Topiknyitó: Portfolio 2011. 02. 01. 15:31

Selmeczi: az állam bezárta kapuit  

Ugrás a cikkhez
Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert - írja az MTI. A miniszterelnöki megbízott szerint az állami rendszert választók...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=144861
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 20:29
Előzmény: #130  exley
Helyettem nem kell fel senki hogy helyettem dolgozzon. nekem nem fizeti ki senki a számláimat. Senki nem dolgozik helyettem 16-18 órákat naponta. De majd az emlegesse az onkológiát aki többet fizet be adóba helyettem amiből többek között az onkológiát is még létezik. Miért is nekem kellene más helyett is dolgozni? Nem kellene semmi más csak legalább arányaiba mindenki fizessen annyi adót amit én.

Egyébként meg elég demagóg hozzászólás volt, talán ez illik is hozzá:

"A tücsök dalolt egyre, bár
Ízzott a nyár,
Úgyhogy mikor jött a komor
Tél, része gond volt és nyomor:
Még egy picinke kisdarab
Legye, vagy férge sem maradt.
Hét ment is a hangyához át
Elpanaszolni nyomorát,
És kérte, adjon néki kölcsön
Zsákjába egy kis magot töltsön.
Új aratásig, legalább.
"Majd megadom, lesz erre gondom,
Nyáron, tücsök-szavamra mondom
A tőkét meg a kamatát."
Bosszantja a tücsök kalandja,
Nem is adott magot a hangya. -
De ezt kérdezte végre tőle:
"Mit tettél a meleg időbe?"
"Éjjel-nappal munkába voltam,
Fűnek-fának folyton daloltam." -
"Daloltál? rendbe van, komám,
Akkor ma táncolj, szaporán." -
exley 2011. 02. 03. 20:13
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
Elnézést kérek, de amikor ilyen jól álltok, mint az amarikai milliárdosokat megszégyenítő magyar elit. Miért nem ajánljátok fel a nyugdíjjatok összegét mondjuk az éhező nyomorgó gyermekek részére vagy valamelyik onkológiai intézetnek? Persze megszoktátok az átkosban, hogy szegények vagytok aztán tele a padlás akkor is azt hiszitek hogy szegények vagytok.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 19:47
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
Szánalomra egyátalán nem utaltam, felelőtlensének sem hívtam, sőt tisztelem is a bátorságotokat!
Csak annyit írtam, hogy kevés az egy főre jutó összeg.
Féreg módon zsarolták ki ez nem kérdés, megértem az indulatodat, csak rossz az irány.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 19:04
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
Tűzzel játszunk? Mi? Persze.
Ez alatt a pár nap alatt megtudtam, hogy a 102 ezer másodrendű állampolgár egyike lettem = minden bizonnyal kriptokomenyesista mszp pártag vagyok aki amúgy a fideszmutyizók közé tartozik. Korosztályban pedig olyan fiatal pályakezdő lettem akit megtévesztett a ballib propaganda de amúgy vagy max. két évem lehet a nyugdíjig és az átlagnál nagyobb MNYP vagyonnal rendelkezem. Amúgy meg felelőtlen vagyok, mert a tűzzel játszom, és megérdemlem, hogy majd ha megöregszem akkor versenyeznem kell a patkányokkal hogy ki ér előbb a kukához a túléléséért. Szóval ez lenne a 102ezer?
Én csak magamból tudok kiindulni, de nem velük kellene foglalkozni mert mi meglesznek maguknak (gyaníthatóan a győztes többségből azért többen lesznek rá kényszerülve, hogy nyugdíj melletti kis kiegészítőért egy kicsit nyírják majd pl. a füvet ezeknek a felelőtlen egyének kertjében, mint ahány maradó MNYP-s tényleg rosszabbul járna mint az államaival.

Amúgy én nem haragszom senkire semmire. Nem érdekelt se az előző se a mostani se a következő rezsim és annak aktuális propagandája se. Az állam iránt mindig lojális vagyok, csak az aktuális képviselőiben nem bízok soha. Minden adót közterhet kötelezettséget mindig befizet(tem)(ek). Még akkor is Magyarországra adóztam a különbözetet amikor külföldön is dolgoztam és adóztam. Nem vagyok se bátor se gyáva. Nem vagyok sem ellenzéki, sem kormánypárti. Nekem nem kell a másé, de ami az enyém az AZ ENYÉM! Én dolgoztam meg érte.
Hinni csak a számoknak hiszek, kamatnak, hozamnak, haszonnak.

Tényleg felelőtlenség lenne?
1.) Lesz 25 év szolgálati időm (ebből az utolsó 20 év járadékmaximumom) = így ha még lesz akkor lesz némi állami nyugdíj is. (Ha berágok akkor szerzek még szolgálati időt hozzá külföldön)
2.)Az átlag többszöröse maradt a saját számlámon, ami a jelenlegi trendet figyelve még legalább 25 évig csak gyűlni fog mert minimum 67 év lesz de inkább 71 év mire odaérek.
3.)Van kiegészítő nyugdíjpénztári befizetésem (régebbi mint a MNYP)
4.) Van befektetés alapú életbiztosításom
5.) Vannak részvényeim
7.) Érdekesség: van a párhuzamosan egy régebbi külföldi munkám miatt Euro alapú magánnyugdíj számlám. (jelenleg ebben bízok a legkevésbé mert euro)

Szóval köszönöm a szánalmat, de valahogy majd csak el leszünk ha nyugdíjasok leszünk. Addig is sok sikert egészséget mindenkinek.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 18:22
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
"„A zsaroláson mindig mosolygok” – reagált egy kérdésre válaszolva a miniszterelnöki megbízott. „Miféle zsarolás az, amikor azt mondják a »zsarolt félnek«, hogy amennyiben van reálhozamod, azt kiveheted? De nem elég, hogy kiveheted, nem kell utána sem adót, sem járulékot fizetni. Vagy milyen zsarolás az, ha azt mondjuk, hogy ha visszajössz az állami rendszerbe, a magánpénztárnál keletkezett veszteségedet kipótoljuk?” – érvelt Selmeczi Gabriella, megemlítve az örökölhetőségi elem megerősítését is. " "

Nem az a zsarolás, hogy a nem nyilatkozó államirendszerbe visszatérőknek adómentesen ígéri oda a reálhozamot a kurmány, az csupán mézesmadzag/jutalom azok számára, akiknek ma fontosabb párezer forint, mint a nyugdíjcélú megtakarításuk.

"Egyszer volt egy nagy csoda,
Neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dícséretet.
Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott."

A zsarolás az, hogy a korábbi 25%-nyit gyűjtheszt, ha ugyanilyen arányban lemondasz ennek fejében az állami nyugdíjadról helyett, ha meg is akarod tartani az eddigi 25%-nyi gyűjtésedet, akkor mondjál le a TELJES nyugdíjadról, de a 75%-nyi járulékot továbbra is levonjuk... Tehát a "választásban" jelentőset rontottak a mnyp-akban maradóknak járó feltételeken.

Na, ez a zsarolás.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:23
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
ez csak találgatás az összegre vonatkozóan. szerintem alapvetően nem a vagyon számított, hanem a következő generáció jogérzékébe vetett hit. magam részéről tisztességesen nevelem a gyerekemimet, ezért nincs okom azt hinni, hogy ne orvosolják ezt a bűncselekményt. a mi családunkat tekintve nyugodtak lehetnek a manyup pénztárban maradók.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:19
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
Hát ja nem sok.
De az is forró, hogyha a kiszámolod a maradókra kb 3 millió jut fejenként, ami ugyan csak nem sok. A tűzzel játszanak, minden tisztelettel.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:16
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
speaker a helyes hunglishul.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:13
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
egyébként a Hazafias Népfront is kb. 97 százalékkal abszolválta a választásokat. És annak idején is csak annak kellett X-elni, akinek nem tetszett. jó hagyományok
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:13
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
Stimmel szerintem is kb 2500millárdnál többet nem kaparint meg az állam.
Az egyik ismerősömnek 5 millája volt a számláján mégis visszament az államiba ,mert keveselte azt a pénzt.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:11
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
link

Na jó tegnapi hír, csak nekem mai.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:07
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
link

többé kevésbé.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:05
Csak 300 milliárd? hol olvastad?
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:02
figyelmedbe ajánlom a 107, 108 sorszámú bejegyzéseket
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 17:02
ö
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 16:57
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
Különben, hogy komolyra fordítva:

Ma reggeli hír, hogy a maradó 3% a (gonosz) tőke 10% -át birtokolja. Ami mai árfolyamon több mint 300 milliárd forint.

Úgyhogy meglátásom szerint, nem zárta még be az oltalmazó állam a kapuit. Csak végigsétált egy lengénöltőzött hölgy a szorítóban és a speeker nemsokára bemondja, hogy: "Round 2".
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 16:52
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
- A valóság kibontására tett kísérletben elbukott -

Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 16:37
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
kulturális fittség teljes hiánya?

esetleg?
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 16:26
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
Szerencsésebb volna a
"szellemi kihívásokkal küzdő".

Bár a hülye is megfelelő lenne, még az új médiatörvénynek megfelelően is, mivel a valóságtartalma egyszerű tényekkel alátámasztható.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 15:20
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
„A zsaroláson mindig mosolygok” – reagált egy kérdésre válaszolva a miniszterelnöki megbízott. „Miféle zsarolás az, amikor azt mondják a »zsarolt félnek«, hogy amennyiben van reálhozamod, azt kiveheted? De nem elég, hogy kiveheted, nem kell utána sem adót, sem járulékot fizetni. Vagy milyen zsarolás az, ha azt mondjuk, hogy ha visszajössz az állami rendszerbe, a magánpénztárnál keletkezett veszteségedet kipótoljuk?” – érvelt Selmeczi Gabriella, megemlítve az örökölhetőségi elem megerősítését is. "

azon gondolkodom, hogy kitilt-e a moderátor, ha selmecit lehülyézem. mert ő az. viktor cinikus, de szerintem selmeci tényleg fogyatékos

(azt hiszem, most egy időre kényszerszünetet kell tartanom, de muszáj kimondani egy hülyeségről, hogy hülyeség). :)))
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 15:17
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
mielőtt több elismerést bezsebelnék: nem én vagyok a forrás (ezért tettem idézőjelbe)
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 14:48
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
Hát nem tudom, hogy ezt meg merik e kockáztatni.
Sok harcot szeretnének megvívni( pl: határontúli magyarok szavazati jogának kérdésében) ami mellé nem hiányzik még több külföldi kritika.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 14:12
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Valóban jó példa, mert egyéb hatásoktól is nagyrészt független, így igazán szemléletes.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 10:01
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
csak egy példa. határozatlan időre lecsökkentik a manyup-ba utalható részt (pl. 1 százalékra) az állami javára (utóbbi ugye a jelenlegi szabályok szerint nem vonatkozik a manyup tagokra). És az átlépés lehetőségét kegyesen újra megnyitják, pl. a következő választás első fordulójáig. Ekkor a határozatlan idő minimum 3,5 év; de lehet, hogy 3,5 + 4 év.

ha ezt kapnám feladatnak, megoldanám, hogy elvegyem a maradék zsetont is. nem kell ehhez sok ész. ennyi még matolcsynak is van.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 09:53
Előzmény: #101  gilgalad
nyilván nagy a kísértés elkobozni a maradék zsetont is. elég fantáziadúsak (étsd gátlástalanok) a fiúk ahhoz, hogy találjanak módot rá, különösen akkor, ha sikerül az állami rendszerbe átkényszerített embereket úgy kondicionálni, hogy azok egyetértsenek azzal, hogy viktor a közjó nevében elvegye a 102 ezer ember megtakarítását. ha tehát szükség lesz a pénzünkre (szükség lesz) és a közvéleménykutatások azt mutatják, hogy rendszeridegenek vagyunk (azzá tehetnek), akkor nemcsak joga lesz ellopni a pénzünket, hanem kötelessége is. ez persze most még elképzelhetetlennek tűnik. de szerintem a focista már eddig is sok olyat tett, ami korábban annak tűnt.
Törölt felhasználó 2011. 02. 03. 09:37
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
egyetértek.

véradásra is kiterjeszteném
szivacs
szivacs 2011. 02. 02. 16:58
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
Úgy tűnik, hogy a jelenlegi pártokráciában nincs olyan politikai erő, amely képes lenne a társadalmi problémák valós megoldásainak keresését felvállalni. A pártérdek mindent felülíró elsődlegessége, a táborokra való megosztás és az emberek passziválása olyan jól sikerült, hogy általában már a saját táborba szántak sem képesek megmozdulni szinte semmire sem. Ezzel jár, ha elfogadjuk az ál-demokráciát a valós demokrácia helyett. :-(
Él és virágzik a Sólyom-féle alkotmánybíróság által a "láthatatlan alkotmányból" kiolvasott szabad mandátum erkölcsromboló hatása és a társadalom valós érdekeit érvényesíteni képes felsőház hiánya.
Törölt felhasználó 2011. 02. 02. 15:53
Előzmény: #90  szivacs
Nálunk normális irányba szélesedik a család korfája így a gyerekeknek és unokáknak nem lenne téma eltartani a nagyszülőket, dédszülőket. Ez a rendszer pár ezer évig működött. Mikor is vezették be a nyugdíj rendszert? 50 éve?
Törölt felhasználó 2011. 02. 02. 15:29
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
fretek,

off.:

Ez nagyon találó példa, és a mai magyar nyugdíjmizériától teljesen függetlenül évek óta az a véleményem, hogy azok az országok, ahol a szervadományozás engedélye miatt kell nyilatkozni, azok átestek a ló túlsó oldalára azzal, hogy a kegyeleti jogot előrébb tartják más beteg emberek életének mentesénél. Gyakorlatilag egy középkori, bigott szabályozás az, ahol alapesetben azt feltételezik az emberekről, hogy nem adná a szervét halála után más ember megmentésért, holott alig 1%-os a nyilatkozási arány azon országok esetében, ahol kifejezetten tiltó nyilatkozatot kell adni arról, nehogy fölhasználhassák a szerveit.

Egyébként ezügyben olyan szabályozást tartanék elfogadhatónak, hogy aki nyilatkozik arról hogy halála esetén nem adhatják másnak a szerveit, azt egyúttal nyilatkoztatnám egyúttal arról is, hogy ő maga sem kaphat szervet, ha szüksége lenne rá. Sőt, csak ez utóbbi nyilatkozattal együtt lenne érvényes az előbbi.
Törölt felhasználó 2011. 02. 02. 15:03
Előzmény: #101  gilgalad
Ha most nem tudták elvenni később hogyan tehetik meg?
gilgalad 2011. 02. 02. 15:01
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
Feltéve, ha van min. 2000 tagja és ha ENGEDIK. Szerinted 5-6 év múlva nem kellhet még az a lóvé ennek a vízfejjel terhelt államnak?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek