák – Kunovits – Herald Jansen féle kvartettről akik akkora slamasztikában hagyták a céget, hogy azt elképzelni sem lehet, erről kevés szó esik. Na ebből a helyzetből nyilván nem könnyű valamit felépíteni, de ezt elvben ön is tudja.
Varga István nem herdálja szét a társaság vagyonát, mint azt elődeik tették brazil őserdős kamu beetetésekkel, magasan túlszámlázott kiadásokkal, hanem épp ellenkezőleg… Nem irigylem ebben a környezetben ahol még az ilyen alakok mint maga is csak gőgösen telefröcsögi az étert.
Az már csak hab a tortán, hogy Exmnbs Rényi-Prazsák-Kunovitsal együtt annak örülnének ha felszámolnák a Hun Miningot. MIÉRT???? Elgondolkodott már ezen valaki komolyabban, az idétlen bejegyzések helyett.. Miért akarják Rényiék ezt felszámolni vajon?? S vajon Ex miért mozgolódik itt állandóan?? A kisbefektetők pénzét egyikük sem akarja megvédeni, ebben nyugodtak lehetünk.

Üdv.:
Nolement
eurocent 2014. 05. 09. 19:04
Előzmény: törölt hozzászólás
#923
Jól fizető ügyfelek, átvariálták az időbeosztásomat....:) Kénytelen voltam alkalmazkodni, mert 100misis ügyletről volt szó...
De azért kösz az infót!
zotyó 2014. 05. 09. 17:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#922
A hivatalos részeken kívül elhangzottakra gondoltam.
Üdv:
Robinyo 2014. 05. 09. 17:29
Törölt hozzászólás
#921

Topik gazda

zotyó
3 2 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek