Topiknyitó: Portfolio 2011. 02. 01. 15:31

Selmeczi: az állam bezárta kapuit  

Ugrás a cikkhez
Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert - írja az MTI. A miniszterelnöki megbízott szerint az állami rendszert választók...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=144861
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tigus7313 2011. 02. 01. 19:27
Előzmény: #38  pale
nem ide tartozik, de mégis:

Cséfalvay Zoltán NGM stratégiai államtitkár mondta:
" ..a februári fizetés lesz az első, amelyben érzékelhető lesz a családi adózás hatása.
Az államtitkár szerint sokan rossz irányból közelítik a kérdést, mert arra kiváncsíak, mennyivel lesz több pénzük, holott inkább abból érdemes kiindulni, hogy az állam mennyi pénzt nem vesz el."

ezt majd mondja, annak a 70-80%-nak...
így már érthető a hozzáállásuk.
ne azt nézzük, hogy elveszik az mnypt-t, inkább örüljünk, hogy az állami nyugdíjat meghagyták (még).
bet4more 2011. 02. 01. 19:24
Előzmény: #38  pale
Hogyan???

Nem, nem. Azoknak kell felkeresni a Budapesti mozik jegypenztarat munkaidoben nyilatkozas celjabol, akik nem szeretnek, hogy a Fidesz maradjon. Dontesuk soran azonban vegye'k figyelembe, hogy nyilatkozas tetel eseten SZJA-juk 24%-kal novekszik, es aram, gaz es vizfogyasztasuk utan 24%-os kulonadot is kotelesek befizetni. A szabad valasztas mindenki szamara adott, igy a forradalmi kormanymegorzo intezkedesek nem utkoznek semmilyen jogszabalyba. Ahogy azt majd az Ab is megallapitja.
pale 2011. 02. 01. 19:17
a következő országgyűlési választásokra vigyék át ezt a sikertörténetet!
Akik szeretnék hogy a jelenlegi kormány maradjon, azok egy hónapon keresztül hétfőtől-péntekig munkaidőben felkereshetik a legközelebbi nyugdíjfolyósító igazgatóságot és nyilatkozatot tehetnek a fidesz maradása mellett :D
exley 2011. 02. 01. 19:08
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Horn adta, vitya elvette. Most következhet a reg jegyek eltörlése.
bet4more 2011. 02. 01. 19:05
Előzmény: #34  prmiklos
Siman folytathatja a nyugdijvedelmi fobiztosno szerepet. Pl. programot indithat a mostani nyugdijasok szamara, ami arrol szolna, hogy ha nem veszik fel nyugdijukat vagy annak egy reszet, hanem bent tartjak a letrehozando "egyeni szamlajukon", akkor a jovoben jutalomban reszesulhetnek. Mindenki jol jar, hisz nyugdijuk jo helyen van az allam bacsinal, vedik a betoroktol es meg jutalmat is kapnak........majd! :))))

Elore a nyugdijvedelem rogos utjan! Meg sok siker varhat rea.
Törölt felhasználó 2011. 02. 01. 19:05
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Amennyiben így megy megy tovább , meglesz a második fülke forradalom. A maradék rajongó forradalmárok majd egy fülkében is elférnek.
prmiklos 2011. 02. 01. 18:52
Előzmény: #33  cscsb
Az egyértelműen látszott Selmeczin, hogy örül, biztos megveregették a vállát, elvégre a kommunikációs offenzíva egy jelentős része az ő vállát húzta. Ugyanakkor kicsit feszült is volt, szerintem a kelleténél többet bújt a papírjába, és izgett-mozgott is, nem érezte tökéletesen jól magát a bőrében (érthető.

Nem tudom mi kell ahhoz, hogy valaki elvállaljon egy ilyen szerepet. A "projekt" még eltart egy darabig, a következő felvonás az MNYP nyilvántartás hibái lesznek (ugye tudjuk, hogy milliárdok keresik a helyüket (azonosítási problémák), ami nem feltétlenül az MNYP hibája (bár nekik is lehet szerepük benne). Vajon hol fog feltűnni Selmeczi április után, mi lesz a következő feladata?

cscsb 2011. 02. 01. 18:35
Előzmény: #29  bet4more
kabaré a köbön....ha nem lenne megkülönböztetés (maradó MNYp 24% is nem csak ellentételezés nélkül befolyna a közösbe) akkor szerintem 50% maradt volna MNYP tag, de a vagyon 80%ával....
Selmeczi egy..............., ...agyatlan pártszócső...
Törölt felhasználó 2011. 02. 01. 18:34
Előzmény: #1  Portfolio
Magánvélemény:
Ez egy nemillatos örömlány.
Remélem azért 3 év múlva nem hasonló "szabad" választásokat terveznek tartani.
bet4more 2011. 02. 01. 18:34
Előzmény: #30  saru
Milyen "nincs ha..."-rol beszelsz?

A "szabadnak" mondott dontes korulmenyeit soroltam, ha esetleg nem tudnal rola. Igy is kevesled, hogy tobb mint 100ezren maradtak?

Szerinted mennyien maradtak volna, ha tenyleg szabad a dontes (nincsenek diszkriminativ torvenyek a maradokra, nincs fenyegetes, stb, stb.)?
Talan 3% helyett 83%?
saru 2011. 02. 01. 18:31
Előzmény: #29  bet4more
nincs ha...!
bet4more 2011. 02. 01. 18:29
Előzmény: #27  saru
Kis kiegeszitessel:

3, azaz három % maradt meg ugy is, hogy a kormany mindent megtett azert, hogy senkinek se erhesse meg maradni, mindezt diszkriminativ torvenyekbe is foglalta, hamis propagandaval porbalta lejaratni az MNYP-ket, kozben a valasztas szabadsagat hirdette, s amivel csak tudott, alatett az ezek ellenere IS maradni szandekozoknak (pl. rovid hatarido, aki nem nyilatkozik, annak automatikusan megszunik a tagsaga, stb.)

Igy is keves a 3%?
prmiklos 2011. 02. 01. 18:25
Előzmény: #27  saru
Tán nem ilyen kereteket kellett volna szabni a döntésre. Biztosan nem ilyen alacsony lett volna a maradók aránya. A nyugdíjvédelmi program sikere... Vicc.
saru 2011. 02. 01. 18:20
Előzmény: #26  kollini
tehát kemény 3, azaz három % maradt...!, ezért kár volt az ortodoxoknak akkora látmát csapni...?!
kollini
kollini 2011. 02. 01. 18:13
Előzmény: #22  T-JOE
Szerintem a maradók vagyona simán lesz 500 milliárd!
Az átlépők között nagyon sok az üres számla, pl. az enyém
Amióta tőzsdézek nem sokat szaporítottam rajta!
bet4more 2011. 02. 01. 18:08
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Ezt oriasi sikerkent elkonyvelni - na, valahol itt kezdodik szerintem az emberek hulyenek nezese.

Mindenki tudja, hogy milyen korulmenyek kozott jott ez igy ossze. Ok is tudjak, hisz ok alakitottak igy ezeket a korulmenyeket, hogy biztosra menjenek. Es ezek utan kiallni es oriasi siker story-rol beszelni? Nekem lesulne a pofamrol a bor...

Nagyon kitoltak a hatarokat, amig siman el mernek menni :(
Törölt felhasználó 2011. 02. 01. 17:57
Előzmény: #1  Portfolio
96,8% százalék seggét fel nem emelő. Az valóban óriási siker.
Ha mondjuk mindenkinek kellett volna nyilatkoznia kötelezően? Szabadon választania!!!

Ha csak annak kellett volna nyilatkozni aki az élő szerződését bontani akarta volna?
Akkor is 96,8%??
gazmber 2011. 02. 01. 17:36
Előzmény: #21  gazmber
megfingatják még azt a 100e mnyp-st, arra mérget vehetünk, majd úgy fognak térdencsúszva könyörögni, hogy "nyugdíj se kell csak nyissák ki a kaput, töröljenek minket az mnyp listáról!" mint Frédi:"Vilma!!!..Engedj be!!!" szvsz.
T-JOE 2011. 02. 01. 17:22
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Én ettől nagyobb maradó vagyonra tippelek, szerintem lesz az 400 milliárd is.
gazmber 2011. 02. 01. 17:22
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Hogy beszólsz itt embör?, mi vót má ez: öszödi böszéd-v2? hogy mered Tö törpe özt a nemzeti összefogott 96,8%-os qrva nagy többségöt itt szapúúni?... aztán majd meg ne csodákozz, ha álláskeresőbe mégy oszt mondod "mnyp tag vok" s ők mondgyák "sajnálom az állást már betőtötték"...-:)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek